De Oxboard Pro – een wel heel speciale uitvoering van een hoverboard

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

We hoeven jou inmiddels niet meer te overtuigen van het feit dat hoverboards geweldig zijn.

Er zijn natuurlijk allemaal verschillende soorten, en afhankelijk van wat jij precies zoekt kies je het juiste board.

Maar dan is er het Oxboard…

De Oxboard is een speciale uitvoering van een hoverboard. Je kunt het zien als een soort mini Segway.

In dit artikel gaan we in op wat een Oxboard Pro precies zo speciaal maakt.

Helaas is deze uitvoering inmiddels niet meer te koop maar hebben hier 5 te gekke boards bekeken die nog wel te koop zijn! Je vindt ze hier!

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Oxboard – echt Dutch Design

Oxboard is een bedrijf uit Eindhoven en een van de eerste die met een hoverboard uitkwam.De techniek die Oxboard gebruikt komt oorspronkelijk van Segway en Oxboard heeft deze techniek op diverse punten herzien.

Oxboard heeft dus al een tijdje ervaring met dit soort product en houdt zich constant bezig met het verhogen van de kwaliteit, performance en veiligheid.Het gevolg daarvan is een uitzonderlijke gadget van hoogstaande kwaliteit, gehuld in een top design.

Het is het enige hoverboard op de markt dat komt met 2 jaar fabrieksgarantie en eigen servicemonteurs. Een product dat garant staat voor jarenlang plezier!

Check actuele prijzen en beschikbaarheid hier bij bol.com

De Oxboard Pro – het meesterstuk van Oxboard

De Oxboard Pro is een geavanceerdere uitvoering van de “gewonere” Oxboards. Er zijn een aantal redenen waarom je voor de speciale Pro uitvoering zou gaan.We hebben het hier over een product van een andere klasse.

Wat maakt de Oxboard Pro nu juist zo speciaal?

In vergelijking met andere hoverboards op de markt en zelfs de “simpelere” uitvoering van Oxboard zelf is de Oxboard Pro werkelijk een uniek product om verschillende redenen:

 • Echt Dutch Design – zeer degelijk ontworpen
 • Samsung accu (andere hoverboards gebruiken meestal geen merk accu’s)
 • Tao Tao Software
 • Een batterij indicator
 • Een sensor die oververhitting meet
 • De afstandsbediening
 • Speciale sportmodus
 • Voor- en achterverlichting van Xenon
 • Een UL-oplader (een laptop aansluiting dus erg makkelijk in gebruik)
 • Wielen met NK-Lagers van Europese A-kwaliteit
 • Stootrubbers en een waterafstotende laag
 • De accu is vastgezet met een metalen beugel
 • Je kan een helling beklimmen tot wel 30 graden, in tegenstelling tot gewone hoverboards die maar tot 15 graden gaan
 • De schroeven zijn bevestigd met loctite

Kenmerken van de Oxboard Pro

Nu zullen we verder ingaan op deze kenmerken en andere factoren die de Oxboard Pro zo uniek maken en zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een hoverboard.

Zeer degelijk gebouwd

De Oxboard is ontworpen uit robuuste materialen.Door de beschermvlakken en stootrubbers worden de wielen en de motor afgeschermd zodat er niet snel vuil of vocht in kan komen.

Daarnaast veren de wielen mee tijdens een onverwachtse noodstop waardoor je dus niet meteen van je board zal vallen.Ook is de Oxboard beschermd tegen oververhitting met een speciale sensor.

Lees meer: Oxboard heeft ook zijn eigen hoverkart voor nog meer board plezier!

Flitsend op pad

De Oxboard is anders ontworpen en heeft twee kleuren gespoten op de plaat.

De afwerking is beter beschermd tegen krassen en de kleur blijft beter zitten.De gewone varianten hebben vaak een buitenkant van kunststof met een verflaag, die er al snel afschraapt bij een valpartij of ongelukje.

De Oxboard Pro is gemakkelijk te besturen, onder andere door de speciale Tao Tao software.Als je rechtop op de board blijft staan, dan beweegt de Oxboard niet van zijn plek af.Je hoeft daarmee ook niet actief gebruik te maken van je evenwicht, de software doet dit voor jou.

Van voor naar achter, van links naar rechts

Door middel van een gyroscoop en de software kun je zowel vooruit als achteruit rijden.Om vooruit te bewegen zet je de voeten op de board waarbij de tenen naar beneden dienen te wijzen.Als je dan naar voren leunt, zal de board dus ook naar voren bewegen.

Leun je naar achter, dan beweegt de board dus vanzelfsprekend ook naar achter. In dit geval wijzen de hakken naar beneden in plaats van de tenen.

Wil je de board naar rechts bewegen, dan zet je meer druk op het linkerbeen en andersom voor wanneer je naar links wil bewegen.Bochten maken doe je door met één voet meer naar voren te leunen en met de andere meer naar achter.

Familie van de Segway

Het idee doet een beetje denken aan de Segway. Het verschil tussen beiden is dat je bij een Segway een stang in het midden hebt waarmee je stuurt.

Bij de Oxboard stuur je uitsluitend met je voeten.

De board maakt het mogelijk om op een soepele manier bochten te maken en 360° om je as heen te draaien.

Oplaadbaar, snel en veilig

De board is snel en gemakkelijk op te laden binnen enkele uren. De kabel die je hiervoor gebruikt is dezelfde als van standaard laptops. Dit is zeer handig indien de oplader even niet bij de hand hebt!

