Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Ontdek Wat Disney Frozen is: Kijkcijfers, Rollen, Liedjes & Meer

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Het is een van de meest populaire films van Disney. En het is een van de meest gespeelde songs van de radio. Maar wat is eigenlijk het verhaal van Frozen?

Frozen is een Disney film over de twee zussen Elsa en Anna. Elsa is een koningsdochter die magische krachten heeft waarmee ze sneeuw en ijs kan maken. Anna is de jongste dochter van de koning en de koningin en de troonopvolger van het koninkrijk Arendelle. Elsa heeft de magische krachten geërfd van haar moeder.

In dit artikel vertel ik je alles over de film en waarom het zo’n geweldig verhaal is.

Frozen

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Frozen: Een groots bekeken Disney film

De Première en Productie

Frozen is een 3D-geanimeerde film van Disney die in december 2013 in première ging. De film werd geproduceerd door Walt Disney Animation Studios en geregisseerd door Chris Buck en Jennifer Lee. Het verhaal werd geschreven door Shane Morris en Jennifer Lee, terwijl de muziek werd gecomponeerd door Christophe Beck en de liedteksten werden geschreven door Robert Lopez en Kristen Anderson-Lopez.

De Personages en Stemmen

Frozen draait om de twee zussen Anna en Elsa, die in het koninkrijk Arendelle wonen. Elsa heeft koubestendige krachten en draagt koude handschoenen om haar krachten onder controle te houden. Wanneer Elsa per ongeluk Anna raakt met haar krachten, slaat Anna bewusteloos en moet ze worden geholpen door de trollen. Om Anna te beschermen, sluit Elsa zichzelf op in haar kamer en laat het koninkrijk in een eeuwige winter achter. Anna gaat op een reis om haar zus te vinden en het koninkrijk te redden.

De stemmen van de personages werden ingesproken door Kristen Bell (Anna), Idina Menzel (Elsa), Jonathan Groff (Kristoff), Josh Gad (Olaf), Santino Fontana (Hans) en vele anderen.

Bezoekersaantal en Prijzen

Frozen was een groot succes en werd een van de best bekeken Disney-films ooit. De film won vele prijzen, waaronder twee Academy Awards voor Beste Animatiefilm en Beste Originele Lied voor “Let It Go”.

In Nederland en België was de film ook een groot succes met een bezoekersaantal van meer dan 2 miljoen.

Merchandise en Populariteit

Dankzij de populariteit van de film werden er veel merchandise producten van Frozen uitgebracht, waaronder speelgoed, kleding en accessoires. De personages uit de film, zoals Elsa, Anna en Olaf, werden erg geliefd bij kinderen en volwassenen.

Alternatieve Titel en Medium

In sommige landen werd Frozen uitgebracht onder een alternatieve titel, zoals “Frozen: The Snow Queen” in Rusland. De film heeft een lengte van 102 minuten en heeft een beeldratio van 2.39:1. Naast de bioscoopversie is de film ook uitgebracht op dvd, blu-ray en streamingdiensten.

De Kunst en Cultuur van Frozen

Frozen is een lange tekenfilm die zich afspeelt in een fictief land. Het verhaal gaat over de hevige strijd tussen de zussen Anna en Elsa en de dingen die komen kijken bij het ontdooien van een bevroren hart. De film heeft een mooie cinematografie en bevat hilarische momenten, zoals het personage Olaf die graag wil ontdooien.

De hoofdpersoon Anna is een gehoorzame, speelse en nieuwsgierige jonge vrouw die alles doet om haar zus te redden. Elsa is een verrader die haar eigen zus wou vermoorden en sindsdien een geheim met zich meedraagt. Het verhaal eindigt met een mooie boodschap over de kracht van liefde en vergeving.

Frozen is een van de beste en meest groots bekeken Disney-films aller tijden en heeft een blijvende impact gehad op de kunst en cultuur van de filmindustrie.

