14 beste knutsel machines: Technologie van printer tot naaien

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Kunst en knutsel machines

Knutsel machines zijn gereedschap die het creatieve proces van het maken van producten vergemakkelijken. Deze machines kunnen een breed scala aan materialen bewerken, van stof voor het maken van kleding tot hout voor het maken van modellen. Het hangt allemaal af van de specifieke behoeften van de crafter.

Voor elke crafter is een goede printer essentieel, en deze Epson EcoTank ET-2720 is hiervoor perfect. Het biedt de mogelijkheid om je eigen ontwerpen in kleur af te drukken, wat handig is voor het maken van gepersonaliseerde items. Bovendien maakt een printer het mogelijk om nauwkeurige patronen en sjablonen te maken, wat het creatieve proces vergemakkelijkt.

We hebben hier 14 verschillende soorten machines voor alle verschillende aspecten van het knutselen.

Beste printer voor knutselaars

EpsonEcoTank ET-2720

Kan printen vanaf WiFi, inclusief mobiele apparaten. Controleer eenvoudig de inktniveaus met behulp van de visueel naar voren gerichte inkttanks.

9.4
Toy score
Product image

Beste naaimachine voor knutselen

Singer4411

De Singer HD 4411 is een zware en robuuste naaimachine met een volledig metalen frame, perfect voor craften omdat hij allerlei soorten projecten aan kan.

9.1
Toy score
Product image

Beste papier knutsel snijplotter

CricutMaker

Hij kan heel precies snijden en past zelf de snijdruk op het mes aan, volgens het materiaal dat je gebruikt. Zijn snijvermogen is enorm, waardoor je door alle materialen snijdt.

Product image

Beste hittepers

CricutEasypress 3

Deze slimme hittepers combineert de snelheid van een professionele hittepers, het gemak van een strijkijzer en de innovatie van de Cricut Heat app.

9.2
Toy score
Product image

Beste embossing- en stansmachine

Crafter’s CompanionGemini Mini

Deze lichtgewicht machine is compact en portable en kan best wat verschillende materialen snijden. Leuk voor de beginner en voor kinderen die graag knutselen.

7.7
Toy score
Product image

Beste 3D printer

CrealityEnder-3

Het kalibreren van het printbed is goed te doen. De instelling 0,16 mm geeft echt de mooiste printjes, dit stel je in, in het slicer programma.

9.4
Toy score
Product image

Beste borduurmachine

BernetteB79

Een naai- en borduurmachine die opvalt door de veelzijdige functies en voordelen die deze machine tot een krachtige metgezel maken voor allerlei borduurprojecten.

9.2
Toy score
Product image

Beste label maker

DYMOLetraTag 200B

Een opvallend kenmerk van de LetraTag 200B is de automatische Bluetooth-connectiviteit. Hiermee kun je labels rechtstreeks vanaf je Apple- of Android-smartphone maken.

8.9
Toy score
Product image

Best 3D houtsnijmachine

TwotreesTTS-55

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Twotrees TTS-55 is de krachtige laser. Deze machine is uitgerust met een nauwkeurige 5,5W lasergraveerder/snijder die moeiteloos door verschillende materialen kan snijden, waaronder hout.

8.9
Toy score
Product image

Beste houtbrander

Weller25W120V WLIWBK2512A

Bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, waaronder een houtbrandijzer met één soldeerpunt en vijf houtbrandpunten.

8.7
Toy score
Product image

Beste zeepmaker machine

Fastmelt3L

Deze smelter is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, met een handig gat in het midden van de pot waardoor je de gesmolten zeepbasis moeiteloos en gecontroleerd kunt gieten.

9.1
Toy score
Product image

Beste rolmes voor naaien

FiskarsRotary Cutter

Biedt de perfecte afmeting voor een verscheidenheid aan snijtaken. Het kan worden gebruikt voor precieze sneden bij quilten en stoffen knutselprojecten waar lange, rechte lijnen nodig zijn.

8.4
Toy score
Product image

Beste glassnijder voor glas in lood

Silberschnitt5000

Een brede kop, wat essentieel is voor nauwkeurige en gedetailleerde sneden, vooral bij glas-in-loodprojecten waarbij fijne ontwerpen vereist zijn.

9.4
Toy score
Product image

Beste sieraden graveer machine

Dremel290 Rotary Tool

Een uitstekende keuze voor het graveren van sieraden, door onder andere de variabele slagregeling, waarmee zowel fijne lijnen als diepe groeven op sieraden kunnen worden geëtst.

8.7
Toy score
Product image

Deze machines zijn bedoeld voor volwassenen of onder toezicht van volwassenen. Kinderen kunnen beginnen met het gebruik van knutsel machines in plaats van speelgoed vanaf ongeveer 12 jaar, mits ze voorzichtig zijn en je er zicht op houdt. Het is belangrijk om veiligheid voorop te stellen en ervoor te zorgen dat kinderen de juiste instructies volgen bij het gebruik van deze machines.

Hieronder volgende de 14 beste knutsel machines met een uitgebreide beoordeling.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

1. Epson EcoTank ET-2720 – Beste printer voor knutselaars

Een printer is een essentieel hulpmiddel voor knutselaars. Het biedt de mogelijkheid om ontwerpen, patronen en afbeeldingen te printen.

