11 beste speelgoed dieren beoordeeld voor fantasiespel

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Kinderen en dieren, het is een fantastische combinatie. Niets is zo leuk als de kids een dagje naar de kinderboerderij of de dierentuin te nemen.

En te zien hoe ze interacteren met onze medebewoners op deze planeet.

Ook thuis kunnen kinderen urenlang zoet zijn met speelgoed dieren. Al vanaf de eerste berenknuffel speelt een kind graag met dieren.

Dit is dan ook zeer leuk speelgoed en zeer geschikt als cadeautjes voor kinderen. Wij hebben hier een selectie gemaakt van het leukste dieren speelgoed.

9 leukste speelgoed dieren beoordeeld

Het is fijn voor kinderen om speelgoed te hebben waarmee ze verhaaltjes kunnen verzinnen.

Daarom zijn speelgoed dieren juist zo leuk. Kinderen vinden het heerlijk zich met de natuur te bezigen en hun eigen wereldje te creëren met allerlei dierenfiguurtjes.

Om je een beetje te helpen heb ik onderzoek gedaan naar wat er beschikbaar is en wat de mooiste producten zijn voor jouw kind.

Ik heb gekeken naar de kwaliteit van het speelgoed, de educatieve waarde en natuurlijk ook de “fun-factor”. Daarom is deze speelset van Smartmax met magneetdieren ook ABSOLUUT de leukste set om mee te groeien met je kind. Van gewoon grijpen tot ontdekken hoe magneten werken.

Maar er zijn natuurlijk meer leuke opties, ook voor kleinere kinderen. Hier de beste uit de test, daarna zal ik dieper ingaan op elk van deze keuzes:

Overall beste speelgoed dieren voor peuters

SmartMaxMy First Safari Animals

Geschikt vanaf 1 jaar om op een veilige en super leuke manier de magie van magneten ontdekken terwijl ze met hun favoriete diertjes spelen.

8.8
Toy score
Product image

Beste exotische dieren speelgoed

DUPLOWilde Dieren van Zuid-Amerika (10973)

Het is een geweldige manier om een goede mix van blokken, speciale stukken, voedsel en unieke dieren te krijgen.

8.8
Toy score
Product image

Beste hobbeldier

AppleroundHobbelkoe

Geschikt voor buiten maar ook heel erg leuk voor binnen, deze hobbelkoe is gemakkelijk op te blazen en lekker bouncy!

7.9
Toy score
Product image

Overall beste speelgoed boerderij

Fisher-PriceLittle People Dierenverzorgingsboerderij

Een mooie, stevige boerderij en de verrassing knoppen zijn een echt pluspunt: er zit een knop op om de staldeuren te openen en je hoort leuke liedjes en zinnetjes.

9.1
Toy score
Product image

Beste dieren speelgoed vanaf 4 jaar

PlaymobilCountry boerderij 70132

Deze moderne boerderij heeft een silo, een melkmachine, vrachtkraan en veel diertjes. De silo kan worden gevuld en geleegd en de goederenkraan kan worden gedraaid en door de hooizolder.

8.1
Toy score
Product image

Beste kleine dieren set

PlaymobilFamily Fun Grote Kinderboerderij 70342

De beste Playmobil kinderboerderij is wat ons betreft de Family Fun Grote kinderboerderij uit de ‘Family Fun serie’ van Playmobil.

8.9
Toy score
Product image

Beste realistische dieren (vanaf 3 jaar)

SchleichWildlife Set

Mooi afgewerkte Schleich Wild Life set bestaande uit 4 schattige dieren: een leeuw, een baby-olifantje, een aap en een zebra.

8.3
Toy score
Product image

Beste dieren speelgoed vanaf 2 jaar

Melissa & DougGeluiden Boerderij Dieren Vormenpuzzel

Houten knopjes puzzel met geluid. De puzzel heeft 8 stukken in de vorm van verschillende soorten dieren.

