Disney Plus voor kinderen: Is het de moeite waard?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Disney Plus: alles wat je wilde weten over Disney’s Netflix-rivaal.

Disney’s streaming-service, Disney Plus, was een van de grootste lanceringen ooit, een media-analist noemde het zelfs “een van de grootste productlanceringen aller tijden”.

Ontworpen om het op te nemen tegen Netflix en een groeiend aantal rivalen zoals Videoland, Apple TV Plus en HBO Max, Disney Plus is de online hub van de entertainmentgigant om bijna alles wat het produceert te streamen.

The Walt Disney Company is synoniem voor familie-entertainment, daarom is de aanstaande komst van de Disney + streaming-service een zegen voor gezinnen in de hele wereld.

Dat betekent Star Wars, Marvel, Pixar en alle gezinsvriendelijke films en animaties van Disney zelf, plus nieuw verworven favorieten zoals The Simpsons.

In minder dan drie maanden had Disney Plus 28,6 miljoen abonnees geregistreerd.

Disney Plus was de meest populaire Google-zoekterm van 2019. Disney Plus is helemaal niet zo duur en je kunt nu zelfs een gratis proefperiode aanvragen.

Die prijs is ook een schijntje in vergelijking met de goedkoopste optie bij Netflix.

Disney Plus is ontworpen als het exclusieve platform voor het streamen van theatrale kaskrakers uit Star Wars, Marvel, Pixar, de eigen studio van Disney en National Geographic.

Disney sluit ook een lei aan originele shows en films aan, waaronder de grootschalige Star Wars spin-off The Mandalorian, die in oktober terugkeert met zijn tweede seizoen.

The Mandolorian op Disney+

Nog een live-actie Star Wars-serie, een prequel voor Rogue One, zal dit jaar beginnen met opnames.

Het is dus meer dan alleen voor je kind.

Veel van de programmering van Disney Plus leunt op de grote budgetfranchises van het bedrijf.

De originele Marvel-shows, bijvoorbeeld, zullen nauw worden verbonden met de verhaallijnen die zich op het grote scherm in theaters afspelen.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Is Disney Plus het waard om voor te betalen?

Alle details over Disney Plus staan ​​hieronder, maar eigenlijk: als je van Star Wars- of Marvel-films houdt óf als je kinderen hebt, zul je waarschijnlijk een abonnement overwegen.

Als je geen kinderen hebt, dan wil je het misschien op proef nemen om kaskrakers te kijken, of wil je het misschien naast je Netflix abonnement aanhouden.

Als je wel kinderen hebt is het een schat aan leuke Disney films en series die jullie samen kunnen kijken, en heb je ook nog programma’s voor jezelf ’s avonds op de bank.

Hoe verhoudt Disney Plus zich tot concurrenten?

Disney Plus is een concurrent van videostreamingdiensten zoals Netflix, HBO Now en Apple TV Plus.

Het is een betaald abonnement zonder reclame, en het geeft klanten toegang tot een uitgebreide bibliotheek met de oude inhoud van Disney en Fox, evenals nieuwe, exclusieve tv-shows, films, documentaires en korte films.

De andere streamingdiensten van Disney – Hulu en sportgerichte ESPN Plus – draaien op hetzelfde technologieplatform.

Disney Plus bevat alle gezinsvriendelijke inhoud van Disney en een groot deel van de kaskrakers, eigenlijk alles voor een publiek tot een PG-13-beoordeling.

Het heeft inhoud van Disney proper, Marvel, Lucasfilm (dus, Star Wars), Pixar en National Geographic. En buiten die traditionele categorieën biedt het ook alle 30 seizoenen van The Simpsons, een nieuwe veer in de dop van de Fox-overname.

Hoe kan ik het streamen?

Disney heeft brede apparaatondersteuning, streaming naar telefoons, tablets (ook met kindvriendelijke instellingen), computers, verbonden tv’s en streaming mediaboxen. Ik zag ook al de app verschijnen op mijn PS4.

