Melissa & Doug: Meest betaalbare houten speelgoed merk

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Melissa & Doug is een houten speelgoed merk opgericht in 1988 in Connecticut, Amerika.

Ze kijken naar de veelzijdigheid van speelgoed met de stevige tijdloosheid die hout biedt.

Zoals bouwblokken, al sinds de vroegste dagen een hoofdbestanddeel van het spel van kinderen, en wel om een ​​eenvoudige reden: kinderen zijn er dol op.

Deze set van Melissa & Doug biedt alle klassieke veelzijdigheid van het speeltje, maar met de stevige tijdloosheid die hout biedt.

Beste goedkope houten speelgoed merk

Melissa & Doug

Hun eigen kinderen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van Melissa en Doug’s speelgoed. Een idealistisch stel met passie maken prachtige en solide speelgoed voor een goede prijs.

Product image

Er zijn 200 stukjes in deze set voor maximaal plezier bij het bouwen, stapelen en neerhalen.

Ze zijn er in negen verschillende vormen en vier verschillende kleuren (rood, blauw, geel en groen), dus er is geen limiet als het gaat om het bouwen van opties.

Niet alleen inspireren ze creatief spel en motorische en ruimtelijke vaardigheden, maar ze kunnen ook worden gebruikt om vormen, kleuren, tellen en meer op een leuke manier te leren.

Aanbevolen voor kinderen van drie tot acht jaar, de enige beperking tot wat ze kunnen doen met deze blokken is hun verbeelding.

Wisten jullie dat Melissa en Doug – van het speelgoed – echte mensen zijn?

We hebben het hier over een spontaan stel uit de Verenigde Staten, dat dit geweldig leuke speelgoedmerk al in de jaren tachtig heeft opgezet.

Tijdens de opbouw van hun bedrijf heeft dit koppel ook nog een gezin met zes kinderen groot gebracht!

Melissa and Doug speelgoed beoordeeld

Deze kids spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van Melissa en Doug’s speelgoed.

Melissa en Doug – een idealistisch stel met passie voor kinderen en speelgoed – maken prachtige en solide speelgoed.

Van puzzels tot poppen en van een houten hengel set tot speelgoed lekkernijen en verkleedsets. Je kan het zo gek niet bedenken, of ze hebben het.

Ze maken zelf van elk geslaagd speelgoed ontwerp, eerst met eigen handen een prototype.

Ze vragen de mening van hun kinderen en laten hen het speelgoed item uitproberen. Pas daarna, sturen ze het door naar de fabriek die alles voor hen produceert.

Met hun speelgoed willen ze kinderen graag inspireren en stof tot nadenken geven: ze weten dat onze kids van nature aangetrokken worden tot het imiteren van het gedrag van volwassenen.

Met dat idee ontwikkelden ze bijvoorbeeld een fantasiespel met lekkernijen; kinderen kunnen net als mama en papa fruit, groente en drankjes – in hun eigen winkeltje – kopen!

Melissa and doug fantasiespel met lekkernijen

Na het ontwikkelen van een solide speelgoed serie en spelletjes voor peuters en kleuters, zijn Melissa en Doug ook inspirerend speelgoed gaan maken voor de allerkleinste kinderen.

Ze hebben inmiddels dus ook een baby speelgoed serie.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Komt Melissa en Doug uit Amerika?

Melissa & Doug is een idealistische Amerikaanse fabrikant van kinderspeelgoed, waaronder houten puzzels, knutselproducten, knuffels en ander educatief speelgoed.

Alle producten zijn ontworpen in het hoofdkantoor in Wilton, Connecticut door een team onder leiding van Melissa zelf.

Wat maakt Melissa & Doug speelgoed zo leuk?

Door te spelen ontdekken jouw kinderen zichzelf: hun interesses, passies, maar ook hun sterke kanten.

Spelen bouwt sociale vaardigheden op en maakt alle kinderen veerkrachtiger. Ook hun cognitieve vaardigheden worden spelenderwijs goed aangescherpt.

Melissa en Doug houden al deze punten perfect in het vizier en willen dan ook zoveel mogelijk verschillende speel ervaringen meegeven aan kinderen.

