Beste houten speelgoed auto’s beoordeeld

door Joost Nusselder | Geupdate op:  augustus 11, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Beste houten speelgoed auto’s beoordeeld

Leukste naturel houten wagens: Fagus

Afbeeldingen met drie verschillende houten wagens

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze bouw wagens zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar kinderen spelen er ook graag mee. Ze zijn ontworpen voor 3 jaar en ouder, maar kleinere kinderen van 2 spelen er volgens de recensies prima mee.

Veel van de wagens worden geleverd met simpele peg-poppetjes in rood en blauw die de bestuurdertjes kunnen zijn, en ze zijn over het algemeen vrij zwaar, dus misschien wordt dit daarom aanbevolen voor oudere peuters.

Wat deze wagens onderscheidt van andere die je misschien hebt gezien, is het materiaal en het gebouwde ontwerp. Ze zijn gemaakt van beukenhout en wordt met pluggen en lijm aan elkaar verbonden (lees: geen schroeven of spijkers)!

De banden doen me denken aan fietsbanden, want ze zijn hol van binnen en lopen zo soepel over de grond.

De wagens zijn zo gemakkelijk te manoeuvreren om moeiteloos te sturen. Niet alleen kunnen ze echt grijpen, kiepen en duwen, maar de meeste kun je ook in de verschillende posities vergrendelen.

Hier kun je een beetje zien hoe ze eruit zien en hoe groot ze zijn:

De prijzen voor de wagens zijn behoorlijk, maar deze producten zijn van erfstukkwaliteit en ontworpen om lang mee te spelen.

Als je een kleintje hebt dat verliefd is op constructiespel, zal dit ongetwijfeld een hit zijn. 

Bekijk alle wagens hier

Over het onstaan van Fagus speelgoed 

Fagus is opgericht in 1969, maar pas in 1981 begonnen ze met de productie van houten speelgoed.

Toy reviews & comparisons
Toy reviews & comparisons

De producten van dit speelgoedmerk worden in Duitsland gemaakt in een sociale werkplaats door mensen met een arbeidsbeperking.

Het productieproces draait om duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. De producten zijn gemaakt om generaties lang te worden doorgegeven.

Het mooie aan dit speelgoed is dat veel onderdelen mechanisch echt werken. Denk bijvoorbeeld aan de kraan; die kan sturen, optakelen, hijsen, draaien en uitschuiven.

De voertuigen zijn zo ontworpen dat kinderen ze gemakkelijk op kunnen pakken en ze vervolgens met al hun zintuigen kunnen ervaren: voelen, draaien, rijden, schuiven etc.

Het speelgoed draagt bij aan de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek en van fantasiespel.

De oppervlakken van het speelgoed zijn behandeld met transparante lak die de hout beschermt maar tegelijkertijd ervoor zorgt dat de structuur zichtbaar blijft. Zo kunnen kinderen de kenmerken van het materiaal ervaren.

Het Fagus verhaal is er ook een over bomen, waar het merk zijn naam aan dankt.

Beuk (Fagus) is een geslacht van loofbomen in de familie Fagaceae, afkomstig uit Europa, Azië en Noord-Amerika.

Beste natuurlijk hout: Goki Nature

Afbeelding met drie van de natuur houten Goki auto's

(bekijk meer auto's)

Mooie gladde afwerking en voelbaar hout voor in kinderhandjes en 100% natuurlijk. Dit maken de kiepwagen, vorkheftruck, cementwagen, trein en nog veel meer  onmisbaar voor de bouwplaats in de kinderkamer.

Het is een geweldige manier om verbeeldingskracht en rollenspel te ontwikkelen en biedt een kanaal voor kinderen om hun gevoelens te begrijpen en uit te drukken door het naspelen van dagelijkse ervaringen.

Bekijk meer Goki speelgoed hier

De achtergrond van Goki Nature

Goki is een Duits merk dat hoogwaardig houten speelgoed produceert met een sterke focus op duurzaamheid.

De producten worden in Europa geproduceerd en alle locaties waar ze worden gemaakt, hebben een klimaatneutraal energiebalans.

Ook strijdt Goki tegen kinderarbeid door het ondersteunen van verschillende instellingen. Daarnaast worden er donaties gedaan voor het planten van bomen (op dit moment 50.000 stuks!!).

Verder staat het merk voor een goede prijs kwaliteitsverhouding. Het is functioneel speelgoed met moderne kleuren.

Het houten speelgoed van Goki voldoet aan de veiligheidsrichtlijnen 2009/48 voor kinderspeelgoed. Het heeft een CE keurmerk en voldoet aan de EN 71 standaards voor mechanische en fysieke veiligheid, brandveiligheid, vrij van zware metalen en vrij van schadelijke chemische stoffen.

Goki Nature is een specifieke serie en een uniek onderdeel van het merk Goki. Het onbehandelde hout van de Goki Nature serie wordt gekleurd door middel van een ecologische warmtebehandeling.

De serie bestaat daarom slechts uit naturel en bruin gekleurd hout en de behandeling geeft het hout een karakteristieke geur en kleur.

Het speelgoed van Goki Nature is gemaakt van 100% natuurlijk hout, dat van de hoogste kwaliteit is en ecologisch verantwoord. Het speelgoed bevat verder geen chemische toevoegingen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.