Elk Disney Plus-account kan tegelijkertijd naar vier apparaten streamen en kan zeven gebruikersprofielen maken voor verschillende leden van het huishouden.

Disney+ op verschillende apparaten streamen

Elk account kan een avatar kiezen van een Disney-, Pixar-, Marvel- of Star Wars-personage, met meer dan 200 avatars beschikbaar.

Disney Plus biedt ook onbeperkte mobiele downloads voor offline weergave.

Abonnees kunnen downloaden tot maximaal 10 mobiele of tablet-apparaten, zonder beperkingen op het aantal keren dat een titel kan worden gedownload.

Het aantal titels dat tegelijkertijd op een apparaat is opgeslagen, is afhankelijk van de beschikbare opslagruimte op het apparaat.

De service zou bij de lancering Engels, Spaans, Frans en Nederlands moeten ondersteunen, inclusief zowel gebruikersinterface als audio-ondersteuning en ondertitels voor bibliotheekinhoud, met extra talen beschikbaar voor Disney Plus-originals.

De app ondersteunt ook ondertiteling, beschrijvende audio en navigatiehulp om abonnees met een handicap te helpen.

Top 15 films en series voor kinderen

Laten we gelijk ook kijken naar de top 15 films en series voor kinderen, die jij ook nog wel leuk vindt om mee te kijken (sommigen vanwege Disney-nostalgie!).

Disney Plus zal ook de volledige filmbibliotheken van Pixar, Star Wars en zijn Signature Series en Disney Vault-lijnen van klassieke handgetekende animatiefilms herbergen. (Denk aan Bambi, The Lion King, Sneeuwwitje enzovoort.)

En natuurlijk ontwikkelt het bedrijf een grote reeks originele, exclusieve shows en films voor de dienst.

Maar dit zijn de 15 leukste films en series voor kinderen:

Fantasia (1940)

Op het eerste gezicht lijkt Fantasia misschien donker. Het is een twee uur durende geanimeerde film met veel klassieke muziek, een operacommentator die dienst doet als emcee, en bijna geen enkele dialoog.

Maar maak je geen zorgen! Fantasia is niet alleen een van de beste animatiefilms aller tijden, maar ook een perfecte familiefilm.

Het biedt voor elk wat wils. De film uit 1940 bevat mooie animatie op de muziek van “The Nutcracker Suite”, een slapstick-zwaar ballet met nijlpaarden en struisvogels, een enge dichter bij “Night on Bald Mountain”, een dinosaurusgevecht in “The Rite of Spring” en iedereens favoriet in de hoofdrol: Mickey Mouse!

Fantasia is een ambitieuze film, maar iedereen in het gezin kan iets vinden om enthousiast over te worden.

En het is echt een klassieker.

The Three Caballeros (1944)

Beschouw dit als een heldere en kleurrijke explosie uit het verleden waar jij en je familie verliefd op zouden kunnen worden.

Als je de film uit 1944 nog niet hebt gezien die veel Nederlanders een opwindende introductie bracht van Latijns-Amerika en zijn culturele tradities, is het tijd om hem eens te kijken.

Deze film is niet al te lang en bestaat uit een handvol korte verhaaltjes met gedetailleerde en oogverblindende animatie (vooral in HD), goofy grapjes en charmante muziek.

De Three Caballeros is niet het beroemdste voorbeeld van prachtige Disney-animatie, maar als je hem eenmaal kijkt, realiseer je je dat je naar een onderschat juweel kijkt.

20.000 mijlen onder de zee (1954)

20.000 Leagues Under the Sea, een van de eerste voorbeelden van het maken van films met echte acteurs voor Disney, is niet gemaakt om te genieten van die klassieke goofy comedy.

Deze aanpassing van de roman van Jules Verne had een aantal grote acteurs die de hoofdrol speelden:

 • Kirk Douglas speelt raffish-matroos Ned Land
 • James Mason is de mysterieuze kapitein Nemo
 • en Peter Lorre verschijnt als een oplettende assistent in dit verhaal over hoe Nemo’s onderzeeër is ontdekt door buitenstaanders.

