81 binnen activiteiten voor kinderen: Ultieme actieve of kalmerende ideeën lijst

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Leukste binnen activiteiten voor kinderen

Binnen activiteiten zijn bedoeld om je te vermaken en bezig te houden wanneer je binnen bent. Ze komen in verschillende soorten, zoals gezelschapsspellen, waar iedereen samen van kan genieten, actieve spellen om energie kwijt te raken en plezier te hebben, rustige activiteiten voor het slapengaan om te ontspannen, en nog veel meer.

Hieronder vind je een lijst met 81 van de beste binnen activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

  1. Dansfeest (bewegingsactiviteit): Zet wat muziek op en dans vrijelijk in de kamer.
  2. Kussengooien (bewegingsactiviteit): Bouw kussen-forten en gooi kussens naar elkaar.
  3. Simon zegt (bewegingsactiviteit): Volg de instructies van de leider en voer de juiste acties uit.
  4. Ballon tikken (bewegingsactiviteit): Tik de ballon zo vaak mogelijk voordat hij de grond raakt.
  5. Dierenbewegingen (bewegingsactiviteit): Imiteren van dierenbewegingen zoals waggelende walrus en galopperend paard.
  6. Touwtjespringen (bewegingsactiviteit): Spring over een touw terwijl je telt hoe vaak je de sprong maakt.
  7. Papieren vliegtuigjes (bewegingsactiviteit): Vouw papieren vliegtuigjes en zie wie het verst kan gooien.
  8. Lettertouch (bewegingsactiviteit): Raak objecten in de kamer aan die beginnen met een bepaalde letter.
  9. Luchtgitaar (bewegingsactiviteit): Doe alsof je een gitaar speelt en rock erop los.
  10. Speel een bordspel (kalme activiteiten): Kies een bordspel dat je leuk vindt en speel het met vrienden of familie. Volg de spelregels en geniet van de gezellige sfeer.
  11. Bouw met blokken (kalme activiteiten): Gebruik bouwblokken om je eigen creaties te maken. Bouw torens, huizen of andere structuren en laat je verbeelding de vrije loop.
  12. Zoek en vind (kalme activiteiten): Verstop objecten in huis en geef aanwijzingen om ze te vinden. Dit spel bevordert concentratie en probleemoplossend denken.
  13. Lees een boek (kalme activiteiten): Ga naar de bibliotheek en kies een boek dat je interesseert. Lees rustig en geniet van het verhaal.
  14. Luister naar rustgevende muziek (kalme activiteiten): Zet een rustgevend muziekje op en luister er rustig naar. Dit kan helpen om te ontspannen en tot rust te komen.
  15. Bouw een speelhuisje (kalme activiteiten): Gebruik dekens en kussens om een gezellig speelhuisje te bouwen. Maak het extra leuk door speelgoedauto’s en figuurtjes toe te voegen.
  16. Kleuren (kalme activiteiten): Pak je kleurpotloden en kleurplaten en ga rustig kleuren. Dit kan een ontspannende activiteit zijn.
  17. Maak puzzels (kalme activiteiten): Kies een puzzel die bij je niveau past en probeer hem op te lossen. Dit kan een leuke uitdaging zijn.
  18. Maak sculpturen van deeg (kalme activiteiten): Gebruik deeg om sculpturen te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en maak mooie kunstwerken.
  19. Bouw met LEGO (kalme activiteiten): Gebruik LEGO-blokjes om je eigen creaties te bouwen. Maak auto’s, gebouwen of andere objecten en laat je fantasie de vrije loop.
  20. Maak je eigen bordspel (activiteiten voor het hele gezin): Creëer een spel dat past bij de interesses van je familie. Bedenk de regels en maak het speelbord en de speelstukken.
  21. Bouw een fort (activiteiten voor het hele gezin): Gebruik dekens, kussens, kartonnen dozen, bouwblokken en meubels om een gezellige en knusse hut te bouwen waar je kunt ontspannen en spelletjes kunt spelen.
  22. Speel een kaartspel (activiteiten voor het hele gezin): Kies een favoriet kaartspel zoals Uno, Skip-Bo of Pesten en speel een gezellige competitie met je familie.
  23. Bak samen lekkernijen (activiteiten voor het hele gezin): Kies een eenvoudig recept en bak samen heerlijke koekjes, cupcakes of taarten. Laat iedereen een taak hebben en geniet samen van het resultaat.
