Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Space Scooter: Veiligheid, Voordelen en Meer Uitgelegd

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Wat is een space scooter?

Een space scooter is een step die je voeten bewegingen achter zet waardoor je een beweging lijkt te maken als een step maar dan sneller en met meer balans. Een space scooter werkt door je voeten op een voetenplank te zetten waar je twee handvatten op vasthoudt om het voertuig te besturen.

In dit artikel vertel ik je alles over hoe het werkt, waar je op moet letten bij aanschaf en waar je het beste op kunt oefenen.

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Wat is een Space Scooter?

De Space Scooter is een nieuw soort step die vooral geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Het is een step waarbij je niet alleen met je voeten naar voren en achteren beweegt, maar ook met een beweging van je knieën de step in beweging zet. Hierdoor lijkt het alsof je aan het spacescooteren bent. Het verschil met een gewone step is dat je met een Space Scooter meer snelheid kunt maken en dat je meer balans nodig hebt.

Voordelen van een Space Scooter

Het grote voordeel van een Space Scooter is dat je door de kniebeweging makkelijker snelheid kunt maken en dat je daardoor grotere afstanden kunt afleggen. Ook is het mogelijk om de step op te klappen en mee te nemen, zodat je overal kunt spacescooteren. Daarnaast is het een stoere en leuke manier om je voort te bewegen en is het goed voor je balans en coördinatie.

Hoe werkt een Space Scooter?

Om op een Space Scooter te rijden, plaats je eerst beide voeten op de voetenplank. Vervolgens beweeg je de voeten op en neer, alsof je aan het lopen bent. Door deze beweging komt de Space Scooter vanzelf in beweging en kun je snelheid maken. Het is belangrijk om je evenwicht goed te bewaren en te zorgen dat je niet te snel gaat. De meeste Space Scooters zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud, maar er zijn ook varianten voor volwassenen.

De afmetingen en belastbaarheid van een Space Scooter

De afmetingen van een Space Scooter kunnen per variant verschillen, maar over het algemeen zijn ze vrij compact en licht van gewicht. De meeste Space Scooters zijn belastbaar tot een maximaal gewicht van ongeveer 100 kilogram. Het is belangrijk om bij het kiezen van een Space Scooter te kijken naar de afmetingen en belastbaarheid, zodat je de juiste keuze maakt die bij jouw lengte en gewicht past.

Verschillen tussen Space Scooters en andere steps

Een Space Scooter lijkt op het eerste gezicht veel op een gewone step, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Zo biedt een Space Scooter meer snelheid en kun je er makkelijker lange afstanden mee afleggen. Daarnaast is het prijskaartje van een Space Scooter vaak wat hoger dan dat van een gewone step, maar daar staat tegenover dat je er meer mee kunt en dat de kwaliteit vaak beter is.

Voor wie is de Space Scooter geschikt?

De Space Scooter is een coole blikvanger die vooral bij kinderen erg populair is. Maar is deze step ook geschikt voor volwassenen? En vanaf welke leeftijd kun je erop rijden? In dit artikel lees je alles over de doelgroep van de Space Scooter.

De Space Scooter is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud. Vanaf deze leeftijd hebben kinderen vaak genoeg balans en coördinatie om de step te kunnen besturen. Voor jongere kinderen zijn er ook mini-varianten van de Space Scooter verkrijgbaar, zoals de Space Scooter Junior. Deze zijn speciaal ontworpen voor de kleintjes en beschikken soms zelfs over zijwieltjes.

Is de Space Scooter ook geschikt voor volwassenen?

Ja, de Space Scooter is ook geschikt voor volwassenen. De meeste modellen zijn belastbaar tot maximaal 100 kilogram, waardoor ook volwassenen erop kunnen rijden. Wel is het belangrijk om te kijken naar de belastbare gewichtscapaciteit van de specifieke Space Scooter die je op het oog hebt.

Is de Space Scooter veilig genoeg voor kinderen en volwassenen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe Space Scooter, is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid van het voertuig. Vooral als je de Space Scooter voor kinderen wilt kopen, is het van groot belang om te weten hoe veilig de scooter is. In dit artikel bespreken we de veiligheid van de Space Scooter en geven we tips om veilig te blijven tijdens het rijden.