20.000 mijlen onder de zee was destijds een baanbrekend live-action avontuur met opvallende Oscar-winnende speciale effecten die aantoonden dat Disney live-actiefilms even succesvol kon maken als geanimeerde films.

Het is een ouderwets verhaal dat een vroeg hoogtepunt was voor de studio die iedereen, jong of oud, met een passie voor avontuur zal aanspreken.

The sound of music (1965)

Afhankelijk van je leeftijd, herinner je je misschien nog niet zo lang geleden dat The Sound of Music op televisie een legitiem evenement was.

Het was de Winnaar Best Picture uit 1965 en regisseur Robert Wise brengt de musical van Rodgers en Hammerstein tot leven met levendigheid en charme.

Soms zijn de gouden oude standaards zoals deze de beste dingen om met je gezin te bekijken.

Bedknoppen en bezemstelen (1971)

Na het opwindende succes van Mary Poppins in 1964 (en maak je geen zorgen, die klassieker zal ook beschikbaar zijn om te streamen), probeerde Disney begrijpelijkerwijs die magie terug te krijgen met nieuwe spetterende musicals.

Het dichtst bij kwam, en de meest gezinsvriendelijke film van het stel, was de film Bedknobs and Broomsticks uit 1971.

Bedknobs speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over een trio van ontheemde broers en zussen die worden meegenomen door een raadselachtige vrouw genaamd Eglantine Price (Angela Lansbury) die zich openbaart als een leerlingheks met een aantal verrassende eigen krachten.

De kinderen en Eglantine beginnen aan een avontuur door Londen en vervolgens onder zee (in een uitgebreid geanimeerd segment), dat is een leuke mix van plezier en eigenzinnigheid.

Lansbury en haar mannelijke tegenhanger, David Tomlinson (van Mary Poppins), hebben ook geweldige chemie.

Bedknoppen en bezemstelen is misschien niet zo geweldig als Poppins, maar het heeft overvloedige eigen charmes.

The Muppet Movie (1979)

Waar denken kinderen in het jaar 2019 aan als ze aan de Muppets denken? Denken ze aan Sesamstraat?

Of misschien denken ze gewoon aan die nu alomtegenwoordige advertenties voor een Facebook-product, met personages zoals Kermit en Miss Piggy.

Nou, met Disney + kun je een beeld krijgen van de originele Muppets dankzij de komst van hun allerbeste film, en een van de beste familiefilms ooit gemaakt, The Muppet Movie.

Deze klassieker uit 1979 is een vierde komische road-komedie over hoe de Muppets zo beroemd en zelfs wereldberoemd werden.

Een hele reeks iconische liedjes, een aantal geweldige beroemdheden die er goed in passen, zelfs als je niet weet wie er precies op het scherm te zien is, en gewaagde poppenspelers maken The Muppet Movie een van de beste films uit die tijd die je ooit op Disney + kunt bekijken.

DuckTales (1987)

Ducktales op Disney plus

Toen Disney in het midden van de jaren tachtig all-in ging op tv-animatie en oudere personages zoals Chip en Dale of Baloo terugbracht naar het kleine tv-scherm, wisten ze een goede plek te veroveren in de harten van kinderen.

De verhalen waren meer geschikt voor tv dan voor films, maar ze hadden vaak een gevoel van opwinding dat je niet automatisch ergens anders kon vinden.

Het beste voorbeeld is DuckTales, waarin de pittige oude zillionaire Dagobert Duck en zijn neefjes, Kwik, Kwek en Kwak, allerlei avonturen beleven.

Deze show, geïnspireerd door de spannende stripboeken getekend door de legendarische animator Carl Barks, werd onlangs opnieuw opgestart op Disney XD, met Donald Duck in de mix, samen met een groot aantal herkenbare stemacteurs, van ex-Doctor Who David Tennant tot Lin- Manuel Miranda en Don Cheadle.

Die nieuwe show (die ook behoorlijk goed is) is een ander bewijs dat dit een van de onaanraakbare Disney TV-titels is.

