Speelgoed auto’s: de 23 leukste sets van hulpdiensten tot garage

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juli 29, 2020

Bekijk onze top speeltips, gratis doe-boekjes & meer voor de leeftijd van je kind:

Wat is er voor MIJN kind?

Welk kind heeft nu geen speelgoed auto in zijn of haar speelgoed collectie? Van vrachtwagens en raceauto’s tot hulpdienst auto’s en elektrische auto’s met afstandsbediening.

Voeg een racebaan, een speelmat, of een garage toe aan jouw speelgoed collectie om iedere dag gezellig te kunnen spelen en racen met al jouw vriendjes en vriendinnetjes!

Vrrroem! Race door de keuken naar de woonkamer, en weer terug naar de slaapkamer met jouw favoriete speelgoed auto! Schakel terug bij scherpe bochten, en ga vol gas op rechte wegen.

Raas als een echte coureur alle andere autootjes voorbij!

Leukste speelgoed autootjes beoordeeld

Speelgoed auto sets zijn niet alleen geschikt voor de snelheidsduiveltjes, maar ook voor een kind dat bijvoorbeeld een auto verzameling wil beginnen. Er bestaan naast autos ook klassiekers en minitauren.

Een speelgoed auto set is het perfecte cadeau voor autoliefhebbers of kleine scheurmonsters. Rijd je met een sportieve auto, een personenauto, of misschien met een hulpdiensten wagen?

Er is keuze genoeg! Niemand is te oud om met autootjes te spelen!

We hebben verschillende auto’s en auto sets onder de loep genomen, en voor jou de allerleukste producten uitgekozen. Per categorie kun je zien welke onze favoriet is.

Onder de tabel zullen we in detail de speelgoed sets bespreken. Ontdek snel welke auto (set) jouw nieuwe speelgoed wordt!

Onze favoriete auto sets in een snel overzicht:

Soort auto sets Afbeeldingen
Leukste speelgoed auto garage: VTech Toet Toet Auto garage Leukste Auto garage: VTech Toet Toet Auto garage

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto voor je baby: VTech Toet Toet Auto’s Mickey’s treinstation  Leukste auto voor baby: VTech Toet Toet Auto's Mickey's treinstation

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto’s voor je dreumes 1 jaar: New Classic Toys Speelgoedvoertuigen Set Leukste Auto voor dreumes 1 jaar: New Classic Toys Speelgoedvoertuigen Set

(bekijk meer afbeeldingen) 

Leukste speelgoed auto voor je peuter 2 jaar: Janod Story Set brandweerauto en brandweerman Leukste auto voor je peuter 2 jaar: Janod Story Set brandweerauto en brandweerman

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto met afstandsbediening: EXOST Mini Flip  Leukste auto met afstandsbediening: EXOST Mini Flip

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste pull-back auto’s: Scratch Set van 3  Leukste pull-back  auto: Scratch Set van 3 Pull-Back Auto's

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto’s voor buiten: Lillabo Foto van stevige Ikea Lillabo autootjes in de tuin

(bekijk meer afbeeldingen) 

Leukste cabrio speelgoed auto: PLAYMOBIL City Life Privéjet met cabrio Leukste cabrio speelgoed auto: PLAYMOBIL City Life Privéjet met cabrio

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed camper: Robotime Modern Leukste camper: Robotime Modern

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelgoed Dodge Ram: Bruder Dodge pick-up met paardenaanhanger Beste speelgoed Dodge Ram: Bruder Dodge pick-up met paardenaanhanger

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto die van kleur verandert: Hotwheels Colour Shifters  Leukste speelgoed auto die van kleur verandert: Hotwheels Colour Shifters

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto waarvan de deur open kan: Rc sportauto Leukste speelgoed auto waarvan de deur open kan: Rc sportauto

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste elektrische speelgoed auto: Mercedes Benz kinderauto  Mercedes Benz G55 Elektrische kinderauto

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelgoed auto die uit elkaar kan: Theo Klein Bosch Car Tuning Set Beste speelgoed auto die uit elkaar kan: Theo Klein Bosch Car Tuning Set

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelgoed Ford Mustang: Majorette Muscle Cars 5 pack Beste speelgoed Ford Mustang: Majorette Muscle Cars 5 pack

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelgoed graafmachine: Bruder Cat Levensechte graafmachine speelgoed van Bruder