De beste printer voor knutselaars combineert hoge resolutie, kleurnauwkeurigheid en veelzijdigheid in materiaalgebruik. Dit betekent dat het kan printen op verschillende soorten papier, karton, stof en zelfs op speciale materialen zoals vinyl en transferpapier.

Beste EcoTank knutselprinter Epson EcoTank ET-2720 - All-in-One Printer

(bekijk meer afbeeldingen)

Als we naar het printer assortiment kijken, is de Epson EcoTank ET-2720 perfect geschikt voor knutselaars.

Deze wordt geleverd met de geweldige functies die je mag verwachten van een tankprinter:

 • Je bespaart tot 90% op inktkosten in vergelijking met een cartridge printer.
 • Probleemloos, gemakkelijk navulbaar inkt-tanksysteem.
 • Kan printen vanaf WiFi, inclusief mobiele apparaten.
 • Controleer eenvoudig de inktniveaus met behulp van de visueel naar voren gerichte inkttanks.
 • Bevat Durabrite inkt, met niet-vervagende, niet-uitlopende eigenschappen.
 • Geschikt voor papierdiktes van 64 g/m² tot 300 g/m² – ideaal voor kaartontwerpers.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Met een printer kun je een breed scala aan knutselprojecten uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld gepersonaliseerde wenskaarten, uitnodigingen of labels maken. Ook kun je sjablonen printen voor scrapbooking, quilten of andere textielprojecten.

Met een goede printer die specifiek gemaakt is voor knutselen kun je ook afbeeldingen en ontwerpen overbrengen op stof voor gepersonaliseerde kleding of accessoires. Bovendien kun je met een printer je eigen stickers, decals of muurkunst maken. De mogelijkheden zijn eindeloos, en een goede printer kan je creativiteit naar een hoger niveau tillen.”

2. Singer 4411 – Beste naaimachine voor knutselen

Een naaimachine is een essentieel hulpmiddel voor naaiwerkzaamheden. Het combineert stof, leer of andere materialen met draad. Het heeft verschillende functies, zoals rechte steken, zigzagsteken en decoratieve steken. Naaimachines variëren in complexiteit, van eenvoudige mechanische modellen tot geavanceerde computergestuurde machines.

Singer 4411

(bekijk meer afbeeldingen)

De Singer HD 4411 is een zware en robuuste naaimachine met een volledig metalen frame. Hierdoor is hij perfect voor craften omdat hij allerlei soorten projecten aan kan, van zware stoffen zoals denim en leer tot lichtere stoffen. Met zijn krachtige motor (sommige zeggen tot 50% meer vermogen dan standaard naaimachines) raakt hij zelfs bij uitdagende projecten niet oververhit.

De Singer HD 4411 is ook buitengewoon veelzijdig met 69 steken, inclusief basis-, stretch- en decoratieve steken, evenals een automatische 4-staps knoopsgatsteek voor eenvoudige knoopsgaten. Met een indrukwekkende naaisnelheid van maximaal 1.100 steken per minuut kun je jouw projecten snel en efficiënt voltooien.

Bovendien is deze machine gemakkelijk te gebruiken, met snelle draadgeleiders en een eenvoudige interface, waardoor hij geschikt is voor naaisters van alle vaardigheidsniveaus. Hij wordt geleverd met vier persvoetjes om zijn veelzijdigheid verder te vergroten.

Wat deze naaimachine echt aantrekkelijk maakt, is de betaalbaarheid. Ondanks zijn professionele prestaties is de Singer HD 4411 vriendelijk voor je portemonnee.

Check de meest actuele prijzen hier

In kunst en knutselen is een naaimachine onmisbaar. Het stelt je in staat om unieke creaties te maken, zoals kleding, quilts, tassen en decoratieve items. Met de juiste naaimachine kun je je creativiteit de vrije loop laten en je eigen ontwerpen tot leven brengen.

3. Cricut Maker – Beste papier knutsel snijplotter

Een knutsel stansmachine is een specifiek ontworpen apparaat dat het snijproces stroomlijnt. Het is een tool die verschillende materialen zoals papier, maar ook vinyl kan snijden. Deze machines maken uniforme en op maat gemaakte sneden mogelijk, wat essentieel is voor professionals die in bulk produceren.

Beste papier knutsel snijplotter
Cricut Maker
Product image
9.2
Toy score
Snijkracht
4.9
Gebruiksgemak
4.5
Duurzaamheid
4.4
Beste voor
 • glijdt makkelijk door de meeste stoffen en kwetsbare materialen, zonder ondersteunend materiaal!
 • snijdt diep: 2,4 cm
Minder goed
 • je moet wel iets van computers weten om deze te gebruiken
 • prijzig

Bij de Cricut Maker ontvang je een scoring tool, een roterend mes, extra krachtige messen, pennen en andere nuttige accessoires.

Hij is bekend onder de die-hard crafter en heel gewild omdat hij zo veelzijdig is.

Een stansmachine is een apparaat dat met (handmatige) druk een sjabloon uitstanst en vaak alleen maar dat kan, maar de Cricut Maker is een van de beste elektronische snijplotters, en in staat om meer dan 300 verschillende materialen te snijden, inclusief zware materialen zoals board en balsahout, hij blinkt uit in het snijden van leer.

Het nieuwe mesblad kan in principe alles snijden wat je maar wilt.

