Frankrijk: Het leukste eigenzinnig Frans Speelgoed

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Speelgoed uit Frankrijk

Frankrijk is een eigenzinnig land binnen Europa en dit zie je ook in het speelgoed terug.

Met vrolijke kleuren en een typisch franse draai.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Beste speelgoedmerken uit Frankrijk

Janod

Wat kenmerkend is voor de Fransen, is dat ze stijl hebben en zo ook het typische speelgoed van het Franse merk Janod.

Zo ook het vernieuwende Franse bedrijf Janod, dat kleurig en prachtig houten speelgoed produceert, natuurlijk met een FSC keurmerk.

Ze maken echter niet alles van hout, zoals onder andere hun trendy vintage kinderfietsen.

Meest eigenzinnige merk

Janod

Wat kenmerkend is voor de Fransen, is dat ze stijl hebben en zo ook het typische speelgoed van het Franse merk Janod. Niet alleen leerzaam, maar vooral solide en duurzaam.

Product image

Janod maakt origineel, verantwoord speelgoed in mooie en hippe kleuren. Duurzaamheid en kwaliteit staan bij dit bedrijf heel hoog in het vaandel.

Van kleine houten diertjes tot houten keukentjes en poppenwagens, van een magneetboek tot tuimelaar, de collectie is enorm.

Janod speelgoed is niet alleen erg leerzaam, maar vooral solide en duurzaam, dus kan een volgende generatie er ook nog een keer mee spelen!

Janod staat bekend om zijn fraaie en duurzame houten speelgoed van zeer goede kwaliteit. Het design van hun producten is prachtig. Ze bieden baby- en peuterspeelgoed aan in alle soorten en maten.

Janod is meerdere malen internationaal bekroond geworden voor hun houten speelgoed!

Dit toffe Janod Magnetibook is een super tof magneetboek! Aan de binnenkant van de kaft van dit Janod magneetboek kun je de leuke magneten plakken.

Janod Magnetibook

(bekijk meer uitvoeringen)

Het boek bevat vijftig magneten en achttien kaarten. Dit betekent urenlang speelplezier voor je kind! De magneten kunnen ook op de koelkast aangebracht worden.

Geschikt voor kinderen tussen drie en acht jaar.

Je kleine beleeft enorm veel plezier met dit Janod Spel – Blikken gooien! Het is de bedoeling om de blikken op te stapelen en in zo weinig mogelijk beurten omver te gooien!

Janod blikken gooien

(bekijk meer afbeeldingen)

Een spannend ballenspel van zes metalen blikjes met leuke dieren. Het spel brengt groot vermaak op een kinderfeestje bij jou thuis! Fijn om samen mee te spelen!

Geschikt voor kids van drie tot acht jaar.

Janod is nog zo’n merk dat internationale allure maakt, zoals op de Toy Fair NY:

Bekijk het hele assortiment Janod speelgoed hier

Falk

Het merk Falk vindt zijn oorsprong in Frankrijk en is opgericht in het jaar 1947. Het merk wordt beschouwd als een van de leukste speelgoedmerken voor kinderen.

Falk is eigenlijk de grote concurrent van de Duitse Rolly Toys, het merk van onze favoriete traptractor. 

Falk staat bekend om de wagentjes die ze ontwerpen, allen op een zo veilig mogelijke manier.

Beste voorlader op een traptractor voor kleuters

Over de jaren zijn de producten van Falk steeds populairder geworden en domineert het merk de speelgoedmarkt van tegenwoordig.

Falk maakt van kleine jongetjes een autocoureur en van lieflijke meisjes echte prinsessen door ze in een koets te laten rondrijden.

Falk zorgt ervoor dat een kind heerlijk aan het spelen is en tegelijkertijd onbewust ontzettend veel leert.

De ontwikkeling van de motoriek en het denkvermogen zijn belangrijk voor ieder kind en met zijn speelgoed probeert Falk dit soort vaardigheden te ontwikkelen en te stimuleren.

Falk is er dus op gericht om kinderen op een spelende manier op te voeden, waar mama en papa niet constant bij hoeven zijn.

Hoe past Frans speelgoed binnen de stijl van Europa?

Frans speelgoed, net als speelgoed uit andere Europese landen, kan variëren in stijl, afhankelijk van de producent en het specifieke type speelgoed. Over het algemeen past Frans speelgoed binnen de bredere Europese speelgoed stijl door zijn aandacht voor kwaliteit, vakmanschap en innovatief design.

In Frankrijk wordt veel aandacht besteed aan de productie van hoogwaardig speelgoed met een focus op duurzaamheid en veiligheid. Dit sluit aan bij de Europese traditie van het maken van kwalitatief hoogstaand speelgoed. Of het nu gaat om houten speelgoed, poppen, bordspellen of andere speelgoedcategorieën, Frans speelgoed heeft vaak een tijdloze esthetiek en een nadruk op het stimuleren van de verbeelding en creativiteit van kinderen.

Bovendien kunnen sommige Franse speelgoedmerken, zoals Djeco, bekend staan om hun unieke artistieke ontwerpen en aandacht voor detail, wat aansluit bij de Europese traditie van design en ambachtelijkheid.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.