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto met geluid: Bruder brandweerwagen met draailadder Leukste speelgoed auto met geluid: Bruder brandweerwagen met draailadder

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto met grote wielen: Spin Master monster jam monstertruck Leukste speelgoed auto met grote wielen: Sin Master monster jam monstertruck

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto hulpdiensten: 2-Play Politie Ambulance en Brandweer Leukste speelgoed auto hulpdiensten: 2-Play Politie Ambulance en Brandweer

(bekijk meer afbeeldingen) 

Leukste Hot wheels set: Hot Wheels Kurkentrekker Crash – Racebaan Leukste Hot wheels set: Hot Wheels Kurkentrekker Crash - Racebaan

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste speelgoed auto van ijzer: Clayre & Eef Beste speelgoed auto van ijzer: Clayre & Eef

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto met oplegger aanhanger: Melissa & Doug magnetische autolaadkraan van hout Leukste magnetische speelgoed oplegger Melissa & Doug houten autolaadkraan

(bekijk meer afbeeldingen) 

Beste speelgoed auto op zonne energie: Maanrover Bouwpakket Beste speelgoed auto op zonne energie: Maanrover Bouwpakket

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste speelgoed auto garage: VTech Toet Toet Auto garage

Leukste speelgoed garage Vtech toet toet speelset

(bekijk meer afbeeldingen)

Welkom bij de VTech Toet Toet Auto garage!

Rijd met Teun takelwagen op de lift en luister naar de vrolijke deuntjes! Beweeg de lift naar boven, het platform zal dan draaien en het voertuig kan zo naar het parkeerdek worden gebracht.

Als je op de knipperende toetsen drukt, hoor je vrolijke liedjes en zie je mooie kleurtjes. Is de auto vies? Rijd ‘m dan door de wasstraat voor een schrobbeurt.

De Toet Toet auto’s krijgen consistent goede beoordelingen van klanten die ze hebben gekocht, en zo ook deze reviews over deze garage. De meeste kopen het voor de 1e of 2e verjaardag van hun kind of kleinkind en die spelen er heerlijk mee.

Sommigen zeggen alleen dat het wat lastig in elkaar te zetten is, zeker omdat het boekje met instructies wat te wensen overlaat. Dat had ik zelf ook wel een beetje, maar het plaatje nabouwen was op zich gewoon goed te doen.

De meeste geven aan er zo’n 40 minuten mee bezig te zijn.

Het leuke van de set is dat wanneer de autootjes over een van de speciale plekken rijden, dat ze dan een bepaald geluidje maken. Dit doen ze door middel van een aantal knopjes aan de onderkant die op die plek worden ingedrukt of niet.

Zo maakt Teun bijvoorbeeld een bubbelend geluid wanneer hij bij de wasstraat rijdt. In deze video heb ik er wat meer over uitgelegd:

Ook kun je de auto een onderhoudsbeurt laten geven op het reparatie platform. Heb je veel kilometers gemaakt en moet er benzine getankt worden?

Dan stop je bij het tankstation! Een super kleurrijke speelset voor kindjes tussen de één en vijf jaar!

Bekijk hem hier bij bol.com

Lees meer: alles over de leukste autogarages met natuurlijk Toet Toet op nummer 1

Leukste speelgoed auto voor je baby: VTech Toet Toet Auto’s Mickey’s treinstation

Leukste auto voor baby: VTech Toet Toet Auto's Mickey's treinstation

(bekijk meer afbeeldingen)

Allemaal instappen! Met de VTech Toet Toet Auto’s Mickey’s treinstation maken we ons klaar voor een gezellige treinrit.

Ga met Mickey op avontuur en speel met de verschillende beweegbare onderdelen. Mickey geeft vrolijke reacties tijdens het spelen.

De set is ideaal voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Het kind kan namelijk met de handjes de slagbomen bewegen, de wagon koppelen aan de trein, en met het vingertje duwen op de hoed van Goofy.

Ook deze Vtech Toet Toet set krijgt lovende reviews met een 4.6 gemiddeld op bol.com, met name om het speelplezier en het schattige Disney ontwerp. De set is voor net jongere kinderen dan de andere Toet Toet auto’s.

Als je hem alvast kopt voor je baby kan die met name een beetje met de autootjes hannesen, en vanaf 1 jaar beginnen ze echt met de baan aan de slag te gaan.

Een negatieve review geeft wel terecht aan:

Leuk set maar misleidend dat Minnie Mouse auto erbij staat op de foto maar niet in de doos zit. Die moet je apart bestellen.

