Leukste speelgoed voor op balkon

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Het is heerlijk voor kinderen als ze elke dag even buiten kunnen spelen, vooral als het natuurlijk lekker weer is. Sommige mensen hebben een tuin, anderen slechts een balkon(netje).

Om met speelgoed op een balkon te kunnen spelen, moet het niet te klein zijn zodat het niet door de spijlen naar beneden kan vallen. Aan de andere kant moet het speelgoed ook weer niet te groot zijn: het moet wel binnen de afmetingen van het balkon passen.

Trampolines en glijbanen kunnen we helaas vergeten, maar kinderen kunnen bijvoorbeeld prima met water en zand spelen op een balkon.

Leukste speelgoed voor op het balkon beoordeeld

Er is gelukkig genoeg leuk speelgoed voor kinderen waar ze prima mee kunnen spelen op een balkon of terras!

Ik zal in dit artikel een aantal speelgoed artikelen toelichten die geschikt zijn voor op het balkon. In de tabel hieronder kun je mijn selectie terugvinden:

Speelgoed voor op het balkonAfbeeldingen
Watertafel: Little Tikes Piraten Zand- en WatertafelLeukste piraten watertafel: Little Tikes Piratenschip

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Zwembadje: Intex Baby Zwembad PaddenstoelIntex babyzwembad

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Speelhuisje: Starplay Magische speelhuisSpeelhuisje: Starplay Magische speelhuis

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Wipwap: Little Tikes Wip WalvisLeukste wipwap van Little Tikes: Little Tikes walvis wip

(bekijk meer afbeeldingen)

Zandbak: Little Tikes zandbak schildpadLittle tikes kleine schildpad zandbak

(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Leukste speelgoed voor op het balkon beoordeeld

Watertafel: Little Tikes Piraten Zand- en Watertafel

Leukste piraten watertafel: Little Tikes Piratenschip

(bekijk meer afbeeldingen)

De Little Tikes Piraten Zand- en Watertafel is een ontzettend leuke speeltafel (hier ook leuke voor binnen) met als thema ‘piraten’.

De Little Tikes tafel is een water- en zandtafel in één en komt met schattige accessoires, waaronder twee speelfiguren, een haai die water spuit, een waterkanon met pomp, een anker, en een stromende fontein.

De watertafel is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Een goede watertafel kan alle weersomstandigheden prima hebben, en kan dus gerust buiten op het balkon blijven staan.

De afmeting van deze watertafel is (l x b x h) 91 x 74 x 20 cm. Een watertafel zorgt ervoor dat kinderen uren zoet zijn!

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Zwembadje: Intex Baby Zwembad Paddenstoel

Dreumes speelt in de tuin in een paddestoel zwembadje

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit kleine ronde Intex Baby Zwembad Paddenstoel is perfect voor een balkon in verband met de afmetingen. Het kinderbadje heeft de vorm van een paddenstoel en de bodem is opblaasbaar.

Ook is het badje voorzien van een zonnedakje, zodat jouw kleintje nooit zal verbranden onder de zon. Laat jouw kleine lekker spelen in het water op het balkon!

Dit schattige badje heeft een afmeting van (l x b x h) 102 x 102 x 89 cm.

Hij is hier te koop

Speelhuisje: Starplay Magische speelhuis

Speelhuisje: Starplay Magische speelhuis

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit Starplay Magische speelhuis zullen jouw kids prachtig vinden! Je kinderen ieder moment schuilen in het huisje. Het speelhuis is gemaakt van stevig kunststof en kan dus gemakkelijk buiten blijven staan.

Daarnaast heeft het mooie, vrolijke kleurtjes en is het voorzien van raampjes en een voor- en achterdeur. Het huisje heeft een afmeting van (l x b x h) 102 x 90 x 109 cm.

Het speelhuisje komt ook in de winter goed van pas omdat je daar al het (buiten)speelgoed van je kind in kan opslaan!

Bekijk hem hier bij bol.com

Wipwap: Little Tikes Wip Walvis

2 kinderen op de Little Tikes walvis wip

(bekijk meer afbeeldingen)

Ook een wipwap is perfect speelgoed voor op een balkon. Dankzij deze Little Tikes Wip Walvis kun je met twee vriendjes of vriendinnetjes tegelijk wipwappen!

Ook kun je er in je eentje op spelen, of met z’n tweetjes. Als je op de wip zit, zit je als het ware op de rug van de lieve blauwe walvis!

De handvatten van de wip hebben een fijne greep, en de voetsteunen zijn breed zodat er altijd veilig gespeeld kan worden.

De wip heeft een afmeting van (l x b x h) 102 x 42,6 x 47,6 cm en is geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Zandbak: Little Tikes Zandbak – Schildpad

Leukste-kleine-zandbak-van-Little-Tikes

(bekijk meer afbeeldingen)

Een zandbak op het balkon, dat wil ieder kind wel! Met deze Little Tikes Zandbak – Schildpad kun jij op ieder moment met zand spelen thuis!

De zandbak heeft de vorm van een schildpad en heeft mooie groene kleuren. Handig is dat deze zandbak ook een deksel heeft (het schild van de schildpad), zodat je de zandbak op regenachtige dagen gewoon op het balkon kan laten staan.

De zandbak heeft twee brede delen (de voorpootjes van de schildpad) waar het kind op kan zitten. De schildpad heeft een afmeting van (l x b x h) 111 x 109 x 30 cm en is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

In de Little Tikes Schildpad past ongeveer 70 kg zand.

Check de meest actuele prijzen hier

Conclusie

In het geval je geen tuin hebt maar wel een balkon, is het natuurlijk ideaal als je daar een speelhoekje maakt voor de kids. Dan hoeven ze niet perse altijd het huis uit om lekker in de frisse lucht te spelen.

Zoals je hebt kunnen lezen, is er genoeg leuk speelgoed voor op het balkon. We hopen dat we je genoeg ideeën hebben gegeven voor veilig en mooi speelgoed!

Zorg wel altijd dat je balkon veilig genoeg is voor de kids. De reling van je balkon moet minstens 1,2 meter zijn om er zeker van te zijn dat een kind er niet overheen kan klimmen.

Ook is het belangrijk om open hekwerk zo goed mogelijk af te dichten, vooral als de openingen groot zijn.

Ten slotte is het wel zo fijn als je kleintje kan spelen op een zachte ondergrond, bijvoorbeeld kunstgras of een vloerkleed voor buiten.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.