LEGO Cars – racen en bouwen: deze 9 bouwpakketten zijn het leukste

LEGO is, heel slim, een samenwerking gestart met Cars. De populaire autootjes uit de film zijn ontzettend geliefd onder kinderen.

Op deze manier kan je kinderen wellicht langer geïnteresseerd houden in het spelen met LEGO en dat is goed voor de ontwikkeling van het kind.

Wat zijn de leuke LEGO Cars pakketten voor jouw kind? Wij hebben de pakketten bekeken en de leukste pakketten op een rij gezet. We laten je ook zien hoe je leuke combinaties kan maken met andere LEGO-pakketten.

Op nummer 1 komt voor ons het LEGO Cars 2 Flo’s V8 Café pakket, mede door de hoeveelheid autootjes en bouwstenen die in het pakket zitten.

Het pakket kan je via bol.com bestellen, ook al wordt het door één van hun partners verkocht. Het is een ideaal pakket als je zoon of dochter graag met auto’s speelt maar ze niet per se zelf in elkaar wil zetten.

Een tweede hele goede optie is het LEGO Cars 2 Ultiem Bouwmodel Bliksem McQueen pakket. Dit  pakket bevat losse steentjes waarmee je zelf Bliksem McQueen kan bouwen! Ook dit pakket wordt verkocht via een partner van bol.com, maar bestel je gemakkelijk een aantal dagen van tevoren via bol.com. Dit is een perfect cadeau voor kinderen die graag zelf bouwen.

Leukste Disney LEGO Cars sets

Naam van het pakketPrijs bol.com
LEGO Cars 2 Flo’s V8 Café€ 99,95
LEGO Cars 2 Ultiem Bouwmodel Bliksem McQueen€ 89,99
LEGO Cars 2 Takels Spionnenafdeling€ 49,99
LEGO Cars 2 Bentley Ontsnapping€ 94,95
LEGO Cars 2 Ontsnapping op Zee€ 39,95
LEGO Cars 2 Spionnenstraaljager€ 97,95
LEGO Juniors Cars 3 Bliksem McQueen Snelle Lanceerder€ 9,99
LEGO Juniors Cars 3 Smokeys Garage€ 21,24
LEGO Juniors Cars 3 Florida 500 Finalerace€ 42,49

Flo’s Cafe

Het eerste pakket, Flo’s V8 Café, is een perfecte set om mee te beginnen. Ook als je niet veel LEGO hebt.

De belangrijkste karakters van de bekende Cars film zitten in het pakket en er zitten bouwstenen bij, zodat het kind toch, naast het spelen met de auto’s, iets kan opbouwen met de legostenen.

Je hebt met dit pakket dus een veelzijdig pakket in handen. Dat vergroot het speelplezier van je kind en houdt hem/haar waarschijnlijk ook langer geïnteresseerd.

Een leuke combinatie kan je maken met het derde pakket van de lijst, Takels Spionnenafdeling, omdat dit een mooie aanvulling biedt. Het pakket heeft andere karakters en dus zijn deze twee pakketten perfect te combineren.

Je kan natuurlijk ook overwegen om een andere LEGO ter aanvulling te geven, bijvoorbeeld LEGO City T-Kruising en Bocht voor € 14,99 bij bol.com of LEGO City Rechte Wegenplaten en Kruising voor € 14,50 bij bol.com.

Hiermee kan je beginnen aan het bouwen van een stad, zodat Bliksem McQueen met zijn kameraden goed rond kunnen scheuren!

Het tweede pakket, LEGO Cars 2 Ultiem Bouwmodel Bliksem McQueen, is een pakket voor de al wat gevorderde LEGO-bouwers.

Om zelf Bliksem McQueen te kunnen bouwen is natuurlijk echt super leuk en je krijgt uiteindelijk een auto van 21 cm lang.

Of je kind tijdens het bouwen nog begeleiding nodig heeft of niet, hij/zij zal er zeker veel spelplezier van krijgen. De 242 stenen moeten op de juiste manier in elkaar worden gezet en omdat de auto overwegend roodgekleurd is moet je goed opletten welk steentje waar moet.

Een goede uitdaging voor het concentratie- en doorzettingsvermogen! Mocht het autootje niet in één keer afkomen, niet getreurd. Guido, de kleine vorkheftruck, zit ook in het pakket en dus kan er wel meteen ergens mee gespeeld worden mocht Bliksem McQueen nog niet in elkaar gezet zijn.