Meer materialen betekent echter ook meer gereedschappen: er zijn wel 11 extra hulpmiddelen beschikbaar om jouw ontwerpen de complete, finishing touch te geven.

Je verandert makkelijk van gereedschap met één druk op de knop van het universele opzetstuk. De technologie van de Maker gaat nog een stap verder, vergeleken met andere snijmachines.

Naast het precieze snijden, past het mes de snijdruk aan op het materiaal dat je gebruikt. Het snijvermogen is 10 keer zo hoog waardoor je door alle materialen snijdt.

Wat embossing betreft werkt de Cricut embossing pen prima, het geeft een wat klassieke look aan jouw ontwerpen. Graveren of debossing is ook makkelijk, dat kan met de graveerpen: deze gutst langzaam een ontwerp uit jouw materiaal.

Een Cricut Maker komt meestal met: stroomkabel, roterend mes, zwarte fijnschrijver, oefenprojectje en een Fabric Grip mat.

Het belangrijkste verschil tussen de Cricut Maker en de Cricut Explore machine is de technologie die ze aandrijft.

Belangrijkste kenmerken

 • De Maker wordt aangedreven door het Adaptive Tool System.
 • Weegt rond de 12 kg
 • Kracht 4k
 • Snijdiepte tot 2,4 mm
 • Bluetooth & USB-poort
 • 57.4 x 18 x 15.7 cm

Voordelen

 • Enorm veelzijdig
 • Prachtige machine
 • Hoge kwaliteit
 • Snel verwisselbaar gereedschap

Nadelen

 • Moeilijk in gebruik in het begin
 • Zwaar

In kunst en knutselen zijn goede snijplotters een essentieel hulpmiddel. Je kunt het gebruiken om diverse items te maken. Het versnelt de creatie van knutselwerk, waardoor je meer tijd hebt voor het ontwerpen en minder voor het snijden.

4. Cricut EasyPress 3 – Beste hittepers

Een hittepers is een apparaat dat warmte en druk gebruikt om ontwerpen over te brengen op stoffen en andere materialen. Het apparaat verwarmt tot een ingestelde temperatuur en drukt het ontwerp op het item. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en te zorgen dat het item volledig vlak ligt.

Overall beste transferpers voor beginners
Cricut EasyPress 3
Product image
9.2
Toy score
Regeling
4.8
Gebruiksgemak
4.7
Veiligheid
4.3
Beste voor
 • Gemakkelijk in gebruik met de hand
 • Innovatieve bluetooth app maakt craft eenvoudig
Minder goed
 • Handmatige pers is wellicht niet voor iedereen

Mijn ervaring met de Cricut EasyPress 3 Smart Heat Press Machine is werkelijk fenomenaal!

Deze slimme hittepers combineert de snelheid van een professionele hittepers, het gemak van een strijkijzer en de innovatie van de Cricut Heat app.

Het resultaat? Duurzame, professionele warmteoverdracht die zelfs na meerdere wasbeurten standhoudt.

De Cricut EasyPress 3 is perfect voor alledaagse projecten.

De keramisch gecoate hitteplaat van 9×9 inch (let op: de titel vermeldt verkeerd 12×10 inch) zorgt voor nauwkeurige, rand-tot-rand warmte, ideaal voor T-shirts, tote bags, Infusible Ink projecten en nog veel meer.

Ik heb zelf verschillende soorten materialen en ontwerpen getest en de resultaten waren keer op keer indrukwekkend.

Wat ik vooral waardeer aan de Cricut EasyPress 3, is de mogelijkheid om tijd en temperatuur aan te passen.

Je kunt de temperatuur instellen tot 400 ºF (205 ºC) en de timer handmatig instellen of de Cricut Heat app gebruiken voor nauwkeurige instellingen.

Het enige wat je hoeft te doen is zachte druk uitoefenen en loslaten wanneer je de pieptoon hoort.

Het is ook vermeldenswaard dat Cricut-producten voldoen aan de geldende productnormen, zoals UL, CSA, FCC en IEC.

Ze zijn ook gecertificeerd door Nationaal Erkende Testlaboratoria (NRTL’s) zoals TUV en Intertek. Dit geeft mij extra vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van dit apparaat.

Tot slot is de wereldklasse ontwerp en ondersteuning van Cricut een groot pluspunt.

De producten worden ontworpen en getest in Utah, VS, en het Amerikaanse Member Care-team is beschikbaar via telefoon en chat voor eventuele vragen of problemen.

Kortom, de Cricut EasyPress 3 Smart Heat Press Machine heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik kan het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige hittepers voor hun creatieve projecten.

In kunst en knutselen zijn hittepersen als deze een geweldig hulpmiddel. Je kunt er allerlei items mee maken, van gepersonaliseerde T-shirts tot unieke kunstwerken. Het proces is eenvoudig: ontwerp je afbeelding, print deze op transferpapier (inkjet of laser), plaats het ontwerp gecentreerd en met de afbeelding naar beneden op je item, sluit de hittepers en wacht de aanbevolen tijd. Open de pers voorzichtig en verwijder het papier. Zorg ervoor dat je het item laat afkoelen voordat je het oppakt.

5. Crafter’s Companion Gemini Mini – Beste embossing- en stansmachine

Een embossing machine is een apparaat dat ontwerpen in reliëf creëert. Afhankelijk van het type machine, kan het materiaal variëren van papier tot metaal. Vaak kunnen deze machine ook stansen, omdat het allemaal gaat om het toepassen van druk.

