Ontdek hoe Schleich gemaakt wordt: Speelgoeddieren, paarden en meer!

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Super stevig speelgoed wat jaren mee kan gaan, dat zie je wel als je Schleich vast hebt. Maar wat is Schleich eigenlijk?

Schleich is een Duitse speelgoedfabrikant die al sinds 1935 speelgoed maakt. Schleich maakt onder andere dieren, boerderijdieren en figuren voor kinderen van 0 tot 99 jaar. Schleich speelgoed is van hoge kwaliteit en wordt met de hand gemaakt.

In dit artikel vertel ik je alles over Schleich en waarom het zo’n goed merk is.

Schleich logo

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

De waarden bij Schleich

Schleich is overtuigd van hun merkwaarden. De verhalen zijn heel fantasierijk en vrij van onnozele beperkingen. Ze willen dat zowel kinderen als volwassenen worden gestimuleerd door hun kinderlijke nieuwsgierigheid.

Worden Schleich producten in Duitsland gemaakt?

Schleich producten worden zorgvuldig vervaardigd om te voldoen aan de hoge normen van het merk. De productie van het speelgoed begint in Schwäbisch Gmünd, Duitsland, waar het bedrijf is opgericht. Schleich heeft vestigingen in de Verenigde Staten en vijftig andere landen over de hele wereld. Het bedrijf heeft meer dan 400 werknemers en is een belangrijke speler in de speelgoedsector.

Het gieten van de figuren

De productie van Schleich-producten begint met het gieten van de figuren. Het proces begint met het verwarmen van wax en het creëren van een mal. Vervolgens wordt het vloeibare rubber in de mal gegoten om de vorm van het figuur te creëren. Nadat het rubber is opgedroogd, wordt het figuur uit de mal gehaald en worden eventuele oneffenheden verwijderd.

De kwaliteitscontrole

Elk figuur ondergaat een uitgebreide kwaliteitscontrole voordat het de fabriek verlaat. Het figuur moet voldoen aan de vereisten van Schleich om ervoor te zorgen dat het aan de normen van het merk voldoet. Het figuur moet ook aan de goedkeuringen van de schilders voldoen voordat het de fabriek verlaat.

De verschillende productlijnen

Schleich heeft verschillende productlijnen, waaronder de Bayala-lijn, die zich richt op de natuur en de historie van boeren, mensen en planten. De Bayala-lijn bevat figuren zoals Iloris, Arelan en elven. Andere productlijnen zijn onder meer de Schleich Speelgoeddieren-lijn en de kunststofpoppetjes-lijn.

De kleurvarianten

Schleich-producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten. Sommige kleurvarianten zijn beperkt verkrijgbaar en kunnen moeilijk te vinden zijn. Verzamelaars kunnen op zoek gaan naar deze kleurvarianten om hun collectie compleet te maken.

De populairste figuren

Enkele van de populairste Schleich-figuren zijn de Marbacher Hengst, de Bayalade en de Nature. Deze figuren zijn te koop in verschillende winkels en online.

Lees ook: dit zijn de verschillen tussen het Duitse Bruder en Schleich

Ontdek de magische wereld van Schleich speelgoeddieren

Een succesvolle speelgoedfabrikant begon met een olifant en kangaroe

Schleich is een Duitse speelgoedfabrikant die in 1935 begon met het maken van plastic figuurtjes van een olifant en kangaroe. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest succesvolle merken in de speelgoedindustrie. Schleich staat bekend om zijn realistische en gedetailleerde speelgoeddieren, die de interesse van kinderen en volwassenen over de hele wereld hebben gewekt.

Super handige en mooie speelgoeddieren van de beste merken

Schleich maakt prachtige en sprekende diertjes van de beste merken. Of je nu van wilde of boerderijdieren houdt, Schleich heeft een groot aantal paarden en andere dieren in zijn collectie. Het laatst genoemde is favoriet bij kinderen van alle leeftijden. De Schleich Horse Club bestaat uit een groot aantal paarden en andere dieren die kinderen kunnen verzamelen en mee kunnen spelen.

Leuk en sensorisch spel met Schleich speelgoeddieren

Schleich speelgoeddieren zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook handig voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Door met de diertjes te spelen, leren kinderen op jonge leeftijd al over de verschillende dieren en hun eigenschappen. Daarnaast is het spel met Schleich speelgoeddieren ook goed voor de zintuiglijke ontwikkeling van kinderen. Door de verschillende texturen en vormen van de diertjes op te merken, doen kinderen zintuiglijke ervaringen op die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling.

Creëer je eigen mini-wereld met Schleich speelgoeddieren

Met Schleich speelgoeddieren kun je je eigen mini-wereld creëren. Bouw een stal of een boerderij met behulp van een bak en wat steentjes. Of maak een water- of woestijnlandschap met de verschillende series van Schleich speelgoeddieren. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is een geweldige manier om de fantasie van kinderen te stimuleren.