Melissa & Doug laten onze kinderen diverse speel ervaringen beleven, ze hebben in hun collectie daarom:

 • klassiek speelgoed, met bijvoorbeeld poppen en puzzels
 • spelletjes waarbij kinderen zelf moeten ontwerpen
 • verschillende soorten speelgoed voedsel- en lekkernijen, keukentjes en winkeltjes – uit de Let’s Play House serie
 • de Mess-Free serie, knutselen zonder knoeien
 • 3D of On the Go, knutselen en plakken met 3D stickers
 • een verkleed serie, met fantasie- en beroepskleding

Door middel van dit fijne, creatieve en coole speelgoed kan een kind uitzoeken wie hij zelf echt is en wat hij echt graag doet, vinden Doug en Melissa.

Ze willen bereiken dat kinderen gelukkig zijn en wanneer ze ‘groot’ zijn een carrière kunnen opbouwen die trouw is aan hun kern.

Waar staat Melissa & Doug speelgoed voor?

Melissa en Doug hebben een ‘missie’ en willen hun idealistische visie op de wereld delen door middel van hun speelgoed.

Vrij spelen, de creativiteit uiten, fantaseren en ontdekken is volgens hen van groot belang voor ieder kind.

Alle kinderen op de wereld zouden de kans moeten hebben om al spelende hun levensdoel te kunnen ontdekken, vinden ze.

Melissa & Doug willen kinderen (en hun ouders) een platform bieden dat de verbeelding en een gevoel van verwondering bij alle kinderen aanwakkert, zodat ze zichzelf, hun passies en hun doel kunnen ontdekken.

Daarom zetten ze zich in om producten te maken die creatief denken stimuleren en kinderen aanmoedigen om nieuwe mogelijkheden te zien.

Melissa & Doug willen staan voor een betere wereld en roepen iedereen dan ook op zich te verenigen tegen racisme en liefde, compassie en respect voor elkaar te tonen.

Een interessant weetje:

Wist je dat de American Academy of Pediatrics samenwerkt met Melissa & Doug om de gezondheidsvoordelen van open-ended play spel voor kinderen te promoten?

Melissa & Doug doen ook onderzoek naar wat de kijk van ouders op speelgoed is.

Deskundigen zijn het erover eens dat bepaald speelgoed essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen, maar wat vinden ouders nu eigenlijk?

Luisteren naar feedback van ouders vinden Melissa & Doug enorm belangrijk.

Wat vinden wij het leukste Melissa & Doug speelgoed?

De speelgoed range van Melissa en Doug is zo enorm uitgebreid en zo cool, dat het niet heel erg makkelijk is om een goed keuze te kunnen maken.

We zullen uit iedere serie twee van onze favoriete items voor jouw kind kiezen:

 • klassiek speelgoed, net als Babypop Brianna (3-12 jaar), die jouw kind vast heel graag wil verzorgen, of de Magnetische Houten Aankleedpop (3-12 jaar), die aangekleed kan worden in diverse beroepskleding. Je kind maakt kennis met 8 beroepen. Of wat dacht je van de schattige houten nopjespuzzel met safari thema?
 • spelletjes waarbij kinderen zelf mogen ontwerpen: Maak en versier je eigen armbandjes met de creatieve Design-Your-Own Bangles set (3-12 jaar) of creëer je eigen houten Vogelhuisje (5-12 jaar) en help zo de vogeltjes overwinteren.
 • verschillende soorten speelgoed voedsel en lekkernijen – uit de Let’s Play House serie zoals de Houten IJswinkel Speelset (3-12 jaar) om winkeltje mee te spelen en de Snijset Ontbijt op plank (1-3 jaar) om brood in stukjes te kunnen snijden en een heerlijk ontbijtje te maken voor je vriendjes.
 • de Mess-Free serie, kleuren en knutselen zonder knoeien met de Water WOW! herbruikbare kleurboekjes (4-12 jaar) of de Booster Glitter stickerset (5+ jaar)
 • 3D of On the Go knutselen en plakken met 3D stickers met bijvoorbeeld het reusable sticker pad 3D, steeds weer opnieuw te gebruiken (3+ jaar), en het leuke Galgje op Reis spel (ook leuk voor in de auto!) (6-12 jaar)
 • een verkleed serie met onder andere het coole Verkleedkostuum Astronaut (3-6 jaar) voor kinderen die gefascineerd zijn door raketten en planeten. En wat denk je van de toffe Dierenarts verkleedset? Voor het kind dat graag alle dieren weer beter maakt.

Laten we eerlijk zijn, wat is er nu niet leuk aan dit speelgoedmerk?

Werkelijk alle soorten speelgoed komen aan bod in de Melissa & Doug collectie en kinderen kunnen op alle manieren hun interesses, passies en talenten ontwikkelen.