8.5
Toy score
Product image

Beste stapeldieren

Le Toy VanPetilou Stacker

Een stapelset gemaakt van stevig hout, geschikt voor de hand-oogcoördinatie en behendigheid, maar je kunt de stukken ook gewoon gebruiken in fantasiespel.

8.4
Toy score
Product image

Beste houten treinbaan met wilde dieren

BigjigsRail Safari

De safari trein vertrekt voor een groot avontuur. Onderweg kom je allerlei wilde dieren tegen, als een aap, een giraf en een mooie leeuw!

8.7
Toy score
Product image

Beste dieren speelgoed voor 7-jarigen

Melissa & DougSafari Puzzel (100 stukjes)

Deze puzzel heeft een Afrikaans thema en bestaat uit 100 stukjes die naadloos in elkaar passen en prachtig gedetailleerde scènes van Afrikaanse dieren laten zien.

8.4
Toy score
Product image

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Top 11 beste speelgoed dieren beoordeeld

Beste magnetische speelgoed dieren voor peuters

SmartMax My First Safari Animals

Product image
8.8
Toy score
Magneet
3.9
Herspeelbaar
4.5
Duurzaamheid
4.8
Beste voor
 • Leuke zachte dieren, groot en gemakkelijk te pakken voor de allerkleinsten
 • Magneten klikken gemakkelijk vast maar een kleintje kan ze ook nog los krijgen
Minder goed
 • Sommige magneetstaven stoten elkaar af en dat kan frustrerend zijn

Wat een schattige set dieren is dit zeg. En een van de favoriete speeltjes van mijn zoon. Ze zijn lekker zacht van veilig siliconen rubber waardoor ze eigenlijk al vanaf baby lekker in de mond gaan.

Daarna zijn ze ook nog steeds leuk om te kopen omdat ze best wel mee kunnen groeien met je kind in verschillende leeftijdsfases. 

Zo kunnen ze met 1,5 lekker een beetje uit elkaar en aan elkaar klikken want de verschillende onderdelen kunnen los en mixen en matchen (bijvoorbeeld twee hoofden aan elk uiteinde) en de handjes van je kind zijn dan al sterk genoeg om de magneten van elkaar te halen.

Weer iets ouder en je kind zal begrijpen dat kleuren bij elkaar horen en ze telkens op de juiste manier in elkaar willen zetten. En ze zijn ook telkens favoriet bij een leuk fantasiespel waar dieren aan te pas moeten komen.

Deze toffe speelset sprak ons meteen aan omdat het vol zit van hele vrolijke dieren waarmee een kind heel gezellige avonturen mee kan verzinnen.

Het is ook nog een educatief spel en leert jouw kind over verschillende dieren en ook waarom het met magneetjes aan elkaar blijft plakken.

Verder stimuleert de speelset de oog en handcoördinatie van het kind. Dat zijn dus alvast 3 mooie voordelen op een rij!

Bij ons worden ze bijvoorbeeld regelmatig in de tractor gezet om te vervoeren en mogen ze op de boerderij meespelen.

Smartmax safari dieren in fantasie spel

Leuk speelgoed van Smartmax wat zeker de moeite waard is.

Ik heb deze set nog iets uitgebreider beoordeeld in ons artikel over het leukste magnetische speelgoed

Beste exotische dieren speelgoed

DUPLO Wilde Dieren van Zuid-Amerika (10973)

Product image
8.8
Toy score
Educatief
4.1
Herspeelbaar
4.6
Duurzaamheid
4.5
Beste voor
 • Educatief en vermakelijk
 • DUPLO-stenen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn duurzaam, waardoor ze lang meegaan
Minder goed
 • Beperkte bouwmogelijkheden

Ik ben dolenthousiast over de DUPLO Dieren van Zuid-Amerika set. Mijn zoon van 2,25 jaar is op dit moment helemaal gek op kleuren en stapelen. Hij is dol op deze set omdat er zoveel bloemen in zitten.

