Bigjigs: Super Grappig Iers Speelgoedmerk uit het VK

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Bigjigs is een speelgoed merk van Ierse bodem in het Verenigd Koninkrijk en een echt familiebedrijf bij uitstek.

Het echtpaar Liz en Peter waren beide docenten voordat ze begonnen met speelgoed maken.

Grappigste houten speelgoed

Bigjigs

Met hun ethische waarden en een focus op educatie en ontwikkeling van het kind centraal, maakt Bigjigs ontzettend leuk en verantwoord speelgoed.

Product image

Deze achtergrond heeft ze veel geholpen in het kunnen ontwikkelen van speelgoed dat meewerkt aan de ontwikkeling van kinderen.

Dat het bedrijf hard is gegroeid wil niet zeggen dat Bigjigs het familie aspect uit het oog heeft verloren. De twee zoons van Liz en Peter, Sam en Tom, zijn nu directeurs van het merk.

De hele familie is dan ook nog actief bezig bij het ontwerp- en productieproces van het speelgoed.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Het speelgoed van Bigjigs

Het mooiste (houten) speelgoed vind je misschien wel bij Bigjigs. Van educatieve puzzels tot schattige poppenhuizen, dit merk is werkelijk van alle markten thuis.

Bij Bigjigs staan creativiteit en duurzaamheid centraal en dat is zeker terug te zien in de collecties die dit merk aanbiedt.

Mooie uitnodigende kleuren, interessante ontwerpen en hout van zeer hoge kwaliteit zorgen voor uren speelplezier!

Bigjigs speelgoed

Bigjigs is ook een zeer toegankelijk merk met mooie prijzen die passen bij elke portemonnee.

Houdt jouw kind van prachtige bouwwerken en legt hij of zij het liefst ellenlange treintrajecten aan? Dan kun je bij Bigjigs terecht.

Heeft jouw zoon of dochter liever een uitdagende puzzel om zo de fijne motoriek te trainen? Ook bij Bigjigs zal je vinden wat je zoekt.

Het meeste Bigjigs speelgoed is daarnaast ook draagbaar en dus makkelijk mee te nemen op vakantie of op familiebezoek. Zo hoeft jouw kleine zich dus nooit te vervelen!

Er is echt voor ieder wat te vinden bij dit leuke speelgoed merk. Zelfs de allerkleinsten blijven niet achter met de baby-veilige opties in het aanbod.

Is Bigjigs een ethisch verantwoord bedrijf?

Ja, zeker!

Al het Bigjigs speelgoed dat er te koop is wordt gemaakt in het Midden Oosten, waar Liz, de eigenaresse, regelmatig een bezoek brengt om ervoor te zorgen dat alles op ethische en eerlijke wijze wordt geproduceerd.

Het hout dat wordt gebruikt om het speelgoed te maken voldoet aan alle belangrijke milieu criteria.

Het meest gebruikte hout in Bigjigs speelgoed is rubberhout. Rubberhout is een restproduct van het latex productieproces en dus erg duurzaam hout.

Daarnaast worden ook alle partner merken van Bigjigs geselecteerd op basis van ecologische- en sociale referenties.

Hoe veilig is Bigjigs speelgoed?

Bij Bigjigs staat veiligheid altijd voorop.

Elk stuk speelgoed dat wordt ontworpen en verkocht onder het Bigjigs merk wordt uitgebreid onderzocht en getest door een onafhankelijk lab, om er voor te zorgen dat aan alle veiligheidsstandaarden die in Europa en de VS verplicht zijn, te voldoen.

Dit testproces is ontzettend uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan rigoureuze duurzaamheidstesten, chemische analyse en verfanalyse en aandacht voor leeftijdsgebonden richtlijnen.

Kleine kindjes spelen niet alleen met hun handjes, maar ook met hun mond. Daarom is het dus belangrijk dat het speelgoed geen giftige verf stoffen bevat.

Met Bigjigs speelgoed kun je gelukkig rustig ademhalen; al het speelgoed van dit merk is 100% veilig.

Leren door te spelen

Speelgoed moet niet altijd alleen maar leuk zijn, maar ook leerzaam!

Vooral op jongere leeftijd, wanneer de ontwikkeling van je kleine op zijn hoogtepunt is, is het belangrijk dat speelgoed ook de groei stimuleert.

Het speelgoed van Bigjigs doet precies dat. Met puzzels, nummers en ritme werkt het actief aan de (fijne) motoriek van jouw kindje.

Voor welke leeftijdscategorie is Bigjigs speelgoed het beste geschikt?