Hier laat Jace’s Playhouse de set zien, ik heb even geskipped naar het stukje waar de dochter ermee speelt:

De set zal de fantasie van ieder kind prikkelen! De set geeft de mogelijkheid om met het treintje een heel parcours af te gaan. Gegarandeerd uren speelplezier!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste speelgoed auto’s voor je dreumes 1 jaar: New Classic Toys Speelgoedvoertuigen Set

Leukste Auto voor dreumes 1 jaar: New Classic Toys Speelgoedvoertuigen Set

(bekijk meer afbeeldingen)

Voor de kleintjes onder ons is de New Classic Toys Speelgoedvoertuigen Set een ontzettend leuke speelgoed set. Het pakketje bevat vier mooie autos voor de kleine chaffeur!

Je krijgt een politieauto, brandweerauto, ziekenauto, en een taxi. Ga bijvoorbeeld met de politieauto achter de boeven aan en blus een bosbrand met de brandweerauto!

Met de ziekenwagen breng je een zieke naar het ziekenhuis en gebruik de taxi om mensen af te zetten bij hun eindbestemming. Je kan allerlei rollenspellen spelen met de diverse autootjes!

Het is gewoon een set kleine houten autootjes, maar toch een hoop mensen die ze beoordelen en gemiddeld een 4.6 geven, omdat het zo’n solide en fijn speelgoed is, en zo zei iemand:

Fijn om mee te spelen vooral voor kleine kinderhandjes lekker licht en goed afgewerkt

De autootjes zijn gemaakt van duurzame materialen (hout) en kunnen tegen een stootje. Speel gezellig met drie andere vriendjes; zo heeft ieder z’n favoriete autootje!

De speelset is geschikt voor kinderen tussen de één en vier jaar.

Bekijk de set hier bij bol.com

Leukste speelgoed auto voor je peuter 2 jaar: Janod Story Set brandweerauto en brandweerman

Leukste auto voor je peuter 2 jaar: Janod Story Set brandweerauto en brandweerman

(bekijk meer afbeeldingen)

Kleintjes die brandweer verhalen spannend vinden, opgelet! De Story Set – brandweerauto en brandweerman is schattig speelgoed voor de kleine peuter.

Bij deze kleurrijke set van Janod krijg je een brandweermannetje en een brandweerauto, beide gemaakt van hout. Het is ideaal speelgoed voor kleine kinderhandjes.

Ben jij de held van de dag en blus je alle brandjes?

Bekijk hem hier bij bol.com

Leukste speelgoed auto met afstandsbediening: EXOST Mini Flip

Leukste auto met afstandsbediening: EXOST Mini Flip

(bekijk meer afbeeldingen)

Een auto met afstandsbediening besturen? Ook dat kan natuurlijk!

De EXOST – Afstandsbediening Auto is een superstoere rode race auto waar je zowel binnenshuis als buitenshuis mee kan spelen.

Deze raceauto kan werkelijk alle obstakels aan, probeer het eens uit! De auto is voorzien van een tweezijdig aandrijfsysteem en werkt met infraroodtechnologie.

Het speelgoed is geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf ongeveer vijf jaar. Het perfecte speelgoed voor de race fanaatjes onder ons!

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Lees voor radiografisch bestuurbare auto’s voor iets oudere kinderen ook ons artikel specifiek over op afstand bestuurbare auto’s

Leukste pull-back auto’s: Scratch Set van 3

Leukste pull-back  auto: Scratch Set van 3 Pull-Back Auto's

(bekijk meer afbeeldingen)

Wie kent ze niet, de goede oude pull-back autootjes! Bij deze Scratch Set van 3 Pull-Back Auto’s krijg je een racewagen, een pick-up truck en een minibus.

Welke wagen is jouw favoriet? Kies een eindbestemming en rijden maar! Is de benzine op?

Stop onderweg dan even bij het servicestation voor een tankbeurt, of voor het opladen van je elektrische wagen.

Mocht je auto wat vies zijn geworden, dan kun je altijd gebruik maken van de carwash!

De autootjes zijn gemaakt van hout, metaal, en kunststof en zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Veel plezier met je ritjes!

Check de laagste prijzen hier

Leukste speelgoed auto’s voor buiten: Lillabo

Foto van stevige Ikea Lillabo autootjes in de tuin

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze schattige, duurzame autootjes van Lillabo zijn uiterst geschikt voor gebruik buitenshuis, en natuurlijk ook eventueel binnenshuis.

