Leukste speelgoed stofzuiger

Leukste speelgoed stofzuiger | Dit zijn de top 9 best beoordeelde

Zelfs kleine kinderen willen graag de activiteiten van hun ouders imiteren, inclusief het schoonmaken van het huis.

Een dergelijke nabootsing is cruciaal voor een gezonde fysieke en mentale ontwikkeling omdat het hen voorbereidt op de dagelijkse activiteiten van het leven en onder meer het roleplaying stimuleert.

Een van de activiteiten rond het huis die kinderen graag willen imiteren, is het stofzuigen van de vloer. Natuurlijk moeten kinderen om veiligheidsredenen de grote stofzuiger of zelfs de draagbare handheld-reiniger niet gebruiken.

De leukste vind ik deze Casdon Dyson Ball stofzuiger omdat hij best wel echt is maar toch een leuke inkijk heeft op de cycloon werking binnen. Dan leren ze er ook nog wat van.

Leukste speelgoed stofzuigers voor je kinderen om mee te spelen

Hieronder volgen al onze top keuzes, te beginnen met de Casdon. Dus, hier komen de beste speelgoedstofzuigers voor kinderen!

CASDON Dyson Ball Stofzuiger

Geschikt voor: 3 tot 9 jaar oud

Het Dyson Ball-stofzuiger-speeltje combineert de authentieke look en feel, evenals geluiden, van een grote stofzuiger, hoewel zonder dezelfde kracht.

De power head kan worden gebruikt om klein vuil van de vloer op te rapen, terwijl de vuilnisbak achterin een beetje kan opslaan voordat het weggooien een must wordt.

De combinatie betekent dat je kind een klein beetje kan helpen met het stofzuigen van je vloeren, hoewel alleen in spel.

De echte kracht van deze stofzuiger ligt in de doorzichtige plastic kamer die honderden kleine balletjes kan bevatten. Wanneer het is ingeschakeld, worden de ballen onderworpen aan een cycloonactie, wat de kinderen fascineert vanwege de indrukwekkende weergave van kleuren.

De cycloonactie kan ook worden gebruikt om wat oudere kinderen te leren hoe stofzuigers werken.

Wat er leuk aan is: Afgezien van de geluiden van de stofzuiger draagt ​​de hoogte en het gewicht, evenals de cycloonwerking van de Dyson Ball Stofzuiger, bij tot een realistische ervaring, zelfs voor peuters.

Check de meest actuele prijzen hier

Dirt Devil Junior Upright Toy Vacuum

Geschikt voor: 3 tot 7 jaar oud

De Junior Lights Sounds ziet eruit als een grote stofzuiger, maar dan in miniatuur, zodat kinderen meer kunnen genieten van hun fantasiewerk. De geluiden lijken zoveel op het echte ding dat je misschien zelfs denkt dat de kinderen een draagbare stofzuiger gebruiken zonder jouw toestemming!

Er zijn zelfs LED-indicatielampjes, vergelijkbaar met de full-sized tegenhanger.

De speelgoedstofzuiger heeft echter geen uitzuigkracht, in tegenstelling tot de Dyson Ball Vacuum, wat slechts een klein minpunt is in zijn algehele ontwerp, omdat veel kinderen tevreden zijn met doen alsof.

De lengte en het gewicht zijn ook geschikt voor jongere kinderen, en dragen zo bij aan de ontwikkeling van hun grove motoriek (duwen, trekken en tillen).

Wat is er geweldig aan: dit is een uitstekend speelgoed voor kinderen om te leren over het schoonmaken van het huis en het delen van klusjes met anderen. Het aantrekkelijke ontwerp draagt ​​ook bij aan de aantrekkingskracht.

Bekijk hem hier bij Amazon

Disney Minnie Bowtique Stofzuiger

Geschikt voor: 3 tot 6 jaar oud

De roze Minnie Bowtique is duidelijk een speelgoedstofzuiger, maar daarin ligt zijn aantrekkingskracht voor jonge meisjes – ze kunnen ermee spelen zonder dat hun ouders zich druk maken.

Het kenmerkende Minnie Mouse-lint op het lichaam versterkt het speelse uiterlijk voor meisjes, net als door de mini-roze ballen in de doorzichtige plastic vacuümkamer.

Wanneer de Bowtique is ingeschakeld, draaien en draaien deze plastic ballen in een tornado-achtige actie, die hun aandacht enkele minuten vasthoudt.

De Bowtique heeft niet de zuigfunctie van de Dyson, maar dat neemt niet weg dat het een aantrekkingskracht heeft. De wervelende mini-roze ballen lijken voldoende te zijn voor het fantasierijke spel van kinderen, vooral in combinatie met de realistische geluidseffecten.

Wat er leuk aan is: Het inschakelen van het speelgoedvacuüm en de daaropvolgende werveling van de roze ballen versterkt de oorzaak-en-gevolg relatie, een cruciale levensvaardigheid voor peuters.