Beste embossing- en stansmachine voor beginners
Crafter’s Companion Gemini Mini
Product image
7.7
Toy score
Snijkracht
4.2
Gebruiksgemak
3.6
Duurzaamheid
3.7
Beste voor
 • simpeler kan niet
 • prima voor scrapbooking
 • compact, goed mee te nemen en op te ruimen
Minder goed
 • te beperkt voor de gevorderde DIY-ers en crafters
 • de duurzaamheid is twijfelachtig

Een goede beginners stansmachine is de Gemini Mini, een populaire machine die zowel goed snijdt als embosseert.

Deze heel eenvoudige stansmachine komt inclusief een paar standaard snijmatten en een standaardplatform.

Je kan hem gebruiken voor het maken van kaarten, fotolijstjes en decoraties, en dus ook voor scrapbooking.

De machine is compact en portable en kan best wat verschillende materialen snijden. Hij weegt maar 1.8kg en is makkelijk mee te nemen.

Vergeleken met de Sizzix SideKick, die ongeveer dezelfde prijs heeft, lijkt de Gemini Mini wat minder solide, maar hij is zeker leuk voor de beginnende crafter.

Belangrijkste kenmerken

 • Max. Snijgrootte: 7.8 x 16 cm
 • Grootte 28 x 49 x 18 cm
 • 1.8 kg

Voordelen

 • simpeler kan niet
 • prima voor scrapbooking
 • compact en licht, goed mee te nemen en op te ruimen

Nadelen

 • te beperkt voor de gevorderde DIY-ers en crafters
 • de duurzaamheid is twijfelachtig

Bij kunst en knutselen kunnen goede embossing machines worden gebruikt om verhoogde ontwerpen te maken en om te stansen. Je kunt bijvoorbeeld kaarten, scrapbooks of andere ambachtelijke projecten embossen.

Het proces omvat verschillende stappen. Eerst moet je de embossing folder voorbereiden door het ontwerp erin te plaatsen. Vervolgens plaats je het materiaal dat je wilt embossen in de machine. Zorg ervoor dat het materiaal goed vastzit. Daarna laat je de machine het werk doen door druk uit te oefenen. Het resultaat is een prachtig reliëf ontwerp. Vergeet niet om de machine na gebruik schoon te maken.

6. Creality Ender 3 – Beste 3D printer

Een 3D-printer is een apparaat dat objecten creëert door laag voor laag materiaal toe te voegen. Het proces begint met een digitaal ontwerp, dat je kunt kiezen uit een breed scala online of zelf kunt maken.

Beste 3D printer voor miniaturen en modelbouw- Creality Ender 3 V2

(bekijk meer afbeeldingen)

Met de populariteit van de Creality Ender 3 en de CR-10 printer werd Creality pas echt populair onder de hobby 3d printing fans.

Zowel de Ender 3 als de CR-10 werden beiden enorm populair vanwege hun relatief lage prijs, functies en upgrades.

De Creality Ender 3 V2 is in ieder geval veel stiller, heeft een nieuw groot bedieningsscherm en een betere extruder (printkop) dan de Ender 3.

De Ender 3 V2 smart 3D Printer is daarom wat mij betreft ‘The Best’, omdat hij nog steeds een innovatieve Creality 3D-printervaring biedt, tegen een lagere prijs dan zijn grotere broertje, de Creality CR-10 V3.

Hij heeft voordelen ten opzichte van de CR-10, als eerder op temperatuur zijn, maar vooral zijn stabiliteit is veel beter.

Verder heeft deze printer een vlakke glasplaat met coating (getextureerd siliciumcarbide glas) op het warmtebed en handige stelknoppen voor het aanspannen van de aandrijfriemen. 

De Ender 3 V2 komt als een semi-geassembleerd zelfbouw pakket.

Wat er in de doos van Creality Ender 3 V2 zit is buiten de printer zelf, een USB Stick (SD-kaart houder), accessoireset en een reserve nozzle.

Het kalibreren van het printbed is goed te doen. De instelling 0,16 mm geeft echt de mooiste printjes, dit stel je in, in het slicer programma.

Het bouwvolume van de Creality Ender 3 V2 is okay voor een thuisprinter, want zijn installatieruimte is 220 x 220 x 250 mm, en hij is makkelijk te besturen via je smartphone met de Creality 3D-app.

Tot slot is deze printer een stuk goedkoper dan de CR-10, al zijn functies bij elkaar genomen is dit daarom mijn overall beste 3d printer!