Dit zijn erg chique autootjes, ontworpen door designer Hendrik Johansson. Je krijgt bij deze set drie verschillende autootjes gemaakt van massief hout.

Volgens de designer kan er op diverse manieren met de autos worden gespeeld. Ze prikkelen de fantasie, omdat een kind er rollenspellen mee kan spelen.

Ze krijgen een 4.9 op Ikea en de meeste klanten zeggen dat het gewoon stevige autootjes zijn, en dat vind ik ook, helemaal voor het geld.

En ook nog een heel erg schattige review van een opa:

Op een of andere manier hebben deze LILLABO voertuigjes een bijzondere uitwerking op onze kleinzoon. Hij speelt er graag mee en ze rijden fantastisch! Hij vindt ze zo bijzonder dat deze na het spelen door hem weer in het doosje worden gedaan!

Haha, dat deed onze zoon ook in het begin 🙂

In deze video vertel ik er nog wat meer over:

Doordat kinderen hun eigen combinaties van de auto onderdelen kunnen maken, wordt ook de creativiteit gestimuleerd. Geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden oud.

Bekijk ze bij Ikea

Leukste cabrio speelgoed auto: PLAYMOBIL City Life Privéjet met cabrio

Leukste cabrio speelgoed auto: PLAYMOBIL City Life Privéjet met cabrio

(bekijk meer afbeeldingen)

Op zoek naar een speelgoed auto set inclusief cabrio?

De PLAYMOBIL City Life Privéjet met cabrio geeft je de mogelijkheid om met een privéjet met passagiers en commandant de wereld over te vliegen!

Je kunt zelfs het dak van het vliegtuig afnemen. In de cockpit is er plek voor de piloot, en in het passagiersgedeelte is er ruimte voor twee Playmobil figuurtjes die aan een tafeltje kunnen zitten.

Daarachter is er ruimte voor de koffers en andere bagage. Bij de set krijg je een privéjet, een cabrio, en twee speelfiguren en een hondje.

De set is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Bekijk hem hier bij bol.com

Leukste speelgoed camper: Robotime Modern

Leukste camper: Robotime Modern

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze Robotime Camper Van is helemaal met de hand gemaakt, op milieuvriendelijke wijze! Het is een bijzondere replica van een camper met unieke details.

De set is van hout gemaakt en is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar, maar ook ontzettend tof voor volwassenen. Met 242 stukjes kun je deze bouwset zelf in elkaar zetten.

Het ideale cadeau voor een verjaardag, voor jong en oud! Past perfect in je slaapkamer, in de woonkamer of de kinderkamer.

Erg leuk om mee te spelen, maar ook een echte aanvulling op je interieur!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste speelgoed Dodge Ram: Bruder Dodge pick-up met paardenaanhanger

Beste speelgoed Dodge Ram: Bruder Dodge pick-up met paardenaanhanger

(bekijk meer afbeeldingen)

De RAM 2500 pick-up is een zware pick-up auto door RAM geproduceerd. Deze Bruder Dodge pick-up met paardenaanhanger is duurzaam en heeft legendarische off-road capaciteiten!

De Dodge pick-up heeft een cabine voorzien van vier deuren die open en dicht kunnen. Ook de achterklep kan geopend worden.

Beide assen hebben bladvering voor uiterst comfort en om off-road capaciteiten te leveren. Dankzij de meegeleverde stuurverlenging kan de vooras worden geleid.

Hier is de video van Bruder zelf waarin je ook een beetje kunt zien hoe groot hij is. Best leuk gemaakt trouwens, met stop-motion:

In de trailer kun je het mooie paard plaatsen (die wordt meegeleverd!). De set is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Behalve het paard, worden er geen andere minifiguurtjes meegeleverd.

Check de meest actuele prijzen hier

Leukste speelgoed auto die van kleur verandert: Hotwheels Colour Shifters

Leukste speelgoed auto die van kleur verandert: Hotwheels Colour Shifters

(bekijk meer afbeeldingen)

Als kind had ik al een autootje die van kleur kon veranderen. Je had speelgoed voor meisjes met poppen en dergelijke die dat konden onder warm en koud water, en voor jongens had je de auto’s.