De afgelopen 20 minuten heeft hij enthousiast gestapeld en de kleuren benoemd. Roze bloem! Rode bloem! Oranje bloem! GROEEEEEN! Hij is ook dol op de unieke dieren in de set. Voor ons staat DUPLO hoog op de lijst van essentieel speelgoed, samen met kleurrijke houten blokken en knuffels.

Wat betreft de dieren van de wereld serie, het is een geweldige manier om een goede mix van blokken, speciale stukken, voedsel en unieke dieren te krijgen. Er is zoveel speelovergang voor kinderen van 18 maanden tot 5 jaar. De DUPLO-stenen zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken!

Ik ben niet de enige die enthousiast is over deze set. Andere kopers hebben ook positieve ervaringen gedeeld. Een recensent merkte op dat de set perfect is voor kinderen die van dieren houden, terwijl een andere opmerkte dat de grote stukken gemakkelijk vast te houden zijn voor jonge kinderen. De kwaliteit en prijs van het product werden ook positief beoordeeld.

Als je een kind hebt dat dol is op dieren en avontuur, dan is de DUPLO Dieren van Zuid-Amerika set absoluut een geweldig cadeau. Het stimuleert de creativiteit, taalvaardigheid en fijne motoriek van kinderen, en biedt eindeloze mogelijkheden voor speelplezier. Ik kan deze set ten zeerste aanbevelen!

Beste hobbeldier

Appleround Hobbelkoe

Product image
7.9
Toy score
Educatief
3.7
Herspeelbaar
3.9
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Erg stevig materiaal
Minder goed
 • Ze groeien er snel uit

Geschikt voor buiten maar ook heel erg leuk voor binnen, deze hobbelkoe is gemakkelijk op te blazen en lekker bouncy!

Dit merk richt zich voornamelijk op buitenspeel speelgoed, we hebben al eens eerder een leuke octopus voor buiten op de tuinslang van ze behandeld.   Deze hobbelkoe is opblaasbaar en daardoor ook voor buitengebruik geschikt, maar hij is ook gewoon prima om binnen te gebruiken.

Hij is heel leuk voor kindjes van ongeveer anderhalf tot drie om er op te zitten en lekker te hobbelen en af en toe als mijn zoon tv kijkt dan vindt hij het leuk om hem te pakken en er gewoon op te gaan zitten.  

Hij is heel gemakkelijk op te blazen met aan de onderkant een tuutje en eigenlijk sinds we hem hebben, hebben we pas één keer extra bij hoeven te blazen en dat was eigenlijk omdat die een tijdje buiten had gestaan, dus verder is het vrijwel helemaal niet nodig.

Hij staat heel leuk in de kamer en het is leuk om lekker mee te slepen en lekker af en toe lekker op te hobbelen rijen. En het leukste vind ik eigenlijk ook nog wel dat hij er gewoon staat.  

Er zijn allemaal boekjes waarin ook koeien voorkomen en dan herkent hij het en zegt dan “koe”  en dan gaat ie er meteen even op zitten!

Een heel erg leuke en stevige hobbelkoe voor wie een hobbelpaard alternatief wil.

Overall beste speelgoed boerderij

Fisher-Price Little People Dierenverzorgingsboerderij

Product image
9.1
Toy score
Accessoires
4.3
Herspeelbaar
4.8
Duurzaamheid
4.5
Beste voor
 • Leuke muziek bij het uitvoeren van activiteiten
 • Stevige figuurtjes
 • Bel en mais silo zetten aan tot fantasie spel
Minder goed
 • Na peuter is hij niet meer echt leuk

De Little People serie van Fisher-Price is hartstikke leuk voor kinderen vanwege de schattige ontwerpen, vrolijke kleuren en zachte poppetjes om mee te spelen.

