Beste kinder tekentablet | Beste koop, budget en voor de allerkleinsten

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Tekenen is een fantastische manier voor zowel kleine als iets oudere kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen, verveling te bestrijden en verborgen talenten te ontdekken.

Niets daagt de creatieve geest van een kind zo uit als een blanco tekenvel.

Door te droedelen, kleuren en tekenen oefenen jonge kinderen ook de motoriek en handpositie die ze nodig hebben om te schrijven en geometrische figuren te tekenen op school, waardoor ze een streepje voor hebben in de les.

Beste kinder teken tablets beoordeeld

Een tekentablet kan dus zeker dienen als educatief speelgoed. Daarnaast is het ook gewoon leuk speelgoed.

Vandaag gaan we je de beste kinder tekentabletten laten zien. Welke kies jij voor je kind?

Ik stem voor deze WBTT tekentablet, zeker als je nog niet precies weet of je (of zij, je kinderen) het leuk gaan vinden.

Ik zal de top keuzes hier kort benoemen, daarna ga ik wat dieper in op welke functies belangrijk zijn en wat uitgebreider vertellen over deze modellen:

TekentabletAfbeeldingen
Beste waar voor je geld: WBTT LCD-tekentabletBeste waar voor je geld: WBTT LCD-tekentablet

 (bekijk meer afbeeldingen)

Leukste tekentablet voor de allerkleinsten: YhtumnLeukste tekentablet voor de allerkleinsten: Yhtumn

 (bekijk meer afbeeldingen)

Voor kinderen vanaf 9 jaar oud: Huion Inspiroy H640PVoor kinderen vanaf 9 jaar oud: Huion Inspiroy H640P

 (bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat is een kinder tekentablet?

De klassieke pen en papier zijn natuurlijk nog steeds een populaire keuze, maar tegenwoordig bestaat er ook een uitstekend digitaal alternatief, namelijk het tekentablet.

Net als klassieke tablets voor kinderen biedt het tekentablet heel wat mogelijkheden om kinderen bezig te houden tijdens lange autoritten of op regenachtige dagen.

Het tekentablet dient als tekenoppervlak, maar (bij bepaalde modellen) je tekenbewegingen ook doorsturen naar een mobiel apparaat of computer zodat je kind virtuele tekeningen kan maken.

Waar moet je op letten wanneer je een kinder tekentablet koopt?

Niet elk tekentablet is even geschikt voor kinderen, en sommige producten die je op internet vindt raden we zelfs helemaal af omdat ze niet veilig of van slechte kwaliteit zijn waardoor ze snel stuk gaan.

Gelukkig zijn er heel wat goede tekentabletten te vinden. Verder onderaan zullen we dieper op onze favoriete tekentabletten voor kinderen gaan.

Eerst kijken we naar aspecten je wilt kijken wanneer je op zoek gaat naar een kinder tekentablet.

Prijs van de tekentablet

De prijs van een tekentablet kan variëren, van enkele euro’s tot vele honderden euro’s.

Over het algemeen kunnen we stellen dat een goed tekentablet rond de € 25 kost.

Voor een model dat de voornaamste functies bevat die belangrijk zijn voor kinderen, hoef je eigenlijk niet meer dan €100 neer te tellen.

Natuurlijk kan het zo zijn dat je het tekentablet ook wilt gebruiken voor bijvoorbeeld fotobewerking of als virtueel whiteboard voor brainstormsessies met anderen, dan kan een duurder model wel de moeite waard zijn.

Tekenpen

Een belangrijk deel van het tekentablet is de pen.

Bij sommige tablet bevat de pen een batterij, wat als nadeel kan hebben dat je hem niet onbeperkt kunt gebruiken.

De meeste tekentablet hebben tegenwoordig ook een draadloze pen.

Let goed op of er ook extra pennen zijn meegeleverd, of je deze kunt nabestellen. Als de pen verslijt, kan het namelijk vervelend zijn wanneer blijkt dat het tekentablet niet meer bruikbaar is.

Bediening van de tekentablet

Een tekentablet bevat meestal niet veel knoppen.

Belangrijk is een knop om het tekenvlak te wissen, en eventueel ook de mogelijkheid om tekeningen op te slaan, of tussen verschillende tekenstijlen te kiezen.

Connectiviteit van de tekentablet

Sommige tekentablets kunnen met een kabel of via Bluetooth verbonden worden om tekeningen uit te wisselen of op de pc op te slaan.