  24. Doe een speurtocht (activiteiten voor het hele gezin): Verstop aanwijzingen en schatten door het huis en laat je familie op zoek gaan naar de verborgen schatten. Dit kan zowel binnen als buiten worden gedaan.
  25. Maak een stop-motion film (activiteiten voor het hele gezin): Gebruik je creativiteit en maak een korte film met behulp van Lego, klei of andere materialen. Neem foto’s van elke beweging en voeg ze samen tot een film.
  26. Ontdek virtuele tours (activiteiten voor het hele gezin): Bezoek online musea, dierentuinen en aquariums om nieuwe dingen te leren en interessante plekken te verkennen zonder je huis te verlaten.
  27. Knutselactiviteiten (activiteiten voor het hele gezin): Maak gebruik van gerecyclede materialen en maak gepersonaliseerde cadeaus voor vrienden en familie. Laat je creativiteit de vrije loop en maak unieke kunstwerken.
  28. Speel een potje mini-voetbal (activiteiten voor het hele gezin): Maak een kleine voetbalwedstrijd binnen met een zachte bal en kleine doelen. Daag je familie uit voor een spannend potje voetbal.
  29. Houd een filmavond (activiteiten voor het hele gezin): Kies samen een favoriete film uit en maak het extra gezellig met popcorn en dekens. Geniet van een ontspannen avondje film kijken met je familie.
  30. Rollen en vooruit duwen (speel ideeën met je baby): Moedig je baby aan om speelgoed vooruit te duwen en te rollen om zijn motorische vaardigheden te verbeteren.
  31. Samen lezen (speel ideeën met je baby): Lees eenvoudige boekjes voor aan je baby om zijn taalontwikkeling te stimuleren en een band op te bouwen.
  32. Zingen van kinderliedjes (speel ideeën met je baby): Zing samen met je baby kinderliedjes om zijn taalvaardigheid te bevorderen en plezier te hebben.
  33. Baby danspartner (speel ideeën met je baby): Beweeg en dans samen met je baby om zijn motorische vaardigheden te verbeteren en plezier te hebben.
  34. Oplossen van puzzels en sorteerders (speel ideeën met je baby): Gebruik zachte, schuimachtige puzzels en sorteerders om je baby te helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden.
  35. Tactiele activiteiten (speel ideeën met je baby): Vul een bak met verschillende texturen en laat je baby deze verkennen om zijn tastzin te stimuleren.
  36. Bellen blazen (speel ideeën met je baby): Introduceer speelgoed om bellen te blazen om je baby geïnteresseerd en betrokken te houden terwijl hij zijn zintuigen ontwikkelt.
  37. Spelen met ballen (speel ideeën met je baby): Laat je baby ballen roteren en rollen om zijn motorische vaardigheden en coördinatie te verbeteren.
  38. Obstakelparcours (spellen met peuters): Maak een obstakelparcours met kussens, stoelen en andere objecten waar de kinderen overheen kunnen klimmen, onderdoor kunnen kruipen en omheen kunnen rennen.
  39. Poppenspel (spellen met peuters): Maak zelfgemaakte poppen en speel een poppenspel waarin de kinderen hun eigen verhalen kunnen verzinnen en spelen.
  40. Schattenjacht (spellen met peuters): Verstop schatten in huis, maak een gebied met “krokodillen” of maak lava van de vloer en zet jullie zelf op een veilige boot of eiland. Hoe ga je ze te pakken krijgen? Dit kan een spannend avontuur zijn.
  41. Knutselen met papier (spellen met peuters): Geef de kinderen papier, scharen en lijm en laat ze hun eigen kunstwerken maken.
  42. Bowlen (spellen met peuters): Maak een mini-bowlingbaan met zachte ballen en plastic pinnen of andere dingen in huis die om kunnen vallen en laat de kinderen proberen om alle pinnen omver te gooien.
  43. Dans stopspel (spellen met kleuters): Speel muziek en dans, maar stop wanneer de muziek stopt. Er zijn speciale liedjes die je op kunt zetten of je kunt zelf de muziek stoppen.
  44. Geheugenspel (spellen met kleuters): Leg kaarten met afbeeldingen op tafel en draai ze om, probeer paren te vinden.
  45. Snoepjesspel (spellen met kleuters): Gebruik snoepjes op elk vakje en speel het spel slangen en ladders. Dit kan uiteraard ook met sommige andere spellen zoals ganzenbord.
