Wat is de beste EcoTank printer voor knutselen?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Het hebben van een printer voor thuis is tegenwoordig vrijwel standaard en het wordt steeds populairder om een printer te hebben om alleen mee te knutselen.

Jouw printer behoeften voor crafting zullen echter anders zijn dan het afdrukken van een paar documenten hier en daar.

Je wilt afdrukken van hoge kwaliteit die niet veel kosten aan inkt en dit is waarom een printer zoals de Epson EcoTank het antwoord kan zijn.

Vandaag bekijken we welke EcoTank printer het beste is voor jouw print- en knutselbehoeften.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat is de beste EcoTank knutsel printer?

Beste EcoTank knutselprinter Epson EcoTank ET-2720 - All-in-One Printer

(bekijk meer afbeeldingen)

Als we naar het printer assortiment kijken, is de Epson EcoTank ET-2720 perfect geschikt voor knutselaars.

Deze wordt geleverd met de geweldige functies die je mag verwachten van een tankprinter:

  • Je bespaart tot 90% op inktkosten in vergelijking met een cartridge printer.
  • Probleemloos, gemakkelijk navulbaar inkt-tanksysteem.
  • Kan printen vanaf WiFi, inclusief mobiele apparaten.
  • Controleer eenvoudig de inktniveaus met behulp van de visueel naar voren gerichte inkttanks.
  • Bevat Durabrite inkt, met niet-vervagende, niet-uitlopende eigenschappen.
  • Geschikt voor papierdiktes van 64 g/m² tot 300 g/m² – ideaal voor kaartontwerpers.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Wat is een EcoTank printer?

Cartridge van EcoTank printer bijvullen - goede printer voor knutselen

Het verschil tussen een EcoTank printer en een normale printer is dat deze een EcoTank geen inktpatroon gebruikt, maar hervulbare inkttanks heeft.

De Epson EcoTank printers worden geleverd met inktflessen die genoeg inhoud hebben om bijna 14.000 pagina’s te printen, gelijk aan 88 inktpatronen!

Als je een printer als deze koopt, bespaar je tijd en geld, het vullen van de tanks zelf is eenvoudig te doen en je kunt de inktniveaus zien dankzij de doorzichtige voorpanelen op de machine.

Individuele cartridges die snel leeg raken en het milieu vervuilen, zijn niet meer nodig dankzij deze milieubewuste, vooruitstrevende printer.

Wat maakt een EcoTank printer goed om mee te knutselen?

Vooral papierknutselaars zullen begrijpen hoe een printer als deze hen van nut kan zijn.

Er zijn mensen die de voorbedrukte papierpakketten kopen, waarbij de afbeeldingen en het achterliggende papier al zijn bedrukt. Je kent ze wel, 50 bedrukte pagina’s in een pak.

Dat is prima voor zo af en toe, maar wanneer je duplicaten wilt van bepaalde pagina’s voor decoupaging of layering voor kaartontwerpen dan kan dit een grote uitgave worden.

Er zijn ook altijd een aantal papieren uit zo’n verpakking, die je uiteindelijk niet gebruikt. Dus wat eerst een goede koop leek, valt uiteindelijk toch tegen.

In plaats daarvan is er de steeds meer groeiende trend om USB’s te maken met afbeeldingen, spreuken, toppers en achtergrondpapier op de USB’s zelf.

Je steekt de USB in de computer of laptop en je kiest welk papier/topper je wilt afdrukken.

Deze USB’s bieden meer waar voor jouw geld dan de voorbedrukte pakketten, aangezien sommige van deze USB’s honderden ontwerpen kunnen bevatten.

Er zijn meer variëteiten van kleuren, ontwerpen en thema’s op deze USB’s en grote merkbedrijven zoals The Paper Studio produceren ze nu.

Je zult willen uitkijken naar een printer met een goed afdruk kwaliteit en een goede prijs.

Het afdrukken van achtergrondpagina’s waarbij de hele A4-pagina wordt afgedrukt, zal uiteindelijk veel van jouw inktpatroon verbruiken.

Als je iets van deze USB’s met een conventionele printer probeert af te drukken, gaat je dat op de lange duur veel geld kosten.

Bekijk ook mijn 50 leuke Silhouette snijplotter project ideeën voor eindeloze creativiteit

Zijn EcoTank printers de moeite waard?

Kwaliteit en afdrukkosten per pagina zijn waarschijnlijk de 2 grootste factoren bij het kiezen van een printer. Door het kopen van een tank printer heb je voordeel van deze beide factoren.

Je krijgt de helderheid en kwaliteit van de afdruk die je nodig hebt voor jouw ambachtelijke creaties en tegelijkertijd krijg je waar voor je geld vanwege de hervulbare inkttank.

Je kunt alle achtergronden afdrukken of die ene afbeelding 10 keer afdrukken om te decouperen zonder dat je jezelf halverwege zorgen hoeft te maken hoeveel het je aan inktpatronen kost of dat je zonder inkt komt te zitten.

Als dit je job is, zullen de printkosten ook jouw totale winst beïnvloeden. Met deze printer kan je professioneel uitziende producten maken.

Er zijn gratis en betaalde printables beschikbaar die je misschien nooit eerder hebt geprobeerd, maar die nu binnen je mogelijkheden liggen, met een navulbare tankprinter zoals deze.

Dit geeft je de vrijheid om te experimenteren zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over hoeveel de inkt jou kost.

Kortom, een EcoTank printer is een must have voor elke craft cutting liefhebber. Mijn favoriet is de Epson EcoTank ET-2720 All-in-One Printer. Het apparaat is duurzaam, geeft hoge kwaliteit afdrukken en is makkelijk te gebruken.

Knutselen wordt opeens nog leuker met deze printer!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Lees ook: Beste elektronische snijplotters van 2021 beoordeeld | de absolute knutsel top 3

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.