Beste retro houten speelgoed beoordeeld

door Joost Nusselder | Geupdate op:  augustus 11, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Beste retro houten speelgoed merken

Beste retro houten speelgoed: New Classic Toys

Leuke retro houten speelkeuken

(bekijk meer speelgoed)

Deze houten keukenset is een recept voor plezier!

Er is ook een gootsteen met onderin ingebouwde opslagruimte om potten, pannen en andere essentiële keukengerei te bewaren.

Het is geweldig voor kleinere ruimtes en aanbevolen voor kinderen vanaf drie jaar, kleine koks zullen het geweldig vinden.

Sowieso heeft New Classic Toys best wel een paar leuke speeltjes, heel veel van hout en dat vind ik ook wel de insteek, nieuwe klassiekers maken. Dus het zijn ook producten van kwaliteit.

Maar qua prijs valt het heel erg mee. We hebben veel onderzoek gedaan naar speelkeukens met wat de mogelijkheden zijn en knopjes zijn natuurlijk hartstikke leuk voor kinderen.

Daarom wilden we in ieder geval een speelkeuken opnemen met knopjes. 

Verder heb je ook verschillen tussen draaiknoppen wat op veel keukens zit. Sommige die draaien los en sommigen die kun je draaien met ook echt met een klik geluid en gevoel,  en deze van New Classic Toys heeft dat dus ook bij het oventje.

Speelkeuken van hout met licht, geluid & draai knopjes

(bekijk meer speelgoed)

Dat geeft meer echt het gevoel dat je iets aan het instellen bent.

Toy reviews & comparisons
Toy reviews & comparisons

Het enige jammere vond ik dat het knopje boven bij de magnetron dan weer niet zo is gemaakt en die wel gewoon rond blijft draaien. 

De kleur setting van deze keuken is heel erg leuk met zachte kleuren en staat goed in je interieur. Ondanks dat hij klein is, is het natuurlijk wel een stuk speelgoed wat best wel in het zicht zal staan.

En ook met wat er bij zit kun je erg leuk spelen:

  • je krijgt een pannetje om je dingen in te bakken
  • en een om dingen in te koken
  • stevige metalen wasbak
  • pollepel en spatels
  • vaatdoek
  • ovenwantje
  • peper en zout
  • bordjes

Je kunt op de knopjes drukken en dan gaat het lichtje van het fornuis aan dus dat geeft ook meer echt gevoel van koken, en als je er nog een keer op drukt dan blijft hij aan en geeft hij ook een kook-geluid.

Verder zit er een stevige metalen bak in als wasbak en onze zoon vond het heel leuk om dan mee te helpen bij de afwas. Dat deed wilde hij in het echt ook al graag.

Etenswaren zitten er niet bij, maar ik zou adviseren om leuke houten snij groenten en fruit en brood en dergelijke erbij te kopen, want dat maakt het spel wel veel leuker.

Je kan het dan open snijden omdat er klittenband aan zit. Je snijdt het dan zo door met het mes, dus dat is ook hartstikke leuk om te doen.

Het mes is ook van hout en een beetje loopt taps toe zodat het er makkelijker doorheen snijdt

De oven kan dicht en daar kun je alles opbergen en je kan lekker aan de knopjes draaien om alles in te stellen voor je fantasie baksel, en verder kun je de bordjes die zijn afgewassen netjes weg zetten in het droogrek bovenin.

Het ziet er allemaal erg netjes uit en het is best een groot speelkeukentje met van alles erbij om je kleintje lekker zijn eigen spel te laten bedenken.

Bekijk meer van New Classic Toys

We hebben nog veel meer speelkeukentjes beoordeeld in dit eerdere artikel, met ook een hoop houten keuzes erin.

Wat New Classic Toys achtergrond

New Classic Toys is opgericht in Nederland in het jaar 1991 en staat voor kwalitatief en educatief speelgoed.

Ze hebben een brede collectie en het speelgoed is daarnaast duurzaam en aantrekkelijk, gemaakt van eerlijke materialen.

Ze bieden speelgoed aan dat tot de verbeelding spreekt. Alle producten voldoen aan de veiligheidseisen volgens de EN-71-norm.

Een van de hoogtepunten in de collectie van dit merk is de havenserie: een serie houten boten, hijskranen en vrachtwagens rondom het thema ‘De Containerhaven’. De serie is ontwikkeld in samenwerking met de designers van Goochem Dutch Design.

New Classic Toys creëert authentiek houten speelgoed in Europese stijl. De producten zijn vervaardigd volgens hoge normen van kwaliteit en duurzaamheid en moedigen kinderen aan om door spel te leren bouwen, stapelen en imiteren.

Meest uitgesproken houten merk: Candylab Toys

Meest uitgesproken houten speelgoed Candylab toys

(bekijk meer speelgoed)

Candylab toys maakt prachtig houten speelgoed dat geïnspireerd is op het glamoureuze Amerika van de jaren 60 en modern design.

Het houten speelgoed van het merk is van A-kwaliteit, of zoals Candylab zelf zegt van ‘erfstuk kwaliteit’.

Het merk heeft een uniek assortiment massief houten speelgoed voertuigen met een verfijnd design. Eerlijk en mooi speelgoed dat ruimte biedt voor de fantasie van kinderen om hun eigen weg te gaan.

Het bedrijf is gevestigd in Brooklyn en de speelgoed collectie gaat van klassieke Amerikaanse auto’s tot typische Amerikaanse gebouwen, waaronder typische motels, strand torens en gebouwen met grote neon borden.

Het speelgoed is prachtig voor jong en oud. Het jonge publiek speelt vol lof met de producten, terwijl het volwassenen volk het houten speelgoed juist graag verzamelt en tentoonstelt.

De houten Candy cars zijn ontworpen met strakke lijnen en elementen van iconische modellen van vroeger. Bij het ontwerpen van de Candy car is er veel aandacht besteed aan de details en is deze goed te herkennen.

De Candylab Toys Woodie is een ware klassieker.

Je kunt op het dak zelfs een surfplank vastklikken en de Candylab camper via de magnetische trekhaak aan de Woodie vasthaken.

De auto’s zijn stevig en gaan erg lang mee. Verder kun je het speelgoed van Candylab prima combineren met ander soort speelgoed, waaronder Playmobil.

Het merk geeft ook veel om onze planeet, en daarom proberen ze zoveel mogelijk plastic te vermijden. Het beukenhout voor hun productie komt uit Noord-Amerikaanse, goed beheerde bossen.

Ze proberen de ecologische voetafdruk van hun producten zo klein mogelijk te houden.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.