Duurdere tekentablets werken vaak met een live-verbinding zodat je vanaf het apparaat een tekening in Photoshop of andere grafische programma’s kunt maken en bewerken.

Dit is vooral leuk voor wat oudere kinderen, bijvoorbeeld om tekeningen te maken voor schoolprojecten.

Drukgevoeligheid

Het belangrijkste kenmerk van een tekentablet is natuurlijk de kwaliteit van de tekeningen. Dit heeft veel te maken met de drukgevoeligheid van het oppervlak.

Een goed tekentablet is ultragevoelig voor de kleinste drukverschillen, en bovendien erg glad zodat erop tekenen net zo aanvoelt alsof je op papier tekent.

Stevigheid van de tablet

Omdat een tekentablet het ideale speelgoed is voor onderweg, moet het ook tegen een stootje kunnen.

Kies bij voorkeur voor een model met een stevige kunstof, eventueel met een meegeleverde hoes of eigen cover om het tekenvlak te beschermen tegen krassen en stof.

Beste kinder tekentablets beoordeeld

Er bestaan heel wat digitale tekentablets in verschillende prijsklassen.

Je vindt ze met verschillende functies en extra’s, zoals verschillende kleuren, 3D-effecten, sjablonen, fotobewerkingsprogramma’s en wifi om samen aan een tekening of project te werken.

We hebben je in de tabel hierboven al onze favorieten laten zien. We zullen deze nu wat uitgebreider bespreken.

Waarom vinden we juist deze kinder tekentablets zo goed?

Beste waar voor je geld: WBTT LCD-tekentablet

Beste waar voor je geld: WBTT LCD-tekentablet

(bekijk meer afbeeldingen)

Er bestaan heel wat verschillende leuke tekentablets voor kinderen.

Die hoeven trouwens helemaal niet duur te zijn: zo is er bijvoorbeeld het tekentablet van KangHan, dat voordelig tekengenot biedt zonder al te veel extra’s of complexe functies, maar niettemin nauwkeurig en gevoelig genoeg is om gedetailleerde schetsen te maken.

Het kleurrijke ontwerp met een flexibel LCD-scherm van 6,5 inch nodigt kinderen uit om hun fantasie de vrije loop te laten.

Het apparaat van KangHan garandeert urenlang tekenplezier voor jonge en minder jonge kinderen en heeft een duurzaam design waardoor het vele jaren meegaat.

Dit tekentablet van KangHan is beschikbaar in vrolijke kleuren, en gemakkelijk in gebruik. Ideaal voor kinderen!

De tekening verschijnt rechtstreeks op het tablet, en kan met één druk op de wisknop verwijderd worden.

Met een scherm van 16 centimeter krijg je ruim voldoende plaats voor om zowel kleine droedels als mooie, uitgebreide tekeningen te maken.

Het tekenvlak is heel drukgevoelig en voelt geweldig glad aan, zodat je het gevoel hebt op glad papier te tekenen.

De batterij van dit apparaat gaat vele uren mee voor onbeperkt speelplezier – de styluspen werkt bovendien helemaal zonder batterijen.

Belangrijk om op te merken, is dat verbinden met een computer of telefoon helaas geen optie is met dit apparaat.

Wil je dus de mogelijkheid hebben om tekeningen op te slaan of te openen met een grafisch programma, dan kies je best voor een iets complexer apparaat.

Dit tekentablet is vooral geschikt als speelgoed, maar komt ook van pas om te leren schrijven, sommen te maken of gewoon voor snelle krabbels.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste tekentablet voor de allerkleinsten: Yhtumn

Leukste tekentablet voor de allerkleinsten: Yhtumn

(bekijk meer afbeeldingen)

Met zijn vrolijke dierenvorm, eenvoudige bediening en stevige behuizing is de Yhtumn tekentablet ideaal voor de allerkleinsten om het plezier van tekenen te ontdekken.

Het LCD-tekenvlak is verrassend groot (23 cm) en voelt glad aan.

Je kunt tekenen met de meegeleverde plastic stylus, maar evengoed met een ander voorwerp of zelfs met de vinger.

Perfect voor kleine kinderen die nog een beetje moeite hebben om een de stylus of pen stevig vast te houden!

Het tekentablet werkt op uitneembare batterijen, en dankzij de vergrendelfunctie hoef je het tekenplezier nooit te onderbreken.

Wat nog het meest verrassende is aan dit toestel, is de prijs: voor iets meer dan € 10 kies je er een in je favoriete kleur op Amazon.

