Voor welke leeftijd is kinetisch zand?

door Joost Nusselder | Geupdate op:  december 29, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Spelen met zand is altijd een van de meest populaire bezigheden voor kinderen geweest.

Het heeft een positief effect op kinderen zoals op het ontwikkelen van kleine motorische vaardigheden, verbeeldingskracht en aandachtspannen.

Waarschijnlijk komt elke moeder met iets anders om de lijst voort te zetten, omdat de spellen met zand echt heel interessante en nuttige activiteiten voor een kind zijn.

Voor mij is het belangrijkste bijvoorbeeld de creativiteit die ze ermee kunnen hebben, ze maken echt de meest prachtige dingen dat je denkt “hoe kom je erop?”.

Kinetisch zand is geschikt vanaf 3 jaar volgens fabrikanten. Zo is het bijvoorbeeld veilig om eventueel per ongeluk te eten, maar voor jonger dan 3 jaar zou ik het niet aanraden. Het is waarschijnlijk voor de meeste kinderen leuk tot een jaar of 8.

Lees ook: dit zijn de leukste kinetisch zand speelsets en speelbakken

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.