Honey, I Shrunk the Kids (1989)

Het uitgangspunt van de avontuurlijke komedie Honey, I Shrunk the Kids uit 1989, voelt als een overblijfsel uit het tijdperk van de goofy live-actiekomedies uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Het is zo cheesy, maar echt leuk voor kinderen.

Het uitgangspunt is ingebakken in de titel en klinkt gewoon ongelooflijk gek.

Wat de film überhaupt laat werken, is een mix van de cast – geleid door Rick Moranis als de dweeby wetenschapper Wayne Szalinski – en de mix van actie en speciale effecten, geholpen door regisseur Joe Johnston.

Johnston was op dat moment het best bekend voor het werken aan Lucasfilm-projecten zoals de Indiana Jones-franchise en de Star Wars-trilogie.

Zijn ervaring in het werken met miniatuureffecten komt goed van pas in scènes waar de kinderen tegen enorme grassprieten aanlopen, graan ter grootte van monster-truckbanden en een angstaanjagend grote bij.

Honey, I Shrunk the Kids is het soort zaterdagavond-familiefilmevenement dat het perfect op streaming doet.

Darkwing Duck (1991)

Een ander personage dat wordt weergegeven tijdens het opnieuw opstarten van DuckTales is nog een andere eend met een eigen tv-programma dat je kunt streamen op Disney +.

Darkwing Duck is een Disney-fied-versie van de Batman-mythen zonder al te donker te zijn.

Drake Mallard is geen superrijke man zoals Bruce Wayne, maar zijn bescheiden thuisleven is een dekmantel voor zijn nachtelijke vermomming als de gladde heroïsche Darkwing Duck.

Darkwing Duck is een nog meer actie-vol programma dan zelfs DuckTales was, maar het is ook een leuke terugkeer naar geserialiseerde superheldenverhalen uit de jaren 1940.

Dit is het soort perfecte nostalgie reis, ouders zullen er dol op zijn en kinderen zullen het opnieuw ontdekken. Dus wacht niet langer om het te bekijken.

The Rocketeer (1991)

Dit is voor mij een persoonlijke nostalgie dus hij kon niet ontbreken.

Het zal altijd jammer zijn dat The Rocketeer geen enorme hit werd bij de release in de zomer van 1991.

Deze Indiana Jones-achtige film was een aanpassing van het stripverhaal van Dave Stevens over een piloot genaamd Cliff Secord (Bill Campbell) die een jetpack ontdekt dat hij samen met een speciaal masker gebruikt om de dag te redden van zowel gangsters als nazi’s.

De film (ook geregisseerd door Joe Johnston) zal beschikbaar zijn op de lanceringsdatum van Disney + en is een perfecte, spannende mix van actie, humor, romantiek en sensatie.

Campbell, samen met een ensemble cast met Alan Arkin, Paul Sorvino, Timothy Dalton, Jennifer Connelly en meer, helpt een verhaal tot leven te brengen dat gemakkelijk een van Disney’s beste live-actiefilms is.

X-Men: The Animated Series

Voordat er een filmserie was die de wereld aan Hugh Jackman introduceerde, en voordat die filmserie veranderde in een prequel-serie, was er X-Men: The Animated Series, die halverwege de jaren negentig op Fox werd uitgezonden.

(Beschouw dit als een van de kleine voordelen van Disney die Fox opslokt, want anders zou je het nooit op Disney + zien.)

Deze cartoon duurde vijf seizoenen en maar liefst 76 afleveringen en diende als een opwindende manier voor veel jong publiek om te leren over personages die de afgelopen decennia veel stripboeken hadden gevuld.

Wat de show zo speciaal maakte is dat de makers de aantrekkingskracht van de mutant X-Men niet hebben verstoord voor het kleine scherm.

De animatieserie, zoals jij en je familie nu kunnen ontdekken, was net zo actievol en opwindend als de stripboeken die hen inspireerden.