Pluspunten

 • Uitstekende prijs – kwaliteit verhouding
 • Mooie print kwaliteit
 • Makkelijk in gebruik
 • Ruim printbed
 • Genoeg upgrades
 • Nieuw nozzle design
 • Nieuwe display

Minpunten

 • Handleiding is niet altijd heel duidelijk, maar via Youtube best makkelijk te monteren!
 • Marlin g-code heeft wat werk nodig

Kenmerken

 • Voorgemonteerd: semi-geassembleerd zelfbouw pakket
 • Touchscreen: Ja
 • Moederbord: V4.2.2 of V4.2.7
 • Printmateriaal: PLA (aanbevolen wordt Additive Heroes Premium PLA), PETG, TPU
 • Aantal printkoppen: 1
 • Introductiejaar: 2020
 • Diameter printmateriaal: 1,75 mm
 • Printoppervlak hoogte: 250 mm
 • Printoppervlak breedte: 220 mm
 • Printoppervlak diepte:  220 mm
 • Minimale printdikte: 0,1 mm
 • Maximale printdikte: 0,4 mm
 • Maximale print snelheid: 100
 • Maximale printtemperatuur: 260 graden Celsius
 • Gewicht: 7,8 kg
 • Printtechnologie 3D-printer: FDM
 • Connectiviteit: MicroSD-kaart, Micro-USB

Check prijzen en beschikbaarheid hier

In kunst en knutselen kunnen de juiste 3D-printers precies op maat gemaakte objecten maken. Je hebt lijm nodig om te starten en een schone printer om het proces te voltooien. Het bereik van wat je kunt maken is breed, van modelleren tot het printen van instructies.

Het proces omvat het downloaden van het ontwerp, het omzetten naar het STL-formaat, het laden in de printer en het wachten tot elke laag is geprint. Afhankelijk van de complexiteit kan dit enkele minuten duren. Als het object klaar is, kun je het met verf of een lijmpistool afwerken om ervoor te zorgen dat het er precies zo uitziet als je wilt.

7. Bernette B79 – Beste borduurmachine

Een borduurmachine is een speciaal ontworpen apparaat dat patronen en ontwerpen op stof creëert. De belangrijkste kenmerken van deze machines zijn de computergestuurde koppen die meerdere naalden bevatten. Deze naalden borduren automatisch het opgeslagen ontwerp op de stof. De machine kan kleuren veranderen en continu borduren zonder onderbrekingen.

Bernette B79

(bekijk meer afbeeldingen)

De Bernette B79 is een naai- en borduurmachine die opvalt als een uitstekende keuze voor iedereen die van borduren houdt. Het heeft verschillende functies en voordelen die deze machine tot een krachtige metgezel maken voor allerlei borduurprojecten.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Bernette B79 is het ruime borduurgebied van 6″ x 10″. Dit genereuze gebied biedt voldoende ruimte voor de meeste borduurdoeleinden, waardoor je de vrijheid hebt om grootschalige ontwerpen te maken en je creativiteit de vrije loop te laten.

Wat de Bernette B79 ook onderscheidt, is het gebruiksgemak. De machine is voorzien van een handig aanraakscherm en multifunctionele knoppen, waardoor navigeren en het selecteren van borduurontwerpen een eenvoudige taak wordt. Hierdoor heb je snel toegang tot de uitgebreide reeks borduurfuncties die deze machine te bieden heeft.

Een ander belangrijk voordeel is de veelzijdigheid van de Bernette B79. Met een breed scala aan stiktoepassingen, inclusief basis-, stretch- en decoratieve steken, is deze machine geschikt voor alle soorten stoffen. Of je nu werkt met lichte of zware stoffen, de Bernette B79 kan het aan.

Wanneer je begint te borduren met de Bernette B79, kun je rekenen op hoogwaardige resultaten. De machine levert precieze steken en levendige kleuren, waardoor je borduurprojecten er professioneel en aantrekkelijk uitzien. Je kunt trots zijn op de afgewerkte creaties die deze machine produceert.

Daarnaast is de Bernette B79 gemakkelijk te gebruiken en in te rijgen. Het eenvoudige inrijgsysteem maakt het moeiteloos om tussen naai- en borduurmodi te schakelen, wat tijd en frustratie bespaart als je tussen verschillende projecten wisselt.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

In kunst en knutselen, biedt een borduurmachine de mogelijkheid om unieke decoratieve items te creëren. Je kunt kleding, tafelkleden, kussenslopen en andere huishoudelijke artikelen versieren. De machine maakt het ook mogelijk om op maat gemaakte geschenken te maken, zoals geborduurde handdoeken of gepersonaliseerde babydekens.

8. DYMO LetraTag 200B – Beste label maker

Een labelmaker is een compact apparaat dat labels creëert. Belangrijke kenmerken om te zoeken in verschillende modellen zijn onder andere de mogelijkheid om verbinding te maken met een app, het type batterijen dat nodig is voor de werking en de opslagcapaciteit.

Labelmakers komen meestal in twee stijlen: desktop en handheld. Ze printen op papier of plastic, afhankelijk van het model. De meeste hebben een toetsenbord en een monochroom printer die tekst afdrukt op basis van de ingevoerde gegevens. Sommige modellen hebben een klembord en snijders om de labels te trimmen.

DYMO LetraTag 200B

(bekijk meer afbeeldingen)

De DYMO LetraTag 200B labelmaker is een uitstekende keuze om verschillende redenen, waardoor labelen eenvoudiger en handiger wordt.

Een opvallend kenmerk van de LetraTag 200B is de automatische Bluetooth-connectiviteit. Hiermee kun je labels rechtstreeks vanaf je Apple- of Android-smartphone maken via de intuïtieve DYMO-app, zonder dat je een computer nodig hebt. Dit betekent dat je labels onderweg kunt maken, wat het proces aanzienlijk flexibeler maakt.

Daarnaast is de LetraTag 200B compact en draagbaar. Dankzij zijn handzame formaat kun je hem moeiteloos meenemen, waar je ook heen gaat. Hij past gemakkelijk in je tas en is binnen enkele seconden klaar voor gebruik, of je nu thuis, op kantoor of onderweg bent.

