Kinder regenkleding – kan het leuk zijn en toch functioneel? Mijn 10 tips

door Joost | Geupdate op:  maart 21, 2020

Ontvang 2x per week jouw gids met speeltips, gratis doe-boekjes & meer voor de leeftijd van je kind:

Wat is er voor MIJN kind?

In deze post wil ik stilstaan bij regenkleding voor kinderen. Misschien een stom onderwerp, maar ik wil laten zien dat het toch ook best leuk kan zijn.

Bijvoorbeeld de outfit in de image, waar vind je dat nou? Het is een hele schattige look voor je jochie, dus als je op zoek was naar dat soort kleding en de outfit combinatie, dan kun je die hier vinden:

Regenjas Broek Laarsjes
Gele regenjas voor jongens
Blauwe broek voor onder regenoutfit Shoesme blauwe regenlaarsjes
Prijs & info Prijs & info Prijs & info
Deze jongens regenjas is iets dikker en geschikt voor de winter, maar een hele leuke en felle keuze waarmee je deze schattige jongenslook kunt samenstellen. Blauw en geel gaan heel goed samen en het is met name ook leuk door het contrast van het donkere blauw met het felle geel in de regenjas. De regenlaarsjes van een lichtere kleur blauw maken de kleurencombinatie af.
Bekijk meer regenjasjes Bekijk meer blauwe broeken Bekijk meer regenlaarsjes

Meisjes regenkleding om mee te wandelen

Daarnaast is dit ook een heel erg leuke outfit:

Regenoutfit voor meisjes

Het is een meisjesoutfit, speciaal om goed mee te kunnen wandelen als je op een regenachtige dag de natuur in wil. We hebben nog veel meer kinderkleding voor in de natuur mocht je dat leuk vinden om te zien, maar hier zijn een aantal van de artikelen waar deze look op is gebaseerd:

Regenjas Trui Legging
Blauwe kinder regenjas Beige kindertrui Donkerblauwe legging met patroon
Prijs & info Prijs & info Prijs & info
Deze regenjas is lekker lichtblauw, zelfs nog iets lichter als op het plaatje, maar dat steekt leuk af tegen het beige en de donkerblauwe legging. Dit is een lekker warme en wijde trui die onder het jasje uit zal komen. Deze donkerblauwe legging met leuk patroon maakt de look af, en de sterretjes kleuren ook leuk bij het lichtere blauw in de regenjas.
Meer blauwe regenjasjes Bekijk meer beige truien Bekijk meer blauwe leggings

Rode regenjas voor jongens

En deze zeker ook:

Regenjas voor jongens

Simpel maar doeltreffend ūüôā

De look is gewoon een lekker warme regenjas, perfect voor een dagje naar het bos of de hei waar het misschien zou kunnen gaan regenen.

 

Rode jongens winterjas

(Meer rode jassen)

Peuter regenpakje

Of deze voor je kleine man:

Regenkleding voor een kleine jongen

Het is wel echt heel erg schattig, zo’n klein menneke in een regenpakje uit √©√©n stuk. We hebben er geen eentje gevonden met gekleurde mouwtjes. Maar deze bij Bol.com is wel echt heel erg schattig en babyblauw:

 

Peuter regenpakje blauw

(bekijk meer regenpakjes)

Kleuter regenjas

Nog zo’n schatje buiten in de regen:

Regenkleding met rugzakje

Regenjas Broek Rugzak
Kleuter regenjasje geel Grijze spijkerbroek voor kleuters Blauw kinder rugzakje
Prijs & info Prijs & info Prijs & info
Lekker fel geel regenjasje voor je kleuter. Het is de basis van deze look. Een stoere spijkerbroek voor onder het regenjasje doet het altijd goed. Lichtblauw rugzakje maakt het geheel mooi af en past perfect bij het geel.
Meer regenpakjes Bekijk meer grijze broeken Bekijk meer blauwe rugzakjes

Wat hebben kinderen allemaal nodig voor een regenachtige dag?

Kinderen worden gek als de eerste regen op de grond valt, en voor je het weet zijn ze op straat, schreeuwend en gierend en spelend in de regen.

