Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

10 leukste speelgoed dieren beoordeeld voor fantasiespel

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Kinderen en dieren, het is een fantastische combinatie. Niets is zo leuk als de kids een dagje naar de kinderboerderij of de dierentuin te nemen.

En te zien hoe ze interacteren met onze medebewoners op deze planeet.

Ook thuis kunnen kinderen urenlang zoet zijn met speelgoed dieren. Al vanaf de eerste berenknuffel speelt een kind graag met dieren.

Dit is dan ook zeer leuk speelgoed en zeer geschikt als cadeautjes voor kinderen. Wij hebben hier een selectie gemaakt van het leukste dieren speelgoed.

9 leukste speelgoed dieren beoordeeld

Het is fijn voor kinderen om speelgoed te hebben waarmee ze verhaaltjes kunnen verzinnen.

Daarom zijn speelgoed dieren juist zo leuk. Kinderen vinden het heerlijk zich met de natuur te bezigen en hun eigen wereldje te creëren met allerlei dierenfiguurtjes.

Om je een beetje te helpen heb ik onderzoek gedaan naar wat er beschikbaar is en wat de mooiste producten zijn voor jouw kind.

Ik heb gekeken naar de kwaliteit van het speelgoed, de educatieve waarde en natuurlijk ook de “fun-factor”. Daarom is deze speelset van Smartmax met magneetdieren ook ABSOLUUT de leukste set om mee te groeien met je kind. Van gewoon grijpen tot ontdekken hoe magneten werken.

Maar er zijn natuurlijk meer leuke opties, ook voor kleinere kinderen. Hier de beste uit de test, daarna zal ik dieper ingaan op elk van deze keuzes:

Speelgoed dierenAfbeeldingen
Leukste magneet dieren: Smartmax Safari Leukste magnetische speelgoed dieren_ SmartMax My First Safari Animals op berg
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste dieren voor dreumes en peuter: DUPLO Mijn Eerste Balancerende Dieren 10884LEGO DUPLO Mijn Eerste Balancerende Dieren - 10884
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste hobbeldier: BS Toys Appleround hobbelkoeBs Toys hobbelkoe
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste dieren boerderij: Fisher-Price Little PeopleLeukste dieren boerderij Fisher-Price Little People Farm
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste dieren vanaf 4 jaar: Playmobil Grote boerderij 70132Beste Playmobil speelgoed boerderij: Playmobil Country boerderij 
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste kleine dieren: Playmobil City Life knaagdierenverblijf 9277PLAYMOBIL knaagdierenset met buitenren
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste speelgoed dier voor 6 jaar en ouder: Teksta Robot PuppyTeksta robot puppy
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste dieren vanaf 3 jaar: Schleich Wild Life setLeukste dieren vanaf 3 jaar: Schleich Wild Life set
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste dieren vanaf 2 jaar: Melissa & Doug geluiden boerderij dieren vormenpuzzelLeukste vanaf 2 jaar: Melissa & Doug geluiden boerderij dieren vormenpuzzel
(bekijk meer afbeeldingen)
Leukste stapeldieren: Goki houten boerderijdierenGoki stacking animals
(bekijk meer afbeeldingen)

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Leukste speelgoed dieren beoordeeld

Leukste magneet dieren: Smartmax Safari

Leukste magnetische speelgoed dieren_ SmartMax My First Safari Animals op berg

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat een schattige set dieren is dit zeg. En een van de favoriete speeltjes van mijn zoon. Ze zijn lekker zacht van veilig siliconen rubber waardoor ze eigenlijk al vanaf baby lekker in de mond gaan.

Daarna zijn ze ook nog steeds leuk om te kopen omdat ze best wel mee kunnen groeien met je kind in verschillende leeftijdsfases. 

Zo kunnen ze met 1,5 lekker een beetje uit elkaar en aan elkaar klikken want de verschillende onderdelen kunnen los en mixen en matchen (bijvoorbeeld twee hoofden aan elk uiteinde) en de handjes van je kind zijn dan al sterk genoeg om de magneten van elkaar te halen.

Weer iets ouder en je kind zal begrijpen dat kleuren bij elkaar horen en ze telkens op de juiste manier in elkaar willen zetten. En ze zijn ook telkens favoriet bij een leuk fantasiespel waar dieren aan te pas moeten komen.

