Janod: Eigenzinning Frans Speelgoed Merk

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Wat kenmerkend is voor de Fransen, is dat ze stijl hebben en zo ook het typische speelgoed van het Franse merk Janod.

Zo ook het vernieuwende Franse bedrijf Janod, dat kleurig en prachtig houten speelgoed produceert, natuurlijk met een FSC keurmerk.

Ze maken echter niet alles van hout, zoals onder andere hun trendy vintage kinderfietsen.

Meest eigenzinnige merk

Janod

Wat kenmerkend is voor de Fransen, is dat ze stijl hebben en zo ook het typische speelgoed van het Franse merk Janod. Niet alleen leerzaam, maar vooral solide en duurzaam.

Product image

Janod maakt origineel, verantwoord speelgoed in mooie en hippe kleuren. Duurzaamheid en kwaliteit staan bij dit bedrijf heel hoog in het vaandel.

Van kleine houten diertjes tot houten keukentjes en poppenwagens, van een magneetboek tot tuimelaar, de collectie is enorm.

Janod speelgoed is niet alleen erg leerzaam, maar vooral solide en duurzaam, dus kan een volgende generatie er ook nog een keer mee spelen!

Janod speelgoed is voorzien van het CE keurmerk.

Leukste Janod speelgoed

(bekijk meer speelgoed)

Het merk werkt veel met hout maar ook met moderne uitvoeringen met magneten. Zo heb je bijvoorbeeld een taxi die je helemaal zelf in elkaar zetten en weer compleet uit elkaar kan halen.

Plus je hebt de ‘Magnetiboeken’ van Janod, iets waar de meeste mensen als eerste mee in aanraking komen wanneer ze Janod ontdekken.

Er bestaan al ontzettend veel verschillende varianten van dit leuke concept, dus je kunt er altijd een vinden met een thema die jouw kindje aanspreekt.

Janod houten speelgoed

(bekijk meer speelgoed)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

De achtergrond van het Franse speelgoed merk Janod

Janod bestaat uit een creatief team van vijftien mensen en is gevestigd in de Jura regio, die zich bevindt in het oosten van Frankrijk.

Dit speelgoedmerk werd in 1970 opgericht in Frankrijk en wilde in de eerste instantie vooral traditioneel speelgoed creëren. Tegenwoordig is het het grootste merk in Frankrijk dat houten speelgoed ontwerpt en brengen ze ieder jaar zo’n 150 nieuwe speelgoed producten op de markt.

Janod biedt kleurrijk en origineel speelgoed geschikt voor kinderen tussen de 1 en 9 jaar oud.

Het merk krijgt ook op internationaal gebied veel erkenning en ontving diverse awards. Janod is vooral erg trots op het label ‘Best Toy Awards’.

Janod garandeert dat ze voor hun speelgoed alleen hout uit verantwoord beheerde bossen gebruiken. Bij verantwoord beheerde bossen gaat het om behoud van diversiteit, ecologie, vernieuwing van hulpbronnen en bescherming van de rechten van inheemse volkeren.

Het merk besteedt bijzondere aandacht aan de dikte van het karton dat ze gebruiken om de kwaliteit van puzzels en hun duurzaamheid in de loop van de tijd te garanderen.

Ook combineren ze steeds meer nieuwe materialen, zoals verschillende textielsoorten, met hout om het tastgevoel van baby’s en peuters te ontwikkelen.

Waarom is Janod speelgoed geschikt voor mijn kind?

Het speelgoed van Janod is leuk en leerzaam speelgoed. De kleuren en vormen maken de speeltjes heel aantrekkelijk voor kids.

Het bevordert niet alleen de motorische ontwikkeling, maar ook de zintuiglijke ontwikkeling.

Het kind zal zijn cognitieve vaardigheden ook verbeteren. Ouders en kinderen varen hier dus wel bij.

Is Janod speelgoed duurzaam?

Janod mag zich een specialist op het gebied van houten speelgoed noemen.

Het speelgoed van Janod is duurzaam, innovatief en vooral veilig.

Wanneer je kiest voor speelgoed van Janod, kies je voor klassiek speelgoed waar ook de volgende generaties nog mee vooruit kunnen.

Wat wil Janod jouw kinderen meegeven?

Al hun speelgoed draait eigenlijk om de fijne en grove motorische ontwikkeling van een kind.

Vaardigheden als bouwen, tekenen, imiteren, puzzelen en creëren, het komt allemaal aan bod in hun collecties.

Omdat dit educatieve speelgoed – met Frans design – ook nog eens een lust voor het oog is, heeft het speelgoed veel succes.

Kinderen over de hele wereld spelen er dan ook mee.

Kinderen beleven namelijk enorm veel plezier aan het spelen met blokken en torens, spelletjes met het gezin doen en het ‘bespelen’ van muziekinstrumenten.

Loopfietsjes zijn je van het voor kinderen, wat ook geldt voor keukentjes en werkbanken.

Voor baby’tjes zijn tuimelaars en badspeeltjes weer prachtig.

Al dit speelgoed is bij Janod te vinden, alles met een prachtige vormgeving, voor de allerkleinsten tot een jaar of twaalf.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.