Bigjigs heeft speelgoed voor werkelijk elke leeftijdsgroep. Van zachte pluche knuffels tot bijtringen voor baby’s, tot poppen voor peuters en boeken voor de wat oudere kindjes.

Al het speelgoed wordt onderverdeeld in de leeftijdsgroepen:

  • 0 tot 12 maanden
  • 12 tot 24 maanden
  • 2 tot 3 jaar
  • 3 tot 4 jaar
  • 4 tot 7 jaar
  • 8+

Wat voor soort Bigjigs speelgoed is er te koop?

Bigjigs speelgoed is ontzettend divers. Dit merk heeft werkelijk van alles in het assortiment:

Houten treinrails

Met treinen en rails spelen is een geweldige manier om creatief en narratief denken aan te moedigen en fantasierijk spel van je kleine te stimuleren.

De treincollectie is ook erg makkelijk uit te breiden.

Kies bijvoorbeeld voor een prachtige set van rails met trein en bouw de set langzaam uit met een station, een spoorwegovergang, een ophaalbrug of zelfs een draken kraan!

Kijk eens naar hun leuke windmolen!

Kunst & knutselen

Laat je kind zijn of haar creatieve kant ontdekken met het brede scala van Bigjigs creatieve spellen en activiteiten.

Wij vinden bijvoorbeeld hun kralen set erg leuk, waar je kleine prachtige kettingen mee kan rijgen, of de leuke krijt eieren die komen in een echt, schattig eierdoosje.

Onder dit segment vallen ook de vele klei sets van Bigjigs, zoals bijvoorbeeld de bloemen klei set, of de raceauto klei set.

Baby & peuter

Bigjigs vermaakt alle leeftijden, en daar vallen ook de allerkleinsten onder.

De pluche, zachte knuffels bieden je baby troost wanneer ze dit het meeste nodig hebben en voor de iets oudere kindjes is er speelgoed dat goed aansluit aan de ontwikkelingen die rond deze leeftijdsfase het allerbelangrijkste zijn.

Denk bijvoorbeeld aan dieren puzzels of blokkendozen. De leuke kleurtjes zien er vrolijk uit houden jouw kleine uren bezig.

Kijk eens naar hun schattige honden knuffel!

Leerzaam

Eigenlijk biedt het meeste Bigjigs speelgoed een leerzaam aspect maar deze speciale range legt daar vooral de focus op.

De vouwbare blokken leren je kleine alles over organen, tafels, voetbal, planeten en dinosauriërs. Een brede keus aan boeken is ook beschikbaar, met onderwerpen zoals recyclen, het zonnestelsel en dieren.

Je kindje kan natuurlijk ook de buitenwereld ontdekken met de insecten onderzoek potten.

Fantasiespel

Als je kindjes wat ouder zijn, zullen ze waarschijnlijk steeds vrijer fantaseren in hun spel. Met het juiste speelgoed kan je kleine vrijuit de droomwereld betreden!

De poppenhuis sets van Bigjis zijn ontzettend leuk en kleurrijk. Ze zijn ook steeds verder uit te breiden met weer andere meubels, poppen en accessoires.

Ander leuk fantasie speelgoed is de supermarkt set, compleet met scanner, geldlade en bonnetjes rol. Die past ontzettend leuk bij hun winkel set.

Buitenspeelgoed

Is het mooi weer? Dan is er niets mooiers dan lekker buiten spelen!

Speel lekker mee met je kindje buiten en leg een moestuin aan! De gereedschapskit met handig heuptasje is daar perfect voor. Ook hun gieter is leuk voor in de tuin!

Een ping pong set is een andere manier om samen gezellig tijd door te brengen buiten, of hang de schattige schommel op.

Heb je water in de buurt? Dan kun je ook kiezen uit een breed scala aan bootjes en emmers.

Kinder- en slaapkamer

Maak de kinderkamer een ware inspiratie voor je kleine met kleurrijke meubels en decoratie.

De speelmatten zijn niet alleen mooi en handig, maar ze zijn ook ontzettend leuk om mee te spelen! Met een paar auto’s of poppen heeft je kind hier geheid veel plezier van.

Hetzelfde geldt voor de leuke speeltafels van Bigjigs.

Leer je kindje zijn of haar eigen naam spellen met de decoratieve wand letters die verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren en motiefjes.

Spellen, puzzels & cadeautjes

De vele ballen, muziekdozen en puzzels behoren tot deze categorie.

Denk aan leuke legpuzzels of domino sets, maar ook autootjes, en golf- en cricket sets kun je hier vinden.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.