Deze toffe speelset sprak ons meteen aan omdat het vol zit van hele vrolijke dieren waarmee een kind heel gezellige avonturen mee kan verzinnen.

Het is ook nog een educatief spel en leert jouw kind over verschillende dieren en ook waarom het met magneetjes aan elkaar blijft plakken.

Verder stimuleert de speelset de oog en handcoördinatie van het kind. Dat zijn dus alvast 3 mooie voordelen op een rij!

Leuk speelgoed van Smartmax wat zeker de moeite waard is.

Bekijk ze hier

Ik heb deze set nog iets uitgebreider beoordeeld in ons artikel over het leukste magnetische speelgoed

Leukste dieren voor dreumes en peuter: DUPLO Mijn Eerste Balancerende Dieren – 10884

LEGO DUPLO Mijn Eerste Balancerende Dieren - 10884

(bekijk meer afbeeldingen)

De Duplo eerste dieren is een hartstikke leuke set voor een creatieve speelmiddag en zeker leuk voor verschillende (jonge) leeftijden.

In eerste instantie kun je natuurlijk de dieren op het plaatje maken, niet al te veel blokjes maar een leuke set voor de jonge bouwers. 

Plus ze kunnen gelijk leren balanceren zodra ze iets ouder zijn, dus geweldig om mee te oefenen!

Naarmate ze wat creatiever worden zullen ze ook de oogjes en andere stukken gaan mixen en matchen voor vreemde combinaties, soms zelf een drie hoofdig gedrocht!

Maar wel een schattige :)

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste hobbeldier: BS Toys Appleround hobbelkoe

Bs Toys hobbelkoe

(bekijk meer afbeeldingen)

Geschikt voor buiten maar ook heel erg leuk voor binnen, deze hobbelkoe van BS Toys is gemakkelijk op te blazen en lekker bouncy!

BS Toys heeft heel veel leuk speelgoed en ze richten zich voornamelijk op buitenspeel speelgoed, we hebben al eens eerder een leuke octopus voor buiten op de tuinslang van ze behandeld.   Deze hobbelkoe is opblaasbaar en daardoor ook voor buitengebruik geschikt, maar hij is ook gewoon prima om binnen te gebruiken.

Hij is heel leuk voor kindjes van ongeveer anderhalf tot drie om er op te zitten en lekker te hobbelen en af en toe als mijn zoon tv kijkt dan vindt hij het leuk om hem te pakken en er gewoon op te gaan zitten.  

Hij is heel gemakkelijk op te blazen met aan de onderkant een tuutje en eigenlijk sinds we hem hebben, hebben we pas één keer extra bij hoeven te blazen en dat was eigenlijk omdat die een tijdje buiten had gestaan, dus verder is het vrijwel helemaal niet nodig.

Hij staat heel leuk in de kamer en het is leuk om lekker mee te slepen en lekker af en toe lekker op te hobbelen rijen. En het leukste vind ik eigenlijk ook nog wel dat hij er gewoon staat.  

Er zijn allemaal boekjes waarin ook koeien voorkomen en dan herkent hij het en zegt dan “koe”  en dan gaat ie er meteen even op zitten!

Een heel erg leuke en stevige hobbelkoe voor wie een hobbelpaard alternatief wil.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste dieren boerderij: Fisher-Price Little People

Leukste dieren boerderij Fisher-Price Little People Farm

(bekijk meer afbeeldingen)

De Little People serie van Fisher-Price is hartstikke leuk voor kinderen vanwege de schattige ontwerpen, vrolijke kleuren en zachte poppetjes om mee te spelen.

De boerderij dieren spraken ons het meeste aan om lekker dieren en hun geluiden te kunnen leren en urenlang mee te spelen.

Een hartstikke leuke boerderij set met zachte poppetjes erbij als de boer met een kipje, en het zijn allemaal zachte diertjes.  

Ze zijn van rubber gemaakt met een gat als opening en kunnen daardoor ook makkelijk in bad of als speelgoed in de douche worden gebruikt als je wil.  

Er zit echt van alles bij zoals graan waar ze mee kunnen spelen wat echt draait en een weer faantje dat rond kan draaien dus altijd leuk om de boer erop te zetten natuurlijk die er op kan staan.  