Frozen: Een kijkje naar de kijkcijfers van de animatiefilm

De kijkcijfers van Frozen

Frozen was een van de beste animatiefilms van Disney en won zelfs een Oscar. Het is dan ook geen verrassing dat het de meeste kijkers trok. Gedurende de hele maand december, vanaf de release van de film, was Frozen de groots bekeken film. De film was niet alleen populair op het grote scherm, maar ook op televisie. De kijkcijfers waren heel hoog en de merchandise was niet aan te slepen.

De populariteit van de personages

De personages van Frozen waren enorm populair. Bart Smit en Intertoys hadden moeite om de Frozen-toys op voorraad te houden. De XL-varianten van de personages waren totaal uitverkocht. Gedurende de hele maand december werden er minimaal vier miljoen Frozen-producten verkocht.

Kerstdag

Op kerstdag was de gemiddelde kijker helemaal in de Frozen-sferen. De populariteit van de film was groeiend en veel mensen hadden de film al gezien. De kijkcijfers waren hoog en veel mensen keken de film voor de tweede of derde keer. De kijkcijfers waren zo hoog dat het zelfs de haardvuur-uitzendingen versloeg.

De personages van Frozen

Elsa

Elsa, ook wel bekend als Elsa de Sneeuwkoningin, is de oudere zus van Anna en de troonopvolger van Arendelle. Ze heeft magische krachten waarmee ze sneeuw en ijs kan creëren en manipuleren. Elsa is een complex personage dat worstelt met haar verantwoordelijkheden als koningin en haar angst om haar krachten te gebruiken. Ze wordt vertolkt door Idina Menzel in de Engelse versie en door Willemijn Verkaik in de Nederlandse versie.

Anna

Anna is de jongere zus van Elsa en de hoofdpersoon van de film. Ze is een optimistisch en avontuurlijk persoon die vastbesloten is om haar zus te helpen en haar koninkrijk te redden. Anna wordt vertolkt door Kristen Bell in de Engelse versie en door Noortje Herlaar in de Nederlandse versie.

Olaf

Olaf is een sneeuwpop die tot leven is gekomen door de magie van Elsa. Hij is een grappig en lief personage dat dol is op warme knuffels en zomerse avonturen. Olaf wordt vertolkt door Josh Gad in de Engelse versie en door Carlo Boszhard in de Nederlandse versie.

Kristoff

Kristoff is een stoere bergbewoner die Anna helpt om haar zus te vinden. Hij is een loyale en zorgzame persoon die een speciale band heeft met zijn rendier Sven. Kristoff wordt vertolkt door Jonathan Groff in de Engelse versie en door Benja Bruijning in de Nederlandse versie.

Hans

Hans is de prins van het Zuidelijke Eilandenrijk en de belangrijkste antagonist van de film. Hij doet zich voor als een charmante en vriendelijke persoon, maar heeft eigenlijk kwaadaardige bedoelingen. Hans wordt vertolkt door Santino Fontana in de Engelse versie en door Carlo Boszhard in de Nederlandse versie.

Overige personages

Naast deze hoofdpersonages zijn er nog vele andere personages in Frozen te zien, zoals de trollen, de hertog van Wesselburg, Oaken, en de koning en koningin van Arendelle. Deze personages worden vertolkt door acteurs als Alan Tudyk, Ciarán Hinds, Maia Wilson en Maurice LaMarche.

Frozen is een film die draait om de personages en hun relaties. Elk personage heeft zijn eigen persoonlijkheid en verhaallijn, waardoor de kijker zich gemakkelijk kan identificeren met de personages en hun emoties.

De onvergetelijke liedjes van Disney’s Frozen

Let it Go

Wie kent het niet? Het iconische nummer “Let it Go” gezongen door Elsa, vertolkt door Idina Menzel, is een van de meest bekende liedjes uit de film. Het nummer gaat over het loslaten van angst en het omarmen van wie je werkelijk bent. Het is een krachtig nummer dat veel mensen inspireert en heeft zelfs een Oscar gewonnen voor Beste Originele Nummer.