Deze labelmaker maakt gebruik van DYMO LT-labelcassettes, die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren en materialen. Hierdoor kun je labels maken voor diverse toepassingen, zoals het organiseren van bestanden, het labelen van containers en het markeren van kabels. De veelzijdigheid van de labeltapes geeft je de vrijheid om labels aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

Bovendien is de LetraTag 200B zeer gebruiksvriendelijk, met een intuïtieve interface en eenvoudige navigatie. Als je hulp nodig hebt bij het instellen en gebruiken van de labelmaker, wordt deze geleverd met een gebruikershandleiding om je op weg te helpen.

Check de meest actuele prijzen hier

Ze zijn nuttig in kunst en knutselen. De beste labelmakers kunnen verschillende soorten dingen maken. Het is bijvoorbeeld handig om labels te maken voor opbergdozen, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt.

9. Twotrees TTS-55 – Beste 3D houtsnijmachine

Een 3D houtsnijmachine is een geavanceerd apparaat dat ontworpen is om complexe ontwerpen in hout te snijden. De machine, vaak een CNC-router genoemd, werkt op basis van numerieke besturing en kan een breed scala aan vormen creëren, van eenvoudige tot zeer gedetailleerde patronen.

Belangrijke kenmerken van deze machines zijn de roterende as, die het mogelijk maakt om cilindrische of kubieke vormen te snijden, en de mogelijkheid om aangepaste ontwerpen te maken.

Twotrees TTS-55

(bekijk meer afbeeldingen)

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Twotrees TTS-55 is de krachtige laser. Deze machine is uitgerust met een nauwkeurige 5,5W lasergraveerder/snijder die moeiteloos door verschillende materialen kan snijden, waaronder hout, leer, acryl en meer. Het maakt gebruik van compressie spot technologie om de lichtstraal te concentreren en zo veel mogelijk vermogen te genereren, wat het ideaal maakt voor 3D houtsnijwerk.

Een ander voordeel van de Twotrees TTS-55 is het ruime werkgebied van 300x300mm. Dit royale formaat biedt voldoende ruimte voor grotere ontwerpen en geeft je de creatieve vrijheid om uitgebreide projecten uit te voeren.

Wat het gebruik betreft, is de Twotrees TTS-55 zeer gebruiksvriendelijk. De intuïtieve interface en eenvoudige navigatie maken het gemakkelijk om met de machine te werken. Bovendien wordt deze geleverd met een gebruikershandleiding om je op weg te helpen, zodat je snel aan de slag kunt.

De Twotrees TTS-55 is een uiterst veelzijdige machine. Naast 3D houtsnijwerk kan hij worden gebruikt voor graveren en snijden, waardoor je talloze toepassingsmogelijkheden hebt.

Check de meest actuele prijzen

Je kunt een 3D houtsnijmachine gebruiken in kunst en ambachten om een breed scala aan items te maken. Of je nu gedetailleerde decoratieve stukken wilt maken of grotere, complexe vormen, deze machine biedt de mogelijkheid.

Het stelt je in staat om alles te creëren, van eenvoudige vormen tot ingewikkelde patronen, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor iedereen die op zoek is naar een manier om hun ontwerpen tot leven te brengen in hout.

10. Weller 25W/120V WLIWBK2512A – Beste houtbrander

Een houtbrander is een specifiek ontworpen elektrisch gereedschap wat lijkt op een soldeerbout. Het belangrijkste kenmerk is het creëren van zwarte gebrande markeringen, zoals een logo, op hout. Het ijzer, gebaseerd op een aangepast ontwerp, komt in verschillende maten. Het wordt verwarmd om lijnen in het hout te branden.

Weller 25W/120V WLIWBK2512A

(bekijk meer afbeeldingen)

De WLIWBK2512A houtbrandset van Weller is een uitstekende keuze voor iedereen die zijn creativiteit wil uiten en kennis wil maken met houtbranden als hobby en bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, waaronder een houtbrandijzer met één soldeerpunt en vijf houtbrandpunten.

Een opvallend kenmerk van het WLIWBK2512A-setje is de afstand van tip tot grip. Deze afstand zorgt voor verbeterde nauwkeurigheid en precisie, wat essentieel is voor gedetailleerde en ingewikkelde houtbrandontwerpen. Of je nu delicate lijnen of complexe patronen wilt creëren, dit houtbrandijzer biedt de controle die je nodig hebt.

De veelzijdigheid van het houtbrandijzer is ook een pluspunt. Het kan worden gebruikt op verschillende oppervlakken, waaronder hout, leer en meer. Dit geeft je de mogelijkheid om met verschillende materialen te experimenteren en unieke projecten te maken. Of je nu gepersonaliseerde houten geschenken wilt maken of je leerprojecten wilt verfraaien, dit houtbrandijzer staat paraat.

Check prijzen hier

Dit gereedschap is handig voor hobbyisten en knutselaars. Het maakt het gemakkelijker om decoratieve ontwerpen te maken dan traditionele methoden.

11. Fastmelt 3L – Beste zeepmaker machine

Een zeepmaker machine is een tool ontworpen voor zeepproductie. Afhankelijk van de behoeften, variëren ze van kleine, handmatige machines voor hobbyisten tot volledig geautomatiseerde productielijnen voor commercieel gebruik.

