Desire Deluxe magneet tegels beoordeeld: Magna Tiles namaak

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Moet je de originele Magformers kopen of kun je ook de goedkope Desire Deluxe magneet tegels kopen? Is goedkoop duurkoop? Het valt wel mee.

De Desire Deluxe tegels zijn leuk om mee te bouwen met jongere kinderen, de tegels zijn wat groter en robuuster om vast te pakken wat het stapelen tot een gebouw of kasteel wat gemakkelijker maakt.

Magformers-vs-goedkope-Desire-Deluxe-magneet-tegels

Het is duidelijk dat Desire Deluxe meer gericht is op figuren en gebouwen maken, en Magformers meer op educatieve geometrische vormen, je ziet het zelfs al aan de voorbeelden in de boekjes.

Beste prijs kwaliteit vehouding
Desire Deluxe Magneet Tegels Bouwset
Product image
8.9
Toy score
Speelwaarde
4.6
Prijs/ kwaliteit
4.3
Herspeelbaar
4.6
Beste voor
 • Stevig en veilig
 • Gemaakt voor het bouwen van huizen en kastelen
Minder goed
 • Kleuren zijn niet zo fel als geadverteerd
 • Krassen snel
 • Vanaf: 3 jaar
 • Beste: 3 – 5 jaar
 • Tot: 7 jaar
 • Materiaal: Plastic, ABS
 • Thema: Bouw en constructie, Blokken
 • Speelmodus: Solo
 • Prijs op moment van schrijven: € 32,99 – $ 29,99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Leerdoel: STEM/ STEAM, Bouwkunde
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Langer (10 – 30 min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

Laten we eerst de specificaties bespreken:

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Specificaties

 • BPA vrij plastic
 • Vierkant 20 st
 • gelijkzijdige driehoek 12 st
 • rechthoekige driehoek 2 st
 • scherpe hoekige driehoek 4 st
 • vier vensters 2 st
 • rechthoek 4 st
 • venster leeg 4 st
 • grote vierkante basis 2 st
 • klikraam 4 st
 • wielbasis 1 st

Wat zijn de Desire Deluxe magneet tegels?

Met de Desire Deluxe kun je dus eerder wat leuke gebouwen mee maken.

Desire Deluxe kost € 0,53 per tegel en Magformers € 1,29 per tegel (gerekend in een vergelijkbare set van rond de 45 tegels). Dat scheelt dus nogal wat.

Maar, niet alles is perfect aan de Desire Deluxe tegels en hier zie je waarom soms iets meer uitgeven wat beter is:

 1. De kleuren in het echt zijn lang niet zo fel als op het plaatje
 2. Ze krassen erg snel waardoor ze er al snel minder mooi uitzien
 3. Magformers heeft een handig systeem waarbij de magneetjes aan de binnenkant van de tegeltjes kunnen ronddraaien en elkaar dus nooit afstoten, goedkope tegels als Desire Deluxe hebben dit niet en sommige tegels stoten andere af, wat soms frustrerend kan zijn
 4. Op de doos van Desire Deluxe staat dat het een choking hazard kan vormen voor jonge kinderen. Het zijn geen kleine tegels, dus ik ga ervan uit dat ze dan snel kunnen breken zodat de losse magneetjes bijvoorbeeld ingeslikt kunnen worden, maar dat is mij nog niet gelukt

En ik heb het geprobeerd!

Desire Deluxe is nog zo’n merk wat op de markt verscheen nadat magneet tegels hun succes hadden bewezen.

Een goedkope kopie van andere soorten zonder poging om zichzelf te onderscheiden.

Dat betekent niet dat ze niet heel erg leuk zijn! Je kind kan echt uren speelplezier beleven aan het spelen met deze tegels.

Net als de PicassoTiles passen ze op deze zelfde soort tegels als Magna Tiles. Ze krassen ook net zo snel en zijn ook niet heel erg fel gekleurd.