Wij adviseren om ook bij dit pakket, net als bij pakket 1 hierboven, te denken aan een combinatie met LEGO City wegonderdelen, zodat Bliksem McQueen ook iets heeft om overheen te rijden.

Met zijn gouden wielen scheurt hij zo LEGO City door! OF misschien wel deze LEGO City vliegtuigen die we eerder hebben gereviewed.

Omdat dit een pakket is dat je nog zelf in elkaar moet zetten, is een leuke combinatie ook te maken met LEGO Classic Stenen op Wielen voor € 20,95 bij bol.com.

Dit pakket is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en biedt grenzeloze mogelijkheden aan de gang te gaan en creatief te zijn met het bouwen van allerlei gebouwen, wagentjes en wat je dan ook maar wil verzinnen. Je eigen creativiteit is de enige beperking.

De LEGO-pakketten komen in grote kartons en dan slingeren na verloop van tijd de LEGO-steentjes door de hele kamer of het hele huis.

Berg de steentjes netjes op in de LEGO Opbergbox die er ook nog eens heel erg leuk uitziet en € 12,99 kost. Wordt je niet blij van een hele grote doos met alle steentjes er los in, maar bergt je kind ze liever netjes op door alles te sorteren?

Dan kan je gaan voor een LEGO Iconic Sorteerkoffer. Voor € 18,06 heb je de koffer al in huis.

Bepaalde startkits van LEGO zitten al in een handige opbergbox, zoals LEGO Classic Creatieve Grote Opbergdoos die je voor € 56,75 aanschaft. Je krijgt dan een enorme hoeveelheid LEGO-stenen in 33 verschillende kleuren.

Als hier een basisplaat bij geeft, bijvoorbeeld de LEGO Classic Groene Bouwplaat dan kunnen de steentjes meteen worden vastgemaakt en wordt het bouwen ineens een stuk interessanter.

Waarom is spelen met LEGO zo goed voor kind?

Allerlei positieve ontwikkelingen vinden plaats op het moment dat je kind met LEGO leert spelen. En we zeggen hier opzettelijk ‘leert spelen’.

De voorloper van LEGO is DUPLO en daarmee kunnen kleine kinderen al goed uit de voeten.

Ook bij DUPLO kan je de kinderen begeleiden en ze laten zien hoe de blokjes op elkaar passen, maar de techniek van LEGO gaat echt wel even verder en is daarom ook pas geschikt voor oudere kindjes, vanaf een jaar of 4, die daar echt aan toe zijn.

Het is ook heel leuk om te combineren met ander constructie speelgoed.

Dat gezegd hebbende, ook niet alle ouders zijn er even goed in en dan is het soms lastig creatief te zijn met LEGO.

Ook als je geen tijd hebt om erover na te denken, wat bij veel ouders een logisch gevolg is van volle agenda’s, is het niet eenvoudig altijd met leuke en creatieve ideeën te komen om je kind verder te helpen in zijn/haar ontwikkeling.

Maar dit is nu juist wel belangrijk om te doen! Gelukkig denkt LEGO met je mee en kan je op de website snel leuke manieren vinden om met LEGO bezig te zijn.

LEGO biedt je kind namelijk heel veel vaardigheden. Vaardigheden die hij/zij later goed kan gebruiken.

Naast fijne motoriek worden ook concentratievermogen, creativiteit en ruimtelijk inzicht ontwikkeld. Maar ook wordt je kind, naarmate het langer speelt met LEGO, beter in het oplossen van problemen – mede door de ontwikkeling van een wiskundige benadering van problemen.

Al met al, het zijn allemaal zaken die ouders graag ontwikkeld willen zien bij hun kind. LEGO is daarom echt leuk speelgoed dat niet voor niets al generaties tot het meest populaire speelgoed ter wereld mag worden gerekend.

Natuurlijk houdt niet elk kind van LEGO. Sommige kinderen klauteren liever in bomen, spelen liever met een tablet of stunten liever met een stuntstep.

Ook voor al deze manieren van spel is iets te zeggen. Kinderen hebben nog zoveel te leren, dat een veelzijdig aanbod van speelgoed minstens net zo belangrijk is als het soort speelgoed je aanbiedt.