Verder is er een leuk deurtje waar de dieren vanaf kunnen glijden met een soort van glijbaan eronder. Op het moment dat een dier dan het platform raakt dan gaat ie geluid maken.  

Er zitten heel veel verschillende geluiden in, maar op een gegeven moment word je het wel een beetje zat, althans ik als ouder, maar mijn zoon als kind niet, die blijft maar gewoon doorgaan.  

Het zijn best wel wat verschillende geluidjes en elk dier komt eigenlijk wel langs dus zo kan je kleine ook telkens een beetje mee spelen met wat het dier wil.  

Bijvoorbeeld zegt hij op een gegeven moment dat de koeien op stal moeten met een warm dekentje er overheen en zo kun je de koeien verzorgen en alles heeft een deurtje waar de dieren in kunnen in hun hok of wat van het hooi dat er bij zit in kunnen doen.

Verder gaan automatisch de deurtjes open op het moment dat je op de knop drukt en is er ook een knop voor de kip en haar kuikens om onder de eitjes tevoorschijn te komen.  

En natuurlijk de boerderij bel die aangeeft dat het etenstijd is.  

Een hele leuke set voor heel veel fantasie spel en het mooie ervan is dat hij dicht kan klappen en met het handvat dan gemakkelijk mee te nemen is voor uren veel speelplezier.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste dieren vanaf 4 jaar: Playmobil Grote boerderij 70132

Grote boerderij speelset van Playmobil met heel vele country boerderij dieren en een silo.

De Playmobil Grote boerderij speelset ziet er niet alleen heel leuk uit, maar biedt ook een heleboel opties aan het kind dat ermee zal spelen.

Het leert jouw kind op een heel speelse manier verschillende dieren kennen en hoe ze moeten omgaan met dieren.

Van het verzorgen van de dieren tot het voeden van de dieren en zelfs het schoonmaken van de hokken.

Leukste dieren vanaf 4 jaar: Playmobil Grote boerderij 70132

(bekijk meer afbeeldingen)

Talloze dieren avonturen

De speelset heeft alle attributen die jouw kind nodig heeft om talloze verhalen en avonturen te verzinnen en te beleven.

Het bevat allerlei dieren die je op de boerderij kunt tegenkomen nog vele andere leuke stukken die niet mogen ontbreken op de boerderij.

De fantasie van het kind wordt hiermee absoluut geprikkeld. Je zal er versteld van staan wanneer je ze hoort spelen of misschien heel hard in de lach schieten, want kinderen zijn erg creatief in hun denken en verzinnen de lolligste verhaaltjes.

Een echte boerderij

Jouw kind kan met deze speelset zijn eigen boerderij bouwen, want de stukken zitten los. Hierdoor kan er een leuke creatie gemaakt worden.

Het kind kan zelf bepalen hoe de boerderij ingericht moet worden. Dit is uitermate geschikt voor het bevorderen van het ruimtelijk inzicht en creativiteit van het kind.

En doordat de stukken gemakkelijk in en uit elkaar te halen zijn, kan er elke keer iets nieuws worden gemaakt.

Dat verveelt dus nooit! Geen wonder dat de set perfect is voor de leeftijdscategorie 4 – 10 jaar.

Hier is Speel met Mij met een demo van de grote boerderij:

Laat jouw kind zich helemaal inleven

Voor ouders die misschien een reisje plannen naar een echte boerderij is dit een welkome oplossing.

Behalve dat je voor zo een tripje rekening moet houden met de standaard dingen, kan de speelset zeker helpen om jouw kind voor te bereiden op het bezoek zelf.

Vooral als het hun eerste keer is, wil je als ouder goed voorbereid zijn voor die dag.

Kleine kinderen kunnen nog eens angstig worden van dieren die groter dan hun zijn of die ze nog nooit hebben gezien in het echt.

Met de set maken ze dus van tevoren kennis met de verschillende dieren en wat ze eventueel kunnen verwachten.

Wat je kunt verwachten in het leuke Playmobil Grote boerderij pakket

Omdat de Playmobil Grote kinderboerderij zo divers ingezet kan worden en bijzonder voordelig en leuk is op vrijwel elk vlak, vinden we het daarom een fantastisch exemplaar van speelgoed dieren.