De boerderij dieren spraken ons het meeste aan om lekker dieren en hun geluiden te kunnen leren en urenlang mee te spelen.

Een hartstikke leuke boerderij set met zachte poppetjes erbij als de boer met een kipje, en het zijn allemaal zachte diertjes.  

Ze zijn van rubber gemaakt met een gat als opening en kunnen daardoor ook makkelijk in bad of als speelgoed in de douche worden gebruikt als je wil.  

Er zit echt van alles bij zoals graan waar ze mee kunnen spelen wat echt draait en een weer faantje dat rond kan draaien dus altijd leuk om de boer erop te zetten natuurlijk die er op kan staan.  

Verder is er een leuk deurtje waar de dieren vanaf kunnen glijden met een soort van glijbaan eronder. Op het moment dat een dier dan het platform raakt dan gaat ie geluid maken.  

Er zitten heel veel verschillende geluiden in, maar op een gegeven moment word je het wel een beetje zat, althans ik als ouder, maar mijn zoon als kind niet, die blijft maar gewoon doorgaan.  

Het zijn best wel wat verschillende geluidjes en elk dier komt eigenlijk wel langs dus zo kan je kleine ook telkens een beetje mee spelen met wat het dier wil.  

Bijvoorbeeld zegt hij op een gegeven moment dat de koeien op stal moeten met een warm dekentje er overheen en zo kun je de koeien verzorgen en alles heeft een deurtje waar de dieren in kunnen in hun hok of wat van het hooi dat er bij zit in kunnen doen.

Verder gaan automatisch de deurtjes open op het moment dat je op de knop drukt en is er ook een knop voor de kip en haar kuikens om onder de eitjes tevoorschijn te komen.  

En natuurlijk de boerderij bel die aangeeft dat het etenstijd is.  

Een hele leuke set voor heel veel fantasie spel en het mooie ervan is dat hij dicht kan klappen en met het handvat dan gemakkelijk mee te nemen is voor uren veel speelplezier.

Beste dieren speelgoed vanaf 4 jaar

Playmobil Country boerderij 70132

Product image
9.1
Toy score
Accessoires
4.8
Herspeelbaar
4.7
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Kraan kan hooi naar de zolder brengen
 • Veel leuke accessoires, tot zonnepanelen aan toe
 • Graansilo maakt het extra leuk
Minder goed
 • Veel kleine dingetjes maakt het minder geschikt voor onder de 4

Grote boerderij speelset van Playmobil met heel vele country boerderij dieren en een silo.

De Playmobil Grote boerderij speelset ziet er niet alleen heel leuk uit, maar biedt ook een heleboel opties aan het kind dat ermee zal spelen.

Het leert jouw kind op een heel speelse manier verschillende dieren kennen en hoe ze moeten omgaan met dieren.

Van het verzorgen van de dieren tot het voeden van de dieren en zelfs het schoonmaken van de hokken.

Talloze dieren avonturen

De speelset heeft alle attributen die jouw kind nodig heeft om talloze verhalen en avonturen te verzinnen en te beleven.

Het bevat allerlei dieren die je op de boerderij kunt tegenkomen nog vele andere leuke stukken die niet mogen ontbreken op de boerderij.

De fantasie van het kind wordt hiermee absoluut geprikkeld. Je zal er versteld van staan wanneer je ze hoort spelen of misschien heel hard in de lach schieten, want kinderen zijn erg creatief in hun denken en verzinnen de lolligste verhaaltjes.

Overall beste Playmobil Country boerderij set: Grote boerderij met Silo 70132

Een echte boerderij

Jouw kind kan met deze speelset zijn eigen boerderij bouwen, want de stukken zitten los. Hierdoor kan er een leuke creatie gemaakt worden.

Het kind kan zelf bepalen hoe de boerderij ingericht moet worden. Dit is uitermate geschikt voor het bevorderen van het ruimtelijk inzicht en creativiteit van het kind.