Check de meest actuele prijzen hier

CASDON Dyson DC14

Geschikt voor: 3 tot 8 jaar oud

De Dyson DC14 heeft verschillende dingen die hem uniek maken, dus konden we hem niet weglaten van deze lijst van de beste speelgoedstofzuigers voor kinderen.

De echte vacuümactie betekent dat het lichtgewicht items, zoals kleine kralen en stroken papier, van de vloer kan afzuigen. De cycloonactie die kan worden gezien vanuit de doorzichtige plastic kamer zorgt voor een interessant zicht, evenals een leermoment over hoe stofzuigers werken.

Zelfs de realistische geluiden wanneer deze is ingeschakeld, dragen bij aan de ervaring. Voeg daarbij het feit dat het op zichzelf staat, in tegenstelling tot de Dyson Ball, en de DC14 is een geweldig speeltje.

Zorg ervoor dat je een realistische verwachting instelt, want het is speelgoed en niet je full-sized apparaat dus je hebt wel echt nog je eigen stofzuiger nodig!

Wat is er geweldig aan: ik vind het totale ontwerp leuk, van de zuigkracht tot de standalone-eigenschap.

Hier verkrijgbaar bij Amazon

Numatic Little Henry Stofzuiger

Geschikt voor: 3 tot 8 jaar oud

De kleine Henry is niet klein in termen van geweldige functies. De kleine speelgoedstofzuiger van het drumtype heeft genoeg zuigkracht om lichtgewicht door van zijn T-vormige spuitmond op te nemen. De zuigkracht komt van de batterijgevoede motor.

De heldere buis waar de opgezogen items doorheen gaan, geeft kinderen direct zicht op de zuigkracht, wat zorgt voor interactiviteit en fascinatie.

Wat is er geweldig aan: de echte zuigkracht, het snoer, de stekker, de accessoires en natuurlijk het uiterlijk (helemaal wanneer jij deze volwaardige echte Henry stofzuiger hebt) maken de Little Henry geweldig speelgoed.

Hij is hier verkrijgbaar

My First stofzuiger

Geschikt voor: vanaf 3 jaar

De My first stofzuiger heeft een lichte zuigkracht, zodat hij lichtgewicht items van de vloer kan oppakken, zodat kinderen echt het gevoel hebben dat ze behulpzaam zijn.

De cycloonactie kan kleiner zijn in vergelijking met de andere op deze lijst, maar het is een toch geweldige keuze. Dit is een onbelangrijke kwestie gezien zijn superieure speeleigenschappen, inclusief de verlengbare pen, flexibele slang, verwijderbaar T-stuk en gemakkelijk te dragen handgreep.

Wat is er geweldig aan: dit is zo dicht bij het echte werk als je kunt krijgen zonder je kinderen in gevaar te brengen. Alles van de wielen tot het handvat maakt het een bijna perfecte weergave van een full-sized stofzuiger.

Check de meest actuele prijzen bij bol.com

Playgo 2-in-1 stofzuiger

Geschikt voor: 3 tot 6 jaar oud

De Playgo 2-in-1 combineert een rechtopstaande en een handzame speelgoedstofzuiger in één, dus er is meer waar voor je geld. Het kleine vacuüm kan van de steel worden losgemaakt, zodat het een handstofvacuüm wordt voor reiniging in kleinere gebieden.

De LED-lampjes en -geluiden, in combinatie met de doorzichtige plastic kamer met de mini-ballen, zijn nog steeds zo trendy.

Wat er geweldig aan is: niet te veel full-sized stofzuigers hebben dezelfde veelzijdigheid als de Playgo 2-in-1, en dat is een goede reden om deze lijst te halen.

Hij is hier te koop

Playgo mijn verlichte stofzuiger

Geschikt voor: 2 tot 6 jaar oud

De Playgo kan zelfs geen lichtgewicht puinzuigen opzuigen, maar het heeft een beter werkingsmechanisme: het zuigt de zachte randen door de krachtkop en plaatst ze in de transparante kamer. Kinderen kunnen dan de blokken tellen als ze worden neergelegd in de kamer, en ook de kleuren vertellen.

Omdat het een Playgo-product is, kun je er veel meer leerfuncties van verwachten zoals veel visuele ondersteuning met licht, die kunnen worden gebruikt als hulpmiddelen bij het verbeteren van de interactie met kinderen.

Wat er leuk aan is: dit kan ook worden gebruikt als een stevig looprekje, maar wanneer het wordt gebruikt als speelgoedstofzuiger, helpt het kinderen hun aantallen en kleuren te leren, hun grove motoriek te verbeteren en hun sociale vaardigheden te stimuleren.

Little Tikes Roll ‘n Pop Vacuum

Geschikt voor: 18 maanden tot 6 jaar oud

De Roll ‘n Pop lijkt meer op een kleine grasmaaier dan een kleurrijk miniatuurvacuüm. Het kan ook een rechtopstaand en handzaam speelgoedvacuüm zijn, hoewel het de knallende parels die bij het pakket worden geleverd, alleen kan “oppakken”.