Buiten spelen en in bomen klimmen is goed voor de verruiming van de geest, het ontwikkelen van kracht en het vergroten van het concentratievermogen.

Stunten met een step vergroot het gevoel voor balans en leert kinderen om te gaan met snelheid. Ook is het goed voor het zelfvertrouwen en ontwikkeling van spiermassa.

Voor buiten stunten heb je wel een helm nodig, maar als je kind die eenmaal op heeft, is er niets meer dat hem/haar tegenhoudt buiten te racen, net als Bliksem McQueen!

LEGO in samenwerking met Cars

Dat LEGO is gaan samenwerken met Cars van Disney is natuurlijk heel erg logisch. De populariteit van de auto’s van deze film zijn natuurlijk weergaloos. 

Er zullen niet veel kinderen ouder dan 3 zijn die de auto’s van de bekende film Cars niet herkennen. En velen kennen ook de namen van de bekendste auto-karakters.

Bliksem McQueen is de rode hoofdrolspeler, dan is er Cruz Ramirez; de gele coach van Bliksem McQueen, en natuurlijk Takel, Mack, Smokey, Mater en Jackson Storm om er maar een paar te noemen.

Waarom is Cars zo populair?

De populariteit van de film was al direct vanaf het begin enorm groot. Toen de film uitkwam in 2006 sprak het meteen tot de verbeelding van veel kinderen.

Maar ook voor ouders is het een leuke film om naar te kijken. De film is ontzettend mooi geproduceerd en de verhaallijn zit goed in elkaar; iets wat we kunnen verwachten met een samenwerking tussen producenten Pixar en Walt Disney.

De karakters van de auto’s zijn gebaseerd op echte coureurs, maar ook op acteurs die meedoen en op deze manier krijgen de producenten het voor elkaar het verhaal heel menselijk over te laten komen en aangrijpend te maken.

De film is geschikt bevonden voor kinderen boven de 6 en dat is maar goed ook, want de film Cars 3 heeft een meeslepend plot en kan met vlagen angstaanjagend spannend zijn.

De verschillende films, Cars, Cars 2 en Cars 3, laten, naast allerlei spannende en uiteenlopende avonturen, ook verschillende versies van Bliksem McQueen zien:

  • de normale Bliksem McQueen wordt ook wel Rusteze McQueen genoemd; een verwijzing naar de sponsorstickers van Bliksem McQueen tijdens zijn eerste race.
  • Radiator Springs McQueen: dit is de vorm die McQueen aanneemt als hij niet aan het racen is en in Radiator Springs verblijft.
  • Cruising McQueen: dit ontwerp is de Bliksem McQueen als hij uitgaat met Sally.
  • Intro McQueen of Piston Cup McQueen: dit design lijkt erg op de normale Bliksem McQueen met de uitzondering dat de stickers wat zijn veranderd. Er zit nu de toevoeging Piston Cup McQueen op.
  • World Grand Prix McQueen: op deze versie van Bliksem McQueen zit een totaal andere spoiler.

Het feit dat de auto’s mooi ontworpen zijn speelt zeker een rol voor de populariteit, maar wat ook zeker een rol speelt is dat je er gewoon niet omheen kan.

Er is zo ontzettend veel merchandise van Cars waar je tijdens een normale winkeldag tegenaan kan lopen. Dat zien de kinderen natuurlijk ook. En wat je vaak ziet, wil je graag hebben.

Eén van die merchandise voorbeelden is LEGO Cars. En dat is echt ontzettend leuk. Op deze manier worden twee werelden samengesmolten.

De leerzame LEGO stenen zijn goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, concentratie, verbeelding, fantasie en inlevingsvermogen.

Je kunt ze bijvoorbeeld perfect mee laten doen in de LEGO City wereld en laten helpen met brandjes blussen.

En als er dan nog eens hele leuke autootjes zijn waar je kind graag mee speelt, dan heb je des te meer kans dat hij of zij graag met LEGO speelt. Wat ons betreft goed voor ouder en kind en dus het perfecte speelgoed.

Denk je na over LEGO Cars, maar vind je je zoon of dochter nog iets te klein voor LEGO? Dan is er ook DUPLO Cars, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Bekijk ook deze racebaan set van Carrera in Cars thema