Leukste speelgoed voor op de kinderstoel beoordeeld [Top 6]

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Je wil je kleine natuurlijk graag zoet houden in de kinderstoel en dan is het enorm fijn om wat speeltjes paraat te hebben, die niet snel op de grond zullen vallen.

Denk dan vooral aan speelgoed met zuignappen of eventueel met een bevestigingsclip.

Het gebeurt vaak dat je je kindje vast laat eten voordat jullie eten, het is dan relaxed als je tijdens jullie maaltijd niet steeds op je spruit hoeft te letten. Een leuk speeltje doet dan wonderen.

Leukste speelgoed voor op de kinderstoel

Als je kindje op een gegeven moment met jullie mee gaat eten, dan moet je beslissen of je wel of geen speelgoed daarin betrekt.

Ik heb ervoor gekozen dat niet te doen; pas als mijn kleintjes hun bordje leeg hadden, als beloning!

Maar op de momenten dat je zelf even druk bent is een kinderstoel ideaal om op terug te vallen. Je hoeft je kleintje niet te volgen, hij is bij je in de buurt.

Als je kindje dan ook nog zoet is met speeltjes – die jij niet constant hoeft op te pakken – kan jij bergen werk verzetten!

Ik heb daarom een aantal speeltjes voor jullie uitgezocht, die geschikt zijn voor in de kinderstoel en die niet snel op de grond vallen.

Het overall leukste speelgoed voor op kinderstoel is deze TOMY Toomies Octopus Familie. Je kind kan op meerdere manieren spelen met deze familie. Eigenlijk is het badspeelgoed – dat zich kan vullen met water – maar aangezien de kleurrijke octopusjes zich vastzuigen, zijn het ook prima speeltjes voor op de kinderstoel.

Zo meer hierover, maar nu eerst naar onze top 6 leukste kinderstoel speelgoed!

Leukste speelgoed voor op de kinderstoelAfbeeldingen
Overall leukste speelgoed: TOMY Toomies Octopus FamilieVrolijkste douche figuurtjes Tomy Octopals

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed om gemakkelijk vast te pakken: Fat Brain Toys Pip Squigs LoopsLeukste speelgoed om gemakkelijk vast te pakken: Fat Brain Toys Pip Squigs Loops

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed met ophangclip: Lamaze Kapitein KalamariLamaze speeloctopus voor je baby in de autostoel

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed met licht en geluid: VTech Baby Dierenvriendjes ReuzenradLeukste speelgoed met licht en geluid: VTech Baby Dierenvriendjes Reuzenrad

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed van hout: Hape Double bubbleLeukste speelgoed van hout: Kralenstructuur Double bubble

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed beker-set: Fat Brain Toys StapelbekersLeukste speelgoed beker-set: Fat Brain Toys Stapelbekers

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Waar let je op bij de aanschaf van kinderstoel-speelgoed?

Als je leuk speelgoed wil kopen voor in de kinderstoel, is het handig om over een paar punten na te denken:

  • kan het speelgoed vastgezet worden?
  • is het speeltje leuk genoeg om je kind een tijdje zoet mee te houden?
  • is het speeltje leerzaam en verantwoord?
  • is het eenvoudig schoon te maken?
  • maakt het speeltje niet teveel herrie? Je wil graag wat rust creëren aan tafel.

Als je rekening houdt met bovenstaande punten, zullen jullie maaltijden vast prettiger verlopen.

Geef je je kind wel of geen speelgoed aan tafel?

Ik had het er eerder over; hoe gaan jullie thuis om met speelgoed op tafel, tijdens het eten?

Sommige ouders kiezen ervoor om hun kindje af te leiden met speelgoed en tussendoor een hapje erin proberen te krijgen, anderen kiezen bewust ervoor om dit niet te doen.

Het komt vaak voor, dat als ze nog geen jaar zijn, je je kleine eerder laat eten, daarna geef je ze een leuk speeltje en kunnen jullie rustiger eten, mits de speeltjes niet steeds op de grond vallen…

Eet zodra je kindje wat groter is en het kan, in ieder geval samen, zo leert een kind van jouw gedrag.