Het kan zelfs worden gebruikt als een stabiele en stevige looptrainer voor de jongere kinderen die nog steeds leren lopen zonder plat op hun gezicht te vallen.

Wat is er geweldig aan: de veelzijdigheid van het product – twee speelgoed in één, plus een looptrainer – is een goede reden om het voor je kinderen te kopen.

Bekijk hem hier bij Amazon

Lees meer: het meest educatieve speelgoed voor je kinderen

Veiligheid van het speelgoed

De speelgoedstofzuigers moeten geschikt zijn voor de leeftijd van de kinderen, omdat veiligheid altijd een eerste zorg is. Ze zouden zo min mogelijk kleine onderdelen moeten hebben, omdat ze verstikkingsgevaar kunnen opleveren, zodat degenen met blokken en kralen zich richten op oudere kinderen.

Deze moeten ook zijn gemaakt van niet-giftige materialen, vooral duurzaam plastic; op batterijen om elektrocutie te voorkomen; en met hanteerbare koorden om onder meer het risico op wurging te verminderen.

Aantrekkelijk ontwerp en functies

Het speelgoed moet de aandacht van de kinderen trekken, vooral wat betreft de levendige kleuren, de LED-verlichting en kleine details zoals strikjes en roze ballen.

Om echter hun aandacht vast te houden, moet dit speelgoed ook aantrekkelijke functies hebben, zoals realistische geluiden en indicatielampjes, doorzichtige plastic kamers om de ronddraaiende ballen te zien en een breed scala aan liedjes.

Het speelgoed van Playgo wint het derde criterium.

Ik heb ook de recensies van ouders gelezen om te bepalen welke tevreden waren met de algemene prestaties, naast de reputatie van de fabrikant in het maken van veilig speelgoed van hoge kwaliteit.

Waarom je een kinder- speelgoedstofzuiger moet kopen?

Wist je dat kinderen met sensorische verwerkingsstoornissen kunnen profiteren van het gebruik van speelgoedstofzuigers? Deze kinderen hebben vaak auditieve defensiviteit, een overgevoeligheid voor luide en / of plotselinge geluiden, waardoor ze de geluiden van een breed scala aan alledaagse objecten haten en vrezen.

Deze omvatten het geluid van haardrogers, sirenes, luid gelach, toiletten doorspoelen of zelfs blaffende honden, om er maar een paar te noemen.

Het geluid van een grote stofzuiger die in werking is, kan ervoor zorgen dat veel van deze kinderen hun oren bedekken en wegrennen van het geluid, of zelfs een driftbui krijgen nadat het is uitgeschakeld.

Maar wanneer deze kinderen worden aangemoedigd om speelgoedstofzuigers te gebruiken, kunnen ze wennen aan het geluid en daardoor verdraagzaam worden voor de geluiden van hun full-sized tegenhanger.

Maar zelfs bij kinderen zonder sensorische verwerkingsproblemen heeft spelen met speelgoedstofzuigers ook voordelen.

De reden hiervoor is dat speelgoedstofzuigers hulpmiddelen zijn voor rollenspel, inclusief denkbeeldig spel, wat van cruciaal belang is gebleken bij gezonde fysieke, mentale en sociale ontwikkeling.

De voordelen van roleplaying, ook wel doen alsof spelen, met speelgoedstofzuigers als een van de speeltjes, zijn:

  • De ontwikkeling van hun fysieke vaardigheden, omdat spelen fysieke bewegingen vereist, of het nu gaat na de speelkameraadjes of het aantrekken van kostuums. Kinderen hebben de mogelijkheid om hun grove en fijne motoriek te verbeteren wanneer ze het speelgoedvacuüm duwen en trekken, papierstroken uitsnijden om ze op te zuigen en op de schakelaars van het speelgoed drukken, onder andere.
  • De ontwikkeling van hun mentale vaardigheden is ook verzekerd als ze spelen met speelgoedstofzuigers. Kinderen leren de oorzaak-gevolg relatie tussen het indrukken van een schakelaar en het aanzetten van het speeltje, tussen het passeren van het mondstuk en het opzuigen van de rommel, en tussen opruimen en het verdienen van de lof van hun ouders.
  • De ontwikkeling van hun sociale vaardigheden komt ook in beeld. Kinderen leren om beurten spelen en delen hun speelgoed, drukken zich constructief uit en halen nieuwe woorden en zinnen op.
  • Laat je peuters en jonge kinderen dus spelen met de beste speelgoedstofzuigers voor kinderen op deze lijst! De investering zal zeker hun nieuwe leren en hun stralende lach waard zijn.

Conclusie

Houd er wel rekening mee dat zelfs de beste speelgoedstofzuigers hun risico’s hebben, zoals kinderen die de kleine kralen slikken. Wees in de buurt, zodat je hun spel kunt superviseren en ze zo veilig mogelijk kunt houden.