Het bouwen en construeren met magneet tegels vereist probleemoplossend denken en engineeringvaardigheden. Kinderen moeten nadenken over hoe ze de tegels op de juiste manier kunnen verbinden om stevige structuren te creëren. Dit stimuleert hun ruimtelijke vaardigheden en verbetert hun vermogen om te plannen en te bouwen en geeft het een hoge educatieve waarde.

Desire Deluxe zijn een goedkopere variant van Magna Tiles (de originele magneet tegels) met een erg goede prijs-kwaliteitverhouding en passen op elk van dit soort magnetische tegels. Daarnaast is het ook geweldig te combineren met bijna elk soort spel, omdat je er van alles mee kunt maken. Van huizen voor dieren of poppen tot robots om te verslaan. Dit geeft het een enorme herspeelbaarheid.

Krassen op een Desire Deluxe magneet tegel

Dit soort tegels ogen misschien wat goedkoop, maar ze zijn wel gewoon veilig. Ik heb de behuizing proberen kapot te maken door ze te gooien en er met een steen op te slaan, maar de magneten kwamen er niet uit. De toy score had iets hoger kunnen zijn wanneer het gebruikte materiaal en de levensduur iets hoger waren geweest, maar uiteindelijk heeft dit maar een kleine impact op het speelplezier.

Ik vermoed dat ze uit dezelfde fabriek komen met gewoon een ander merk erop gezet.

De speelwaarde is ook erg hoog, met name door het open einde spel waarbij kinderen hun verbeelding kunnen gebruiken. Daarnaast geeft een grote set als deze de mogelijkheid om samen te bouwen en sociale interactie op te zoeken.

De verschillende vormen en huis-achtige tegels die je erbij krijgt zijn een leuke toevoeging. Dat maakt de tegels net ietsje duurder dan PicassoTiles maar misschien ook net wat leuker.

Je kunt het natuurlijk ook perfect combineren met ander soort bouwspeelgoed zoals Lego, Duplo en andere bouwblokken.

Desire Deluxe Tiles combineren

Beste prijs kwaliteit vehouding

Desire DeluxeBouwset

De verschillende vormen en huis-achtige tegels die je erbij krijgt zijn een leuke toevoeging. Dat maakt de tegels net ietsje duurder dan PicassoTiles maar misschien ook net wat leuker.

8.9
Toy score
Product image

Desire Deluxe alternatieven

Magformers Basic Set

Beste overall magnetische tegels

MagformersBasic Set Line

Kleuters vinden het geweldig om tijdens het spelen te ontdekken wat je er mee kan, maar ook op latere leeftijd zijn er nog veel moeilijker dingen mee te bouwen.

Product image

Als je educatief magnetisch speelgoed wilt, ga dan voor de Magformers Basic Set (hier beoordeeld). Als je gewoon lekker een gebouwtje wilt bouwen en heb je een klein budget, dan is het ook prima om te kiezen voor Desire Deluxe.

Smartmax Start Try Me

Beste magnetische staafjes om mee te bouwen

SmartMaxStaven Start Try Me

Het aan elkaar klikken van deze gaat een stuk gemakkelijker dan de tegeltjes van Magformers. Dit maakt het speelgoed echt al geschikt vanaf 1 jaar zoals SmartMax zegt.

Product image

Waar Desire Deluxe magneet tegels zijn, is de Starter Set van Smartmax (hier beoordeeld) een systeem van magnetische staven en ballen.

Een hele uitdaging om mooie bouwwerken mee te maken. Ze zijn iets geschikt voor jongere kinderen dan de magneet tegels van Desire Deluxe.

Buiten dat is het met name een keuze van persoonlijke voorkeur.

Desire Deluxe is meer voor het maken van bouwwerken zoals huizen en kastelen. Smartmax is meer voor het maken van figuren en geometrische vormen, maar dan voor kinderen vanaf 3 jaar.

Conclusie

Desire Deluxe zijn eigenlijk erg goede tegels voor een lage prijs. Er zijn er van betere kwaliteit, maar deze budget versies bouwen net zo goed.

Lees ook: dit zijn de 8 beste magnetische tegels beoordeeld

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.