Ziet een kind namelijk dat jij altijd met andere dingen bezig bent tijdens het eten, dan kan moeilijk verwacht worden dat je kindje zijn speelgoed links laat liggen tijdens het eten.

Ik zelf, vond het handig om een vaste, niet al te lange duur voor de maaltijden te hanteren, een minuut of 20 is voor een kind meer dan genoeg.

Daarna mocht onze kleine als beloning weer spelen. Het is daarom beter om alles al klaar te zetten, voordat je kindje aan tafel gaat. Zo verklein je de kans op drama aan tafel.

Het kan zijn dat je kindje niet altijd trek heeft, maar dat is normaal, houdt als het even kan wel gewoon die 20 minuten aan.

Zorg eventueel voor een bordje en bestek dat jouw kleine aanspreekt, maar een leuke presentatie van het eten kan ook goed helpen.

Lees ook wat je kunt doen als je dreumes steeds met het eten zelf speelt

Leukste speelgoed voor op de kinderstoel beoordeeld

Laten we dan nu kijken naar wat mijn top 6 aan speeltjes voor op de kinderstoel zo leuk maakt.

Overall leukste speelgoed: TOMY Toomies Octopus Familie

Vrolijkste douche figuurtjes Tomy Octopals

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze 10-delige TOMY Octopus Familie kan vastgezogen worden op het blad van de kinderstoel: acht gekleurde kleintjes met een leuk gezichtje en in het midden Mum Tala de moeder-octopus.

In bad doet Mum Tala ook dienst als kop met douchefunctie. Elk van de Octopals heeft een grappig gezichtje dat aantrekkelijk is voor baby’s.

Het zachte, buigzame materiaal ligt goed in de baby handjes en de Octopals kunnen op gladde oppervlakken geplakt worden.

Elke Octopal-baby heeft een nummer op zijn rug dat overeenkomt met zijn plekje op het eiland (dat in bad kan blijven drijven).

Ik vind dit fijn speelgoed omdat het op verschillende manieren gebruikt kan worden, bovendien kunnen ze met cijfers oefenen en hebben de Octopals leuke kleurtjes. Ze zijn geschikt voor kleintjes vanaf ongeveer een jaar.

De Octopals zijn gemaakt van duurzaam materiaal en helpen de motorische vaardigheden en de behendigheid van jouw kindje te ontwikkelen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste speelgoed om gemakkelijk vast te pakken: Fat Brain Toys Pip Squigs Loops

Leukste speelgoed om gemakkelijk vast te pakken: Fat Brain Toys Pip Squigs Loops

(bekijk meer afbeeldingen)

Met de PIP SQUIGS LOOPS zal jouw kind zich niet snel vervelen. Deze siliconen rammelaar van Fat Brain Toys is flexibel en heeft onder- en boven een zuignap.

Het is een heerlijk elastisch bijtspeeltje, fijn om het tandvlees te masseren. Door de losse ringen – die fel van kleur zijn – kan jouw kleine de rammelaar makkelijk vastgrijpen.

De ringen maken ook geluid en zullen de zintuigen van jouw kleintje prikkelen. Ik vond het een prima ‘zoethouder’ voor mijn kleintje.

Dit speeltje is geschikt voor kindjes vanaf 5-6 maanden tot ongeveer 3 jaar.

Check de meest actuele prijzen hier

Leukste speelgoed met ophangclip: Lamaze Kapitein Kalamari

Lamaze speeloctopus voor je baby in de autostoel

(bekijk meer afbeeldingen)

Nog een octopus in onze top 6! Maar dan nu de Lamaze Kapitein Kalamari met een handige ophangclip.

Bevestig deze ergens aan de kinderstoel, zodat Kapitein Kalamari niet op de grond kan vallen.

Hij heeft acht poten met activiteiten, een krakend hoedje en een kiekeboe-spiegel; dit speeltje zet alle zintuigen van je baby aan het werk.

Aan een van de poten hangen twee bijtringen voor als de doorkomende tandje pijn doen. Geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 3 jaar.

