5 beste batterij gedreven treinen voor houten treinbanen

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Beste batterij gedreven treinen

Batterij aangedreven treinen zijn speelgoedtreinen die werken op batterijen. Ze zijn ontworpen om te rijden op houten treinsporen en bieden de mogelijkheid om je treinsets vanzelf te laten rijden.

Het spelen met batterij aangedreven treinen is leuk omdat het kinderen de kans biedt om hun creativiteit en verbeeldingskracht te gebruiken en meer met de baan en de speelfiguren bezig te zijn dan met het rijden van de trein, allemaal goed voor fantasiespel.

Niet elke locomotief is hetzelfde, dus in dit artikel help ik je kiezen met uitgebreide vergelijkingen. Kies hieronder naar welke informatie je met name op zoek bent.

Hoe wil je dit artikel doorlopen?

De Hape Locomotief op Batterijen No 1 is het goedkoopste product met een prijs van €13,99 ($12.99). De lage prijs is te danken aan het feit dat het maar één onderdeel heeft. Ondanks de lage prijs, scoort het product hoog op prijs-kwaliteit met een 9,4. Dit komt mede door de vele awards die het merk heeft gewonnen.

Vervolgens hebben we de STOBOK Elektrische RC Trein die iets duurder is met €21,65 ($18.99). Dit product heeft met een wagon en popje meer onderdelen dan de Hape Locomotief, wat de hogere prijs verklaart. Echter, de prijs-kwaliteit score is lager met een 7,8 en bestaat uit goedkopere materialen.

De Hape App Remote Control Engine kost €29,99 ($24.49) en heeft een vergelijkbare prijs-kwaliteit score als de Hape Locomotief, namelijk een 9,2. Dit product is duurder omdat het meer technologie bevat, zoals de app-besturing.

De Brio Steaming Train 33884 is nog duurder met een prijs van €38,99 ($49.99). Ondanks dat het minder onderdelen heeft dan de STOBOK trein, is het duurder vanwege het merk en de kwaliteit van het product, wat terug te zien is in de prijs-kwaliteit score van 8,2 en de vele awards die het merk heeft gewonnen.

Tot slot hebben we de Brio Mijn Eerste Treinset op Batterijen 33710 met de hoogste prijs van €48,78 ($57.70). Dit product heeft de meeste onderdelen en is daardoor het duurst. Echter, de prijs-kwaliteit score is lager dan de andere producten met een 7,6, wat betekent dat je meer betaalt voor de hoeveelheid onderdelen dan voor de kwaliteit van het product.
Voor de allerkleinsten is de Brio Mijn Eerste Treinset op Batterijen 33710 een uitstekende keuze. Deze set is geschikt vanaf 1 jaar, met de beste leeftijd tussen de 2 en 3 jaar. Het is een eenvoudige set zonder kleine onderdelen, wat het veilig maakt voor de jongste kinderen.

Vanaf 3 jaar zijn er meerdere opties. De Hape Locomotief op Batterijen No 1 en de STOBOK Elektrische RC Trein zijn beide geschikt vanaf deze leeftijd, met de beste leeftijd tussen de 3 en 5 jaar. Beide zijn eenvoudig in gebruik en hebben geen kleine onderdelen. De STOBOK trein is gemaakt van niet-giftig materiaal, wat een extra veiligheidsaspect biedt.

Ook de Brio Steaming Train 33884 en de Hape App Remote Control Engine zijn geschikt vanaf 3 jaar, maar deze bieden speelplezier tot een iets hogere leeftijd, namelijk tot 7 jaar. De beste leeftijd voor deze treinen ligt tussen de 3 en 6 jaar. Beide treinen zijn eenvoudig in gebruik en gemaakt van niet-giftig materiaal, wat ze veilig maakt voor kinderen.
De Hape App Remote Control Engine biedt de langste speeltijd. Het gebruiksgemak en de verbeelding zijn hoog, wat bijdraagt aan de verlengde speeltijd. De sociale interactie en veelzijdigheid zijn vergelijkbaar met andere treinen, maar de app-besturing geeft een unieke draai.

De STOBOK Elektrische RC Trein, Brio Steaming Train 33884 en Hape Locomotief op Batterijen No 1 hebben een aardige speeltijd. De STOBOK trein heeft een controller voor interactiviteit, terwijl de Brio en Hape treinen knoppen hebben. Ze hebben allemaal een hoge score voor verbeelding en open einde, wat bijdraagt aan de langere speeltijd. De Brio trein heeft een uniek stoomeffect, wat de speeltijd kan verlengen.