  46. Textuurspel (spellen met kleuters): Verzamel verschillende objecten met verschillende texturen en laat kinderen ze aanraken en verkennen. Na een tijdje kun je het ook blind spelen waarbij iedereen moet raden wat het object is.
  47. Tikkertje (spellen met kleuters): Ren rond en tik elkaar aan.
  48. Zoek en vind (activiteiten voor bovenbouw): Organiseer een speurtocht met puzzels en aanwijzingen om verborgen schatten in huis te vinden. Het stimuleert probleemoplossend denken.
  49. Kook en bak (activiteiten voor bovenbouw): Kies een eenvoudig recept en maak samen een heerlijke maaltijd of dessert. Het bevordert kookvaardigheden en creativiteit.
  50. Doe wetenschappelijke experimenten (activiteiten voor bovenbouw): Voer eenvoudige wetenschappelijke experimenten uit met huishoudelijke materialen, zoals een vulkaan maken of slijm maken. Het bevordert wetenschappelijk denken en nieuwsgierigheid.
  51. Verstoppertje (spellen voor alle leeftijden): Spelers verstoppen zich en proberen niet gevonden te worden. Het spel eindigt wanneer iedereen gevonden is.
  52. Stoelendans (spellen voor alle leeftijden): Spelers lopen rond een cirkel van stoelen terwijl er muziek speelt. Wanneer de muziek stopt, moet elke speler een stoel vinden om op te zitten. Er is altijd één stoel minder dan het aantal spelers, dus degene die geen stoel vindt, valt af.
  53. Levend memory (spellen voor alle leeftijden): De kaarten worden verspreid op de grond door het huis. Spelers moeten paren van kaarten vinden door ze om te draaien. Elke speler draait kaarten om wanneer ze er eentje vinden. Als de kaarten een paar vormen, mag de speler ze houden en nog een beurt spelen. Als de kaarten geen paar vormen, moeten ze weer omgedraaid worden. Iedereen kan zo tegelijk spelen en proberen te onthouden in welke kamer wat lag.
  54. Mad Libs (spellen voor alle leeftijden): Spelers vullen de ontbrekende woorden in een verhaal in. Ze krijgen willekeurige woorden zoals zelfstandige naamwoorden, werkwoorden en bijvoeglijke naamwoorden en vullen ze in de juiste vakjes in het verhaal in.
  55. Geheugenspel (spellen voor alle leeftijden): Spelers moeten zich een reeks objecten of gebeurtenissen herinneren en deze in de juiste volgorde herhalen. Het spel wordt steeds moeilijker naarmate de reeks langer wordt. Bijvoorbeeld “ik ga op vakantie en ik neem mee….”
  56. Raad het voorwerp (spellen voor een groep): Een speler kiest een voorwerp in zijn hoofd en de andere spelers moeten raden wat het is door vragen te stellen.
  57. Zoektocht naar aanwijzingen (spellen voor een groep): Verstop aanwijzingen in het huis en laat de spelers ze zoeken om een puzzel op te lossen.
  58. Trivia-uitdaging (spellen voor een groep): Stel vragen over verschillende onderwerpen en kijk wie de meeste juiste antwoorden kan geven.
  59. Zing je favoriete liedjes (spellen voor een groep): Zing samen met je vrienden je favoriete liedjes.
  60. Stapelbekers (spellen voor een groep): Stapel bekers op elkaar en probeer ze zo snel mogelijk weer om te gooien.
  61. Balanceren (spellen voor een groep): Balanceer objecten op je lichaam en probeer ze niet te laten vallen.
  62. Indoor hinkelen (zelfverzonnen spellen): Teken een hinkelbaan op de vloer met tape en spring van vak naar vak.
  63. Toegewezen gebieden (zelfverzonnen spellen): Is iedereen elkaar een beetje zat na een dag lang thuis? Wijs specifieke zones en grenzen aan om nog meer irritatie te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld tape of bouwblokken om gebieden af te bakenen waarin ieder mag spelen zonder elkaar in de weg te lopen.
  64. Indoor Golf (alternatieve activiteit zoals bowlen): Een miniatuurversie van golf die binnen gespeeld kan worden. Spelers gebruiken een putter (dit kan van alles zijn) om een bal in een hole te slaan op een speciaal ontworpen baan.
