Kunnen AirTracks knappen? Zo voorkom je dit!

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Opblaasbare AirTrack matten zijn de laatste tien jaar erg populair geworden, en dan in het bijzonder onder gymnasten, trickers, cheerleaders en parkour atleten.

Van professionals tot amateurs; Airtracks worden in verschillende sporten gebruikt om voor een zachte, stabiele landing te zorgen en hoge sprongen.

Maar kunnen airtracks ook knappen?

Kunnen AirTracks knappen? Zo voorkom je dit!

Het komt amper voor dat een AirTrack zomaar knapt. Wel is het belangrijk om het uit de buurt te houden van scherpe objecten.

In dit artikel lees je meer over wat je kunt doen om zolang mogelijk te genieten van je Air track, en wat je eventueel kunt ondernemen mocht de Airtrack alsnog stuk gaan.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Kunnen Air tracks gemakkelijk knappen?

Air tracks zijn over het algemeen zeer sterke en duurzame matten.

Wel wordt er aangeraden -mocht je de Air track buiten willen gebruiken – dat je voorkomt dat deze in aanraking komt met scherpe objecten, zoals stenen en stokken.

Het is erg zeldzaam dat een Air track zomaar knapt. Wel is het verstandig om een zeil onder de Air track te plaatsen voor extra bescherming.

Verder wordt er afgeraden om schoenen die je buiten draagt op de Air track te gebruiken, omdat ze gaatjes kunnen veroorzaken mocht er iets scherps onder je schoen zitten.

Als je toch graag schoenen draagt op de Air track, dan adviseer ik je om een paar schoenen te gebruiken die je alleen binnenshuis draagt, of anders alleen op de mat.

Het is erg ongewoon dat een Air track zomaar knapt als iemand er op aan het trainen is, en dan vooral als je Air track van een bekend merk is (zoals Air Track Factory).

Als je dus een Air track van een toonaangevende leverancier koopt, zou deze niet gemakkelijk kapot moeten gaan.

Deze Air tracks zijn gemaakt van kwalitatieve materialen die een goede stuit en een lage impact landing bieden, en gemaakt zijn om lang mee te gaan.

Zullen Air tracks gemakkelijk leeglopen?

Ook hier geldt weer: Een kwalitatieve Air track zal langer opgeblazen blijven.

Air tracks zullen niet gemakkelijk leeglopen. Als jij je Air track ’s nachts opgeblazen houdt, zal het misschien wel wat extra lucht nodig hebben als je het de volgende dag weer wil gebruiken (lees hier hoe je een Airtrack opblaast).

Op de lange termijn (dan hebben we het over maanden en jaren), is het normaal dat Air tracks op den duur hun originele, hoge druk verliezen.

Dat komt meestal doordat de stiksels gaan rafelen en er lucht ontsnapt tijdens het gebruik.

Daarom is het zo belangrijk om in een goede, kwalitatieve Air Track te investeren die gemaakt is met propere stiksels en materialen.

Check je Air track regelmatig

Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je Air track zo lang mogelijk meegaat?

Om te voorkomen dat je Air track schade oploopt, is het belangrijk om je Air track regelmatig te controleren op eventuele problemen.

Ten eerste moet je luchtmat genoeg lucht bevatten, maar niet te veel en ook niet te weinig. Te veel luchtdruk maakt je mat stijf.

Als je er dan hard op landt, loop je het risico dat eventuele zwakke naden barsten.

Te weinig luchtdruk in je airtrack zal je – aan de andere kant- niet genoeg demping bieden en zal je doen wegzakken in de mat.

Als jouw Air track voornamelijk buiten gebruikt, is het controleren van de luchtdruk nog belangrijker.

Warmte beïnvloedt de luchtdruk in de mat, waardoor de mat stijver wordt met een grotere hoeveelheid druk. Koude lucht, daarentegen, vermindert de luchtdruk in de mat.

Maar ook lekkage kan de luchtdruk in je Air track doen dalen, dus moet je die regelmatig controleren.

Controleer af en toe de track op tekenen van slijtage en zorg ervoor dat er geen draden of naden dunner aan het worden zijn.

Bovendien kan elke directe hitte de luchtbaan lichtjes doen smelten, waardoor er op een bepaalde plaats op de luchtbaan zich een luchtbel zal gaan te ontwikkelen.

Een luchtbel in de stof betekent echter niet meteen dat de mat onbruikbaar is.

Het moet echter wel worden gerepareerd, omdat de luchtbel een zwak punt is en kan barsten als je te hard op de airtrack landt.

Lees ook: Wat kun je doen op een AirTrack? Top 4 oefeningen voor thuis

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.