Beste balans bord voor kinderen | en wat dit zulk prachtig speelgoed maakt

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Kinderen hebben een open kijk op de wereld, en hun fantasie en kracht van hun verbeelding is oneindig.

Een balansbord is een simpel object als je ernaar kijkt, maar voor een kind kan het zonder problemen omgetoverd worden in een variatie aan kinderspelletjes!

De ontelbare praktische mogelijkheden waar een balansbord toe kan dienen stimuleert de creativiteit van je kinderen voortdurend.

Overall beste balansbord: Wobbel Pro

Het kind zal er niet snel genoeg van krijgen, want door zijn formaat en vorm kan het ook gebruikt worden als oefening om later te kunnen windsurfen of skateboarden.

Een balansbord is een plezierige manier om de balans en concentratie van je kind op een speelse manier te ontwikkelen.

Het stimuleert het evenwichtsorgaan en leert het kind zich bewuster te zijn van zijn lichaamsdelen, ook wel proprioceptie genoemd.

Zonder dat je kind het doorheeft versterkt en strekt dit speelgoed gerichte spiergroepen en houdt het je kind lekker bezig en in beweging.

Behalve actief zijn met het balansbord, kun je er natuurlijk ook heerlijk in wiegen en luieren.

Om je vast een idee te geven van onze nummer één, dat is de Wobbel Pro.

Een robuust, mooi en multifunctioneel bord voor alle leeftijden!

Balansborden zijn robuust speelmateriaal en gemakkelijk te reinigen. Ze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen.

Hieronder zullen we voorbeelden geven van een aantal stijlvolle en stevige balansborden, onderverdeeld in een aantal categorieën.

In de onderstaande tabel kun je de informatie en details van elke optie rustig doorlezen en vergelijken, voordat je je uiteindelijke keuze maakt.

Balans bordAfbeeldingen
Overall beste balansbord: Wobbel Pro Overall beste balansbord: Wobbel Pro

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe het begon: Wobbel Original Hoe het begon: Wobbel Original

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope balansbord: Kinderfeets Kinderboard Natural Beste goedkope balansbord: Kinderfeets Kinderboard Natural

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste balansbord met balletjes: Beleduc Beste balansbord met balletjes: Beleduc

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Beste balans borden beoordeeld

Een balansbord is prachtig speelgoed. Waar let je op wanneer je er eentje aanschaft?

Overall beste balansbord: Wobbel Pro

Overall beste balansbord: Wobbel Pro

(bekijk meer afbeeldingen)

Op zoek naar speelgoed dat multi toepasbaar is, onverwoestbaar, gemakkelijk te reinigen valt en tegelijkertijd als een tijdloos meubelstuk in het huis kan fungeren?

Dan is de Wobbel Pro een aanrader!

Van balansbord tot schommel, van een glijbaan (als je geen aparte als deze wilt kopen) tot opstapje, dit houten speelgoed doet jong en oud bewegen!

Dit balansbord is ideaal voor de allerkleinsten die nog moeite hebben met balanceren, en ondersteunt het evenwicht en lichaamsbewustzijn op een speelse manier.

De Wobbel Pro heeft bosgroen kleurig vilt aan de onderzijde, dat het geluid reduceert en krassen op de vloer en op de Wobbel zelf voorkomt.

Je kunt overigens ook voor de Wobbel Pro met roze vilt, of met simpel grijs vilt gaan.

De afmetingen van dit bord zijn circa 87 x 30.5 centimeter en hij weegt 4.5 kilo. Het maximale gewicht dat deze Wobbel kan dragen is 200 kilo.

Dit speelgoed is aanbevolen voor kinderen vanaf 3 jaar, hoewel jongere kinderen het balanceerbord ook kunnen gebruiken, wel onder toezicht van een volwassene.

Een tijdloos, elegant en plezierig stuk speelgoed voor alle leeftijden!

Check de meest actuele prijzen hier

Hoe het begon: Wobbel Original

Hoe het begon: Wobbel Original

(bekijk meer afbeeldingen)

Het Wobbel balance board komt oorspronkelijk van de Vrije Scholen.

De Wobbel is verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de leeftijd en behendigheid van je kind.

Balanceren op het Wobbel balance board is een speelse manier om het lichaamsbewustzijn en evenwicht van je kind te stimuleren.

Er zijn starters borden die kleiner zijn, licht van gewicht en minder beweeglijk zijn, zodat je kind geleidelijk zijn evenwicht kan leren houden.

Daarnaast zijn er ook Wobbel Pro borden die groter zijn qua afmetingen en meer beweegbaarheid hebben.

De Wobbel kan zowel voor binnen als buiten worden gebruikt en is het enige speelgoed dat niet opgeruimd hoeft te worden!

De Wobbel is een houten balance board gemaakt van geperste lagen beukenhout en is herkenbaar aan zijn karakteristieke gebogen design.

De Wobbel heeft een mooi design en kan daarom gebruikt worden als deel van het interieur van je woonkamer.

Je hebt hierbij de keuze om de Wobbel te personaliseren naar eigen smaak met kleuren, logo’s, illustraties of zelfs met een laag van vilt of kurk.

Het is eenvoudig schoon te maken met een vochtig doekje.

De Wobbel is blank gelakt en daardoor ideaal te gebruiken als glijbaan, wip of schommel!