  65. Zachte Bal Trefbal (balspellen binnen): Verdeel de spelers in twee teams aan weerszijden van een ruimte. Gebruik een zachte bal zoals een schuimrubberen bal of een klein zacht babyballetje die je nog hebt. Het doel is om spelers van het andere team te raken met de bal. Als een speler wordt geraakt, is die speler uit. Het team dat als laatste overblijft, wint.
  66. Binnenstrandvolleybal (balspellen binnen): Plaats een zacht opgeblazen strandbal in het midden van een ruimte met een gespannen “net” (bijvoorbeeld een touw tussen twee stoelen). Twee teams spelen tegen elkaar door de bal over het net heen en weer te slaan. Elke keer dat de bal de vloer raakt aan de kant van het andere team, scoort het andere team een punt.
  67. Papieren Bal Basketbal (balspellen binnen): Maak een mand van een prullenbak of een doos en plaats deze aan de ene kant van de kamer. Frommel een stuk papier op tot een bal en gebruik dit als de “bal” voor basketbal. Probeer de papieren bal in de mand te gooien vanaf verschillende afstanden. Wijs punten toe aan verschillende manden op basis van de moeilijkheidsgraad.
  68. Natekenen (gekke activiteiten): Pak ieder een vel papier en teken grappige en gekke dingen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak de meest bizarre tekeningen die je kunt bedenken. De ander moet het dan zo goed mogelijk natekenen.
  69. Verhalen vertellen (gekke activiteiten): Ga in een kring zitten en vertel om de beurt een grappige zin. De volgende moet daarna de volgende zin vertellen. Laat je fantasie de vrije loop en bedenk de meest absurde en komische verhalen.
  70. Gezicht schilderen (gekke activiteiten): Geef elkaar een make-over door elkaars gezichten te beschilderen. Gebruik kleurrijke schmink en maak de meest grappige en gekke gezichtsuitdrukkingen.
  71. Kledingmodeshow (gekke activiteiten): Trek de meest vreemde en mismatched outfits aan en loop als een model over een denkbeeldige catwalk. Doe gekke poses en maak er een hilarische modeshow van.
  72. Kussengevecht (gekke activiteiten): Organiseer een kussengevecht met zachte kussens. Ren door de kamer en probeer elkaar te raken met de kussens. Gegarandeerd plezier en gelach.
  73. Hints (gekke activiteiten): Speel het spel hints waarbij je objecten, personen of acties uitbeeldt met overdreven gebaren. Gebruik attributen en foto’s om het spel nog leuker te maken.
  74. Familie-fotobooth (gekke activiteiten): Maak een fotobooth met gekke rekwisieten en papieren achtergronden. Maak grappige en ongebruikelijke foto’s om je familie en vrienden te vermaken.
  75. Ballon hockey (spellen met een ballon): Speel met plastic sticks of lege keukenrollen en een ballon. Probeer de ballon in het doel van de tegenstander te krijgen.
  76. Ballon tennis (spellen met een ballon): Gebruik rackets gemaakt van papieren borden of andere dingen om de ballon over een gespannen touw te slaan.
  77. Ballon popcorn (spellen met een ballon): Strooi ballonnen op de vloer en probeer ze te laten knappen door erop te trappen of erop te gaan zitten.
  78. Ballon battle (spellen met een ballon): Blaas ballonnen op en bind ze aan je enkels. Probeer de ballonnen van je tegenstanders te laten knappen door erop te stampen, terwijl je je eigen ballonnen beschermt.
  79. Ballon balans (spellen met een ballon): Probeer een ballon op je handen of andere delen van je lichaam in balans te houden zonder dat deze de grond raakt. Wie kan de ballon het langst in de lucht houden zonder hem verder aan te raken?
  80. Raadspel (party games): Kies een persoon om te beginnen. Deze persoon denkt aan een woord en geeft een hint over dat woord. De andere spelers moeten raden wat het woord is door vragen te stellen die met “ja” of “nee” kunnen worden beantwoord. Degene die het woord raadt, mag de volgende ronde beginnen.
  81. Pictionary (party games): Geef elke speler een stuk papier en een potlood. Kies een onderwerp, bijvoorbeeld een dier of een beroemd persoon, en geef de spelers een bepaalde tijd om het onderwerp te tekenen. De andere spelers moeten raden wat er getekend is. Degene die als eerste het onderwerp correct raadt, mag de volgende ronde tekenen.