A Goofy Movie (1995)

Ik ga hier een voorbeeld nemen van mijn 5-jarige zoon, die de afgelopen paar weken meerdere keren heeft geëist om deze geanimeerde film uit 1995 te bekijken, afgeleid van de Disney Channel TV-serie Goof Troop.

Deze film heeft nooit bekend gestaan als een van de meest belangrijke hits in het Disney-arsenaal, maar het werd geproduceerd door dezelfde studio die verantwoordelijk is voor direct-to-home-video geanimeerde titels zoals The Return of Jafar en The Lion King II: Simba’s Pride.

Het heeft wel in de loop van de tijd een intense cultstatus gekregen.

Terwijl het zijn 25e verjaardag viert, is dit road-trip avontuur waarin Goofy en zijn zoon Max meer over elkaar leren en een band vormen is een leuke familie-film.

Jane (2017)

Toen de Walt Disney Company 21st Century Fox kocht, was een van de bijproducten de filmische arm van National Geographic.

Zo zijn er ook veel Nat-Geo-documentaires, zowel tv als film, op Disney + verschenen.

Een van de beste opties om naar te kijken, vooral voor het hele gezin, is Jane, de door Brett Morgan geregisseerde documentaire over Jane Goodall 2017, een van de meest bekende personen van natuurbehoud van de vorige eeuw.

Goodall’s werk met gorilla’s wordt hier getoond, evenals haar reis in de wereld van de natuurwetenschappen, lang gedomineerd door mannen.

Goodall’s reis en haar uiteindelijke acceptatie als een van de echte experts van de natuurlijke wereld is het soort inspirerende verhaal dat thuishoort op Disney +.

The Imagineering Story (2019)

Een handvol nieuwe shows en films zullen ook hun weg naar Disney + vinden op de lanceringsdag, met name de Star Wars-show The Mandalorian, die meer voor volwassenen is.

Maar van de nieuwe shows is degene die het meest de moeite waard is om tijd voor te maken samen met wat oudere kinderen, een documentaire over de mannen en vrouwen die de Disney-themaparken mogelijk maken.

The Imagineering Story is een zesdelige documentaire gericht op Walt Disney Imagineering, de groep baanbrekende creatieve types die hebben geholpen Disneyland, Audio-Animatronic-technologie en enkele van de meest geliefde attractieparken in de geschiedenis te realiseren.

Dankzij de effectieve snelheid, de goede richting en de mix van verhalen is The Imagineering Story het soort documentaire waarmee iedereen in je gezin geboeid zal blijven.

SparkShorts (2019)

Onder de vele secties die beschikbaar zijn op Disney +, zijn er de films van Pixar Animation Studios.

En ze zijn bijna allemaal best goed. Maar een van de beste delen van Pixars studio is dat ze ook nog steeds aan korte films werken, de Pixar shorts.

Er zijn een paar nieuwe die je kunt kijken onder de SparkShorts naam. Tot nu toe zijn er drie van deze shorts, allemaal ongeveer 8 tot 9 minuten lang, en ze zijn behoorlijk fascinerend om te zien.

 • “Kitbull” gaat over de onverwachte relatie tussen een kitten en een pitbull
 • “Purl” is in essentie een voorvechter van feminisme onder het mom van een bewuste bol garen (ja, echt waar)
 • en “Smash and Grab” gaat over twee eenvoudige arbeidersrobots op een wild avontuur.

Het zijn boeiende verhalen waarin de Pixar animators en script schrijvers zich even lekker uit mogen leven, die laten zien dat de volgende generatie Pixar-animaties net zo gedurfd zal zijn als hun voorgangers.

Het mooie van Disney Plus is, dat je hier een tijdelijk proefabonnement aan kunt vragen zodat je kunt zien wat er ondertussen allemaal is toegevoegd en of er voldoende voor je bijzit om wellicht een betaald abonnement te overwegen.

Gratis proefabonnement op Disney Plus

Lees meer over het proefabonnement

Shows en films voor volwassenen

Over het algemeen bevat Disney Plus inhoud van het Disney-merk zelf, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic.