Veiligheid voor kinderen

De Space Scooter is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 90 kg. Het is belangrijk om de scooter af te stemmen op de leeftijd en grootte van het kind. Voor jongere kinderen is de mini Space Scooter een goede keuze, terwijl oudere kinderen en volwassenen beter af zijn met de standaard variant.

Het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze moeten rijden op de Space Scooter en om ze te laten wennen aan de bewegingen van het voertuig. Het is ook belangrijk om kinderen te leren hoe ze veilig moeten blijven tijdens het rijden, zoals het dragen van beschermende kleding en het rijden op een veilige plaats.

Heb je bescherming nodig bij het rijden op een Space Scooter?

Het rijden op een Space Scooter is echt heel eenvoudig en makkelijk. Je kunt er snel mee leren rijden en het is een leuke manier om je te verplaatsen. In feite is het een stil alternatief voor een step of fiets en het is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

De beste voorzorgsmaatregelen

Wanneer je op een Space Scooter rijdt, is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Dit geldt vooral voor kinderen die nog moeten wennen aan het rijden op een step. Hieronder vind je een aantal handige tips:

 • Draag altijd beschermers voor je knieën en ellebogen en polsen.
 • Draag een fietshelm om je hoofd te beschermen.
 • Begeleid jonge kinderen wanneer ze voor het eerst op een Space Scooter rijden.
 • Rijd op een vertrouwde weg of stoep.
 • Zorg ervoor dat je bekend bent met de Space Scooter voordat je erop gaat rijden.
 • Zorg ervoor dat je de Space Scooter op de juiste manier opbergt en meeneemt.

Hoe verstandig is het om bescherming te dragen?

Het dragen van bescherming tijdens het rijden op een Space Scooter is grotendeels afhankelijk van hoeverre je jezelf vertrouwd voelt op de step. Het is altijd beter om voorzichtig te zijn en bescherming te dragen, zodat je minder zorgen hoeft te maken over mogelijke ongelukken. In Nederland geldt dat het dragen van een fietshelm niet verplicht is, maar het kan wel helpen om je hoofd te beschermen bij een val.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Space Scooter?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of de Space Scooter geschikt is voor jouw kind. De meeste modellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar er zijn ook junior modellen verkrijgbaar voor kinderen vanaf 3 jaar. Kijk goed naar de maximale leeftijd en het maximale gewicht dat de scooter kan dragen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de lengte van je kind. Meet de hoogte van de scooter op en vergelijk dit met de lengte van je kind om te bepalen of de scooter geschikt is.

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk bij het kopen van een Space Scooter. Zorg ervoor dat de scooter voldoet aan de veiligheidseisen en dat er geen scherpe randen of gaten in zitten waar je kind zich aan kan bezeren. Een helm en beschermende kleding zijn ook erg belangrijk om ongelukken te voorkomen. Daarnaast is het handig om te kijken welke accessoires er beschikbaar zijn, zoals verlichting en reflectoren, om de zichtbaarheid te vergroten.

Stuur en evenwicht

Let bij het kiezen van een Space Scooter ook op het stuur. Sommige modellen hebben een verstelbaar stuur, wat handig kan zijn als je kind nog groeit. Daarnaast is het belangrijk dat de scooter stabiel is en dat je kind goed zijn evenwicht kan bewaren. Voor jongere kinderen kan een enkel model veiliger zijn dan een tweewieler.

Kleur en design

Natuurlijk wil je ook dat de Space Scooter er mooi uitziet en dat je kind er blij mee is. Kies een kleur en design dat bij je kind past en waar hij of zij zich goed bij voelt. Elektrische Space Scooters en kindersteps zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs.

Begeleiding en gebruik

Zorg ervoor dat je kind goed begeleid wordt bij het gebruik van de Space Scooter, vooral in het begin. Laat je kind rustig wennen aan het voertuig en leer hem of haar hoe de scooter werkt. Gebruik de scooter alleen op een veilige plek en houd altijd zicht op je kind. Daarnaast is het belangrijk om de scooter goed te onderhouden en regelmatig te controleren op eventuele gebreken.

Prijs en kwaliteit

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs en kwaliteit van de Space Scooter. Goedkopere modellen zijn vaak minder stevig en hebben minder accessoires dan duurdere modellen. Kies daarom voor een scooter van goede kwaliteit, zodat je kind er lang plezier van kan hebben.