En doordat de stukken gemakkelijk in en uit elkaar te halen zijn, kan er elke keer iets nieuws worden gemaakt.

Dat verveelt dus nooit! Geen wonder dat de set perfect is voor de leeftijdscategorie 4 – 10 jaar.

Laat jouw kind zich helemaal inleven

Voor ouders die misschien een reisje plannen naar een echte boerderij is dit een welkome oplossing.

Behalve dat je voor zo een tripje rekening moet houden met de standaard dingen, kan de speelset zeker helpen om jouw kind voor te bereiden op het bezoek zelf.

Vooral als het hun eerste keer is, wil je als ouder goed voorbereid zijn voor die dag.

Kleine kinderen kunnen nog eens angstig worden van dieren die groter dan hun zijn of die ze nog nooit hebben gezien in het echt.

Met de set maken ze dus van tevoren kennis met de verschillende dieren en wat ze eventueel kunnen verwachten.

Wat je kunt verwachten in het leuke Playmobil Grote boerderij pakket

Omdat de Playmobil Grote kinderboerderij zo divers ingezet kan worden en bijzonder voordelig en leuk is op vrijwel elk vlak, vinden we het daarom een fantastisch exemplaar van speelgoed dieren.

We zeiden al dat we zeer tevreden zijn over de prijs van dit product, omdat je eigenlijk veel meer krijgt dan alleen een paar speelstukken.

Dit is dan ook de reden waarom het onze voorkeur geniet.

Hier zullen we nog iets dieper ingaan op dit leuke pakket, zodat je als ouder precies weet wat je kunt verwachten wanneer je deze aanschaft.

Leuke speelstukken met veel details

De speelset heeft maar liefst 74 stukken om mee te spelen. Van dieren tot hekjes en stro, maar ook leuke gereedschappen en poppetjes maken deel uit van de set.

De poppetjes hebben ‘handige handen’ waarmee ze gemakkelijk een zakje voer mee vast kunnen houden en de dieren kunnen voeden, want hun armen en benen kan je ook bewegen.

De poppetjes zijn leuk gekleed en hebben allemaal een vrolijk gezichtje waarvan je automatisch ook blij wordt.

De dieren zien er net zo schattig uit, zijn zeer realistisch uitgebeeld en gemaakt in goede proporties ten opzichte van de de andere stukken.

Van degelijk materiaal

Als ouder is het zeker belangrijk om te weten van welk materiaal het speelgoed gemaakt is.

De speelstukken in de speelset zijn vervaardigd van duurzaam kunststof. Dat wil dus zeggen dat ze lang meegaan, omdat kunststof niet gemakkelijk kapot gaat.

Een groot voordeel van kunststoffen speelgoed is dat het minder zwaar weegt dan bijvoorbeeld hout.

Wie meer dan één kind in huis heeft, weet uit ervaring dat schaapjes en konijnen soms kunnen ‘vliegen’ en heus een keer kunnen belanden op het hoofdje van het broertje of zusje. In dat opzicht vinden we kunststof speelgoed dus wel een stuk veiliger.

Ook het onderhoud van kunststof speelgoed is eenvoudig.

Je kan heel gemakkelijk bijvoorbeeld alle speelgoed dieren in een emmer met sop doen, afspoelen met schoon water en je speelgoed dieren zijn zo goed als nieuw.

Kortom speelgoed van kunststof heeft een heleboel voordelen waarover de doorsnee ouder het met elkaar eens kunnen zijn.

Vrolijke frisse kleuren en makkelijk te hanteren

De gebruikte kleuren zijn erg fris en je mag aannemen dat de kleuren kleurvast zijn.

Zolang je de speelstukken netjes opbergt in de daarvoor bestemde doos na het spelen, zal de kleur zeker lang behouden worden.

Het is niet aangeraden om de speelstukken in de zon of de regen te laten liggen.

Wat we ook belangrijk vonden bij deze keuze is dat het speelgoed heel simpel hanteerbaar is.

