Little Tikes: Wat is dit voor speelgoed bedrijf?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Little Tikes is een Amerikaans speelgoedmerk dat in 1970 werd opgericht door Thomas G. Murdough. Het bedrijf werd in 1999 overgenomen door Newell Rubbermaid en produceert een breed scala aan kinderproducten, waaronder voertuigen, speelhuizen, basketbalsets, activiteitsgyms en meubels.

Ze hebben productiefaciliteiten in Ohio, Californië en internationale locaties in Europa en Azië.

In dit artikel lees je alles over de geschiedenis van Little Tikes en hoe ze het tot een van de bekendste speelgoedmerken ter wereld hebben geschopt.

Little Tikes logo

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

Ons favoriete Little Tikes speelgoed

Het merk heeft een hele hoop gemaakt, maar dit is ons favoriete speelgoed:

Beste speeltoestel voor je peuter

Little TikesExpedition Climber – Klimrek

Met dit klimrek zal jouw kind zijn of haar lichamelijke motoriek kunnen ontwikkelen en hele leuke avonturen kunnen beleven.

8.9
Toy score
Product image

Beste kunststof zandbak

Little TikesZandbak Schildpad

De zandbak heeft de vorm van een schildpad. Vanwege zijn leuk design en groene kleur, past de zandbak mooi in de achtertuin als extra speeltoestel.

8.7
Toy score
Product image

Waar is Little Tikes goed in?

We hebben al veel geschreven over Little Tikes en ze komen met name voor in de buitenspeelgoed artikelen zoals deze beste zandbakken voor in de tuin en dit artikel over de beste speeltoestellen.

Over Little Tikes Company

Hoeveel werknemers had Little Tikes in de jaren 1970?

In de jaren 1970 had Little Tikes ongeveer 50 werknemers.

Wat was de naam van het bedrijf waar Little Tikes onderdeel van werd?

Little Tikes werd in 1999 onderdeel van Newell Rubbermaid Inc.

Hoeveel verkopen had Little Tikes in 1983?

In 1983 had Little Tikes een omzet van $50 miljoen.

Waar was de eerste nationale televisiereclamecampagne van Little Tikes?

De eerste nationale televisiereclamecampagne van Little Tikes was in 1992 en werd uitgezonden in de Verenigde Staten.

Little Tikes Company is opgericht in de late jaren 60 door Thomas G. Murdough, die geïnteresseerd was in de speelgoedindustrie. Hij zag dat de speelgoedindustrie in een periode van intense transformatie zat, waarbij kleinere bedrijven en distributeurs werden opgeslokt door grote fabrikanten. Murdough was het niet eens met de toenemende slechte kwaliteit van speelgoed en het feit dat speelgoedfabrikanten zich alleen richtten op het goedkoper maken van speelgoed. Hij zag de behoefte aan plastic speelgoed dat op een goedkope manier kon worden geproduceerd en begon Little Tikes.

Murdough hield vast aan een persoonlijke benadering van speelgoedmarketing en beperkte de distributie van producten tot onafhankelijke speelgoedwinkels en supermarkten om diepe kortingen te vermijden. Hij richtte zich op duurzaamheid en veiligheid van speelgoed voor peuters en kleuters en vermeed het gebruik van televisiereclame. In plaats daarvan vertrouwde hij op mond-tot-mondreclame en een uitstekende klantenservice.

Ontstaan van Little Tikes

Wanneer is Little Tikes opgericht?

Little Tikes is opgericht in de late jaren 60.

Wie was de werkgever van Thomas G. Murdough?

Thomas G. Murdough werkte bij Wilson Sporting Goods voordat hij Little Tikes oprichtte.

Wat was de naam van Wilson Sporting Goods’ dochteronderneming?

Wilson Sporting Goods’ dochteronderneming heette Wonder Products.

Waar was de Little Tikes Company in Amerika gevestigd?

De Little Tikes Company was gevestigd in Aurora, Ohio. Een echt speelgoed merk uit de Verenigde Staten.

Murdough besloot om deze trend te doorbreken en verliet zijn marketingbaan bij Wilson om zijn eigen bedrijf op te richten. Hij zag de behoefte aan goedkoop plastic speelgoed en begon met de productie van grote plastic buitenspeeltoestellen, speelgoedkisten en kindermeubels met behulp van de goedkoopste fabricageprocessen en grondstoffen voor plastic speelgoedproductie. Het bedrijf begon met een klein aantal werknemers en groeide uit tot een van de bekendste speelgoedmerken ter wereld.

Hoe Murdough’s persoonlijke aanpak leidde tot succes: jaren ’70 en ’80

Welke productie techniek pionierde Little Tikes?

Little Tikes was een pionier in het gebruik van het rotatiegietproces voor het maken van plastic producten, voornamelijk voor grote producten zoals landbouwtanks en chemische containers. Dit proces maakte het mogelijk om grotere en duurzamere producten te produceren dan traditionele blaasvorming, wat wijdverspreid was in de speelgoedindustrie. Het stelde Little Tikes in staat om een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren te produceren, waardoor ze meer veelzijdigheid hadden in hun productieproces.

Wat maakte het rotatiegietproces mogelijk?

Het rotatiegietproces maakte het mogelijk om grotere en duurzamere producten te produceren dan traditionele blaasvorming, waardoor Little Tikes een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren kon produceren. Dit zorgde voor meer veelzijdigheid in hun productieproces en stelde hen in staat om een breed scala aan speelgoed te produceren.

Waar verhuisde het bedrijf zijn activiteiten naartoe in het midden van de jaren ’70?