We zeiden al dat we zeer tevreden zijn over de prijs van dit product, omdat je eigenlijk veel meer krijgt dan alleen een paar speelstukken.

Dit is dan ook de reden waarom het onze voorkeur geniet.

Hier zullen we nog iets dieper ingaan op dit leuke pakket, zodat je als ouder precies weet wat je kunt verwachten wanneer je deze aanschaft.

Wij hebben de onze trouwens gewoon hier gekocht.

Leuke speelstukken met veel details

De speelset heeft maar liefst 74 stukken om mee te spelen. Van dieren tot hekjes en stro, maar ook leuke gereedschappen en poppetjes maken deel uit van de set.

De poppetjes hebben ‘handige handen’ waarmee ze gemakkelijk een zakje voer mee vast kunnen houden en de dieren kunnen voeden, want hun armen en benen kan je ook bewegen.

De poppetjes zijn leuk gekleed en hebben allemaal een vrolijk gezichtje waarvan je automatisch ook blij wordt.

De dieren zien er net zo schattig uit, zijn zeer realistisch uitgebeeld en gemaakt in goede proporties ten opzichte van de de andere stukken.

Van degelijk materiaal

Als ouder is het zeker belangrijk om te weten van welk materiaal het speelgoed gemaakt is.

De speelstukken in de speelset zijn vervaardigd van duurzaam kunststof. Dat wil dus zeggen dat ze lang meegaan, omdat kunststof niet gemakkelijk kapot gaat.

Een groot voordeel van kunststoffen speelgoed is dat het minder zwaar weegt dan bijvoorbeeld hout.

Wie meer dan één kind in huis heeft, weet uit ervaring dat schaapjes en konijnen soms kunnen ‘vliegen’ en heus een keer kunnen belanden op het hoofdje van het broertje of zusje. In dat opzicht vinden we kunststof speelgoed dus wel een stuk veiliger.

Ook het onderhoud van kunststof speelgoed is eenvoudig.

Je kan heel gemakkelijk bijvoorbeeld alle speelgoed dieren in een emmer met sop doen, afspoelen met schoon water en je speelgoed dieren zijn zo goed als nieuw.

Kortom speelgoed van kunststof heeft een heleboel voordelen waarover de doorsnee ouder het met elkaar eens kunnen zijn.

Vrolijke frisse kleuren en makkelijk te hanteren

De gebruikte kleuren zijn erg fris en je mag aannemen dat de kleuren kleurvast zijn.

Zolang je de speelstukken netjes opbergt in de daarvoor bestemde doos na het spelen, zal de kleur zeker lang behouden worden.

Het is niet aangeraden om de speelstukken in de zon of de regen te laten liggen.

Wat we ook belangrijk vonden bij deze keuze is dat het speelgoed heel simpel hanteerbaar is.

De speelgoed dieren werken zonder batterijen of oplader of kabels. Het kind kan er dus altijd en overal mee spelen.

Let wel op de veiligheid met de kleine stukjes

De speelstukken zijn best klein. Hoewel de leeftijdscategorie aanduidt dat het speelgoed geschikt is voor 4 jaar naar boven, is het toch aangeraden dat je als ouder zeker de jongere broertjes en zusjes in de gaten moet houden in verband met inslikkingsgevaar.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste kleine dieren: Playmobil City Life knaagdierenverblijf 9277

De speelset met de boerderij speelgoed dieren is perfect om te geven als cadeau.

PLAYMOBIL knaagdierenset met buitenren

(bekijk meer afbeeldingen)

Indien je niet genoeg hebt aan 1 speelset, dan zou eventueel ook kunnen uitbreiden met de PLAYMOBIL knaagdierenset met buitenren.

Hiermee krijg je nog meer omheining en figuurtjes en accessoires waarmee verhaaltjes gespeeld kunnen worden.

Voor een zeer aangenaam prijsje zal je het jarige nichtje of neefje of klasgenootje van jouw kind helemaal gelukkig maken met deze prachtige speelgoed dieren.

Check de meest actuele prijzen hier

Leukste speelgoed dier voor 6 jaar en ouder: Teksta robot puppy

Voor onze nummer 1 robot dier kozen we de Teksta Robot Puppy. Met name omdat het hondje zoveel grappige dingen kan doen.

