Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Hoverboard: Wat Is Het En Hoe Zijn Ze Uitgevonden?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een hoverboard is een elektrisch eenpersoons transportmiddel. Het is een soort kruising tussen een skateboard en een Segway (zonder stuur). Als het ware is het een zelf balancerend skateboard, dat door motoren wordt aangedreven.

De wielen zitten bij een hoverboard echter aan de zijkant, waardoor je vooruit voortbeweegt.

Door een bepaalde kant op te leunen kun je zowel de richting als de snelheid van het board bepalen. Omdat ook een stuur ontbreekt is je evenwicht van groot belang.

Wat is een hoverboard

Het vervoersmiddel wordt dan ook wel een zelf balancerende scooter genoemd.

Het hoverboard vindt zijn oorsprong in China en de naam ‘hoverboard’ is afgeleid van de film ‘Back tot he Future Part II’ waarin de personages gebruik maken van een zwevend skateboard dat de naam ‘hoverboard’ had.

In 2015 werd het hoverboard, ook wel hier en daar balanceboard genoemd, op de markt gebracht in Europa.

Lexus introduceerde een zwevend skateboard, maar noemde deze geen hoverboard. In Nederland was het al snel een zeer populaire gadget.

Tegenwoordig zijn er diverse varianten van het hoverboard te vinden op de markt, onder andere een hoverboard waarbij je zit in plaats van staat, en weer een andere die stabieler is gemaakt door het aanbrengen van een extra wiel aan de voorkant van de board.

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Hoe werkt een hoverboard?

De besturing van een hoverboard gebeurt uitsluitend met de voeten. Het board heeft dus geen handmatig stuur.

Je zult in het begin wat gevoel moeten krijgen met het board waarbij evenwicht behouden een belangrijke rol speelt.

Door druk te zetten met je voeten kun je zowel de snelheid als de richting bepalen.

Na het een paar keer geprobeerd te hebben, zal je snel handigheid krijgen in het gebruik van de board. Oefening baart kunst!

Met dit unieke apparaat kun je korte afstanden afleggen, bijvoorbeeld om wat boodschappen te doen of om naar het busstation rijden.

Alle hoverboards zien er over het algemeen hetzelfde uit, maar het verschil zit ‘m in het interne gedeelte.

Veelgestelde vragen over het gebruik van hoverboards

Hoe kun je je hoverboard het beste beschermen?

De beste maatregel die je kunt nemen om te voorkomen dat jouw geliefde hoverboard kapot gaat, is door gebruik te maken van beschermhoezen.Met een hoes bescherm je de hoverboard tegen beschadigingen als krasjes en deuken.  Bij valpartijen en botsingen vangt de beschermhoes de klap voor een deel op en zo wordt de kans op een defect aanzienlijk kleiner.

Hoe ziet een hoverboard eruit tijdens het opladen?

Je moet ervoor zorgen dat het hoverboard correct is aangesloten op de opladerpoort. Dan moet de kleur effen rood zijn. Daarna als het opladen van het hoverboard voltooid is, wordt de oplader groen.

Wat gebeurt er als je een hoverboard te veel oplaadt?

De batterij kan zich overladen. Als je jouw hoverboard-batterij te veel oplaadt, kan deze exploderen, barsten, oververhit raken of zelfs vlam vatten. Ook als jouw hoverboard-batterij beschadigd of doorboord is, kan de batterij oververhit raken, vlam vatten of exploderen tijdens het opladen.

Hoe lang gaan hoverboard-batterijen mee?

De maximale duur van een hoverboard-batterij is 3 tot 4 uur en je kunt er 25 mijl per uur mee afleggen. Aangezien deze zelfbalancerende scooters op batterijen werken, is het essentieel dat je ervoor zorgt dat je zo min mogelijk energie verspilt, om de duur van de batterij te verlengen.

Moet het hoverboard aanstaan ​​tijdens het opladen?

Nee, altijd als je je hoverboard oplaadt moet deze UIT staan.

Kan mijn hoverboard exploderen?

Wanneer hoverboards in brand vliegen, is dat het gevolg van een ontplofte batterij. Een batterij die aan de UL normen voldoet, kan niet exploderen.

Hoe snel gaan hoverboards?

Het gemiddelde hoverboard heeft een topsnelheid van ongeveer zes tot acht mijl per uur. ‘All-terrain’-stijlen met grotere banden en grotere motoren zijn doorgaans sneller, met topsnelheden van meer dan tien mijl per uur

Kan ik mijn hoverboard ’s nachts aangesloten laten?

Het is veilig om ze ’s nachts aangesloten te laten, aangezien de batterijen geen risico lopen om in brand te vliegen. Sommige hoverboards, zoals de Swagtron- en Hoverzon-modellen, bevatten zelfs een vuurvaste houder voor de batterijen, die je tegen alle risico’s beschermt.

Hoe gevaarlijk is een hoverboard?

Kort na hun debuut begonnen verschillende fabrikanten hoverboards te verkopen die niet werden gecontroleerd op kwaliteit of veiligheid. Nieuwsberichten onthulden mogelijke gevaren van hoverboards. Ze raakten spontaan oververhit, konden vlam vatten en brandwonden veroorzaakt.

Hoeveel hoverboards zijn er geëxplodeerd?

In juli 2016 had de Consumer Product Safety Commission 99 meldingen van hoverboards die vonkten of vlam vatten geregistreerd. Een terugroepactie van meer dan 500.000 hoverboards van verschillende fabrikanten uitgevaardigd.

Ontploffen of vatten Hoverboards nog steeds vlam in 2020?

Nieuwe hoverboards met UL 2272-certificering zijn brandveilig – net zo veilig als elk ander product dat u in uw huis heeft dat een lithiumbatterij heef, bijv. uw laptop of smartphone. Ze zijn dus niet langer een brandgevaar. Voor een optimale bescherming dient u natuurlijk nog steeds de veiligheidsrichtlijnen van de fabrikant te volgen.

Kun je afvallen door op een hoverboard te rijden?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een rit van 30 minuten tot 300 calorieën kan verbranden, wat hetzelfde totale aantal verbrande calorieën is tijdens een marathonloop van 15 minuten.

Welke leeftijd is goed voor een hoverboard?

Meestal is dat ongeveer zes jaar en ouder, hoewel sommige vierjarigen ook al kunnen hoverboarden. Fabrikanten van hoverboards raden aan om minstens 6 jaar of ouder te zijn.

Geschiedenis van hoverboards

De term hoverboard werd populair door de cultfilm back to the future II, waarin de hoofdpersoon op een zwevend skateboard door de lucht racet.

De tweewielige boards van nu raken echter gewoon de grond, ondanks dat hun naam afgeleid is van het Engelse woord voor zweven (to hover).

In 2012 werd het eerste hoverboard uitgevonden, door Shane Chen.

De uitvinder heeft er echter weinig aan verdiend, want in China werden er al snel varianten gemaakt die een stuk goedkoper waren.

Het hoverboard werd pas echt populair toen ook beroemdheden ermee gespot werden.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.