Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Trampoline Veiligheidsnet: Voorkom Vervelende Valpartijen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Trampolines zijn super leuk om op te springen, maar een heel veiligheidsnet, is het ECHT nodig?

Trampoline veiligheidsnetten worden meestal gemaakt van Mesh en hebben een rits of klittenband opening aan de voorkant. Ze voorkomen onverwachts van de trampoline vallen en bieden veiligheid als je bijna 2 meter hoog springt. Vooral als je jonge kinderen of beginnende springers hebt, is een veiligheidsnet aan te raden.

In dit artikel leg ik je uit wat een veiligheidsnet precies doet, en waar je op moet letten bij het kiezen van een veiligheidsnet voor jouw trampoline.

Wat is een trampoline veiligheidsnet

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Vervelende valpartijen voorkomen met een trampoline veiligheidsnet?

Met een trampoline veiligheidsnet voorkom je dat je onverwacht van de trampoline afvalt. Het biedt een stukje veiligheid als je bijna 2 meter hoog springt. Vooral als je jonge kinderen of beginnende springers hebt, is een veiligheidsnet aan te raden.

Hoe ziet een trampoline veiligheidsnet eruit?

Trampoline veiligheidsnetten worden meestal gemaakt van Mesh en hebben een rits of klittenband opening aan de voorkant. Ze kunnen tot maximaal 180 cm hoog worden en worden bevestigd met rechtopstaande palen. Let op: elke trampoline (de beste keuzes hebben we hier beoordeeld) heeft zijn eigen methode. Kijk dus goed welke versie jij nodig hebt!

Wat voor trampoline onderdelen zijn er nog meer?

Naast losse netten hebben we nog veel meer trampoline onderdelen. Denk aan:

 • Randen
 • Springmatten
 • Hoezen
 • Veren
 • Ladders
 • Montagedoppen

Bekijk alle trampoline onderdelen en voorkom vervelende valpartijen!

De voors en tegens van een veiligheidsnet voor je trampoline

De voordelen

De nadelen

 • Kinderen kunnen door het veiligheidsnet minder goed op de trampoline komen.
 • Een veiligheidsnet is erg hoog en opvallend.
 • Het kost extra geld om een veiligheidsnet aan te schaffen.
 • Het is niet altijd even makkelijk te monteren.

Hoe vervang je je trampoline veiligheidsnet?

Het vervangen van je trampoline veiligheidsnet is een fluitje van een cent! Er zijn verschillende opties om je trampoline veiligheidsnet te vervangen. Je kunt kiezen voor een complete set met alle onderdelen zoals palen, bevestigingen, elastiekjes, etc. Hiermee kun je een hele nieuwe set op je trampoline plaatsen, zelfs als je er nog nooit een hebt gehad. Let er wel op dat niet elk veiligheidsnet op elke trampoline past. Controleer dus goed welke maat en welk merk en model je nodig hebt.

Als alle andere onderdelen nog in goede staat zijn, kun je ook kiezen voor het vervangen van alleen het losse net. Ook hier geldt dat je het juiste merk en model nodig hebt om er zeker van te zijn dat het past. Bijna alle merken en modellen die we verkopen, hebben ook losse veiligheidsnetten die je kunt bestellen.

Hoe vind je het juiste net?

Als je een nieuw trampoline veiligheidsnet wilt bestellen, dan is het eerst belangrijk om te bepalen of je een complete set of alleen een los net nodig hebt. Vervolgens kijk je welke vorm en maat je hebt. De maat wordt bepaald door de toprail te meten van buitenkant frame tot buitenkant frame. Soms is het ook van belang om de hoogte en dikte van het frame te bepalen en te tellen hoeveel U- of W-poten eronder zitten.

Als je er met deze gegevens niet uitkomt, kun je achterhalen welk merk en model je hebt. Er zijn ook enkele complete sets veiligheidsnetten die universeel inzetbaar zijn, zoals de Avyna-Pro-line. Voor losse netten zonder palen heb je altijd het merk en model nodig, omdat deze niet universeel zijn.

Hoe hoog is een veiligheidsnet voor een trampoline van 305 cm?

De veiligheidsmaatregelen voor een trampoline van 305 cm

Als je een trampoline met een grotere diameter hebt, dan heb je meer vering nodig. Daarom heeft een veiligheidsnet voor een trampoline van 305 cm een veilige hoogte van 250 cm. Zo kunnen kinderen zichzelf extra beschermen als ze rare capriolen uithalen.

Het monteren van een veiligheidsnet voor de trampoline van 305 cm

BTN de Haas heeft naast trampolines standaard een trampoline rand in de juiste afmetingen in het assortiment. Deze dient om de springveren af te schermen, zodat niemand er met de voet tussen kan komen of zich bezeert. Als je de instructies voor het monteren van een veiligheidsnet voor de trampoline van 305 cm leest, dan kom je er zo achter hoe je dat moet doen.

Hoe je een trampoline veilig kunt houden

Het is belangrijk om een trampoline veilig te houden. Je kunt dit doen door:

 • Zorgen dat je een trampoline rand hebt die de springveren afschermt
 • Het monteren van een veiligheidsnet met de juiste hoogte
 • Het regelmatig controleren van de trampoline en de veren
 • Zorgen dat er geen scherpe voorwerpen in de buurt zijn
 • Alleen springen met één persoon tegelijk

Alles wat je moet weten over trampoline netten

Het kopen van een trampolinenet kan een hele uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende soorten, maten en bevestigingsmethoden waar je uit kunt kiezen. Maar geen zorgen, wij hebben alle antwoorden die je nodig hebt om de perfecte trampolinenet te vinden!

Welke maten trampoline netten zijn er?

Trampoline maten zijn verkrijgbaar in vrijwel alle denkbare diameters. Van de kleine trampoline net 180 cm tot de grote trampoline net 600 cm. Er is dus voor ieder wat wils! De Engelse maten Feet worden afgerond naar de metrische maat centimeter. Dus een 8 Feet trampoline is gelijk aan een 244 cm trampoline en een 12 Feet trampoline is gelijk aan 366 cm.

Hoe werkt een veiligheidsnet voor de trampoline?

Trampoline veiligheidsnetten worden voornamelijk gebruikt bij ronde trampolines die boven de grond worden opgebouwd. Het net of wordt direct achter de veren geplaatst of het net wordt compleet over het buitenframe geplaatst. Belangrijk is dat het net stevig en gespannen hangt. Het aantal rechtopstaande palen of elastische palen met bevestigingskoorden is ook van belang. Deze palen vangen de kracht op bij een zware valpartij.

Is een trampoline net 100% veilig?

Springen op een trampoline is nooit 100% veilig. Maar met extra veiligheidsmiddelen zoals een stevig trampolinenet of een dikke trampolinerand wordt het springen op de trampoline wel een stuk veiliger. Het direct van de trampoline vallen, vanaf grote hoogtes is met een trampolinenet bijna niet meer mogelijk. Vooral voor jonge springers zoals peuters en kinderen tot de leeftijd van 12 jaar is het aan te raden een trampolinenet te gebruiken.

Conclusie

Zoals je nu wel weet is een trampoline veiligheidsnet is een MUST als je kinderen hebt die graag op de trampoline springen. Het voorkomt dat ze onverwacht van de trampoline vallen en helpt bij het beperken van blessures.

En LET OP: controleer altijd welk merk en model je hebt voordat je een net koopt!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.