Je komt er pas achter wanneer ze thuiskomen, doordrenkt en snuivend, of zelfs niesend.

Kinderen en regen zijn onafscheidelijk, daarom is een van de belangrijkste manieren om ze veilig te houden, het dragen van kinderregenkleding.

Hier zijn enkele essenti√ęle dingen voor het regenseizoen:

1. De vertrouwde paraplu

Dit is het eerste wat je zou moeten kopen als de tekenen van regen beginnen te komen. Een paraplu is best goed in het bieden van een basisniveau van bescherming tegen de regen en kan je helpen om rond te bewegen en een veiligere plek te bereiken.

Haal er voor je kind eentje voor zijn formaat in zijn favoriete kleur of een die zijn favoriete cartoon of superheld heeft afgebeeld (hij zal het waarschijnlijk veel vaker gebruiken).

Een tot-sized model met een gemakkelijk te hanteren handvat en plastic knoppen over de puntige metalen onderdelen is de veiligste optie.

Als zijn kleine handjes zijn eigen paraplu nog niet aankunnen, kies dan voor een door een moeder gedragen, familie-groot exemplaar zoals een golfparaplu, die over jezelf en je kind heen kan hangen.

Een robuust “winddicht” model zal minder snel omklappen op een winderige dag.

2. De volledig dekkende regenjas

Hevige regen en snel rijdende voertuigen kunnen paraplu’s onbruikbaar maken, omdat water uit alle richtingen lijkt te komen.

Vooral wanneer kinderen terugkeren van school, kunnen hun kleding en tassen gemakkelijk nat worden.

Koop een mooie felgekleurde regenjas die van volledige grootte is en die je kind van top tot teen bedekt.

Of je nu kiest voor een lieveheersbeestje-motief of je standaard gele jas, koop er eentje die lekker zit en waar ze zich nog in kunnen bewegen.

Kies voor een ruime pasvorm, maar niet zo groot dat het haar euit laat zien als een michelin-mannetje. Of ga op de poncho-route of kies een volledig regenpakje uit één stuk Рhet is effectief en schattig.

Ga voor apart shirt met broek voor een volledig regenpak als dat nodig is. Als het ook hun tas kan afdekken, is dat een extra bonus.

Als je munchkin graag ronddwaalt in de modder, of het weer is bijzonder angstaanjagend voor de wandeling naar de kleuterschool, zal een regenbroek zijn gewone kleding beschermen.

De meeste paren kunnen worden afgespoten – of, gemakkelijker nog, naar buiten worden gelaten om schoon te spoelen in de regen.

Zoek naar een paar met een elastische taille en enkels en overweeg een iets grotere maat om je kind meer bewegingsruimte te geven, omdat het materiaal de neiging heeft om stijf te zijn (en moeilijk om uit te doen als het nat is).

3. Het juiste schoeisel

Het hebben van goed schoeisel is essentieel voor je kind, omdat hij de neiging heeft om door plassen water en vuile gebieden te lopen wanneer hij naar buiten stapt of naar huis terugkeert.

Het schoonhouden van de voeten is essentieel, evenals schoenen die uitglijden of slippen op de weg kunnen voorkomen.

Als je in een gebied met hevige regenval zit, investeer dan ook in kaplaarzen.

Dit item is zeker voor de peuter-regenkleding een must voor alle plas jumpers.

Selecteer de maat zorgvuldig als het om regenlaarzen gaat – net als bij gewone peuterschoenen brengt een slecht passend paar je peuter in gevaar voor een verwrongen enkel.

4. Een draagbare ontsmettingsoptie

Je kunt thuis effectief voor je kind zorgen en ervoor zorgen dat hij zijn handen goed wast. Maar op school kan hetzelfde niet altijd worden gegarandeerd.

Als hij speelt tijdens de pauze en uiteindelijk luncht zonder zijn handen goed met zeep te wassen, sta je voor heel wat problemen, vooral in het seizoen waar ziektes weer de ronde doen, de regenachtige herfst.

Geef hem een ‚Äč‚Äčklein ontsmettingsmiddel dat hij in zijn tas kan bewaren.