Het integreert ook de programmering van Fox – alle 30 seizoenen van The Simpsons staan ​​op Disney Plus vanaf de eerste dag, en meer titels, zoals The Sound of Music, The Princess Bride en Malcolm in the Middle, doen mee in het eerste jaar.

Maar er zijn ook een hoop series voor volwassenen.

Disney Plus is ontworpen als de enige plek waar je alle theatraal uitgebrachte films van Disney kunt streamen, te beginnen met Captain Marvel en Avengers: Endgame bij de lancering.

Belangrijke originelen zijn The Mandalorian, een serie met een groot budget waarin Pedro Pascal de hoofdrol speelt over een op jacht op gunsten jagen die vijf jaar na de gebeurtenissen in The Return of the Jedi plaatsvindt.

En dat is precies iets wat jij dan lekker ’s avonds een keer kan gaan kijken.

Disney investeert zwaar in The Mandalorian. Naar verluidt benaderde het budget $15 miljoen per aflevering.

Ter vergelijking: Game of Thrones heeft dat soort uitgaven pas in het laatste seizoen bereikt.

Een Star Wars prequel-serie is gebaseerd op Rogue One. Hierin zal Diego Luna spelen, die Cassian Andor speelde in de originele film.

En Disney heeft zeven live-action series met de sterren van zijn kaskraker Avengers-films in hun eigen shows.

De eerste golf omvat:

 • The Falcon and the Winter Soldier met Anthony Mackie en Sebastian Stan in de herfst van 2020
 • een Loki-serie met Tom Hiddleston in het voorjaar van 2021
 • WandaVision met Elizabeth Olsen in haar rol van Scarlet Witch en Paul Bettany, die The Vision speelde
 • en een Hawkeye-serie in de herfst van 2021, met in de hoofdrol Jeremy Renner en met Kate Bishop, die in de strips een tweede Hawkeye wordt.

In augustus onthulde het bedrijf plannen voor nog drie shows, gebaseerd op personages She-Hulk, Ms. Marvel en Moon Knight.

In de strips is She-Hulk of Jennifer Walters de neef van Bruce Banner, wiens bovenmenselijke krachten op haar werden overgedragen toen ze een transfusie van Banner’s bloed ontving.

Ms. Marvel, of Kamala Khan, is een tienerbeschermer van Carol Danvers van Captain Marvel en is het eerste moslimpersonage van Marvel dat haar eigen stripboek kreeg.

Het personage Moon Knight, of Marc Spector, is een voormalige huurling en CIA-agent met meerdere persoonlijkheden en is doordrenkt met krachten van een Egyptische god.

Bij Comic Con in juli heeft Marvel Studios-president Kevin Feige gedetailleerd uitgelegd hoe de Disney Plus-shows van de studio zijn ontworpen om essentieel te zijn voor Marvel-fans.

De personages en verhalen van het Marvel Cinematic Universe worden samengebracht tussen bioscoop films en originele series op Disney Plus.

Benedict Cumberbatch, bijvoorbeeld, wordt vergezeld door Scarlet Witch actrice Elizabeth Olsen in het voor mei 2021 geplande bioscoop vervolg Doctor Strange: In The Multiverse of Madness.

Maar om te begrijpen hoe het personage van Olsen bij de evenementen op het grote doek is aangekomen, moet je naar de Disney Plus serie WandaVision kijken, gepland om rond dezelfde tijd uit te komen.

En andersom ook, want zo bevat Avengers: End Game een aanwijzing over hoe Loki na zijn dood terugkeert om te verschijnen in de originele Loki van Disney Plus, die ook in de lente van 2021 zal plaatsvinden.

Disney Plus plant ook een hele waslijst van originele documentaires, realityshows, gameshows, opnames achter de schermen, natuur- en avontuurtitels, geanimeerde programmering.

De lijst gaat maar door.

Het kan ook de plek zijn waar Disney live korte films debuteert die zijn gemaakt via zijn Launchpad-incubatorprogramma dat is ontworpen om kansen te creëren voor filmmakers uit ondervertegenwoordigde groepen.