Do You Want to Build a Snowman?

Dit nummer, gezongen door Anna, Elsa’s jongere zusje, is een van de meest ontroerende nummers uit de film. Het liedje begint vrolijk en speels, maar wordt al snel emotioneel als Anna smeekt om de aandacht van haar zus. Het nummer is een prachtige weergave van de relatie tussen de twee zussen.

For the First Time in Forever

Dit nummer wordt gezongen door Anna en Elsa en is een van de eerste nummers in de film. Het is een vrolijk en opgewekt nummer waarin Anna uitkijkt naar het openstellen van het kasteel voor de eerste keer in jaren. Elsa, aan de andere kant, is bezorgd over het openstellen van het kasteel en laat haar angst zien voor het verliezen van controle over haar krachten.

In Summer

Dit nummer wordt gezongen door Olaf, de grappige sneeuwpop die Anna en Kristoff ontmoeten tijdens hun reis. Het nummer is een vrolijk en luchtig nummer waarin Olaf droomt van de zomer, ondanks het feit dat hij een sneeuwpop is die smelt in de zon. Het nummer is een leuke afwisseling van de meer emotionele nummers in de film.

Fixer Upper

Dit nummer wordt gezongen door de trollen die Anna en Kristoff ontmoeten tijdens hun reis. Het nummer gaat over het feit dat niemand perfect is en dat liefde kan helpen om elkaars gebreken te accepteren. Het is een vrolijk en opgewekt nummer dat een belangrijke boodschap over liefde en acceptatie bevat.

Andere nummers

Naast deze vijf nummers bevat de soundtrack van Frozen nog meer prachtige nummers, waaronder “Frozen Heart”, “Reindeer(s) Are Better Than People” en “Love is an Open Door”. Elk nummer draagt bij aan de algehele sfeer van de film en helpt om het verhaal te vertellen.

Waar draait de film Frozen om?

Het verhaal van Frozen

Frozen is een magische film die gaat over de zusjes Elsa en Anna, prinsessen van het koninkrijk Arendelle. Elsa heeft de gave om ijs te creëren en te beheersen, maar na een tragisch ongeval waarbij ze Anna bijna doodslaat, moet ze haar krachten geheim houden en zichzelf opsluiten in het kasteel. Sindsdien zijn de zusjes nauwelijks nog bij elkaar geweest en is Elsa bang om haar gave te gebruiken.

Elsa’s kroning

Op een dag wordt Elsa gekroond tot koningin van Arendelle en er wordt een groot feest georganiseerd. Anna is helemaal in haar nopjes en kan niet wachten om Elsa weer te zien. Maar wanneer ze Elsa om een dans vraagt, loopt het helemaal mis en slaat Elsa haar zusje met haar krachten bewusteloos. In paniek vlucht Elsa het koninkrijk uit en laat ze een eeuwige winter achter.

Anna gaat achter Elsa aan

Anna is vastbesloten om haar zusje te vinden en het koninkrijk te redden van de eeuwige winter. Onderweg ontmoet ze Kristoff, een stoere bergbewoner, en Olaf, een grappige sneeuwpop die Elsa heeft gecreëerd. Samen gaan ze op zoek naar Elsa en proberen ze haar te overtuigen om terug te keren naar Arendelle.

Het noodlot slaat toe

Maar wanneer Anna Elsa eindelijk vindt, gaat alles anders dan verwacht. Het noodlot slaat toe en Anna wordt door Elsa’s krachten geraakt. De enige manier om Anna te redden is door een speciale zoen van haar geliefde, maar die is nergens te bekennen. Elsa vlucht opnieuw weg en laat Anna achter in de zorg van Kristoff en Olaf.

De afloop

Uiteindelijk lukt het Anna om haar geliefde te vinden en hem te zoenen, waardoor ze gered wordt. Elsa realiseert zich dat ze niet langer bang hoeft te zijn voor haar gave en dat ze deze kan gebruiken om het koninkrijk te helpen. Samen met Anna, Kristoff en Olaf zorgen ze ervoor dat de eeuwige winter verdwijnt en dat Arendelle weer compleet wordt.

