7 beste speelgoed auto’s met licht & geluid voor geweldig fantasiespel

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Er zijn heel wat speelgoed auto’s met vervelend licht en geluid. Veel te hard of het lijkt helemaal niet op hun functie.

Gelukkig zijn er ook merken als Playmobil met deze politiebus die een realistische wagen neerzetten die leuk is om mee te spelen. Een geweldige speelset die met al het andere Playmobil speelgoed mee kan doen.

Maar er zijn meer goede opties. In deze gids bekijk ik de 7 beste speelgoed auto’s met licht en geluid en waar je op moet letten bij aanschaf.

Beste speelgoed auto's met licht en geluid

Laten we de top opties snel bekijken. Daarna ga ik dieper in op elk van deze keuzes.

Overall beste speelgoed auto met licht en geluid

PlaymobilPolitiebus 70899

Playmobil is altijd perfect voor fantasiespel. Je krijgt niet alleen een auto die goed rijdt, maar ook heel wat accessoires.

Product image

Beste goedkope speelgoed auto met licht en geluid

CatTough Machines Dump Truck

Voor een goedkope auto heeft hij erg realistische geluiden. Het is een 10-inch (25 cm) Cat kiepwagen gemaakt van erg stevig plastic.

Product image

Beste brandweer auto met geluid

BruderMAN Brandweerwagen 02771

Veel functies geven eindeloos speelplezier: van de hoge kraan tot echt werkende brandweerslang.

Product image

Beste speelgoed auto’s met licht en geluid voor baby’s

VtechToet-Toet Auto’s Garage

Verhogingen op de weg drukken sommige pinnen onder de auto in zodat hij een zin die hoort bij die plek op de garage, zoals de wasstraat.

Product image

Rijdt het beste

Dickie ToysPolitie Interceptor

Een auto die lekker rijdt met grote wielen. Hij is gemaakt met een officiële Ford-licentie voor een Interceptor politie cruiser op 1:18e schaal.

Product image

Beste die-cast auto met licht en geluid

Majorette213712001 Grand Series City Mercedes-Benz Sprinter Ambulance

Majorette heeft altijd onwijs stevige die-cast auto’s met veel detail met transparante ramen en een gedetailleerd interieur.

Product image

Beste activiteiten

JoyinVuilniswagen

Uit elkaar te halen met de schroevendraaier. De leukste activiteit is de vuilnisarm die de 3 bijgeleverde vuilnisbakken daadwerkelijk op kan tillen.

Product image

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Speelgoed auto met licht en geluid koopgids

Waar moet je op letten bij het kopen van speelgoed auto’s met licht en geluid?.

Dat ze leuk zijn om mee te spelen natuurlijk. Maar ook dat het geluid niet vervelend wordt.

Sommig speelgoed is veel te hard. Heb jij ook wel eens speelgoed afgeplakt op de luidspreker zodat hij wat minder hard was :)

Nou, ik wel.

Daarnaast moet het geluid ook wel lijken op de functie. Bijvoorbeeld een politie sirene of een realistisch motorgeluid.

Daarnaast zijn er met speelgoed auto’s nog een paar dingen om op te letten.

Duurzaamheid

Er zijn best wat verschillen in kwaliteit tussen speelgoed auto merken. Kijk maar naar het verschil tussen Bruder en Dickie Toys, je voelt duidelijk de kwaliteit.

Bij speelgoed auto’s voor peuters als het Toet Toet assortiment van Vtech kan er in ieder geval vrijwel niets stuk. Dat is waar ik extra op heb gelet bij het beoordelen van de duurzaamheid van de auto’s.

Kwaliteit van rijden

Bij speelgoed auto’s wil je dat ze goed kunnen rijden. Sommige zijn wellicht alleen voor display, en niet om mee te spelen. Maar toch wil je dat ze goed kunnen rollen.