Disney Plus begint zelfs tweedimensionale versies van Disney’s virtual reality te streamen.

Hoewel alle films van Disney exclusief op Disney Plus worden gestreamd, is het bedrijf niet van plan om films met een groot budget te streamen terwijl ze nog in de bioscoop zijn.

Dat is een zogenaamde dag-en-datumbenadering, om titels tegelijkertijd op het grote doek en op een streamingdienst uit te brengen.

Het was jarenlang de strategie van Netflix. Disney is echter van plan dat al zijn theatrale films zoals Star Wars en Marvel hun debuut houden in theaters en ook thuisvideo voordat ze beschikbaar worden gesteld op hun digitaal abonnement.

Welke invloed heeft dit op Disney-programma’s op Netflix?

Disney begint in het begin van 2020 te verdwijnen van Netflix.

Sinds 2016 is Netflix de eerste plaats om films van Disney te bekijken met een abonnement. Die deal betekende dat Netflix dé plek was voor de grootste Amerikaanse blockbusters van de afgelopen drie jaar.

De top twee films van 2017 en de top drie films van 2016 en 2018 waren allemaal van Disney, en Netflix is ​​de plek om ze allemaal te kijken.

Maar Disney besloot die Netflix-deal niet te verlengen omdat het zijn eigen concurrent ging starten.

Beginnend met Disney’s filmserie van 2019, zijn al die films bestemd voor Disney Plus.

Dat betekent dat Captain Marvel, de eerste Disney-film die in 2019 in de bioscoop is uitgebracht, de eerste film is op Disney Plus in plaats van op Netflix.

Het betekent ook dat Mary Poppins Returns de laatste Disney-film zou moeten zijn die een soort releasevenster op Netflix heeft gehad.

Maar licenties zijn ingewikkeld, en één bron geeft aan dat Disney de eerdere films toch terug zal moeten sturen naar Netflix, en ze zal verwijderen uit Disney Plus.

Het betreft films die zijn uitgebracht tussen januari 2016 en december 2018, inclusief Marvel-titels als

 • Captain America: Civil War
 • Thor: Ragnarok
 • Black Panther
 • en Avengers: Infinity War
 • Star Wars-hits zoals Rogue One: A Star Wars Story
 • en The Last Jedi
 • en Pixar-titels zoals Finding Dory
 • Coco
 • en The Incredibles 2

Het raakt ook familiefavorieten zoals Moana en de live-actie Beauty and the Beast.

Een overweging: Disney Plus verliest deze titels pas zes jaar nadat de service is gelanceerd. Zoals de geruchten gaan moeten deze films in 2026 terug naar Netflix.

Op dat moment heeft Disney Plus een grote permanente bibliotheek met originele inhoud gebouwd en blijft het alle nieuwe releases naar Disney Plus en nergens anders leiden.

Vermoedelijk zal dat een deel van de angel wegnemen van het verliezen van deze films voor een beperkte tijd.

De Marvel Defenders-shows van Netflix zijn ook ingewikkeld. Netflix heeft vijf originele series uitgebracht op basis van Defenders-personages in samenwerking met Disney.

In 2018 annuleerde Netflix er drie: Daredevil, Luke Cage en Iron Fist. In 2019 annuleerde Netflix de laatste twee: The Punisher en Jessica Jones.

Kevin Mayer, de Disney-directeur die verantwoordelijk is voor Disney Plus, heeft gezegd dat Disney Plus mogelijk de geannuleerde shows kan doen herleven.

Maar volgens de voorwaarden van hun oorspronkelijke deal zou Disney Plus tot 2020 geen enkele opwekking kunnen hebben, volgens een rapport.

In ieder geval genoeg dus voor jou én je kids om naar te kijken, zeker nu je weet dat er een hoop van Netflix zal verdwijnen.

Dus, waar wacht je nog op? Vraag jouw gratis proefabonnement hier aan!

Gratis proefabonnement op Disney Plus

Bekijk de aanbieding

Lees ook: is er op het moment een storing op Disney Plus?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.