Binnenshuis activiteiten verschillen van buitenactiviteiten doordat ze plaatsvinden in een gebouw of een afgesloten ruimte en vereisen vaak minder fysieke ruimte en kunnen ongeacht het weer worden gedaan.

Binnenshuis activiteiten zijn ook vaak meer gericht op creativiteit, verbeelding en mentale stimulatie, terwijl buitenactiviteiten vaak meer fysieke beweging en interactie met de natuur met zich meebrengen.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Hoe verschilt spelen van binnen tot buiten?

Binnen en buiten spelen verschillen in vele opzichten. Binnen spelen is gecontroleerder en preciezer, wat een veiligere omgeving biedt voor kinderen. Dit gebeurt in een aangewezen speelkamer of specifieke gebieden, vaak met veiligheidsmaatregelen zoals zachte vloeren of kussens om het risico op vallen en verwondingen te verminderen.

Binnen spelen omvat gestructureerde activiteiten, steunend op georganiseerde spellen en speelgoed om verbeelding en creativiteit aan te moedigen. Het biedt een ruimte waar kinderen kunnen verbinden en socialiseren met anderen in een gecontroleerde omgeving.

Aan de andere kant vindt buiten spelen plaats in open en natuurlijke ruimtes, waardoor kinderen hun omgeving kunnen verkennen en ermee kunnen omgaan. Het biedt meer vrijheid en ongestructureerde speelmogelijkheden, die bijdragen aan de ontwikkeling van fysieke fitheid en motorische vaardigheden.

Buiten kunnen kinderen zintuiglijke stimulatie ervaren en een waardering voor de natuur ontwikkelen. Het bevordert onafhankelijkheid, spontane interactie en samenwerking tussen kinderen, wat conflictoplossing en balans stimuleert.

Een vergelijkende studie van Saroja Dhanapal en C.C.Y. Lim ontdekte dat binnen- en buitenleren elkaar aanvullen. De studie benadrukt het belang van zowel binnen- als buitenomgevingen om optimale leerervaringen voor studenten te bieden.

Speelgoed en zacht speelmateriaal kunnen ook thuis worden gebruikt om kinderen te vermaken. Dit speelgoed is ontworpen om een veilige en plezierige speelervaring binnenshuis te bieden.

Hoe kies je speelgoed om alle binnen speelactiviteiten te dekken?

Om speelgoed te hebben dat alle binnen speelactiviteiten dekt, moet je speelgoed kiezen dat veelzijdig is en meerdere speelactiviteiten ondersteunt. Blokken zijn bijvoorbeeld ideaal omdat ze kinderen in staat stellen om verschillende ontwerpen te creëren. Kies ook speelgoed dat actief spel bevordert, zoals klimmen, balanceren, stuiteren en schommelen.

Zorg ervoor dat het speelgoed veilig is en de fysieke vaardigheden van het kind stimuleert. Speelgoed dat de verbeelding van het kind stimuleert en verschillende manieren van spelen ondersteunt, is ook belangrijk.

Om een veilige en leuke speelomgeving te creëren, kun je ook overwegen om foam speeltoestellen te gebruiken die het kind omringen.

Wat zijn ideeën voor een zachte binnen speeltuin?

Hieronder zijn enkele ideeën voor een zachte binnen speeltuin die je bij je thuis kunt inrichten.

Overall beste soft play set

IgluSoft Play Foam Blokken Set

Geweldige kwaliteit en enorm veelzijdig. Met een grote set als deze kun je een leuke speelruimte inrichten.

9.1
Toy score
Product image

Beste zachte ballenbak

TrendboxMii Mi Memory Foam

Het is een zachtroze ‘prinsessen’ ballenbak, deze Trendbox Mii mi speelbak! Het is gemaakt van zacht memory foam en dus heel veilig voor jouw kleine.

8.9
Toy score
Product image

Beste balans activiteit

GongeRivierstenen

Ze geven je zes verschillende stenen van verschillende grootte, en de bedoeling is dat je je van de ene steen naar de andere beweegt zonder te vallen!