Een aantal zaken om op te letten zijn:

 1. de afstand van de wielen tot het chassis: sommige speelgoed auto’s lopen aan waardoor ze niet zo lekker rijden
 2. de stevigheid van de as: sommige speelgoed auto’s zijn erg wiebelig waardoor de wielen ver naar binnen en buiten kunnen bewegen, en alsnog aanlopen
 3. de kwaliteit van de wielen: is het plastic of zitten er echt rubberen wielen om de banden? Rubber rolt een heel stuk beter
 4. het gewicht van de auto: misschien realiseer je je dit niet gelijk, maar het gewicht van de auto speelt een erg grote rol in hoe lekker hij rolt. Een zwaardere auto van diecast of hout rolt een stuk beter en verder dan een plastic auto

Herspeelbaarheid

Een groot deel van de herspeelbaarheid van de auto zit hem in hoe goed hij rijdt, maar er zijn andere factoren die bepalen hoe vaak ze er naar terug keren.

De leeftijd speelt ook mee. Is het een auto die na de peutertijd links blijft liggen of kan hij langer mee doordat hij ook voor oudere kinderen geschikt is?

Ook het aantal extra functies speelt erg mee, zoals de extra poppetjes bij Playmobil of de vuilsnibakken bij Joyin.

Ik heb elk van de auto’s op deze lijst op deze onderdelen beoordeeld op een 5-punts schaal.

Top 7 speelgoed auto’s met licht en geluid beoordeeld

Overall beste speelgoed auto met licht en geluid

Playmobil Politiebus 70899

Product image
8.8
Toy score
Rijden
3.8
Herspeelbaar
4.6
Duurzaamheid
4.8
Beste voor
 • Veel accessoires voor fantasiespel
 • Realistisch geluid
Minder goed
 • Rijdt niet zo goed als echte speelgoed auto’s

Playmobil is altijd perfect voor fantasiespel. Je krijgt niet alleen een auto die goed rijdt, maar ook heel wat accessoires.

Zo ook weer bij deze politie bus. De knop op het dak zet de lichten en het geluid aan voor een realistisch politie geluid.

Er zitten twee popjes bij maar er is genoeg ruimte in de bus voor zeven en de achterbank kan worden neergeklapt voor meer opbergruimte.

Verder zitten er handboeien bij, een walkie-talkie en 2 pistolen. Je kunt de boeven gemakkelijk vervoeren in de bus want het dak is afneembaar en de schuifdeur aan de zijkant en achterdeuren kunnen echt open.

Een echte speelgoed auto zoals de Interceptor van Dickie Toys rijdt wel iets beter dan Playmobil. Dit is meer een speelset.

Beste goedkope speelgoed auto met licht en geluid

Cat Tough Machines Dump Truck

Product image
8.7
Toy score
Rijden
4.3
Herspeelbaar
4.5
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Stevig plastic
 • Veel geluiden zoals hydraulische actie en achteruitrijden
Minder goed
 • Kiep bak kan een zwakke plek zijn

Voor een goedkope auto heeft hij erg realistische geluiden. Het is een 10-inch (25 cm) Cat kiepwagen gemaakt van erg stevig plastic.

De motor rommelt wanneer je de auto start. Verder heeft hij knipperlichten, motortoeren, achteruitrijden en hydraulische geluiden.

Er gaan 2 AA batterijen in en hij kan er best lang op. De auto is ook super stevig, maar er zit één zwakke plek bij de aansluiting van de bak. Daar zou hij naar verloop van tijd kunnen breken.

Maar bij ons ging hij heel erg lang mee met heftig spel dus zeker eentje voor wilde kinderen.

Beste brandweer auto met geluid

Bruder MAN Brandweerwagen 02771

Product image
8.9
Toy score
Rijden
4.3
Herspeelbaar
4.6
Duurzaamheid
4.4
Beste voor
 • Geweldig stevige bouw
 • Goede kraan en echt werkende brandweerslang
Minder goed
 • Erg groot en lastig om met ander speelgoed te combineren

Schiet te hulp met deze Bruder Brandweer Truck! Met de brandweer kun jij mensen redden! Zet de sirene (die echt geluid maakt) aan en laat iedereen weten dat de helden onderweg zijn!

Hij heeft natuurlijk een hoge kraan dus dat is heel leuk en kun je omhoog en naar beneden doen dan en hij kan ook heel ver uit strekken met het bakje die kan kantelen.

Verder kan de voorkant los en dan zie je eigenlijk onder de motorkap in zo’n auto wat er allemaal in zit.

De voorkant heeft een zwaailicht met 4 knoppen. Hiermee kun je verschillende sirenes aanzetten en een soort motorgeluid. Dat is een beetje wazig. Hij heeft ook een spuitgeluid.