De Brio Mijn Eerste Treinset op Batterijen 33710 heeft de kortste speeltijd. Hoewel het gebruiksgemak en de interactiviteit hoog zijn, is de veelzijdigheid lager dan bij de andere treinen. Het heeft minder onderdelen en is wat moeilijker te combineren.
De Hape Locomotief op Batterijen No 1, met een duurzaamheidsscore van 8, is een van de meest duurzame keuzes. Hape staat bekend als een van de grootste producenten van duurzaam speelgoed en gebruiken hernieuwbare bronnen en vervangen waar mogelijk niet-duurzame materialen door groenere, milieuvriendelijkere alternatieven.

De Brio Mijn Eerste Treinset op Batterijen 33710 en de Brio Steaming Train 33884 hebben ook een duurzaamheidsscore van 8. Brio maakt sinds 2014 al hun houten speelgoed van FSC® gecertificeerd hout uit verantwoord beheerde bossen. In dit speelgoed zit echter veel plastic.

De Hape App Remote Control Engine heeft eveneens een duurzaamheidsscore van 8. Net als de Hape Locomotief op Batterijen No 1, is dit product gemaakt met duurzame materialen en geproduceerd in een fabriek die eigendom is van en wordt beheerd door Hape, wat hen volledige controle geeft over het productieproces.

De STOBOK Elektrische RC Trein heeft een iets lagere duurzaamheidsscore van 7. Hoewel het merk geen specifieke duurzaamheidspraktijken heeft, heeft het product nog steeds een tijdloze aantrekkingskracht en een solide merkreputatie.

Hieronder volgen de uitgebreide beoordelingen van de 5 beste batterij aangedreven treinen waarbij we rangschikken op onze “Toy score”. Bij het beoordelen kijken we naar meerdere facetten.

 • Ten eerste is de duurzaamheid van de trein belangrijk; hoe goed kan het tegen een stootje?
 • Daarnaast is de speelwaarde van de treinset van belang; biedt het voldoende speelmogelijkheden en is het leuk om mee te spelen?
 • Ook de gebruikte materialen en de compatibiliteit met andere merken zijn belangrijke factoren.

Deze batterij aangedreven treinen zijn geschikt voor alle grote treinmerken. Ze passen perfect op de houten sporen van merken als Brio, Hape, Tiny Land en Bigjigs. Controleer altijd de compatibiliteit wanneer je een nieuwe set kiest, maar met deze treinen zou dat geen probleem moeten zijn.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

1. Hape Locomotief op Batterijen No 1

Overall beste elektrische trein voor houten rails
Hape Locomotief op Batterijen No 1
Product image
9.0
Toy score
Speelwaarde
4.7
Prijs/ kwaliteit
4.7
Herspeelbaarheid
4.6
Beste voor
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Te gebruiken met alle bekende houten treinbanen
Minder goed
 • Batterijen vereist
 • Vanaf: 3 jaar
 • Beste: 3 – 5 jaar
 • Tot: 7 jaar
 • Materiaal: Plastic, ABS
 • Aantal onderdelen: 1
 • Afmetingen: 9,4 cm x 3,3 cm x 4,8 cm (3.7 x 1.3 x 1.9 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: € 13,99 – $ 12,99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Culturele representatie: Geen
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Geen kleine onderdelen
 • Speeltijd: Langer (10 – 30 min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

De Hape Locomotief No 1 is een elektrische trein voor houten treinbanen. Hij is gemotoriseerd en aangedreven door de achterwielen met 2 AAA-batterijen. Hij past op de houten treinbanen van alle bekende merken wat hem erg veelzijdig maakt.

Hij kan ook een hoop meetrekken. We hebben het getest met 4 wagons en dat kon hij zelfs op een helling. Ik heb nog niet eerder zo’n sterke batterij gedreven locomotief gezien.

Hape batterij gedreven trein trekt 4 wagons

Het gebruiksgemak is ook goed met een knop aan de bovenkant om voor- en achteruit te kunnen rijden. Een zelfrijdende trein op de houten baan spreekt enorm tot de verbeelding en is natuurlijk erg interactief, allemaal goed voor een hoge speelwaarde. Alleen de sociale interactie ontbreekt, maar het is nu eenmaal een enkele locomotief.

Hij is wel erg veelzijdig en gemakkelijk te combineren met alle treinsets. Dit zorgt wel voor een hoge herspeelbaarheid. De gebruikte materialen zijn sterke plastics, niet erg duurzaam maar het gaat wel erg lang mee.