De speelgoed dieren werken zonder batterijen of oplader of kabels. Het kind kan er dus altijd en overal mee spelen.

Let wel op de veiligheid met de kleine stukjes

De speelstukken zijn best klein. Hoewel de leeftijdscategorie aanduidt dat het speelgoed geschikt is voor 4 jaar naar boven, is het toch aangeraden dat je als ouder zeker de jongere broertjes en zusjes in de gaten moet houden in verband met inslikkingsgevaar.

Beste kleine dieren set

Playmobil Family Fun Grote Kinderboerderij 70342

Product image
8.9
Toy score
Accessoires
4.6
Herspeelbaar
4.5
Duurzaamheid
4.2
Beste voor
 • Heel veel kleine diertjes
 • Leuke achtergronden en accessoires om te voederen
Minder goed
 • Erg veel kleine onderdelen
Playmobil petting zoo

De beste Playmobil kinderboerderij is wat ons betreft de Family Fun Grote kinderboerderij uit de ‘Family Fun serie’ van Playmobil.

Alle dieren doen mee!

Die laatste is dus niet van de Country serie van Playmobil, maar wel een echter aanrader in het thema.

Een hoogtepunt tijdens elk dierentuinbezoek is voor de kids de kinderboerderij.

Op deze grote Family Fun Grote kinderboerderij kunnen de dieren worden geaaid en geknuffeld.

De kinderen halen voer uit een voederautomaat en dan mogen ze snel naar de dieren toe om hen lekkers te geven.

Voer uit de automaat halen bij de kinderboerderij

De geitjes rennen op de kinderen af, want die hebben altijd wel trek!

Dieren voeren is zo leuk. Cavia’s konijnen, schaapjes en bokjes, de kinderen slaan geen enkel diertje over. Vanaf de hoge brug hebben de ouders een goed zicht op hun kinderen.

Er staat een grote voederautomaat op het erf en het losse hekwerk kan steeds weer in een nieuwe opstelling gezet worden.

De Family Fun en Country series van Playmobil hebben veel overlap wanneer het op dieren aankomt.

Je kunt dus prima sets van verschillende series kopen, het is goed spelen en combineren met alles van Playmobil!

Lees ook: Leuke dieren vervoeren met deze speelgoed tractors

Wat je verder nog moet weten

Het robothondje is best aan de prijzige kant, maar voor zo een geavanceerde speelgoed is dit de juiste prijsklasse.

Beste realistische dieren (vanaf 3 jaar)

Schleich Wildlife Set

Product image
8.3
Toy score
Educatief
4.1
Herspeelbaar
3.8
Duurzaamheid
4.5
Beste voor
 • Super realistisch
 • Leuk om mee te spelen en om van te leren
Minder goed
 • Schaal tussen de dieren is helemaal verkeerd

Mooi afgewerkte Schleich Wild Life set bestaande uit 4 schattige dieren: een leeuw, een baby-olifantje, een aap en een zebra.

Beste dieren speelgoed vanaf 2 jaar

Melissa & Doug Geluiden Boerderij Dieren Vormenpuzzel

Product image
8.5
Toy score
Educatief
4.2
Herspeelbaar
4.3
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Geluiden geven feedback bij correct puzzelen
 • Elektronisch maar toch duurzaam houten materiaal
Minder goed
 • Geluiden kunnen niet zachter

Houten knopjes puzzel met geluid. De puzzel heeft 8 stukken in de vorm van verschillende soorten dieren.

Plaats je het juiste beestje op de juiste plek dan maakt het bord het bijbehorende dierengeluid.

Beste stapeldieren

Le Toy Van Petilou Stacker

Product image
8.4
Toy score
Functies
3.8
Herspeelbaar
4.2
Duurzaamheid
4.6
Beste voor
 • Stevige houten set
 • Stapelen en fantasiespel in één
Minder goed
 • Dieren zijn kleiner dan op het plaatje lijkt

Leuk voor jonge kinderen van 4 jaar om op te stapelen, uit te zoeken en dieren te leren.