Wij raden dit leuke toestel aan als eerste tekentablet, geschenk of als hulpmiddel om te leren schrijven.

Check de actuele prijzen hier

Voor kinderen vanaf 9 jaar oud: Huion Inspiroy H640P

Voor kinderen vanaf 9 jaar oud: Huion Inspiroy H640P

(bekijk meer afbeeldingen)

Kinderen hebben geen nood aan heel complexe en dure apparaten, maar het is wel leuk als het apparaat stevig is en ze er net zo prettig mee kunnen werken als echt pen en papier.

Daarom vinden wij de Huion Inspiroy H640P het beste kinder tekentablet overall: het is gemakkelijk en vlot in gebruik en heel budgetvriendelijk.

Het apparaat bevat handige sneltoetsen, een draadloze pen zonder batterij en heeft maar liefst 8192 drukniveaus, voor geweldige precisie en een realistisch tekeneffect.

Dit is een belangrijke eigenschap, want vaak werken goedkopere tekentablets met een beperkt aantal drukniveaus, waardoor het moeilijk of onmogelijk is om realistische of nauwkeurige schetsen te maken.

Laten we eerst snel kijken naar de top van onze favoriete tekentablets voor kinderen.

Daarna bespreken we voor elk model de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen en wat je mag verwachten wanneer je voor dit product kiest.

Zo kun jij de beste keuze maken voor jouw kind(eren) om eindeloos teken- en droedelplezier te garanderen met een aankoop waar je tevreden van kunt zijn.

Hij ziet er misschien niet zo vrolijk of kleurig uit, maar dit apparaat is eenvoudig in gebruik en en kan tegen een stootje, waardoor de Huion Inspiroy tekentablet het ideale tekenmaatje is voor iets oudere kinderen.

Als je kinderen graag tekeningen maken of bewerken op de computer, dan is dit het ideale model.

Bovendien is de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend!

Het heeft een gemiddeld groot tekengebied van 16 x 10 cm zodat kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. De draadloze pen werkt zonder batterij, zodat je het tekenplezier nooit hoeft te onderbreken om op te laden.

Een belangrijk aspect is natuurlijk de connectiviteit. De H640P is geschikt voor gebruik met een laptop (ook kinder laptops) met Windows en met Android – helaas is het niet compatibel met iOS (Apple).

Door de nauwkeurigheid en drukgevoeligheid is dit tekentablet geschikt om prachtige, gedetailleerde tekeningen te maken.

Met de handige wisfunctie kunnen kinderen met één druk op de knop opnieuw met een blanco vel beginnen.

Voor kinderen is het belangrijk dat een apparaat voldoende stevig is, zodat het tegen een stootje, een val of een ongelukkige beweging kan.

Ook op dat vlak zijn we heel we tevreden met de kwaliteit van het Huion Inspiroy H640P-tekentablet.

Bekijk hem hier bij bol.com

Veelgestelde vragen over tekentablets

Kan ik op een tekentablet ook apps gebruiken?

Nee, daarvoor heb je een klassiek tablet nodig. Hier vind je de beste tablet modellen voor kinderen.

Voor welke leeftijd is een tekentablet geschikt?

Tekentablets zijn geschikt voor elke leeftijd – zelfs volwassenen kunnen er eindeloos plezier mee beleven.

Voor oudere kinderen of tieners raden we modellen aan die je kunt verbinden met een computer of laptop, zoals de Huion Inspiroy H640P.

Wat is het verschil tussen tekenen op een tablet en op papier?

Bij een goed tekentablet is dat verschil minimaal.

Het schrijfoppervlak is glad en soepel, en door de druksensoren past de intensiteit van de penstroken zich aan wanneer je meer druk zet bij het tekenen.

Conclusie

Wij vinden het tekentablet een uitstekende manier om de creativiteit en fantasie van kinderen te stimuleren.

Bovendien zijn tekentablets goedkoop en geschikt voor alle leeftijden. Ze zijn ook veelzijdig in gebruik, en kunnen bijvoorbeeld helpen om de schrijfmotoriek van kleine kinderen te verbeteren.

Onze favoriet is het tekentablet van KangHan: dit tekentablet is eenvoudig in gebruik, stevig en uiterst gevoelig, zodat het geschikt is voor zowel ruwe schetsen als tekeningen en schrijfoefeningen.

Bovendien is het een absolute prijskraker.

Tekenen is een prachtige activiteit om de fijne motoriek van je kind te ontwikkelen!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.