De Schleich speelgoeddieren zijn geschikt voor alle leeftijden

Schleich speelgoeddieren zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Voor de kleuters zijn de diertjes een geweldige manier om sleutelervaringen op te doen en hun zintuiglijke ontwikkeling te stimuleren. Oudere kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen verhalen bedenken met de Schleich speelgoeddieren. Zelfs volwassenen zijn fan van de prachtige en realistische diertjes.

De brullende leeuw met prachtige grote oogjes en tanden lijken net echt

Een van de meest populaire Schleich speelgoeddieren is de brullende leeuw. Met zijn prachtige grote oogjes en tanden die net echt lijken, is dit diertje een wauw-factor voor kinderen en volwassenen. Het is een compleet overzicht van de speelgoeddieren van Schleich.

Ontdek de verschillende Schleich paarden

Categorieën van Schleich paarden

Schleich staat bekend om zijn natuurgetrouwe dierenfiguren en is al jarenlang marktleider in de productie van miniatuurpaarden. Het bedrijf werd opgericht door Friedrich Schleich en begon oorspronkelijk met de productie van Smurfen. Maar al snel werden de dierenfiguren erg populair en natuurgetrouw. Schleich verkoopt veilig en zeer goede speelgoed paarden die echt lijken en niet van goedkope plastic zijn gemaakt. De meeste paarden zijn tussen de 7 en 15 centimeter lang en hebben exacte afmetingen. Schleich paarden zijn stevig en gaan lang mee.

Schleich paarden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder:

  • Horse Club: deze categorie bevat verschillende paardenrassen en hun bijbehorende accessoires, zoals zadels en hoofdstellen.
  • Speelsets: deze categorie bevat complete speelsets met paarden, stallen en accessoires.
  • Losse paarden: deze categorie bevat losse paarden die je kunt kopen om je eigen collectie uit te breiden.

Populaire Schleich paardenmodellen

Schleich heeft een breed scala aan paardenmodellen, maar er zijn enkele absolute koplopers die erg populair zijn bij kinderen en verzamelaars. Enkele van deze modellen zijn:

  • Arabisch paard: dit paard is een van de meest populaire modellen van Schleich en staat bekend om zijn elegante uitstraling.
  • Friese hengst: dit paard is een van de nieuwere modellen van Schleich en is erg populair vanwege zijn imposante verschijning.
  • Mustang merrie: dit paard is een van de meest natuurgetrouwe modellen van Schleich en heeft een prachtige vacht en manen.

Wat kan ik allemaal doen met Schleich dieren?

Levensechte miniatuur dieren van diverse diersoorten

Schleich is een Duitse leverancier van miniatuur dieren in diverse categorieën, waaronder boerderij, paarden en wilde dieren. Elk dier is in een vrolijke vormgeving gemaakt, wat zorgt voor veel vrolijkheid. Met Schleich dieren kun je jezelf in de waan van het dierenrijk begeven en een fantasierijke wereld creëren.

Realistisch en gedetailleerd speelgoed

De vraag “Wat kan ik met Schleich dieren?” is heel bijzonder, want Schleich dieren zijn heel waardevol en duurzaam speelgoed waar kinderen lang mee kunnen spelen. De dieren zijn realistisch en gedetailleerd gemaakt, met oog voor de juiste verhoudingen en textuur. Hierdoor zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om vast te houden en mee te spelen.

Creëer je eigen dierenwereld

Met Schleich dieren kun je je eigen dierenwereld creëren. Zet de dieren naast elkaar en laat ze samenleven in jouw fantasiewereld. Je kunt de dieren ook combineren met ander speelgoed, zoals een poppenhuis of een boerderij. Hierdoor kun je een hele leuke en fantasierijke wereld creëren waarin de Schleich dieren een belangrijke rol spelen.

Leer over de natuur

Schleich dieren zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook heel leerzaam. Kinderen kunnen veel leren over de natuur door te spelen met de dieren. Ze kunnen bijvoorbeeld leren over de verschillende diersoorten en hun leefomgeving. Ook kunnen ze leren over de voeding en het gedrag van de dieren.

Speel alleen of samen

Schleich dieren zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen kunnen alleen spelen met de dieren, maar ook samen met vriendjes en vriendinnetjes. Hierdoor kunnen ze hun sociale vaardigheden ontwikkelen en leren samenwerken.

Verzamel ze allemaal

Schleich dieren zijn heel populair en er zijn vele verschillende dieren verkrijgbaar. Hierdoor kun je een hele verzameling opbouwen en steeds nieuwe dieren toevoegen aan je collectie. Dit maakt het spelen met de dieren nog leuker en spannender.

Conclusie

Schleich is een geweldig merk speelgoed dieren waar je als kind van kunt dromen. Het is een van de oudste speelgoedmerken ter wereld en heeft een geweldige collectie paarden, dieren en figuren voor kinderen van alle leeftijden.

Ik hoop dat je nu een beter idee hebt van wat Schleich is en waarom het zo’n populaire speelgoedmerk is.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.