Voor wie is Disney’s Frozen geschikt?

Van jong tot oud, iedereen kan genieten van deze film

Disney’s Frozen is een animatiefilm geproduceerd door Walt Disney Animation Studios. De film is losjes gebaseerd op het sprookje van de Deense schrijver Christian Andersen, de Sneeuwkoningin. De officiële minimum leeftijd voor deze film is 6 jaar, maar eigenlijk is deze film gewoon geschikt voor iedereen die van een gezellige film houdt. Het is een leuke film om op te zetten op een regenachtige zondagmiddag of tijdens een feestje met vrienden en familie.

De film is vrolijk en bevat flauwe grapjes

De opzet van de film is om de kijkers een vrolijke en gezellige tijd te bezorgen. De film bevat flauwe grapjes en stiekeme scenes die zowel kinderen als volwassenen zullen waarderen. De meeste mensen kennen de liedjes wel en zullen stiekem meezingen tijdens het bekijken van de film.

De film is geschikt voor kinderen

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud. De film bevat geen enge of gewelddadige scenes. Het sneeuwmonster en de spannende achtervolgingsscenes zijn nauwelijks eng te noemen. De gave krachten van Elsa en het tragische verleden van de zusjes zorgen wel voor wat kriebels, maar zijn niet angstwekkend.

De film is geschikt voor fans van Disney en prinsessenfilms

De film is een schitterende versie van een prinsessenfilm. Het is een bijzondere film die anders is dan de standaard prinsessenfilms. Fans van Disney zullen de film zeker waarderen.

Waar kan je Frozen bekijken?

Thuis op je Smart TV, tablet of telefoon

Als je Frozen wilt zien, hoef je niet meer naar de bioscoop of het pretpark te gaan. Tegenwoordig zijn er legio veilige alternatieven om de film te bekijken. Zo kun je de film makkelijk installeren op je Smart TV, tablet of telefoon. Je kunt de film ook downloaden, maar dat is niet altijd even legaal en veilig. Het beste kun je de film streamen via een betaalde dienst.

Betaalde diensten

Er zijn verschillende betaalde diensten waar je Frozen kunt kijken. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire diensten:

 • Pathé Thuis: hier kun je de film huren of kopen voor een paar euro. Je kunt de film dan 48 uur lang bekijken.
 • Apple TV: hier kun je de film kopen voor €13,99 of huren voor €4,99. Je kunt de film dan 48 uur lang bekijken.
 • Disney+: hier kun je niet alleen Frozen, maar ook de vervolgfilm Frozen II bekijken. Je betaalt €6,99 per maand en kunt de films onbeperkt bekijken. Daarnaast geeft Disney+ ook toegang tot alle klassiekers van Disney, National Geographic en unieke werken.

Gratis kijken

Als je geen geld wilt uitgeven om Frozen te kijken, kun je ook op zoek gaan naar gratis alternatieven. Hierbij moet je wel goed opletten dat je niet per ongeluk illegaal downloadt of op een onveilige website terechtkomt. Hieronder vind je een aantal opties:

 • Zoek op YouTube naar de trailer van Frozen en bekijk deze voordat je de film gaat kijken.
 • Kijk op websites als Hopper, Hamster en Popcorn Time. Let wel op dat deze websites niet altijd legaal zijn en dat je hiermee risico loopt op een boete.
 • Vraag aan vrienden of familie of zij de film hebben en of je deze mag lenen.

Tijdens een bezoek aan Disneyland of een Disney-hotel

Als je een echte fan bent van Frozen, kun je de film ook bekijken tijdens een bezoek aan Disneyland of een Disney-hotel. Hier worden regelmatig films vertoond en kun je genieten van de magie van Disney.