Het is een hip speelgoed dier, dat kinderen van deze tijd erg leuk zullen vinden.

En wie houdt niet van een (robot)hond? Juist ja, iedereen! Deze hond hoef je niet uit te laten of in bad te stoppen of te voeden.

Teksta robot puppy

(bekijk meer afbeeldingen)

Zo een elektronisch huisdier heeft veel voordelen. Lees maar verder voor de coole details.

De Teksta Robotic Puppy 5.0 is de nieuwste generatie van robot speelgoed. Mijn eerste gedachten over deze 80 euro kostende plastic hond die kwijlt en je moet trainen was, dat is veel geld!

Wanneer ja gaat beginnen met spelen is het eerste wat je doet een app downloaden. Er zit geen instructie en sommige gebruikers geven aan dat het begin best lastig kan zijn, maar gelukkig zijn er een hoop Youtube video’s te vinden met uitleg.

Wanneer je eenmaal hebt geleerd hoe je hem moet trainen, kun je heel veel plezier beleven met de Robotic Puppy, hoewel ik denk dat je met 6 vooral heel veel aan het helpen bent en hij is perfect voor kinderen van 7-10 jaar.

Hier is Eveline Maureen die hem met haar dochter reviewed:

Als ouder vind ik het geweldig dat het kinderen geduld leert en dat ze de tijd moeten nemen om hun puppy te trainen. Je leert je puppy kennen door zijn uitdrukking naarmate je meer speelt.

De handgebaren werken heel goed. De bouwkwaliteit leek erg goed (dit was een probleem in eerdere versies). Je kunt je puppy voeren met het bot dat bij hem wordt geleverd of met hem spelen met de bal die ook is inbegrepen.

De puppy heeft wel wat problemen met lopen en zitten op vloerkleden, maar werkt goed op houten vloeren, maar sommige ouders zijn bang dat hij met de flips de vloer zou beschadigen dus dat is wellicht iets om voor uit te kijken.

Als je meeneemt dat een nieuw videospel vaak ongeveer 60 euro kost, zijn de kosten van de puppy niet zo hoog als je het in perspectief plaatst, vooral voor een interactief speelgoed dat reageert op stem, hand en de app.

Hij heeft oogpatronen die oplichten in verschillende kleuren en je leert hoe Teksta zich voelt, weet wanneer hij honger heeft, wil spelen of gewoon je liefdevolle aandacht wil.

Het is een geweldig speeltje voor elk kind dat verlangt naar zijn eigen puppy en het geduld heeft om te beginnen met trainen, wat echt eenvoudig is als je de video-instructies volgt.

Check de beschikbaarheid hier

Lees ook: Leuke dieren vervoeren met deze speelgoed tractors

Wat je verder nog moet weten

Het robothondje is best aan de prijzige kant, maar voor zo een geavanceerde speelgoed is dit de juiste prijsklasse.

Leukste dieren vanaf 3 jaar: Schleich Wild Life set

Schleich Wild Life set

(bekijk meer afbeeldingen)

Mooi afgewerkte Schleich Wild Life set bestaande uit 4 schattige dieren: een leeuw, een baby-olifantje, een aap en een zebra.

Hier laat RaceToyTime nog veel meer dieren zien uit de Wild Life set:

Bekijk deze set hier

Leukste vanaf 2 jaar: Melissa & Doug geluiden boerderij dieren vormenpuzzel  

Leukste vanaf 2 jaar: Melissa & Doug geluiden boerderij dieren vormenpuzzel

(bekijk meer afbeeldingen)

Houten knopjes puzzel met geluid. De puzzel heeft 8 stukken in de vorm van verschillende soorten dieren.

Plaats je het juiste beestje op de juiste plek dan maakt het bord het bijbehorende dierengeluid.

Bekijk deze Melissa en Doug set hier

Leukste stapeldieren: Goki houten boerderijdieren

Goki stacking animals

(bekijk meer afbeeldingen)

Eigenlijk zijn het gewoon boerderijdieren gemaakt van hout, maar ze kunnen veel meer dan dat.

In het begin lijkt het een beetje minimalistisch, omdat de houten dieren eigenlijk plat zijn, de hebben maar twee benen zeg maar, maar dit biedt ook heel veel extra mogelijkheden.