Al hun vaardigheden worden zo spelenderwijs ontwikkeld, en dat is wat we allemaal willen, toch?

Een stukje Melissa & Doug geschiedenis

In de tachtiger jaren, als Melissa en Doug beiden de 20 gepasseerd zijn begint hun succesvolle Start-up verhaal, in de garage van Doug’s ouders.

Omdat ze allebei grote fans van puzzels zijn, besloten eerst ze te beginnen met kinderpuzzels naar een hoger niveau te tillen, door middel van het aanbrengen van verschillende stoffen en materialen.

Melissa en Doug zorgen er samen voor, dat hun eigen kinderen al het speelgoed uitproberen, voordat ze het op de markt brengen.

Ze zijn idealistisch ingesteld en willen alle kinderen op de wereld fijn laten spelen.

Ze hadden dus succes met hun eerste ‘Fuzzy Farm Puzzle’, met de puzzelstukjes in verschillende texturen, en zo werd hun droom realiteit.

Hun bedrijf werd langzamerhand groter en ze wisten hun collectie – en ook hun gezin – verder uit te breiden.

Ze verplaatsten zich naar een grotere, professionele ruimte in Connecticut (V.S.), maar bleven altijd – tot op de dag van vandaag – persoonlijk betrokken bij alle keuzes.

Melissa & Doug blijven alle prototypes met de hand maken en laten hun eigen kids er eerst mee spelen, voordat deze naar de speelgoedfabrikant wordt gestuurd.

Een prachtig bedrijf met een missie!

Welk soort hout is Melissa & Doug speelgoed van gemaakt?

Het meeste houten speelgoed van Melissa & Doug is gemaakt van MDF.

Ze zijn over het algemeen niet zo openhartig en transparant over waar hun speelgoed nu precies van gemaakt is. Het bedrijf zelf zegt liever gewoon ‘hout’.

Maar wat is MDF precies? Is het materiaal dat reden geeft tot bezorgdheid? Het antwoord daarop is: ja en nee. MDF is een zorg als het geproduceerde zaagsel wordt ingeademd. Dat risico verdwijnt echter zodra het product klaar en verzegeld is.

Maar er zijn mensen die stellen dat MDF nog steeds een risico kan vormen voor de gezondheid, zelfs nadat het eindproduct is afgewerkt.

Als ouder zou je zelf moeten bepalen hoe je met deze kwestie omgaat.

Wellicht is het in ieder geval verstandig om je kindje in de gaten te houden wanneer het met MDF houten speelgoed speelt, zodat je voorkomt dat het in de mond wordt gestopt.

Is Melissa en Doug Montessori verantwoord speelgoed?

Melissa en Doug is een speelgoedfabrikant uit Connecticut die sinds eind jaren tachtig prachtig speelgoed maakt.

Ze bieden veel speelgoed dat past bij de Montessori-benadering van kindermaterialen, maar niet hun gehele collectie is ‘Montessori verantwoord’.

Dit speelgoed is gemaakt met veel aandacht voor detail.

Hoe maak je houten speelgoed van Melissa en Doug schoon?

Gebruik een milde reiniger of gebruik gewoon een vochtige doek.

Als je wilt ontsmetten, probeer dan gewoon witte gedistilleerde azijn. Het heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen zonder de chemicaliën.

Melissa & Doug: een leuk en educatief verantwoord speelgoedmerk

Spelen is enorm belangrijk voor een gezonde hersenontwikkeling bij een kind; onze kinderen leren zo de wereld om hen heen te begrijpen.

Speelgoed is een hulpmiddel dat niet mag ontbreken voor het leren begrijpen van taal.

Spelen is ook een manier waarmee onze kinderen nieuwe vaardigheden ontwikkelen die hun (zelf) vertrouwen opbouwen.

Melissa & Doug speelgoed helpt jouw kind niet alleen te ontdekken wat hij het liefste doet, maar ook bij het ontwikkelen van al zijn vaardigheden.

Met spelen leren onze kinderen dat fouten maken niet erg is en hoe ze deze weer kunnen herstellen.

Ze mogen allerlei nieuwe dingen uitproberen en als het even niet lukt met bouwen of knutselen, is dat helemaal niet erg in een veilige omgeving.

Spelen is eenvoudigweg alles voor de ontwikkeling van een kind en het Melissa en Doug speelgoed helpt jouw kleine daar een handje mee!

Hopelijk heb je na het lezen van ons stukje een goed idee kunnen vormen over dit sympathieke merk!

Bekijk meer van Melissa & Doug

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.