Verenigde Staten van Amerika: De Beste Speelgoed Merken

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

De Verenigde Staten van Amerika ofwel de VS is een groot land in Noord-Amerika, dus genoeg plek om allerlei leuke speelgoed merken te ontwikkelen.

In dit artikel neem ik je mee in de leukste merken van Amerikaanse bodem.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Beste Amerikaanse speelgoed merken

Melissa & Doug

Melissa & Doug is een houten speelgoed merk opgericht in 1988 in Connecticut, Amerika.

Ze kijken naar de veelzijdigheid van speelgoed met de stevige tijdloosheid die hout biedt.

Zoals bouwblokken, al sinds de vroegste dagen een hoofdbestanddeel van het spel van kinderen, en wel om een ​​eenvoudige reden: kinderen zijn er dol op.

Deze set van Melissa & Doug biedt alle klassieke veelzijdigheid van het speeltje, maar met de stevige tijdloosheid die hout biedt.

Beste goedkope houten speelgoed merk

Melissa & Doug

Hun eigen kinderen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van Melissa en Doug’s speelgoed. Een idealistisch stel met passie maken prachtige en solide speelgoed voor een goede prijs.

Product image

Er zijn 200 stukjes in deze set voor maximaal plezier bij het bouwen, stapelen en neerhalen.

Ze zijn er in negen verschillende vormen en vier verschillende kleuren (rood, blauw, geel en groen), dus er is geen limiet als het gaat om het bouwen van opties.

Niet alleen inspireren ze creatief spel en motorische en ruimtelijke vaardigheden, maar ze kunnen ook worden gebruikt om vormen, kleuren, tellen en meer op een leuke manier te leren.

Aanbevolen voor kinderen van drie tot acht jaar, de enige beperking tot wat ze kunnen doen met deze blokken is hun verbeelding.

Wisten jullie dat Melissa en Doug – van het speelgoed – echte mensen zijn?

We hebben het hier over een spontaan stel uit de Verenigde Staten, dat dit geweldig leuke speelgoedmerk al in de jaren tachtig heeft opgezet.

Tijdens de opbouw van hun bedrijf heeft dit koppel ook nog een gezin met zes kinderen groot gebracht!

Little Tikes

Little Tikes is een Amerikaans speelgoedmerk dat in 1970 werd opgericht door Thomas G. Murdough. Het bedrijf werd in 1999 overgenomen door Newell Rubbermaid en produceert een breed scala aan kinderproducten, waaronder voertuigen, speelhuizen, basketbalsets, activiteitsgyms en meubels.

Ze hebben productiefaciliteiten in Ohio, Californië en internationale locaties in Europa en Azië.

Little Tikes logo

Ons favoriete Little Tikes speelgoed

Het merk heeft een hele hoop gemaakt, maar dit is ons favoriete speelgoed:

Beste speeltoestel voor je peuter

Little TikesExpedition Climber – Klimrek

Met dit klimrek zal jouw kind zijn of haar lichamelijke motoriek kunnen ontwikkelen en hele leuke avonturen kunnen beleven.

8.9
Toy score
Product image

Beste kunststof zandbak

Little TikesZandbak Schildpad

De zandbak heeft de vorm van een schildpad. Vanwege zijn leuk design en groene kleur, past de zandbak mooi in de achtertuin als extra speeltoestel.

8.7
Toy score
Product image

Little Tikes Company is opgericht in de late jaren 60 door Thomas G. Murdough, die geïnteresseerd was in de speelgoedindustrie. Hij zag dat de speelgoedindustrie in een periode van intense transformatie zat, waarbij kleinere bedrijven en distributeurs werden opgeslokt door grote fabrikanten.

Murdough was het niet eens met de toenemende slechte kwaliteit van speelgoed en het feit dat speelgoedfabrikanten zich alleen richtten op het goedkoper maken van speelgoed. Hij zag de behoefte aan plastic speelgoed dat op een goedkope manier kon worden geproduceerd en begon Little Tikes.

Play-Doh

Het patent voor Play-Doh, aangevraagd door Noah McVicker in 1956, werd in 1965 toegekend, hetzelfde jaar waarin Rainbow Crafts (de oorspronkelijke producent) werd verkocht aan General Mills. Hasbro verwierf het merk in 1991. Het opvallende kenmerk van Play-Doh, namelijk de herkenbare geur, is al die jaren onveranderd gebleven.

Hasbro verplaatste in 2004 de productie van Play-Doh voornamelijk naar fabrieken in China en Turkije dus het wordt nu niet meer in Amerika gemaakt.

Mattel

Mattel is een Amerikaans speelgoedbedrijf dat bekend staat om het produceren van een breed scala aan speelgoed en populaire merken. Het bedrijf werd opgericht in 1945 en heeft sindsdien een prominente plaats ingenomen in de speelgoedindustrie. Mattel is divers in zijn aanbod, met speelgoed voor kinderen van alle leeftijden, van zuigelingen tot volwassen verzamelaars.

Enkele van de meest iconische merken van Mattel zijn Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price, en American Girl. Barbie is ’s werelds meest herkenbare modepop en heeft een enorme invloed gehad op populaire cultuur en de perceptie van speelgoed. Hot Wheels is bekend om zijn gedetailleerde schaalmodellen van auto’s en racebanen. Fisher-Price biedt educatief speelgoed voor jonge kinderen, terwijl American Girl poppen en accessoires aanbiedt die historische verhalen en waarden weerspiegelen.

Naast deze merken heeft Mattel een breed scala aan andere speelgoedlijnen, waaronder bordspellen, actiefiguren, puzzels en meer. Het bedrijf is ook betrokken bij de productie van speelgoed gebaseerd op populaire franchises zoals Disney, DC Comics, en film- en tv-shows.

Cricut

Cricut is een toonaangevend merk in de wereld van hobbyisten en DIY-liefhebbers. Hun snijmachines, zoals de Cricut Explore Air en Cricut Maker, bieden veelzijdige mogelijkheden voor het snijden van materialen zoals papier, vinyl, stof en leer.

Het is belangrijk op te merken dat Cricut geen speelgoed is, maar eerder een krachtig hulpmiddel voor creatieve projecten. Met verschillende modellen om uit te kiezen, kunnen zowel beginners als ervaren makers de perfecte Cricut-plotter vinden voor hun behoeften.

De machines zijn geschikt voor diverse materialen, waaronder papier, vinyl, stof, leer en zelfs hout. Met gebruiksgemak en snelheid biedt Cricut een revolutie in de wereld van DIY en hobby’s, waardoor iedereen snel en gemakkelijk creatieve projecten kan realiseren.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.