Trampoline

door Yora Nusselder | Geupdate op:  juni 16, 2022

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een trampoline is een strak gespannen vel waar men voor sport of ontspanning op kan springen en capriolen op kan uithalen. Trampolinespringen is bovendien een onderdeel van de gymnastieksport.

Trampoline springen is heerlijk, als je in de lucht hangt ben je heel eventjes gewichtloos en voel je je vrij.

Trampolines zijn niet alleen leuk maar hebben ook een tal van andere voordelen, voor zowel kinderen als volwassenen.

Voordelen van trampolinespringen

Wist je dat trampoline springen niet alleen heel leuk is maar ook nog eens gezond? Het heeft een tal van voordelen voor zowel volwassenen als kinderen!

  • Gewichtsverlies en sterkere spieren
  • Goed voor spieren, botten en gewrichten
  • Goed voor lymfenstelsel
  • Minder rugklachten want sterkere buik- en rugspieren
  • Verbeterd balans en coördinatie
  • Verhoogt energie en vitaliteit
  • Grotere spiermassa
  • Verbeterd conditie en cardiovasculaire (bloed) systeem

Veelgestelde trampoline vragen

We hopen dat er in de lijst hierboven een mooie optie voor een goede trampoline voor je bijstaat. Tot slot hebben nog wat meer handige informatie over trampolines voor je.

Wat zijn de meest voorkomende maten van trampolines?

De meest voorkomende formaten voor ronde trampolines zijn:
183cm, 244 / 251 / 253cm, 366cm en 427 / 430cm

De meest voorkomende formaten voor rechthoekige trampolines zijn:
153x214cm, 214×305 / 366cm en 244×366 / 396 / 427cm

Wat zijn de veiligste trampolines?

Veer-loze trampolines worden aangeprezen als ‘de veiligste trampolines ter wereld’. In plaats van metalen veren te gebruiken, zijn er flexibele composietstangen onder de SoftEdge-mat geplaatst, zodat kleine vingers en handen niet klem komen te zitten in de veren.

Trampolines van glasvezel zijn de laatste jaren wat populairder geworden, maar zijn ze beter dan trampolines met veren? Het antwoord is nee. Dit is waarom: In tegenstelling tot trampolines met stalen veren, hebben veer-loze glasvezelstaven een hoge mate van kracht nodig om een ​​goede bounce te genereren.

Welke maat trampoline is het beste?

De beste maat is geheel afhankelijk van de ruimte die je hebt en waar je de trampoline voor wilt gebruiken.

Trampolines in de categorie ongeveer 4 tot 5 meter doorsnee zijn de grootste die je in ronde vorm zult vinden. Als je een waaghals bent of van plan bent om al je vrienden mee te laten doen, wil je een trampoline met een diameter van minimaal 4 meter. Een trampoline van 4 meter is ook nodig als je als ouder ook plezier wilt hebben.

Hoe kies ik een trampoline?

Wanneer je een trampoline overweegt, meet dan de breedte en diepte van jouw tuin en controleer deze met de maat van de trampoline, niet alleen met de maat van de mat. Als je een beperkte ruimte hebt, kun je kiezen voor een ovale trampoline of een waarbij de veren zich onder de trampoline bevinden, waardoor deze kleiner is dan andere trampolines!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een trampoline?
Veiligheidsnetten zijn belangrijk. Het gewichtslimiet van de trampoline is een belangrijke overweging bij het kopen van een trampoline. Het frame moet robuust zijn en ook de vorm is belangrijk. De installatie moet eenvoudig zijn.

Waarom zou elk kind een trampoline moeten hebben?

Als je op een trampoline springt, gaat je bloed pompen en werkt je lymfesysteem, wat je immuunsysteem versterkt en een goede bloedcirculatie bevordert. Omdat springen als een lage impact wordt beschouwd, is het ook veiliger en minder inspannend voor de gewrichten dan andere vormen van lichaamsbeweging.

Hoe lang moet een trampoline meegaan?

Over het algemeen kunt u verwachten dat een trampoline voor buiten gemiddeld 3 tot 8 jaar meegaat, met modellen van hogere kwaliteit die dit mogelijk overschrijden. De levensduur van uw trampoline hangt grotendeels af van het niveau van zorg en onderhoud en de kwaliteit van de materialen.

Is het oké om de trampoline in de winter buiten te laten staan?

Als jouw trampoline is blootgesteld aan barre weersomstandigheden, bestaat de kans dat de veren gaan roesten. Dit vermindert de veerkracht van de trampoline omdat de veren niet veel meer kunnen uitrekken. Roest zorgt ervoor dat de veren de elasticiteit verliezen. Als je hem kan afdekken, zou dat beter zijn.

Maken netten trampolines veiliger?

Trampolines zijn een geweldige activiteit voor kinderen, als ze op de juiste manier worden gebruikt. Vangnetten rond trampolines verminderen het letsel tot 50 procent. Maar vangnetten voorkomen niet alle verwondingen.

Kan ik trampoline springen als ik zwanger ben?

 

 

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.