Ik moest daarom ook wel deze Hot Wheels opnemen in de lijst met leukste speelgoed auto’s. Het nadeel is wel dat je van te voren niet weet welke je krijgt dus als je echt op zoek bent naar een specifiek soort auto zijn deze niet voor jou.

Hoewel de reviews op Amazon wat wisselend zijn vinden veel klanten ze toch wel leuk. Iemand gaf aan dat het niet werkt wat hij ook probeerde, maar de meeste mensen kunnen er toch wel leuk speelplezier uit halen:

Precies zoals geadverteerd. Ik bestelde drie auto’s en ze waren gelukkig allemaal anders (dankjewel!!!) De kinderen nemen ze mee naar bad met een kopje ijs en genieten van de kleurveranderingen.

Hier laat Peak Time racing zien hoe het werkt bij een aantal verschillende modellen, ik heb de video geskipped naar waar je de kleurverandering kunt zien:

Toch leuk om er een of twee van te kopen.

Bekijk ze hier bij Amazon

Leukste speelgoed auto waarvan de deur open kan: Rc sportauto

Leukste speelgoed auto waarvan de deur open kan: Rc sportauto

(bekijk meer afbeeldingen)

De Rc sport auto speelgoed met deuren open en dicht is een Radio grafisch bestuurbare race auto, geschikt voor binnen en buiten gebruik. Je kunt op afstand de deuren openen en sluiten.

Je kunt met de auto vooruit, achteruit, links en rechts sturen. De auto heeft ook LED koplampen en achterlichten.

De maximale snelheid is 12 km/h en de auto wordt geleverd met accu en oplader.

Check de beschikbaarheid hier

Beste elektrische speelgoed auto: Mercedes Benz kinderauto

Mercedes Benz G55 Elektrische kinderauto

(bekijk meer afbeeldingen)

We hebben het alleen nog maar over kleine speelgoed autootjes gehad, maar wat dacht je van een auto die je zelf kunt besturen, maar ook eventueel bestuurbaar is met een afstandsbediening?

De Elektrische auto Mercedes Benz ML350 met afstandsbediening ziet er ontzettend mooi uit en maakt gebruik van de nieuwste technologieën en veiligheidsmaatregelen.

Met het voetpedaal kunnen kinderen voor- en achteruit rijden. Door met de auto te spelen, leert een kind ruimtelijk inzicht te ontwikkelen, maar ook behendigheid en fijne motoriek.

Volwassenen kunnen met behulp van de afstandsbediening de controle overnemen en de snelheid bepalen. Bij de set krijg je naast de auto en afstandsbediening ook een accu en een oplader.

Klanten geven het een 3.5 van 5 sterren, en dat is niet zozeer door de kwaliteit of dat hij leuk is, ze geven aan:

leuk geluid en ik vind het een stoer en qua uiterlijk een mooie auto

Maar minpunten zijn een aantal keer dat hij niet altijd compleet werd ontvangen met alles erbij om hem in elkaar te zetten.

Hij is wel echt te gek eenmaal in elkaar gezet:

De auto is wit of zwart van kleur en officieel gelicenseerd. Gebruik dit speelgoed altijd onder toezicht van een volwassene!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste speelgoed auto die uit elkaar kan: Theo Klein Bosch Car Tuning Set

Beste speelgoed auto die uit elkaar kan: Theo Klein Bosch Car Tuning Set

(bekijk meer afbeeldingen)

Zoek je een auto die je op kan bouwen en weer uit elkaar kan halen? Dan is de Theo Klein Bosch Car Tuning Set misschien wel de perfecte oplossing!

Met behulp van

kun je de auto op bouwen en vervolgens weer uit elkaar halen, en dat zo vaak doen als je maar wil!

Hier laat Just For Kids de unboxing zien:

Probeer het eerst zelf uit, en help daarna je vriendjes met het in elkaar zetten van de auto. Deze educatieve speelgoed set zorgt ervoor dat een kind bouw vaardigheden ontwikkelt.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste speelgoed Ford Mustang: Majorette Muscle Cars 5 pack

Beste speelgoed Ford Mustang: Majorette Muscle Cars 5 pack

(bekijk meer afbeeldingen)

Race in klassieke stijl met deze klassieke muscle cars.

