Thunderbirds eiland | Leuke weetjes +waar kun je Tracy Island kopen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Als jonge jongen wilde ik altijd al een Tracy-eiland. Nu ik er een paar weken mee heb gespeeld, beantwoordt de realiteit aan de kinderdroom?

Ik zal het toegeven. Alle drie onze kinderen zijn grote fans van de nieuwe Thunderbirds Are Go-serie, maar ik was waarschijnlijk het meest opgewonden lid van ons huishouden toen we ons interactieve Tracy-eiland in ontvangst namen.

Het ziet er zeker uit en is boordevol functies. De set bevat meer dan 50 acties, lichten en geluiden en een afzonderlijke polscommunicator. (Je hebt drie AAA-batterijen en drie LR44 horloge-batterijen nodig om deze te bedienen.)

Thunderbirds 1 en 3 hebben geautomatiseerde lanceermechanismen – de eerste komt uit onder het glijdende zwembad – terwijl Thunderbird 2 zijn eigen stijgende pad heeft, compleet met opvouwbare palmbomen en Thunderbird 4 heeft zelfs een eigen aparte oprit. (Hoewel er helaas geen ruimte is voor Thunderbird Shadow.)

De achterkant van de set is open en onthult de lanceerbaaien en het laboratorium van Brains.

In termen van het aanbieden van een verscheidenheid aan opties waarmee kinderen hun favoriete Tracy familie-avonturen kunnen nabootsen, is het een geweldig stuk speelgoed. Onze kinderen zijn er dol op.

Het eiland is alleen nog hier verkrijgbaar bij Amazon

Maar het is niet zonder zijn gebreken.

Allereerst moeten potentiële kopers zich ervan bewust zijn dat de set, hoewel deze is gebouwd om te passen bij de Thunderbirds Vehicle Super Set die Thunderbirds 1 tot 4 bevat, geen van de voertuigen heeft bijgeleverd.

Dit is teleurstellend voor speelgoed met zo’n hoge adviesprijs, waarvan het plezier afhankelijk is van het hebben van de Thunderbirds.

Extra voertuigen kosten je nog eens €25,- tot €30,- (zoals hier bij bol.com), maar het geeft een hopo speelplezier.

Het is ook niet de gemakkelijkste set om te monteren, hoewel de instructies met een beetje geduld vrij eenvoudig zijn. De kans is groot dat je meer dan de vermelde montagetijd van 30-45 minuten nodig hebt.

Het kostte ons dichter bij 1¼ uur.

Er zijn meer dan 40 emblemen om te bevestigen, sommige behoorlijk onhandig. En de buitenkant van het eiland is gemaakt van grote in elkaar grijpende stukken gemaakt van een flexibele gegoten kunststof die stevig op zijn plaats moet worden geworsteld, een tweede paar handen en selectief gebruik van brute kracht zijn hier bijzonder handig.

Zoals we ontdekten, is het zeker geen taak om te proberen uit te voeren met enthousiaste jonge kinderen die aan je hangen en vragen: “Kunnen we al spelen?”

Als je dit als een kerstcadeau geeft, zou ik aanraden om het van tevoren te monteren om verergering te voorkomen.

Maar als het klaar is, ziet het eindresultaat er indrukwekkend uit.

Mijn enige grote zorg met het speelgoed is of het bestand is tegen langdurig ruw spel. In het bijzonder vereisen de lanceermechanismen voor Thunderbirds 1 en 3 dat een hendel naar beneden wordt geduwd om het lanceerplatform te laten zakken in plaats van rechtstreeks op het pad zelf te duwen, wat het mechanisme gemakkelijk kan beschadigen en ervoor kan zorgen dat het tijdens de lancering vastloopt.

Als je jongere kinderen hebt of kinderen met een meer robuuste aanpak om te spelen, kan dit een probleem blijken te zijn.

Over het algemeen zou ik het Interactive Tracy Island aanbevelen? Het is een fantastisch uitziend speeltoestel met veel goede functies waar kinderen dol op zullen zijn.

Maar de bouwkwaliteit voldoet niet aan de norm die ik zou verwachten van speelgoed dat zo veel kost.

Persoonlijk had ik de voorkeur gegeven aan duurzamer speelgoed en een aantal van de interactieve functies opgeofferd. Het is absoluut geen slecht stuk speelgoed – het is gewoon niet helemaal F-A-B.

Waarschijnlijker is het dat je het zult kopen vanuit nostalgie, wellicht voor jezelf. Ondertussen is het al bijna niet meer te krijgen en kost het bij Amazon behoorlijk wat:

Thunderbirds eiland bij Amazon

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Originele 1992 Tracy Island speelset

Als je het voor jezelf koopt dan wil je wellicht kijken naar het originele Tracy Island speelgoed uit 1992, wat destijds volledig was uitverkocht vanwege zijn populariteit.

Dit is de speelset:

Deze kun je zeker niet meer overal vinden, maar meestal zijn er een paar exemplaren te koop hier bij Amazon.

Dit is hoe hij eruit ziet:

Het speeltoestel van Tracy Island staat erom bekend dat het op de top van ieders kerstlijst stond, niet alleen in 1992 toen de serie zijn eerste grote heruitgave op BBC2 kreeg, maar ook in 2000.