Vanaf het moment dat het kind in groep 1 komt, zal er veel gaan veranderen.

Voor het eerst moet de kleuter leren om op zijn/haar beurt te wachten en om dingen te delen met anderen.

Samen spelen heeft vaak een positieve invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de jonge kleuter.

Leren stapelen is een spel dat veel vaders en moeders in hun kindertijd ook gespeeld hebben, maar waarschijnlijk niet in dierenvorm!

Het leert kinderen om kleuren te herkennen, dieren te herkennen, en samen te spelen en helpt ze een begin te maken met een goede hand-oog coördinatie.

Verschillende vaardigheden worden hier dus mee getraind. Vooral het sociale contact met andere kinderen is voor een vierjarige kleuter belangrijk.

Dit geeft hun een goede basis voor de rest van hun basisschooltijd. Dit duurzame educatieve spel is naast leerzaam, vooral heel erg leuk.

Beste houten treinbaan met wilde dieren

Bigjigs Rail Safari

Product image
8.7
Toy score
Functies
3.8
Herspeelbaar
4.2
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Kleine helling is leuk om de trein te laten rijden
 • Leuke artwork
Minder goed
 • Niet veel extra’s bij om te doen behalve de dieren
 • Vanaf: 2 jaar
 • Beste: 3 – 5 jaar
 • Tot: 6 jaar
 • Materiaal: Hout, MDF
 • Thema: Voertuigen, Trein
 • Speelmodus: Coöperatief
 • Prijs op moment van schrijven: € 60,45 – $ 79,20
 • Duurzaamheid: Duurzame productie
 • Culturele representatie: Inclusief
 • Opslag: Normaal
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Langer (10 – 30 min)
 • Gender inclusiviteit: Niet inclusief

De leukste Treinbaanset met wilde dieren!

De safari trein vertrekt voor een groot avontuur. Onderweg kom je allerlei wilde dieren tegen, als een aap, een giraf en een mooie leeuw!

Deze 38-delige set met houten rails heeft een locomotief met twee rijtuigen, maar ook wilde dieren waaronder een olifant en een zebra.

Wist je dat er allerlei extra accessoires beschikbaar zijn om deze set uit te breiden? De rails is uit te breiden met onder andere de BigJigs Rails Uitbreidingsset.

De treinset is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar.

Beste dieren speelgoed voor 7-jarigen

Melisssa & Doug Safari Puzzel (100 stukjes)

Product image
8.4
Toy score
Speelwaarde
4.1
Herspeelbaarheid
4.2
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Prachtige illustraties
 • Extra dikke kartonnen stukjes zijn stevig en duurzaam
Minder goed
 • Enige ruimte op de vloer of een grote tafel vereist

Deze puzzel heeft een Afrikaans thema en bestaat uit 100 stukjes die naadloos in elkaar passen en prachtig gedetailleerde scènes van Afrikaanse dieren laten zien.

Wat me meteen opviel aan deze puzzel zijn de extra dikke kartonnen stukjes. Ze zijn stevig en hebben een makkelijk schoon te maken oppervlak. Dit is vooral handig als er geknoeid wordt tijdens het puzzelen, wat nog wel eens kan gebeuren met jonge kinderen.

Naast het plezier dat mijn kind had tijdens het maken van de puzzel, ben ik ook erg tevreden over de ontwikkelingsvoordelen die het biedt. Het helpt bij het ontwikkelen van sterke hand-oog coördinatie, fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden. Dit zijn allemaal belangrijke vaardigheden die op deze leeftijd gestimuleerd moeten worden.

Wat ik ook waardeer aan Melissa & Doug is hun focus op duurzaamheid. Ze gebruiken houten materialen waar mogelijk en hebben zichzelf ten doel gesteld om tegen 2030 10 miljoen bomen te planten. Dit maakt me nog meer enthousiast om hun producten te steunen.