Ik denk dat de favoriet van de meeste mensen de Ford Mustang is, maar als je een andere favoriet hebt of gewoon niet kunt kiezen uit deze Amerikaanse klassiekers, dan is deze set van 5 die-cast auto’s iets voor jou:

Hier is Chasing Diecast Cars waar ze deze gift set laten zien, ik heb vooruit gespoeld naar het punt waar ze de auto’s laten zien zodat je een beetje een idee kunt krijgen van hoe groot ze zijn en het materiaal:

Check de meest actuele prijzen hier

Beste speelgoed graafmachine: Bruder Cat

Bruder caterpillar levensechte speelgoed graafmachine

(bekijk meer afbeeldingen)

Is jouw kleine ook zo gek van graafmachines? De Bruder Cat zal dan gegarandeerd in de smaak vallen! Het is een super stevige graafmachine die je ook goed kunt besturen om zand of steentjes op te graven.

Hij krijgt maar liefst een 4.7 van 5 sterren uit meer dan 30 reviews en iedereen heeft het over de stevigheid, en het maakt een leuk cadeau, zo zegt een van de klanten:

Gekocht voor 4e verjaardag zoontje van een vriendin. Nog nooit een kind zo blij gezien met een speelgoed. Meteen mee naar het park geweest. Het ding is ongelooflijk sterk. Alles werkt, de complete zandbak is zo ongeveer verplaatst.

Het is best wel een grote graafmachine, deze van Bruder.

Dit is het caterpillar model “CAT” en hij is best wel groter dan ik had verwacht toen ik hem kreeg en dat is juist ook wel leuk voor mijn zoon om mee te spelen.

Hij is echt heel erg uitgebreid er zit best wel een stevige arm bij. Mijn zoon is nog wel jong maar kan hem nu bedienen met de hand door gewoon de arm te pakken en te bewegen en graven.

Dat kan hij dat al best wel goed snappen gelukkig, want ik zag op internet een paar videootjes van iemand die hem heel behendig met het hendeltje dat bovenop zit liet graven door hem op een bepaalde manier te manipuleren.

Hier laat de speelgoedfabriek zien hoe je hem kunt bedienen:

Dat zag er wel een beetje te moeilijk uit voor hem, dus ik maakte me wel een beetje zorgen of hij dit leuk zou gaan vinden.

Maar hij is wel echt helemaal gek van van alle graafmachines (2 jaar oud) dus hij heeft een grote graafmachine voor buiten die ik hier al eerder eens heb beoordeeld
en dat vindt hij het hartstikke leuk om op te rijden.

Zoiets als deze Bruder is natuurlijk veel handzamer en ook leuk om binnen af en toe mee te gaan spelen, hoewel die ook prima buiten kan.

Hij heeft hartstikke stevige wielen waarmee die door het zand kan rijden en het leuke aan het apparaat zijn al deze pneumatische buizen voor de arm.

Het is een aardig stevige constructie en elk deel van de arm beweegt afzonderlijk, dus hij kan heel hoog, hij kan ook een stuk lager en je kan de arm vastklikken zodat je er gemakkelijk mee kan rijden.

Bruder graafmachine speelgoed

(bekijk meer afbeeldingen)

Verder heb je nog een handig schuifje onderaan de buis zitten waarmee je een deel van de arm kan vastzetten. Hij kan dan nog steeds naar voren en naar achteren bewegen en graven maar hij gaat niet meer helemaal omhoog met de arm.

Zodra je hem weer open klikt kan je het onderste stuk van de arm ook weer mee bewegen dus dat geeft je wat meer bewegingsvrijheid doordat je hem vast kan zetten of los kan maken.

De machine is gemaakt van plastic maar ziet er heel stevig uit. Het bovenste deel kan 360 graden ronddraaien en hij klikt op zijn plaats in het midden.

Om dat gemakkelijker te maken zitten er twee pootjes aan beide zijkanten die naar beneden klikken en hem vastzetten op zijn plek, samen met de schuiver voorop die ook vastgezet kan worden.

In deze video laat ik precies zien welke onderdelen je allemaal kunt bewegen:

Bruder is een Duits bedrijf en staan eigenlijk bekend om van zulk soort realistische graafmachines, bouw machines en tractoren en ze hebben alle bekende merken gelicensed.

In dit geval Caterpillar, maar ze hebben geloof ik ook John Deere, een bekend tractor bedrijf en zo hebben ze heel veel leuke sets voor je kind om mee te spelen met bulldozers of kiepwagens en in dit geval een graafmachine.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste speelgoed auto met geluid: Bruder brandweerwagen met draailadder

Leukste speelgoed auto met geluid: Bruder brandweerwagen met draailadder

(bekijk meer afbeeldingen)

Schiet te hulp met deze Bruder Brandweer Truck! Met de brandweer kun jij mensen redden! Zet de sirene (die echt geluid maakt) aan en laat iedereen weten dat de helden onderweg zijn!