8.7
Toy score
Product image

Met deze ideeën kun je een leuke en veilige soft play indoor speeltuin creëren in je eigen huis.

Wat is een leuk spelletje in een zachte ballenbak?

Spelletjes in een zachte ballenbak gebruiken de ballen en de omgeving, de bak, in hun voordeel. Een leuk spel om in de ballenbak te spelen is daarom schatzoeken in de ballenbak. Hierbij neem je kleine speelgoedschatten, zoals plastic juwelen, munten of andere kleine voorwerpen en verstop je ze tussen de ballen. Je kind mag daarna met een schepnetje of een kleine emmer door de bak heen gaan en alles boven water halen.

Waarom is een veilige speelomgeving zo belangrijk?

Een veilige speelomgeving is van vitaal belang voor kinderen omdat het hun fysieke en emotionele welzijn beschermt. Het minimaliseert het risico op ongelukken en letsel, bevordert een gezonde ontwikkeling, biedt ruimte voor exploratie en leren, en stimuleert sociale interactie en zelfvertrouwen.

Daarnaast voorkomt het traumatische ervaringen en geeft het ouders gemoedsrust, terwijl het voldoet aan wettelijke normen en voorschriften die de veiligheid van kinderen in speelomgevingen regelen.

Wat zijn leuke spel ideeën voor een slaapfeestje?

Als ouder wil je natuurlijk dat het slaapfeestje van je kind een onvergetelijke en leuke ervaring wordt. Het organiseren van spelletjes is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat de nacht vol plezier en gelach zit, zonder heimwee of verveling.

Twee van de leukste van een lijst van 15 beste spelletjes voor een slaapfeestje zijn Aftel-ballonnen, waarbij je activiteiten en aanwijzingen in ballonnen stopt met specifieke tijden die je onthult wanneer de tijd om is en Zou je liever, waarbij je kinderen om de beurt grappige vragen laat voorlezen en beantwoorden voor veel lachplezier.

Wat zijn leuke spel ideeën voor een kinderfeestje?

Het organiseren van spelletjes tijdens een kinderfeestje draagt bij aan een gezellige sfeer en het succes van het feestje. De keuze van kinderfeest spelletjes hangt af van de leeftijd, locatie en interesses van de kinderen.

Twee leukste spelletjes voor kinderfeestjes:

  1. Koekhappen: Dit eenvoudige spel is geschikt voor kinderen van 5 jaar en vereist weinig voorbereiding. Hang plakken ontbijtkoek aan een touwtje en laat de kinderen proberen om zonder handen te gebruiken een hap te nemen terwijl ze geblinddoekt zijn. Het is een leuk en lachwekkend spel dat zowel binnen als buiten kan worden gespeeld.
  2. Ballonprikken: Dit spannende spel voegt een element van verrassing toe aan het feest. Vul ballonnen met snoepjes of opdrachten en laat de kinderen om de beurt een ballon kapot prikken. De opdrachten kunnen variëren van een koprol maken tot een stukje op één been hinkelen. Hoe gekker de opdracht, hoe leuker het wordt, en het zorgt voor veel plezier en lachen onder de kinderen.

Wat zijn leuke spel ideeën voor logeren?

Logeren wordt leuker met de juiste spelletjes, vooral voor kinderen die zich buitenshuis op hun gemak willen voelen. Het nemen van een eigen knuffel en leuke spelletjes kan helpen bij het verminderen van heimwee en het creëren van een gevoel van veiligheid.

Een aanrader van onze lijst met leukste logeerspellen is het Jenga Classic Gezelschapsspel, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ideaal voor logeerpartijen met verschillende leeftijden. Dit spel daagt kinderen en volwassenen uit met uitdagingen zoals een vaste hand en strategisch inzicht. Het is compact en gemakkelijk mee te nemen.

Hoe kan je kind leuk spelen in bad?

Badtijd is een belangrijk dagelijks ritueel voor kinderen. Het biedt niet alleen de gelegenheid om schoon te worden, maar het is ook een moment van ontspanning en plezier. Kinderen kunnen genieten van het warme water dat hun spieren ontspant en hen sterker maakt.

Om badtijd leuker te maken, kun je jouw kind de controle geven over aspecten zoals de hoeveelheid schuim, speeltjes en watertemperatuur. Afleiding met speeltjes of een verhaaltje voorlezen kan spelen in bad nog aangenamer maken.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.