Mijn eigen moeder was alert op mijn broer de Matchbox Tracy Island uit 1990 en ik was meer dan enthousiast om mijn eigen Vivid Imagination Tracy Island in 2000 uit te pakken.

Dat klopt, we waren een familie van twee Tracy Island’s. In feite zijn we dat nog steeds, want ik hield ze allebei, en hoewel ze ongelooflijk veel bespeeld waren, ze werden ook ongelooflijk goed verzorgd.

Dit zijn natuurlijk de twee meest bekende uitvoeringen van Tracy Island in speelsetvorm, met de nieuwe 2015 Thunderbirds Are Go nu ook in de mix, is er ook bovenstaande speelset bijgekomen.

Maar nu over de 1992, Matchbox Tracy Island speelset.

Dit is zeker niet de vroegste versie van Tracy Island die kijkers in hun eigen huis kunnen hebben, maar de reputatie beweert dat het een van de beste kerstspeeltjes aller tijden is.

Thunderbirds eiland van vroeger

Het is moeilijk om iets te bekritiseren dat zo’n integraal onderdeel van mijn jeugd was.

De speelset slaagt erin om de belangrijke details van het originele Tracy-eiland vast te leggen, te vereenvoudigen en ze allemaal samen te proppen in een grote brok plastic die licht van gewicht was, maar ook extreem robuust.

De benodigde hoeveelheid assemblage werd tot een absoluut minimum beperkt. De enige emblemen die moeten worden aangebracht, bevinden zich op de lanceerhelling van Thunderbird 2 en Cliff House, en er hoeven slechts enkele stukken te worden geklikt en ingesloten voordat Thunderbirds Are Go!

De voertuigen waren oorspronkelijk niet inbegrepen, maar als je ze eenmaal hebt, is deze set een absolute speeltuin voor de verbeelding van een kind.

De details van de lanceringssequenties van de Thunderbird-machines zijn vereenvoudigd tot de absoluut coolste onderdelen. De klifdeur zwaait open voor Thunderbird 2 om uit te rollen terwijl de palmbomen tegelijkertijd achterover leunen.

Zodra TB2 op zijn plaats zit, kan de helling omhoog worden gebracht. De gegoten metalen Matchbox TB2 is een tikkeltje zwaar, dus je moest behoorlijk behendige vingers hebben om de lanceerhelling in één keer op te tillen.

TB1 kan in positie onder het zwembad worden gehouden en een snelle twiddle van de duikplank beweegt het zwembad terug en onthult de machtige raket.

Thunderbird 3 zit gewoon in een gat onder het ronde huis, klaar om op te stijgen.

Qua elektronica is deze set leuk en basic met vier geluiden die worden geactiveerd door afzonderlijke knoppen in de hangar van Thunderbird 2.

De geluidseffecten dragen zeker bij aan de opwinding en speelwaarde, maar het feit dat de set niet vastloopt in complexe elektronica en programmering laat het open voor de speelset-eigenaar om zijn verbeelding met volle kracht toe te passen.

In het grote geheel zien we niet zoveel van het exterieur van Tracy Island in de serie.

Alles wat we zien is op de een of andere manier in deze set opgenomen, en een paar extra traktaties zijn toegevoegd door de speelgoedontwerpers.

Ik hou van het kleine pad en tredes de klif af aan de Round House-kant van het eiland. Je kunt je voorstellen dat Jeff daarheen wandelt om bezoekende boten te ontmoeten.

Ik hou ook echt van de kleine grot die aan de achterkant uit de zijkant is gesneden. Niets betrof het in de tv-serie, maar als kind bewaarde ik al mijn pod-voertuigspeelgoed daar achter, hoewel je het ook als een noodlanceringsgebied voor Thunderbird 4 kon gebruiken.

Over het algemeen is dit een geweldige set die de basis heeft gelegd voor enkele van de fantastische speelgoed dat later kwam.

Lee ook: Heb je deze Thunderbirds speelgoed voertuigen al gezien?

Veelgestelde vragen over het Thunderbirds eiland

Laten we dan nog even stilstaan bij een aantal veelgestelde vragen over het Thunderbirds eiland:

Waar ligt Tracy Island van de Thunderbirds?

Tracy Island is de thuisbasis van de familie Tracy in de televisieserie Thunderbirds uit de jaren 60 van Gerry en Sylvia Anderson. Gelegen in de Zuidelijke Stille Oceaan, dient het zwaar gecamoufleerde eiland de nevenfunctie als de geheime basis van de International Rescue-organisatie.

Is Tracy Island een echte bestaande plek?

Nee, Tracy Island van de Thunderbirds bestaat niet echt, maar voor de live-actiefilm uit 2004 is North Island, op de Seychellen ingezet als de primaire filmlocatie voor de buitenshots van Tracy Island.

Co-producent Mark Huffam beschreef het fictieve eiland als “de meest idyllische plek denkbaar, met kristalhelder water, tropische jungle en bergachtige toppen”, eraan toevoegend dat het “fantastisch” was dat North Island “al deze essentiële elementen” omvatte.

Lees meer: alles over Brains uit de Thunderbirds serie

[wl_faceted_search]

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.