Hij gaat tot maximaal 10 km/u en je kan er zo’n 15 tot 20 kilometer mee afleggen. Dit is uiteraard afhankelijk van het gewicht van de gebruiker, het terrein en de rijstijl.

Om de veiligheid van dit apparaat te verhogen zijn er rubberen bumpers aangebracht. Het gewicht dat de board kan dragen is circa 120 kg.

De Oxboard Pro heeft grotere wielen en banden dan het gemiddelde hoverboard met speciale NK-lagers voor een zeer duurzaam resultaat.De batterij is van Samsung en de accu gaat lang mee.

Uniek met een bijgeleverde afstandsbediening en sportstand

Bij de aankoop van een Oxboard Pro krijg je er een afstandsbediening bij waarmee je het apparaat aan of uit kunt zetten en waarmee je bovendien de sportstand kunt activeren.

In de sportstand reageert de board sneller op bewegingen die erop worden gemaakt. De topsnelheid is echter in zowel de gewone stand als de sportstand gelijk. Het grote verschil is dat in de sportstand het apparaat een stuk heftiger reageert. Op deze manier kun je sneller optrekken en bochten maken.

Ben je nieuw met het hoverboard, dan is het verstandig om het apparaat in de gewone stand te houden. Wanneer je helemaal gewend bent aan de board kun je de snelle stand gaan uitproberen. De board heeft een fabrieksgarantie van twee jaar.

Let hierop bij de Oxboard Pro

De Oxboard Pro heeft een heleboel toffe kenmerken die het uniek maken, maar ook zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Kies de ondergrond zorgvuldig

De Oxboard werkt het beste op asfalt. Wanneer je op een hobbelige weg gaat rijden, heb je een grotere kans op vallen. De Oxboard kan namelijk bij het rijden over een onregelmatigheid uit balans raken.

Als je ook nog eens hard rijdt, is de kans op vallen groter en moet je soms van de board afspringen om zo een pijnlijke val te voorkomen. Gelukkig zijn Oxboards zo gemaakt dat bij een val de verf er niet meteen af schaaft.

Dit in tegenstelling tot het ‘gewone’ hoverboards, waarbij dat wel snel zal gebeuren.Let ook op stoepranden, hoverboards zijn er niet voor gemaakt om dit soort obstakels te overtreffen.

Veiligheid voorop

Er wordt geadviseerd om de Oxboard liever thuis te laten bij regenachtig weer en ijzel. Ook steile hellingen zijn niet veilig voor de Oxboard.

Zorg ervoor dat je altijd zorgvuldig omgaat met je Oxboard, lees de handleiding goed en zet veiligheid om nummer één. Gebruik bovendien genoeg protectie, zodat je altijd optimaal beschermt bent tegen valpartijen.

Zorg dat je een echte te pakken hebt

Hoe weet je nu 100% zeker dat je een Oxboard in handen hebt en niet een namaak versie?Allereerst kijk je of het merk Oxboard op de board staat (waar je je voeten neerzet), deze staat ook op de voorkant van de behuizing.

Daarnaast hoort het logo op de wielen staan. Ten slotte kan een Oxboard in de volgende kleuren komen: wit, zwart of rood.

Lees ook meer over algemene veiligheid van Hoverboards.

Lees hier meer over hoverboards!

Wat is onze conclusie over de Oxboard?

Dat de Oxboard een bijzonder soort transportmiddel is, zijn we het allemaal over eens.

Ondergrond is belangrijk

In het begin zal het een haast onbegonnen taak lijken om überhaupt op zo’n hoverboard te gaan staan.Na wat oefenen kun je er goed mee rijden, maar het liefst wel op een zo vlak mogelijke ondergrond.

Omdat de Oxboard zo’n 11 kilo weegt, is het niet erg handig als je een wegdek uitkiest waarbij je af en toe de Oxboard zou moeten oppakken.Stoepjes en zanderige ondergronden zijn daarom geen goed idee.

Verder geven meerdere websites aan dat je met de Oxboard 15 tot 20 kilometer kan rijden. Echter is gebleken dat dit niet altijd het geval is en dat je dus minder kilometers kunt afleggen. Houdt daar dus rekening mee.

Houdt er rekening mee dat je (nog) niet overal mag rijden

Ook is het niet toegestaan om overal met de Oxboard te rijden. Op de openbare weg is het sowieso (nog) verboden.Er zijn op het moment nog niet echt duidelijke regels wat betreft het gebruik van een hoverboard op fiets- en voetpaden.

De politie is er in Nederland echter wel attent op en kan in het ergste geval een boete uitdelen of zelfs je hoverboard in beslag nemen.Gebruik je board daarom altijd op een verantwoordelijke manier en zo min mogelijk op publieke wegen.

Zeer goede kenmerken en duidelijke voordelen

De Oxboard is zoals eerder genoemd stukken duurder dan de gewone hoverboards.Maar daar valt ook wel iets voor te zeggen en de voordelen zijn hierboven voor je op een rijtje gezet.

Ook zit er bij de aanschaf van zo’n board service en garantie bij inclusief, wat natuurlijk een ontzettend belangrijk punt is bij de aankoop van zo’n duur toestel.

Zoals elk product heeft de Oxboard ook zijn voor- en nadelen. Zolang je de board maar verantwoordelijk gebruikt en je eigen veiligheid plus de veiligheid van anderen in acht neemt, is het een leuk en handig apparaat dat je gemakkelijk kan gebruiken voor korte afstanden.

Lees ook: wat kun je allemaal met Hovershoes?

[wl_faceted_search]

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.