Met meer dan 50 reviews is het een van de populairste brandweerwagens op bol.com en met goede reden.

Omdat hij zo echt is kunnen kids zich een echte brandweerman wanen en net als ik vinden sommigen het leuk om hem al iets eerder te geven aan kinderen voor hun 3e jaar om zo vast hun volgende ontwikkelingsfase mee te pikken:

Mijn kleinzoon van twee jaar is er zo blij mee, hij speelt er heel veel mee. en het stimuleert zijn fantasie.

Hier laat Speelgoed Kijkplezier hem zien

Bij deze mooie speelset krijg je dus een stevige brandweerwagen die licht en geluid produceren. Hij werkt op batterijen en de set is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar oud.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste speelgoed auto met grote wielen: Spin Master monster jam monstertruck

Leukste speelgoed auto met grote wielen: Sin Master monster jam monstertruck

(bekijk meer afbeeldingen)

Wow! Deze Hot wheels monster jam monstertruck is wel heel indrukwekkend!

Deze startset geeft je de mogelijkheid om jouw favoriete Monster Jam-truck te bouwen en deze vervolgens te laten racen.

Er zit zelfs een kant-en klare ramp bij die je kunt gebruiken als oprit of om te gekke stunts op uit te halen. Ook krijg je 227 gram kinetic zand bij de set waar je overheen kunt rijden en de ramp van kunt bouwen.

De Monster Jam-truck is gedetailleerd en heeft met vuil bevlekte banden. Dit maakt het uiterlijk van de truck nóg echter!

Hier is MonsterJamOCD met een complete uitleg:

Wij hadden de Deluxe set gekocht met 2 ramps erbij en nog wat kleine dingetjes, hier kun je de unboxing en demo zien:

Het is de perfecte starterskit voor een snelheidskampioen die wel van enorme, stoere trucks houdt!

De minpunten vond ik alleen dat er niet zoveel kinetisch zand bijzat, wij hadden het geluk zelf al dus we konden de tweede ramp daar mee maken, maar er zat anders niet eens genoeg bij om beide ramps te vullen.

En misschien wil je wel een tweede truck erbij kopen om ook te kunnen racen, want wat is Monster Trucks zonder Monster race…

Bekijk hem hier bij Amazon

Lees ook alles over kinetic sand sets mocht je de wagen willen aanvullen met nog meer zand

Leukste speelgoed auto hulpdiensten: 2-Play Politie Ambulance en Brandweer

Leukste speelgoed auto hulpdiensten: 2-Play Politie Ambulance en Brandweer

(bekijk meer afbeeldingen)

Zorg jij voor veiligheid in jouw woonplaats? Met de DIE CAST Hulpdiensten-set AMBULANCE en POLITIE kun je iedereen te hulp schieten als dat nodig is!

Ze hebben zelfs geluid zodat iedereen aan de kant kan en ze erdoor kan laten totdat alles veilig is! De set is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar.

Ze krijgen een 4.2 op bol.com wat een hele goede beoordeling is en mensen houden van de kwaliteit van de auto’s en de geluiden. Toch ook een paar kanttekeningen tegen gekomen.

Zo had één klant het volgende:

Leuke auto‘s, wel is het zwaailicht van de politie snel stuk gegaan

En een ander merkte het volgende terecht op:

Leuk speelgoed, alleen jammer en apart dat de brandweerauto niet van metaal is

Al met al een hele leuke set waar je kind eindeloos mee kan spelen, en waar het nooit genoeg van zal krijgen!

Bekijk ze hier bij bol.com

Leukste Hot wheels set: Hot Wheels Kurkentrekker Crash – Racebaan

Leukste Hot wheels set: Hot Wheels Kurkentrekker Crash - Racebaan

(bekijk meer afbeeldingen)

Ben jij dol op snelheid en actie? De Hot Wheels Kurkentrekker Crash – Racebaan, die een unieke spiraalvorm heeft, maakt het mogelijk om auto’s met een enorme snelheid over de baan schieten!

De drievoudige looping is een uitdaging, en er zijn 3 crashzones en 3 hogesnelheidsboosters.