Beleef de magie van Frozen in Disneyland Paris met de Frozen Experience

Ontdek de Frozen Celebration in Disneyland Paris

Vanaf januari tot medio maart kan je genieten van de Frozen Celebration in Disneyland Paris. Dit evenement biedt een divers aanbod aan activiteiten en exclusieve merchandise. Ontmoet en begroet de inwoners van Arendelle en breng de film terug tot leven met de Enchanted Journey.

Ervaar de Frozen Enchanted Journey

De Frozen Enchanted Journey is een 3 meter hoge attractie die start in Fantasyland en stopt op het plein voor het kasteel van Doornroosje. Tijdens deze reis worden vier podia aangedaan waarbij grote nummers uit de film volledig worden gedragen door dansers in kleurrijke kostuums. De dansers vormen een medley van de bekende nummers uit de film en dragen exlusieve outfits die alleen in Disneyland Paris verkrijgbaar zijn.

Bekijk de Frozen 2 musical

Voor de gasten die de eerste Frozen musical al gezien hebben, is er nu de Frozen 2 musical. Deze interactieve musical is een extra gelegenheid om de magie van Frozen te beleven.

Maak kennis met de bekende personages

Ontmoet en begroet de bekende personages uit de film zoals Sven en Olaf. Maak exclusieve foto’s en koop merchandise die alleen in Disneyland Paris verkrijgbaar is.

Bezoek de Frozen Animation Attractie

In de Frozen Animation Attractie kan je meer leren over de animatie van de film en hoe de personages tot leven zijn gekomen.

Shop in de Frozen winkel

In de Frozen winkel kan je terecht voor al je Frozen merchandise. Van exclusieve outfits tot speelgoed en accessoires, er is voor ieder wat wils.

Belangrijk om te weten

 • Een geldig toegangsticket voor Disneyland Paris is vereist om de Frozen Experience te bezoeken.
 • Houd rekening met het gastenbeleid en houd toezicht op kinderen.
 • De Frozen Experience is alleen beschikbaar van januari tot medio maart.
 • Boek voordelig met aanbiedingen en betaal géén boekingskosten.
 • Kies eerst de samenstelling van je reisgezelschap en vul vervolgens je gegevens in om te boeken.
 • Disneyland Paris vormt het epicentrum van de festiviteiten in het winterseizoen en het voorjaar.

Oh nee! Het oorspronkelijke einde van Disney’s Frozen blijkt heel anders bedoeld te zijn

Een minder goed aflopend einde

Toen Frozen in 2013 uitkwam, werd het al snel de meest succesvolle animatiefilm ooit. Het verhaal van de zussen Elsa en Anna, en de onvergetelijke liedjes, veroverden de box office en brachten meer dan 1 miljard euro op. Maar wat als we je vertellen dat het oorspronkelijke einde van de film héél anders bedoeld was?

De oorsprong van het verhaal

Screenwriter Lee en animation chief Ed Catmull vertelden dat het oorspronkelijke einde van Frozen een totaal andere richting opging dan de uiteindelijke versie. Het begon allemaal met een verhaal over een ijskoningin die een koninkrijk bevroor. De koninklijke familie was zelfs betrokken bij de creatie van de film en deelde eerder al een heleboel verhalen en eerdere concepten.

De oorspronkelijke villain

In het oorspronkelijke verhaal was de ijskoningin de villain en was de heldin een onschuldige prinses die bij de strijd betrokken raakte. Er was zelfs een grote, epische strijd tussen de heldin en de ijskoningin, waarbij sneeuwmonsters werden gecreëerd om de heldin te helpen.

Conclusie

Frozen is een prachtig animatiefilmpje met een mooi verhaal over liefde en vergeving. De film is een groot succes geworden en heeft een blijvende impact gehad op de kunst cultuur filmindustrie.

Het is een goed idee om de film te kijken en de merchandise producten te kopen. Misschien kun je zelfs de liedjes leren zingen. Zoals je hebt kunnen lezen is het een waardevolle ervaring die je leven zal veranderen.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.