Sta erop om handen te wassen, maar laat hem weten dat hij ze snel kan schoonmaken met een paar druppels van het ontsmettingsmiddel.

5. Een warme jas kan heel nuttig zijn

Bescherming tegen regen terwijl ze buiten zijn is zeker nodig. Maar bescherming tegen koud weer is ook een noodzaak.

Soms kan constante regen de temperatuur onmiddellijk doen dalen, waardoor je kind zich snel koud voelt.

Een lekker warm jasje kan voorkomen dat hij verkouden wordt of koorts krijgt. Als je een regenjas kunt krijgen die functioneert als een warme jas, die hem warm houdt, zelfs als hij doordrenkt is, dan is dat super!

Zeker zulk soort kleding voor de winter is een goede optie.

6. Gebruik handdoeken die goed absorberen en snel drogen

Jouw kind kan meerdere keren nat worden op de dag, waardoor regelmatig een goed bad nodig is.

Dit maakt het noodzakelijk om een ‚Äč‚Äčhanddoek te hebben die het lichaam goed kan reinigen, al het water kan absorberen en ook snel kan drogen om opnieuw te worden gebruikt.

Investeer in zo’n handdoek, speciaal voor je kind, zodat hij te allen tijde droog blijft. Pak ook een klein handdoekje dat hij in zijn schooltas kan dragen.

7. Waterbestendige tassen zijn op verschillende manieren nuttig

Natte paraplu’s en regenjassen kunnen behoorlijk lastig zijn. Of iets extra’s meenemen in regen zonder de juiste manier om het te beschermen, kan een uitdaging vormen.

Een paar plastic draagtassen in de schooltas van je kind kan het probleem oplossen. Deze moeten waterdicht zijn om te voorkomen dat iets binnenin nat wordt, en om te voorkomen dat het water erin doorsijpelt.

8. Natte doekjes kunnen helpen dingen snel op te ruimen

Met regenbuien komen onvermijdelijke misstappen en moddervlekjes op het lichaam en de kleding.

Het is misschien niet altijd mogelijk om een ‚Äč‚Äčtoilet te vinden en alles snel op te ruimen.

Het hebben van een kleine doos met vochtige doekjes helpt het vuil snel te verwijderen en ze meteen in de vuilnisbak te gooien.

Als er water over het kind is gespat, kan hij zijn gezicht afvegen om zichzelf schoon te houden en dan snel naar huis gaan om de rest schoon te maken.

9. Extra kleding kan ook worden gedragen

Als je kind langere tijd niet thuis is, zoals op school of een picknick van een dag, kun je hem het beste een andere kleding geven.

Nat worden in de regen en vast zitten zonder een verandering kan hem gemakkelijk blootstellen aan verkoudheid en koorts. Een verandering van kleding kan hem te allen tijde droog houden.

Kinderen zijn dol op regenbuien. En ze houden ervan lekker los te gaan en een leuke tijd met hun vrienden te hebben.

Waar ze ook zijn, het nemen van een paar stappen om ze veilig te houden kan een lange weg zijn om ervoor te zorgen dat ze de leuke kinderen blijven die ze zijn en genieten van de regens ten volle.

Regenkleding speciaal voor peuters

Stampen door plassen is een onderdeel van de taakomschrijving , zeker van je kleine peuter, maar je kunt haar (meestal) droog houden met deze essenti√ęle peuterregenkleding.

Of je nu boodschappen moet doen of lekker in het bos gaat spelen, er zullen momenten zijn waarop jij en jouw peuter op een regenachtige dag op pad moeten gaan.

Hierboven hebben we de essentials al voor eigenlijk alle kinderen. Maar voor je peuter heb je nog wat extra’s nodig.

Dit is wat je nog nodig hebt voor je peuter:

Leuke speeltips, doe-boekjes en meer

10. Een wandelwagenhoes

Als je wandelwagen een handige handlanger is bij het boodschappen doen of je woont in de stad en overal naartoe loopt, investeer dan in een goede weerbestendige kinderwagenhoes.

Een standaard hoes zal waarschijnlijk de klus klaren, maar een die speciaal is ontworpen voor jouw merk en model biedt waarschijnlijk de beste bescherming.