Door het spelen met deze set test je je vaardigheden en probleemoplossend vermogen wanneer je de auto’s lanceert zonder deze te laten crashen.

De lancering moet getimed worden, om te voorkomen dat de autos in een van de crashzones belandt.

Hier zijn de twee jongens van Baby Gizmo die hem laten zien:

De set is geschikt voor één tot twee spelers en voor kinderen vanaf 5 jaar oud. Een minpunt is wel dat je bij de set slechts één Hot Wheels auto krijgt, en dat is niet heel erg leuk dus je moet er eigenlijk alsnog meerdere halen, of al hebben.

Op Amazon heeft hij 4.5 sterren van meer dan 700 reviews, want ze verkopen hem natuurlijk over de hele wereld, zo ook in Nederland nu. Wel moet je een beetje uitkijken met welke autootjes je al hebt zoals één klant aangaf:

Mijn 8-jarige zoon vindt dit geweldig. Ze kijken hoe de auto’s keer op keer over het circuit lopen en her en der nieuwe auto’s uitproberen. Sommige auto’s komen wel vast te zitten dus pas op dat je geen grotere hotwheels gebruikt, en het is nogal luidruchtig, maar ze hebben er plezier mee.

Wel is het een uitdagende en spannende set!

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste speelgoed auto van ijzer: Clayre & Eef

Beste speelgoed auto van ijzer: Clayre & Eef

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat dacht je van een mooie, vintage auto? De Clayre & Eef | Model auto ijzeren is een blauw-witte Engelse auto die op het dak een surfboard en een koffer vervoert.

De auto is meer ter decoratie, maar kan ook eventueel gebruikt worden om mee te spelen. Als je de bagagedrager op het dak openklapt, komt er een fotolijstje tevoorschijn!

Check de meest actuele prijzen hier

Leukste speelgoed auto met oplegger aanhanger: Melissa & Doug magnetische autolaadkraan van hout

Melissa & Doug houten magneet oplegger

(bekijk meer afbeeldingen)

De Melissa & Doug magnetische autolaadkraan van hout met voertuigen bestaat uit zes delen en bevat een rode lader met magnetische legerarm, een autotransport aanhanger en vier magnetische houten auto’s.

De vier auto’s hebben allen een andere kleur, te weten rood, blauw, geel en wit en ieder heeft zijn eigen nummertje. Zo leert een kind te tellen, sorteren en groeperen en wordt al spelenderwijs de fantasie gestimuleerd.

Ik had er hier al eerder over geschreven bij het leukste houten speelgoed als houten speelgoed auto, dat de magneet wel ietsje sterker had gemogen.

Dat is ook wel echt zo omdat het wel erg uitdagend wordt om te rijden met de auto terwijl hij iets vast heeft.

Maar het is zo’n leuke en schattige set en mijn zoon is er helemaal vol van. In deze video vertel ik er nog wat meer over:

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste speelgoed auto op zonne energie: Maanrover Bouwpakket

Beste speelgoed auto op zonne energie: Maanrover Bouwpakket

(bekijk meer afbeeldingen)

WOW! Deze Maanrover – Bouwpakket – Op Zonne-Energie is echt ontzettend gaaf! Met dit DIY pakket kun jij je eigen maanrover in elkaar zetten.

Op de maan is er natuurlijk geen elektriciteit, dus daarom werkt deze maanrover op duurzame zonne-energie.

Zo leert een kind ook meer over zonne-energie en weet het dat batterijen eigenlijk het milieu vervuilen. Het perfecte pakket ook voor techniek lesuren op school!

Alternatieve energiebronnen worden steeds belangrijker in deze wereld. Daarom is het essentieel om kinderen al spelenderwijs kennis te laten maken met de energie van de toekomst.

De maanrover heeft een kleurig voorkomen en een beweegbaar zonnepaneel. Het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Hier kun je zien wat er allemaal bij de set zit en hoe je hem bouwt, echt wel voor 10+ tenzij je zelf het meeste van het werk wilt doen:

Conclusie

Het spelen met auto sets is veel meer dan alleen maar plezier!

Het helpt kinderen ook tijdens de gezonde ontwikkeling van de motoriek, het probleemoplossend vermogen en het stimuleert fantasie en creativiteit.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er ontzettend veel speelgoed auto sets te vinden.

Van simpele autotjes tot houten exemplaren, elektrische en bestuurbare autos of zelfs speelgoed autos die op zonne-energie werken!

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.