2. Brio Mijn Eerste Treinset op Batterijen 33710

Beste batterij gedreven trein met houten treinbaan
Brio Mijn Eerste Treinset op Batterijen 33710
Product image
8.2
Toy score
Speelwaarde
4.4
Prijs/ kwaliteit
3.8
Herspeelbaar
4.2
Beste voor
 • Gemakkelijk op te zetten en staat stevig
 • Geschikt vanaf 18 maanden
Minder goed
 • Zitten geen poppetjes of achtergronden bij
 • Vanaf: 1 jaar
 • Beste: 2 – 3 jaar
 • Tot: 3 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 25
 • Afmetingen: 26 cm x 10 cm x 5 cm (10.24 x 3.94 x 1.97 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: € 48,78 – $ 57.70
 • Duurzaamheid: Geen
 • Culturele representatie: Neutraal
 • Opslag: Normaal
 • Veiligheidsonderdelen: Geen kleine onderdelen
 • Speeltijd: Kort (<10 min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

Deze Eerste Treinset op Batterijen is voor de kleinste kinderen vanaf 18 maanden. Het heeft 25 onderdelen waaronder een gemotoriseerde trein met wagon, 9 houten treinbaan stukken, een tunnel en verhogingen.

Het gebruiksgemak is super en dat moet ook wel om het geschikt te maken voor dreumesen. Met één knop kan de trein aan en uit en de verhogingen staan heel stevig en klikken de treinbaan vast. Omdat er verder niet veel bijzit is het iets minder open einde dan andere sets, maar het spreekt toch erg tot de verbeelding.

De herspeelbaarheid is ook erg hoog omdat het gemakkelijk te combineren is. De baanstukken passen op andere Brio treinen of die van andere merken. De gebruikte materialen zijn wat minder. Wel stevig en veilig, maar er zit veel plastic in verwerkt.

3. STOBOK Elektrische RC trein

Beste RC trein voor houten treinbaan
STOBOK Elektrische RC Trein
Product image
8.2
Toy score
Speelwaarde
4.4
Prijs/ kwaliteit
3.9
Herspeelbaar
4.3
Beste voor
Minder goed
 • Vanaf: 3 jaar
 • Beste: 3 – 5 jaar
 • Tot: 6 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 4
 • Afmetingen: 10,92 x 10,92 x 10,92 cm (4.3 x 4.3 x 4.3 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: € 21,65 – $ 18.99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Culturele representatie: Neutraal
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Langer (10 – 30 min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

De STOBOK Elektrisch Trein is een 4-delige set die het mogelijk maakt om je houten treinset op afstand te bedienen. De trein en het poppetje lijken nagemaakt te zijn op het Brio concept, maar dat maakt het niet minder leuk om mee te spelen.

De drie knoppen op de trein zijn op het eerste gezicht niet erg intuïtief, maar het besturen met de RC controller is een stuk gemakkelijker. Toch had het gebruiksgemak wat hoger kunnen zijn. Het feit dat de wagon open kan en er een poppetje bijzit maakt de speelwaarde weer wat hoger.

De herspeelbaarheid is ook erg hoog want ook deze trein kan op alle grote houten treinmerken worden gebruikt. Het gebruikte materiaal voelt echter erg goedkoop aan. Het is niet een trein die van generatie op generatie doorgegeven zal worden, maar hij doet goed waar hij voor is gemaakt en erg vermakelijk.

4. Brio Steaming Train 33884

Beste batterij gedreven trein met stoom
Brio Steaming Train 33884
Product image
8.5
Toy score
Speelwaarde
4.6
Prijs/ kwaliteit
4.1
Herspeelbaar
4.5
Beste voor
 • Blaast echte stoom
 • Kan aardig wat meetrekken
Minder goed
 • Erg prijzig
 • Vanaf: 3 jaar
 • Beste: 3 – 6 jaar
 • Tot: 7 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 3
 • Afmetingen: 51,0 x 10,0 x 37,0 cm (20.08 x 3.94 x 14.57 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: € 38,99 – $ 49.99
 • Duurzaamheid: Geen
 • Culturele representatie: Neutraal
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Langer (10 – 30 min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

De Brio 33884 is een batterij gedreven trein die echt stoom kan blazen. Dit doe je door water (uit de bijgeleverde waterwagon) in een gaatje voorin de trein te gieten. De stoom is niet heet en veilig voor kinderen om aan te raken.

Dit maakt de speelwaarde van deze set nog hoger, het spreekt namelijk enorm tot de verbeelding en geeft een extra dimensie aan het spelen met houten treinbanen. De knoppen op de trein hadden iets intuïtiever kunnen zijn, maar dat vergeven we de set.

Het materiaal is stevig en van niet-giftige plastic en verf en het zal zeker lang meegaan. De play score had alleen hoger kunnen zijn als de prijs-kwaliteitverhouding wat hoger was geweest, want het is een leuke set om mee te spelen, maar aardig prijzig.