Fastmelt 3L

(bekijk meer afbeeldingen)

De FAST MELT 3L zeepbasis smelter is een handig hulpmiddel voor zowel beginners als experts in zeep maken. Deze smelter is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, met een handig gat in het midden van de pot waardoor je de gesmolten zeepbasis moeiteloos en gecontroleerd kunt gieten. Of je nu net begint met zeep maken of een doorgewinterde zeepmaker bent, deze eigenschap maakt het proces gemakkelijker en efficiënter.

Een van de meest waardevolle functies van deze zeepbasis smelter is de constante temperatuurregeling. Dit betekent dat je de optimale temperatuur kunt handhaven voor het smelten van je zeepbasis. Hierdoor smelt de zeepbasis gelijkmatig zonder het risico van oververhitting of verbranding. Het resultaat is een gladde en uniforme zeepbasis die klaar is om in je mallen of containers te worden gegoten.

De snelle gietmond van de zeepbasis smelter maakt het gemakkelijk om de gesmolten zeepbasis met precisie en gemak in je mallen of containers te gieten. Dit minimaliseert verspilling en rommel tijdens het zeepmaakproces, zodat je meer tijd kunt besteden aan het creatieve aspect van zeep maken.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Voor kunst en knutselen biedt een zeepmaakmachine de mogelijkheid unieke, gepersonaliseerde zeepjes te maken, variërend van eenvoudige, effen bars tot complexe, gedetailleerde ontwerpen. Met de juiste machine kun je ook experimenteren met verschillende zeepbasen, kleuren en geuren om je eigen handtekeningzeep te creëren.

12. Fiskars Rotary Cutter – Beste rolmes voor naaien

Een naaicutter is een essentieel hulpmiddel in de naaiwereld, ontworpen voor precisie en veelzijdigheid. Deze tools, ook bekend als roterende cutters, hebben doorgaans een cirkelvormig mes dat roteert, waardoor ze nauwkeurige en rechte sneden kunnen maken. Ze zijn specifiek ontworpen voor het snijden van stof en zijn een veel voorkomend hulpmiddel voor naai- en quiltprojecten.

Fiskars Rotary Cutter

(bekijk meer afbeeldingen)

De Fiskars rolsnijder biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan mesmaten. De 45mm mesmaat is ideaal voor het snijden van meerdere lagen stof en biedt de perfecte afmeting voor een verscheidenheid aan snijtaken. Het kan worden gebruikt voor precieze sneden bij quilten, evenals andere stoffenknutselprojecten waar lange, rechte lijnen nodig zijn.

Het mes is erg scherp, een hoogwaardige, precisiegeslepen, premium stalen mes dat zijn scherpte gedurende lange tijd behoudt, wat ideaal is voor het snijden van meerdere lagen stof. Dit zorgt ervoor dat het mes scherp blijft en soepel snijdt, waardoor handvermoeidheid wordt verminderd en de efficiëntie wordt verbeterd.

Daarnaast beschikt de Fiskars roterende snijder over een comfortabele grip die handvermoeidheid vermindert en de controle verbetert. Dit maakt het gemakkelijk te gebruiken, zelfs gedurende langere perioden.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Een naaicutter, ook wel rolmes of rotary cutter genoemd, is een veelzijdig hulpmiddel. Het kan worden gebruikt om materialen te snijden voor een verscheidenheid aan projecten, van borduurwerk tot draadkunst. Met een naaicutter kan je nauwkeurige sneden maken, wat essentieel is voor taken die een hoge mate van precisie vereisen.

13. Silberschnitt 5000 – Beste glassnijder voor glas in lood

Een glassnijder is een gespecialiseerd gereedschap dat wordt gebruikt om glas te snijden. Het handvat van de glassnijder kan hol zijn en gevuld met olie om de efficiëntie van het snijproces te verhogen.

Silberschnitt 5000

(bekijk meer afbeeldingen)

De Silberschnitt 5000 glas snijder heeft een brede kop, wat essentieel is voor nauwkeurige en gedetailleerde sneden, vooral bij glas-in-loodprojecten waarbij fijne ontwerpen vereist zijn.

Een ander opvallend kenmerk van de Silberschnitt 5000 is het messing handvat. Dit handvat biedt niet alleen een comfortabele grip, maar is ook duurzaam en gaat lang mee. Hierdoor kan de glas snijder gedurende lange tijd worden gebruikt zonder vermoeidheid van de handen te veroorzaken.

De Silberschnitt 5000 beschikt ook over een geïntegreerd systeem voor het aanbrengen van olie. Dit systeem maakt het eenvoudig om snijvloeistof aan te brengen, wat wrijving vermindert en de kwaliteit van de snede verbetert. Hierdoor kunnen glaskunstenaars soepeler en nauwkeuriger snijden.

De carbide wiel van de Silberschnitt 5000 is duurzaam en gaat lang mee, waardoor het zorgt voor een gladde en precieze snede. Dit betekent dat de glas snijder kan worden gebruikt voor meerdere projecten zonder dat het wiel zijn scherpte verliest.

Check de laatste prijzen hier

Een glassnijder kan worden gebruikt in kunst en knutselen om verschillende vormen en ontwerpen te creëren. Met de juiste technieken kan je met een glassnijder prachtige glas-in-loodstukken maken.