Er zit een klepje die open kan en daar onder zit een reservoir die je met water kunt vullen. Dat is vooral wel leuk in de zomer natuurlijk om naar buiten mee te nemen om dan te gaan spuiten, en hij kan best wel ver spuiten.

Met het pompje kun je het eerst een paar keer oppompen en je moet eigenlijk de water druk er op pompen. Het is een beetje een klassieke brandweerauto zoals ze dat misschien vroeger gedaan zouden hebben.

Bruder MAN echt werkende brandweerslang

De auto is ook vrij groot. Erg groot eigenlijk. Dat is heel cool natuurlijk, maar het maakt hem lastig om te combineren met ander speelgoed.

Gelukkig hebben we nog aardig wat ander Bruder speelgoed waar hij precies bij past, maar veel ander speelgoed is in 1:24 schaal of kleiner.

Toch is hij erg leuk om mee te spelen.

Beste speelgoed auto’s met licht en geluid voor baby’s

VTech Toet-Toet Auto’s Garage

Product image
7.9
Toy score
Features
4.5
Rijden
3.2
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • De auto maakt geluid op verschillende punten op de baan
 • De garage maakt zelf ook geluid
 • Leuke wasstraat
Minder goed
 • Leuker wanneer je meer Toet Toet Auto’s baanstukken en auto’s hebt

Leeftijd: 12 maanden +

De Vtech Toet Toet autogarage is wat wij hebben gekozen voor onze zoon. We hadden al een los Toet Toet autootje gekregen, ik denk vast bij zijn geboorte of toen hij 1 werd misschien.

En hij speelde al best wel leuk met de auto. Als je op de voorkant drukt dan maakt hij geluid en hij kon er natuurlijk mee rond rijden.

Maar wat de autootjes echt heel leuk maakt, is dat ze pinnetjes aan de onderkant hebben zitten die het mogelijk maken om verschillende zinnen te zeggen.

Daarom werd het tijd om de garage eens uit te proberen, want daar zitten namelijk ook verhogingen op en wanneer de auto eroverheen rijdt worden de pinnetjes aan de onderkant op een bepaalde manier ingedrukt.

Doordat sommige pinnen worden ingedrukt en andere niet zegt het autootje een bepaalde zin die hoort bij die plek op de garage:

 • zoals gaan parkeren,
 • gaan wassen in de wasstraat
 • op de lift rijden om naar boven en naar beneden te gaan
 • Op het reparatieplatform te staan klaar voor onderhoud

Dat soort dingen.

De garage zelf kan ook geluid maken door op de knopjes te drukken en er zit één takelwagen bij die nummers, frases en leuke geluidseffecten triggert wanneer deze een van de 9 SmartPoints van de garage doorkruist.

Het enige jammere eraan vond ik dat de auto die erbij zit juist een van de minst geschikte is voor de garage omdat hij een beetje hoog is en niet zo lekker van de garage glijbaan afrijdt, terwijl de auto die we al hadden er veel beter vanaf kan rijden.

Maar goed, dit is slechts een klein detail en onmiddelijk verholpen als je meerdere auto’s ervoor koopt.

Waarom ik hem leuk vind: een goed geprijsde, eenvoudig te monteren garage die stevig is opgezet voor kinderen jonger dan 3 jaar en veel voor het geld biedt.

De knoppen om op te drukken zijn mooi en stevig, en de geluidseffecten zijn geweldig, vermakelijk en educatief, maar niet te overweldigend en hij heeft gelukkig ook twee volume niveau’s.

Rijdt het beste

Dickie Toys Politie Interceptor

Product image
8.5
Toy score
Rijden
4.8
Herspeelbaar
4.3
Duurzaamheid
3.7
Beste voor
 • Rijdt erg goed
 • Echte Ford politie cruiser
Minder goed
 • Goedkoop plastic
 • Onderdelen kunnen afbreken

Een auto die lekker rijdt met grote wielen. Hij is gemaakt met een officiële Ford-licentie voor een Interceptor politie cruiser op 1:18e schaal.

Ook deze heeft de knopjes bovenop zitten bij de zwaailichten zodat hij licht geeft en geluid maakt.

De benodigde batterijen zitten er al bij en hij is voor kinderen vanaf 3 jaar omdat er wat onderdelen aanzitten die eraf zouden kunnen.