5. Hape Remote Control Engine

Beste oplaadbare trein voor houten rails
Hape App Remote Control Engine
Product image
8.9
Toy score
Speelwaarde
4.6
Prijs/ kwaliteit
4.6
Herspeelbaar
4.5
Beste voor
Minder goed
 • Vanaf: 3 jaar
 • Beste: 3 – 6 jaar
 • Tot: 7 jaar
 • Materiaal: Plastic
 • Aantal onderdelen: 1
 • Afmetingen: 30,0 x 9,65 x 12,7 cm (11.8 x 3.8 x 5 inches)
 • Prijs op moment van schrijven: € 29,99 – $ 24.49
 • Duurzaamheid: Geen
 • Culturele representatie: Neutraal
 • Opslag: Compact
 • Veiligheidsonderdelen: Niet-giftig materiaal
 • Speeltijd: Verlengd (30+ min)
 • Gender inclusiviteit: Genderneutraal

Deze oplaadbare trein van Hape heeft zijn eigen app! Hiermee kun je de snelheid van de trein instellen, voor- en achteruit rijden en zelfs geluiden afspelen. Gelukkig kun je de trein ook gewoon bedienen met de knoppen op de trein, anders moest je je 3-jarige de hele tijd je telefoon geven. Dit komt het gebruiksgemak wel erg ten goede.

Ook de mate van open einde, interactie en verbeelding zijn hierdoor erg hoog, wat allemaal de speelwaarde ten goede komt. De set is gemakkelijk met elke grote houten treinbaanmerken te gebruiken zodat ook de mogelijkheid tot combineren met ander speelgoed en de herspeelbaarheid erg hoog zijn.

Het plastic is stevig maar niet erg duurzaam. Normaal heeft Hape veel houten speelgoed, maar dat is jammer genoeg niet in de trein terug te zien. Hij zal wel lang mee gaan.

Hoe kies je de beste batterij gedreven treinen voor houten treinbanen?

Houten treinbanen weerstaan ​​veel ruw en intensief spelen, vaak van een hele reeks broers en zussen om jaren en jaren mee te gaan. De treinen die erop rijden moeten dus ook veel kunnen hebben, zelfs als ze batterij gedreven zijn.

Bij het rangschikken van het speelgoed op deze lijst gebruiken we onze “Toy score”. Deze is gebaseerd op de volgende onderdelen, met elk hun eigen gewicht.

 1. Speelwaarde (30%)
 2. Prijs/ kwaliteit (30%)
 3. Herspeelbaarheid (20%)
 4. Veiligheid (10%)
 5. Duurzaamheid (5%)
 6. Materialen (5%)

De speelwaarde is samen met de prijs-kwaliteitverhouding het allerbelangrijkste. De trein moet immers leuk zijn om mee te spelen en wanneer het té duur is kan niemand het betalen.

De speelwaarde beoordeelt het product op de kenmerken die het leuk maken om er mee te spelen. Dit zijn gebruiksgemak, mate van open einde, verbeelding, sociale interactie, interactiviteit, veelzijdigheid en esthetiek. Wanneer een stuk speelgoed gemakkelijk te gebruiken en begrijpen is, aantrekkelijk is voor het kind en er veel mogelijkheden zijn om er je eigen spel mee te verzinnen met open einde en verbeelding wordt er langer mee gespeeld met een hogere kwaliteit van spel.

De prijs-kwaliteitverhouding is een score gebaseerd op de ratio van de kwaliteit van het speelgoed ten opzichte van de prijs van het artikel. Deze ratio bepaalt hoeveel waar je voor je geld krijgt, in speelwaarde en in intrinsieke kwaliteit van het artikel zoals de gebruikte materialen.

De herspeelbaarheid beoordeelt het product op kenmerken die ervoor zorgen dat het keer op keer wordt gebruikt. Dit zijn mogelijkheid om te combineren, draagbaarheid, levensduur, duurzaamheid en veelzijdigheid.

Zijn batterij gedreven treinen geschikt voor alle beste houten treinbaan merken?

Batterij-aangedreven treinen zijn geschikt voor alle grote houten treinmerken. Deze zijn allemaal compatibel, waarbij meerdere facetten worden gedekt. Belangrijk is te weten dat houten treinsets van merken als Brio, Hape, Tiny Land en Bigjigs perfect passen bij batterij-aangedreven treinen.

Bij het kiezen van een set, controleer de specificaties om zeker te zijn van de compatibiliteit. Let op de actie- en leermogelijkheden die elke set biedt. Houten treinbanen van kwaliteit bieden een verscheidenheid aan speelmogelijkheden.

Batterij-aangedreven treinen werken goed op houten sporen. Ze kunnen bochten nemen en door de stad rijden, net als een echte trein.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.