14. Dremel 290 Rotary Tool – Beste sieraden graveer machine

Een sieraden graveer machine is een essentieel hulpmiddel voor professionele juweliers. Deze machines creëren vaak metalen ontwerpen, van eenvoudige vormen tot ingewikkelde patronen.

Dremel 290 Rotary Tool

(bekijk meer afbeeldingen)

De Dremel 290 is een uitstekende keuze voor het graveren van sieraden, door onder andere de variabele slagregeling, waarmee zowel fijne lijnen als diepe groeven op sieraden kunnen worden geëtst. Deze veelzijdigheid is van cruciaal belang voor het creëren van ingewikkelde en gedetailleerde ontwerpen op sieraden, waardoor kunstenaars volledige artistieke vrijheid hebben.

Het zachte handvat van de Dremel 290 biedt een comfortabele grip, waardoor handvermoeidheid wordt verminderd en langdurig gebruik mogelijk is zonder ongemak. Dit is essentieel voor het graveren van sieraden, omdat precisie en geduld vereist zijn om prachtige ontwerpen te maken.

Daarnaast is de Dremel 290 een uiterst veelzijdig gereedschap dat kan worden gebruikt voor het graveren op verschillende materialen, waaronder metaal, glas en hout. Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan sieraden graveerprojecten, waarbij verschillende materialen en oppervlakken betrokken zijn.

Check de meest actuele prijzen

In kunst en knutselen kan een sieraden graveer machine gebruikt worden om unieke stukken te creëren. Je kunt er verschillende soorten sieraden mee maken, zoals ringen, armbanden, hangers en oorbellen. Met de graveermachine kun je je eigen ontwerpen of tekst in het metaal graveren, wat een persoonlijk tintje geeft aan je creaties.

Wat zijn de voordelen van het spelen met speelgoed voordat je met echte knutselmachine begint?

Het laten spelen van je kinderen met speelgoed knutselmachines heeft veel voordelen. Een speelgoed naaimachine bijvoorbeeld, helpt bij het ontwikkelen van fijne motorische vaardigheden. Het manipuleren van kleine objecten verbetert de hand-oog coördinatie en versterkt de spiercontrole.

Het spelen met speelgoed stimuleert ook de creativiteit. Kinderen leren verschillende materialen en texturen te herkennen en te onderscheiden. Ze ontwikkelen hun verbeeldingskracht door het creëren van eigen bouwprojecten.

Bovendien bevordert het spelen met speelgoed knutselmachines het kritisch denken. Kinderen leren oplossingen te zoeken voor uitdagingen die ze tegenkomen tijdens het bouwen. Dit versterkt hun cognitieve vaardigheden en verbetert hun probleemoplossend vermogen.

Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd te laten spelen met speelgoed knutselmachines. Dit bereidt ze voor op het gebruik van echte knutselmachines wanneer ze ouder zijn. Over het algemeen kunnen kinderen vanaf 8 jaar beginnen met het gebruik van echte knutselmachines, afhankelijk van hun ontwikkelingsniveau en volwassen begeleiding.

Wat zijn de beste kunst en knutsel materialen om te gebruiken met machines?

De beste materialen die je kunt gebruiken op knutselmachines moeten veelzijdig zijn, zodat ze in verschillende vormen en ontwerpen kunnen worden gesneden. Deze knutselmaterialen moeten ook dun genoeg zijn om nauwkeurig te kunnen worden gesneden, maar toch sterk genoeg om hun vorm te behouden. Daarnaast moeten ze compatibel zijn met de machine die je gebruikt.

Enkele van de beste materialen zijn:

 • Hout: Hout is een veelgebruikt materiaal voor knutselprojecten. Het is veelzijdig en kan worden gesneden en gevormd in verschillende vormen. Het is ook sterk genoeg om zijn vorm te behouden, zelfs na het snijden.
 • Plastic: Plastic is een ander veelzijdig materiaal. Het kan worden gebruikt voor het maken van aangepaste vormen en ontwerpen. Het is ook dun genoeg om nauwkeurig te kunnen worden gesneden.
 • Metaal: Metaal is ideaal voor meer ingewikkelde projecten. Het kan worden gesneden en gevormd in verschillende vormen en ontwerpen. Het is ook sterk en duurzaam, waardoor het perfect is voor sieraden en metaalwerk.
 • Schuim: Schuim is een licht en veelzijdig materiaal. Het kan worden gesneden en gevormd in verschillende vormen en ontwerpen. Het is ook zacht genoeg om gemakkelijk te kunnen worden gesneden.
 • Papier: Papier is een veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken materiaal. Het kan worden gesneden en gevormd in verschillende vormen en ontwerpen. Het is ook dun genoeg om nauwkeurig te kunnen worden gesneden.
 • Textiel: Textiel is ideaal voor projecten die een zacht en flexibel materiaal vereisen. Het kan worden gesneden en gevormd in verschillende vormen en ontwerpen. Het is ook sterk genoeg om zijn vorm te behouden, zelfs na het snijden.
 • Acryl: Acryl is een sterk en duurzaam materiaal. Het kan worden gesneden en gevormd in verschillende vormen en ontwerpen. Het is ook transparant, waardoor het perfect is voor projecten die een doorzichtig materiaal vereisen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.