Ze kunnen altijd meedoen in leuk fantasiespel, bijvoorbeeld samen met de Little People boerderij of andere speelsets die je wellicht al hebt.

Of, zoals mijn zoon vaak doet, ze lekker omver rijden. Ach ja, jongetjes he?

Maar je kunt ze ook perfect stapelen!

Ik weet niet zeker of de makers het zo hadden bedoeld, je ziet soms wel specifieke sets gemaakt om te stapelen, maar een van de leukste dingen van deze houten dieren is om ze te stapelen.

Best een lastig spel!

Check de beschikbaarheid hier

Veel gestelde vragen rondom dieren speelgoed

Waarom houden kinderen zo van dieren in verhalen en in speelgoed?

Dit komt omdat de wereld van dieren een instinctieve plek is voor kinderen om te verkennen, omdat het zo tastbaar is.

Een andere reden waarom psychologen geloven dat kinderen zo gefascineerd zijn door dieren, is dat kinderen een aangeboren verlangen hebben om hun steeds groter wordende wereld te begrijpen en dieren zijn daar een groot onderdeel van.

Hoe leer je kinderen over dieren?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om kinderen over dieren te leren:

  1. Neem een huisdier. Er gaat niets boven direct contact met dieren om kinderen te helpen zich op hun gemak te voelen bij hen.
  2. Praat over de dieren in boeken en op TV of een kindvriendelijke iPad. Als je dieren in televisieshows en films ziet, wijs ze dan aan voor je kinderen.
  3. Maak uitstapjes naar dierentuinen, parken en boerderijen (zoals ook deze leuke).
  4. Bezoek dierenwelzijnscentra zoals Pieterburen.
  5. Schaf leuk en educatief speelgoed en met dieren zoals we in dit artikel bespreken.

Vanaf welke leeftijd zou een kind dierengeluiden moeten kennen?

De meeste kinderen beginnen hun eerste woord na 12-14 maanden te zeggen. Tegen 18 maanden hebben ze hun expressieve vocabulaire verhoogd tot ongeveer 20 woorden.

Van die 20 woorden kunnen er ook een aantal of een groot gedeelte geluiden zijn (zoals dierengeluiden of autogeluiden), namen, voedsel, werkwoorden, enz.

Daarna beginnen ze steeds meer woorden of dierengeluiden te leren onthouden.

Conclusie

Zo zie je dus dat er verschillende opties zijn voor de geschikte speelgoed dieren.

En ook de dingen waarop je zou moeten letten bij het kiezen van de speelgoed zijn belangrijk.

Elke ouder heeft er bijna wel een andere zienswijze over en wat hij of zij primair belangrijk vindt aan een speelgoed.

Een ding staat wel vast voor ons en dat is dat speelgoed helemaal niet zo ingewikkeld benaderd hoeft te worden.

Het eerste dat geldt is: hoe reageert je kind op het speelgoed? Heeft hij pret en lol ermee?

Dat was of is toch altijd de eigenlijke bedoeling geweest van speelgoed? Lol hebben!

Naast de leukigheid en veiligheid kun je dan dus gaan kijken naar de educatieve waarde van het speelgoed en de interesses van jouw kind.

Als je iets extra’s hebt aan het speelgoed dat je kiest voor je kind, dan is het zeker meegenomen.

Omdat het niet alleen eindeloos veel pret en plezier aan je kind geeft, maar het leert ze spelenderwijs met dieren om te gaan.

Het stimuleert ook hun denken en de motoriek van hun handen en hun ogen.

Verder is de speelset een goede voorbereiding op dat ene tripje naar de echte kinderboerderij of voor wanneer je zou overwegen om een konijn of cavia in huis te nemen.

En dit geldt vrijwel voor alle speelgoed dieren. Laat jouw kind lekker spelen met allerlei dierenfiguurtjes, zoals onze nummer 3 in de lijst hierboven, de Wild Life dieren set van Schleich. Een heel leuk merk.

We hebben er ook al eens eerder over geschreven bij de leukste speelgoed dinosaurussen.

Hiermee zullen ze spelenderwijze de wereld om zich heen verkennen en ontdekken. Ze kunnen niet vroeg genoeg leren dat we niet alleen op deze planeet rondlopen.

Hier lees je verder over leuke DUPLO Safari pakketten voor nog meer dieren speelplezier!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.