Het is niet de stevigste auto. Je voelt duidelijk verschil tussen het plastic van Dickie Toys en Bruder, wat plastic uit de auto-industrie gebruikt.

Hij is ook een stuk goedkoper dan zulke merken, maar het zal wellicht geen stuk speelgoed voor generaties zijn, zoals Bruder dat is.

Hij rijdt wel erg lekker en dat is uiteindelijk het belangrijkste voor je peuter en kleuter, iets waar ze gewoon lekker mee kunnen spelen.

Beste die-cast auto met licht en geluid

Majorette 213712001 Grand Series City Mercedes-Benz Sprinter Ambulance

Product image
9.5
Toy score
Rijden
4.8
Herspeelbaar
4.7
Duurzaamheid
4.8
Beste voor
 • Echt rubberen banden rijden goed
 • Die-cast en super stevig
 • Geluid is weggewerkt zodat je geen lelijke drukknoppen ziet
Minder goed
 • Niet geschikt voor kleine peuters
 • Erg klein

Bij deze Majorette gaat het om het ambulance thema. Die hadden we nog niet op de lijst maar is natuurlijk perfect geschikt voor licht en geluid.

Majorette heeft altijd onwijs stevige die-cast auto’s met veel detail. Zo heeft deze ambulance transparante ramen en een gedetailleerd interieur.

De achterdeuren kunnen open om patiënten te laden en te lossen, dus dat geeft nog een extra element aan fantasiespel.

De banden zijn echt rubber en rijden goed. Het is een lekker kleine auto die past bij veel andere speelgoed auto’s voor kleuters zoals Hot Wheels en natuurlijk andere Majorette auto’s.

Ze hebben het geluidssysteem ook goed weggewerkt in de banden. Wanneer je de voorwielen naar beneden drukt gaat het geluid aan zodat je bovenop geen lelijke drukknoppen hebt.

Zo blijft de ambulance eruit zien als een echte ambulance.

Hij is zo’n 15 cm lang (6 inch) en dat is 1:43 schaal. Dit kleine formaat en harde buitenkant maakt hem iets minder geschikt voor baby’s en kleine peuters, maar perfect voor kinderen vanaf 3 jaar.

Beste activiteiten

Joyin Vuilniswagen

Product image
8.1
Toy score
Rijden
3.7
Herspeelbaar
4.8
Duurzaamheid
3.7
Beste voor
 • Veel activiteiten in één
 • Vuilniswagen thema spreekt erg aan
Minder goed
 • Goedkope bouwkwaliteit
 • Niet alle activiteiten zijn helemaal goed uitgewerkt

Joyin is niet mijn lievelingsmerk want het is wat goedkoop plastic, maar de hoeveelheid plezier die ze telkens in hun speelgoed weten te stoppen is enorm.

En mijn zoon vindt de bouwkwaliteit nooit zo’n probleem.

Deze vuilniswagen is uit elkaar te halen met de schroevendraaier met 3 soorten vervangbare koppen. Hij is 12,5 inch lang en 4,5 inch breed (31 x 11,4 cm).

De leukste activiteit is de vuilnisarm die de 3 bijgeleverde vuilnisbakken daadwerkelijk op kan tillen.

Het is ook nog een door wrijving aangedreven systeem (push-n-go zonder batterijen) en hij heeft licht en geluid.

Hij is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar omdat alle schroefjes en dergelijke erg klein zijn. Maar als je erbij blijft zou een 2-jarige er ook mee kunnen spelen.

Waarschijnlijk zul je hem zelf vaak weer in elkaar moeten zetten want losschroeven kunnen ze wel met 3, maar het ding in elkaar krijgen niet meer.

Ze hebben wel een hele hoop in één auto proberen te proppen waardoor alles niet helemaal goed is uitgewerkt.

Maar het geeft een hoop speelplezier en het is vooral ik die er een probleem mee heeft, niet mijn kind.

Conclusie

Wanneer het op licht en geluid aankomt is er een hoop onzin te koop. Het lijkt alsof alle goedkope merken hier als eerste induiken, omdat het gemakkelijk scoren is bij kinderen.

Maar jij moet er ook naar luisteren. Bij het speelgoed op deze lijst weet je zeker dat je kwaliteit koopt.

Lees ook: we hebben veel speelgoed auto’s beoordeeld en dit zijn de beste

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.