We adviseren de Wobbel met blote voeten of schoenen te gebruiken uit veiligheidsredenen.

De Wobbel heeft meerdere praktische toepassingen, aangezien het ook kan worden gebruikt als een opstapje in de keuken bijvoorbeeld als je gezellig met je kindje koekjes aan het bakken bent.

Aanbevolen voor kinderen vanaf 6 maanden.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Ook voor een hoverboard heeft je kind heel veel gevoel voor balans nodig. Een balansbord is dan ook prachtig om te oefenen voor het rijden op een hoverboard. Vind de beste Hoverboards hier beoordeeld.

Beste goedkope balansbord: Kinderfeets Kinderboard Natural

Beste goedkope balansbord: Kinderfeets Kinderboard Natural

(bekijk meer afbeeldingen)

Ligt de aankoop van een Wobbel helaas buiten je budget, maar zou je toch wel graag zo’n balansbord willen kopen voor je kind?

Gelukkig is er de Kinderfeets Kinderboard Natural.

Kinderfeets gebruikt ecologisch vriendelijke beitsen en lakken voor het kleuren van het balansbord. Deze zijn duurder dan alternatieven op basis van oplosmiddelen.

Dit balansbord is vergelijkbaar met de wereldwijd bekende Wobbel balance board: het heeft dezelfde kwaliteit, maar voor een voordeligere prijs dan een Wobbel!

Dit Kinderfeets balansbord is in Nederland ontworpen, verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren van naturel tot regenboog.

Het balanceren op een balansbord is een fantastische manier om de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen te stimuleren en biedt ontelbare speelmogelijkheden voor peuters tot volwassenen.

Plus dit balansbord kan een gewicht dragen tot wel 220 kg!

De verf waar het speelboard mee is gelakt is op waterbasis en kan daarom zowel binnen als buiten in de regen worden gebruikt.

Een perfecte aankoop als je budget een belangrijke rol speelt en het merk van het balansbord geen verschil maakt voor je.

Bekijk de laatste prijzen hier

Beste balansbord met balletjes: Beleduc

Beste balansbord met balletjes: Beleduc

(bekijk meer afbeeldingen)

Ben je op zoek naar een tamelijk simpel balansbord, maar met een extra uitdaging voor je kind?

Dan heeft Beleduc een optie voor je, namelijk het 3-delige balansbord met balletjes.

Door je gewicht op een behendige manier over de schijf te verdelen, kun je de balletjes door verschillende paden laten leiden terwijl je probeert je balans te behouden!

Dit houten balansbord bestaat uit 3 afneembare schijven. De gemiddelde speeltijd is ongeveer 15 minuten en de aanbevolen leeftijd voor dit balansbord is 6 tot 8 jaar.

Een leuk cadeautje om op speelse wijze je kind zowel zijn balans als concentratie te laten ontwikkelen!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Wat kun je allemaal met een balansbord doen?

Een vraag die volwassenen vaak stellen bij een balansbord is: wat kun je ermee doen?

Kinderen hebben nog een hele onbevangen kijk op de wereld en objecten om hen heen. Hun verbeelding en fantasie zijn onuitputbaar, en hun creativiteit is niet te vergelijken met die van volwassenen.

Bijvoorbeeld, een balansbord lijkt een simpel stuk speelgoed voor ons volwassenen, maar voor kinderen hangt de waarde van een stuk speelgoed compleet af van wat het kind ermee kan doen.

Een balansbord hoeft niet alleen gebruikt te worden om het evenwicht te oefenen, maar kan ook gebruikt worden als opstapje, om op te zitten of in combinatie met ander speelgoed.

Een balansbord zoals de Wobbel of de Kinderfeets geeft nog aanvullende speelfuncties door zijn karakteristieke kromme vorm.

Deze kunnen bijvoorbeeld ook fungeren als brug, wip, hut of glijbaan. Het is een duurzaam en tijdloos product waar je kind niet snel genoeg van zal krijgen.

De magie van dit speelgoed is dat je er niet alleen heel actief mee bezig kunt zijn, maar dat je er net zo goed een knus plekje mee kan maken om tot rust te komen, een plekje voor jezelf!

Waarom een balansbord zulk leuk speelgoed is

Een balansbord is een uitstekend stuk speelgoed voor kinderen om hun evenwicht, concentratie en fantasie te stimuleren.

Balansborden zijn er zowel voor de allerkleinsten, in een kleinere maat en met minder beweging uit veiligheidsredenen, als voor grotere kinderen en volwassenen naarmate hun proprioceptie geavanceerder wordt.

Ga je het liefst voor een duurzaam en mooi product dat niet in de weg staat in je huiskamer, dan is een Wobbel of Kinderfeets balansbord, afhankelijk van je budget, de juiste keuze voor jou.

Als je toch liever gaat voor een simpel balansbord met wat beperktere maar alsnog leuke speelfuncties, dan zijn de Tunturi Verstelbaar balans bord en Beleduc Balansbord 3-delig misschien een betere optie.

Wat de keuze ook gaat worden, met een balansbord is er gegarandeerd speelplezier!

Lees meer over balansborden en ander mooi houten speelgoed in Beste houten speelgoed: 30 sets van echt natuurlijk tot educatief.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.