In het midden van de jaren ’70 verhuisde Little Tikes zijn activiteiten naar een grotere fabriek in Macedonia, Ohio, omdat ze snel groeiden en meer ruimte nodig hadden voor hun productie.

Wat was de naam van de best verkochte speelgoedauto van Little Tikes?

De best verkochte speelgoedauto van Little Tikes was de Cozy Coupe, een rode en gele voet-aangedreven auto met een gesloten cabine die kinderen een gevoel van veiligheid gaf terwijl ze de wereld verkenden.

De aankoop van Rubbermaid: 1984

Hoeveel procent steeg de verkoop van Little Tikes in 1982? Wat was de totale verkoopstijging in 1983?

In 1982 steeg de verkoop van Little Tikes met 20%. Het jaar daarop, in 1983, steeg de totale verkoop met een verbazingwekkende 100%.

Hoeveel geld betaalde Rubbermaid voor Little Tikes in 1984?

In 1984 kocht Rubbermaid Little Tikes voor $50 miljoen.

Na de aankoop van Rubbermaid, had Little Tikes toegang tot nieuwe kapitaal en een gloednieuwe productiefaciliteit in Hudson, Ohio. Dit stelde het bedrijf in staat om intensief uit te breiden in hun productlijn en distributie. Ze voegden een lente-zomerlijn van buitenspeelgoed toe, inclusief klim- en glijsets en plastic sportuitrusting. Het bedrijf begon ook af te stappen van hun exclusieve afhankelijkheid van rotatiegieten en begon kleine spuitgegoten speelgoed te produceren in hun faciliteiten.

Little Tikes bleef hun benadering van marketing behouden, waarbij ze zich richtten op klanttevredenheid, teamwork, innovatie, marketing en continue verbetering. Het bedrijf bleef weerstand bieden aan televisiereclame gericht op kinderen en richtte zich op catalogusmailings en groei door mond-tot-mondreclame. Dit leidde tot een groei van de verkoop van Little Tikes met een percentage dat ver boven de gemiddelde groei van de speelgoedindustrie lag. In de late jaren 80, was Little Tikes verantwoordelijk voor 25% van de winst van Rubbermaid en werd het beschouwd als een van de meest succesvolle bedrijven binnen de Rubbermaid-stal.

Vertrek van Murdough: 1989

Wie was de president van Little Tikes in 1989?

In 1989 was Thomas G. Murdough de president van Little Tikes. Hij richtte het bedrijf op in 1970 en leidde het tot aan zijn vertrek in 1989.

Hoeveel productiefaciliteiten werden er gebouwd in de VS in de jaren ’90?

In de jaren ’90 opende Little Tikes extra productiefaciliteiten in de Verenigde Staten om de efficiëntie van de productie te vergroten en de groeiende vraag naar hun producten bij te houden. Het is niet precies bekend hoeveel faciliteiten er werden gebouwd, maar het bedrijf breidde zijn productiecapaciteit uit om aan de vraag te voldoen.

Na het vertrek van Murdough in 1989 begon Little Tikes een nieuwe koers te varen onder leiding van Gary Baughman. Het bedrijf experimenteerde met bredere reclamecampagnes en concentreerde zich op het vergroten van de efficiëntie van de productie. In de jaren ’90 breidde Little Tikes zijn productiecapaciteit uit en opende extra faciliteiten in de Verenigde Staten om aan de groeiende vraag te voldoen. Het bedrijf begon ook met het produceren van grote commerciële speeltoestellen voor kinderopvangcentra en gemeenschapspleinen, wat een belangrijke groeimarkt werd voor het bedrijf.

De toekomst van Little Tikes

Wat is Little Tikes van plan met betrekking tot het ontwikkelen van speelgoed waar ouders en kinderen samen mee kunnen spelen?

Little Tikes is van plan om meer speelgoed te ontwikkelen waar ouders en kinderen samen mee kunnen spelen. Het merk gelooft dat spelen een belangrijke manier is voor ouders en kinderen om samen quality time door te brengen en herinneringen te creëren. Door speelgoed te ontwikkelen dat geschikt is voor zowel kinderen als ouders, hoopt Little Tikes deze ervaring nog beter te maken.

Waar is de speelgoedfabrikant nog meer mee bezig om in te bouwen in haar producten?

Naast het ontwikkelen van speelgoed waar ouders en kinderen samen mee kunnen spelen, is Little Tikes ook bezig met het incorporeren van elektronica in haar producten. Het bedrijf begrijpt dat kinderen opgroeien in een wereld waar technologie een belangrijke rol speelt en wil ervoor zorgen dat haar speelgoed relevant blijft. Door elektronica te integreren in haar producten, hoopt Little Tikes kinderen te blijven boeien en hun interesse in spelen te behouden.

Om haar producten nog beter te maken, werkt Little Tikes ook samen met andere bedrijven. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld samengewerkt met Buckeye Built om speelgoed te ontwikkelen dat duurzaam en van hoge kwaliteit is. Ook heeft Little Tikes samengewerkt met Sherwin Williams om nieuwe verfkleuren te ontwikkelen voor haar producten. Door samen te werken met andere bedrijven, kan Little Tikes haar producten nog beter maken en haar klanten de best mogelijke speelervaring bieden.

Conclusie

Het is een van de oudste speelgoedmerken ter wereld en een van de meest populaire. Little Tikes is een speelgoedmerk van plastic speelgoed voor kinderen ontworpen door Thomas G. Murdough en opgericht in de late jaren 60.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.