Wat mij betreft is dit een hele leuke, vanwege de vele mogelijkheden en omdat deze octopus al voor heel kleine babietjes – die nog niet bewust spelen – prachtig is om naar te kijken en aan te raken.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste speelgoed met licht en geluid: VTech Baby Dierenvriendjes Reuzenrad

Leukste speelgoed met licht en geluid: VTech Baby Dierenvriendjes Reuzenrad

(bekijk meer afbeeldingen)

Een ‘magisch’ speeltje voorzien van een zuignap, met veel kleur en melodie. Als jouw kleintje aan het rad draait, draaien de kikker, de beer en de vogel vrolijk mee!

Deze beweging bevordert de grove motoriek. De knipperende lichtjes en de drie interactieve toetsen zorgen voor nog meer opwinding.

Je kindje maakt zo kennis met kleuren, diertjes, nummers, maar ook met meezingliedjes en muziek. Dit stimuleert je kindje bij het zeggen van zijn eerste woordjes en is dus goed voor zijn spraakontwikkeling.

Zodra het reuzenrad geactiveerd wordt door de beweging van het wiel, is het feest voor je kleine. Het is het enige speeltje met geluid en licht uit mijn top 6.

Goed, het is geen ‘rustig’ speeltje, maar ach, zo af en toe mag het wel iets luider toch?

Het spannende speeltje is al geschikt voor babietjes die kunnen zitten in de kinderstoel, dus vanaf een maand of 5-6.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Leukste speelgoed van hout: Hape Double bubble

Leukste speelgoed van hout: Kralenstructuur Double bubble

(bekijk meer afbeeldingen)

Leuk en leerzaam is de Kralenstructuur Double bubble. De Loopings met houten kralen zijn ontworpen om het kind te stimuleren in de fijne motoriek.

Je kan nog andere diverse belangrijke aspecten in dit speeltje vinden: verschillende kleuren en vormen en het leren tellen.

Er zijn hier geen goede of foute manieren van spelen, je kind kan ermee spelen op de manier waar hij op dat moment behoefte aan heeft.

Een mooi en verantwoord stukje speelgoed voor de ontwikkeling van je kleine.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste speelgoed beker-set: Fat Brain Toys Stapelbekers

Leukste speelgoed beker-set: Fat Brain Toys Stapelbekers

(bekijk meer afbeeldingen)

Op de Fat Brain Toys Stapelbekers zal je kindje dol zijn. Deze bekers bieden namelijk veel mogelijkheden, dus veel uurtjes speelplezier.

Je kan de bekers met een zuignapje boven- en onder vastzetten. Je kindje kan er niet alleen hoge torens mee bouwen, maar bijvoorbeeld ook uit drinken!

Plak de felgekleurde bekertjes op elkaar en trek ze weer uit elkaar om ze te horen ploppen.

Als het van mamma mag, kunnen ze ook tegen muren en ramen geplakt worden, of in de badkuip gebruikt worden. Je kan er ook mee rollen op de vloer.

Op de koop toe zijn deze bekers 100% voedsel en vaatwasser veilig.

Ik heb deze stapelbeker set vooral uitgekozen vanwege zijn veelzijdige speelplezier, maar ook om de fijn motorische ontwikkeling en de hand-oogcoördinatie van jouw kind te bevorderen.

Check de meest actuele prijzen hier

Conclusie

Het is natuurlijk altijd goed om de ontwikkeling van je baby aan te moedigen door middel van fijn en verantwoord speelgoed.

Het is ook prima om je kindje een half uurtje lekker zelf te laten rommelen met de juiste speeltjes, veilig in de kinderstoel. Dat is voor jou ook het uitgelezen moment om even je eigen ding te doen.

De speeltjes uit mijn top 6, bevorderen niet alleen de ontwikkeling van het inbeeldingsvermogen en de fijne – of eventueel grove – motoriek van jouw kind, maar ook het uitbreiden van hun sociale en emotionele vaardigheden, hun zicht en gehoor.

Het is mooi meegenomen, als je kind zichzelf eventjes bezighoudt en jij niet steeds speelgoed hoeft op te rapen van de grond; met dit in gedachten heb ik speelgoed uitgekozen dat zuignappen heeft of in ieder geval bevestigd kan worden op de kinderstoel.

Maar dat ook veelzijdig genoeg is om je kindje een tijdje te vermaken.

Lees ook: Mijn peuter speelt niet alleen | 6 tips om alleen spelen te stimuleren

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.