Space scooter of step: wat zijn de verschillen?

Een belangrijk verschil tussen de space scooter en de step zijn de wielen. De space scooter heeft twee grote wielen van 12 inch, terwijl de step vaak kleinere wielen heeft van 5 tot 8 inch. De grote wielen van de space scooter maken het eenvoudiger om vooruit te komen en de hoogte van de step te verminderen. Hierdoor is de space scooter vooral geschikt voor kinderen die graag snelheid willen maken en lange afstanden willen rijden.

Welke is het beste voor mijn kind?

Het beste type hangt af van de vaardigheden en voorkeuren van het kind. Als het kind graag snelheid maakt en lange afstanden wil rijden, is de space scooter waarschijnlijk de beste keuze. Als het kind nog jonger is en nog niet gewend is aan hoge snelheden, is een step een betere optie. Houd bij het kopen van een space scooter of step rekening met de lengte en vaardigheden van het kind.

Veelgestelde vragen over de Space Scooter step

Een Space Scooter is anders dan een gewone step omdat je met een Space Scooter niet alleen vooruit, maar ook achteruit kunt bewegen. Dit komt doordat de Space Scooter is uitgerust met een uniek aandrijfsysteem dat werkt met een ketting en pedaal. Hierdoor kun je met beide voeten op het middelste platform staan en door de beweging van je voeten de Space Scooter laten rijden.

Kan ik ook achteruit rijden met een Space Scooter?

Ja, je kunt met een Space Scooter zowel vooruit als achteruit rijden. Door de beweging van je voeten kun je de Space Scooter in beide richtingen laten bewegen.

Is de Space Scooter gevaarlijk?

Net als bij elke vorm van beweging is er altijd een risico op letsel. Het is daarom belangrijk om de veiligheidsinstructies te volgen en bescherming te dragen, zoals een helm en knie- en elleboogbeschermers. Daarnaast is het belangrijk om te kijken waar je rijdt en rekening te houden met andere weggebruikers.

Welke tips zijn er om veilig te rijden met een Space Scooter?

 • Draag altijd bescherming, zoals een helm en knie- en elleboogbeschermers
 • Kijk waar je rijdt en houd rekening met andere weggebruikers
 • Beperk de snelheid als je twijfelt over de veiligheid
 • Bedien de Space Scooter op een rustige en gecontroleerde manier
 • Neem de tijd om te wennen aan de beweging van de Space Scooter

Waar kan ik een Space Scooter kopen?

Space Scooters (de beste hier beoordeeld) zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels, waaronder Decathlon. Daarnaast kun je ook online een Space Scooter kopen.

Kan ik geld besparen door een Space Scooter thuis te kopen in plaats van in de winkel?

Hoewel het mogelijk is om geld te besparen door een Space Scooter online te kopen, is het belangrijk om te kijken naar de verzendkosten en eventuele extra kosten voor montage. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de garantievoorwaarden en de betrouwbaarheid van de verkoper.

Is er een maximum aantal uur dat ik achter elkaar kan rijden met een Space Scooter?

Er is geen maximum aantal uur dat je achter elkaar kunt rijden met een Space Scooter. Het is wel belangrijk om regelmatig pauzes te nemen en te luisteren naar je lichaam.

Welke leeftijden zijn geschikt voor de Space Scooter?

De Space Scooter is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar voor verschillende leeftijdsgroepen.

Zijn er ook mini Space Scooters verkrijgbaar?

Ja, er zijn mini Space Scooters verkrijgbaar voor de kleinste kinderen. Deze modellen zijn lichter en hebben kleinere wielen dan de modellen voor oudere kinderen en volwassenen.

Conclusie

Een space scooter is een hele leuke manier om voort te bewegen met een kniebeweging. Het werkt als een step, maar dan sneller en met meer snelheid. Het is een mooie blikvanger vooral voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen erop rijden.

Het is belangrijk goed te blijven balanceren en de bewegingen te kennen, want dan kun je behoorlijk snelheden bereiken. Een space scooter is vooral geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud, maar er zijn ook varianten voor volwassenen.

We hopen dat je nu een beter idee hebt van wat een space scooter is en kun je ermee aan de slag.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.