Veel gestelde vragen rondom dieren speelgoed

Waarom houden kinderen zo van dieren in verhalen en in speelgoed?

Dit komt omdat de wereld van dieren een instinctieve plek is voor kinderen om te verkennen, omdat het zo tastbaar is.

Een andere reden waarom psychologen geloven dat kinderen zo gefascineerd zijn door dieren, is dat kinderen een aangeboren verlangen hebben om hun steeds groter wordende wereld te begrijpen en dieren zijn daar een groot onderdeel van.

Hoe leer je kinderen over dieren?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om kinderen over dieren te leren:

 1. Neem een huisdier. Er gaat niets boven direct contact met dieren om kinderen te helpen zich op hun gemak te voelen bij hen.
 2. Praat over de dieren in boeken en op TV of een kindvriendelijke iPad. Als je dieren in televisieshows en films ziet, wijs ze dan aan voor je kinderen.
 3. Maak uitstapjes naar dierentuinen, parken en boerderijen (zoals ook deze leuke).
 4. Bezoek dierenwelzijnscentra zoals Pieterburen.
 5. Schaf leuk en educatief speelgoed en met dieren zoals we in dit artikel bespreken.

Vanaf welke leeftijd zou een kind dierengeluiden moeten kennen?

De meeste kinderen beginnen hun eerste woord na 12-14 maanden te zeggen. Tegen 18 maanden hebben ze hun expressieve vocabulaire verhoogd tot ongeveer 20 woorden.

Van die 20 woorden kunnen er ook een aantal of een groot gedeelte geluiden zijn (zoals dierengeluiden of autogeluiden), namen, voedsel, werkwoorden, enz.

Daarna beginnen ze steeds meer woorden of dierengeluiden te leren onthouden.

Conclusie

Zo zie je dus dat er verschillende opties zijn voor de geschikte speelgoed dieren.

En ook de dingen waarop je zou moeten letten bij het kiezen van de speelgoed zijn belangrijk.

Elke ouder heeft er bijna wel een andere zienswijze over en wat hij of zij primair belangrijk vindt aan een speelgoed.

Een ding staat wel vast voor ons en dat is dat speelgoed helemaal niet zo ingewikkeld benaderd hoeft te worden.

Het eerste dat geldt is: hoe reageert je kind op het speelgoed? Heeft hij pret en lol ermee?

Dat was of is toch altijd de eigenlijke bedoeling geweest van speelgoed? Lol hebben!

Naast de leukigheid en veiligheid kun je dan dus gaan kijken naar de educatieve waarde van het speelgoed en de interesses van jouw kind.

Als je iets extra’s hebt aan het speelgoed dat je kiest voor je kind, dan is het zeker meegenomen.

Omdat het niet alleen eindeloos veel pret en plezier aan je kind geeft, maar het leert ze spelenderwijs met dieren om te gaan.

Het stimuleert ook hun denken en de motoriek van hun handen en hun ogen.

Verder is de speelset een goede voorbereiding op dat ene tripje naar de echte kinderboerderij of voor wanneer je zou overwegen om een konijn of cavia in huis te nemen.

En dit geldt vrijwel voor alle speelgoed dieren. Laat jouw kind lekker spelen met allerlei dierenfiguurtjes, zoals onze nummer 3 in de lijst hierboven, de Wild Life dieren set van Schleich. Een heel leuk merk.

We hebben er ook al eens eerder over geschreven bij de leukste speelgoed dinosaurussen.

Hiermee zullen ze spelenderwijze de wereld om zich heen verkennen en ontdekken. Ze kunnen niet vroeg genoeg leren dat we niet alleen op deze planeet rondlopen.

Hier lees je verder over leuke DUPLO Safari pakketten voor nog meer dieren speelplezier!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.