Playskool Mega Mighties Bumblebee beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Als een enthousiaste Transformers-fan, was ik op zoek naar een robuuste en indrukwekkende robot voor mijn zoon. De Playskool Bumblebee, geïnspireerd op de Transformers Rescue Bots Academy TV-serie, bleek precies dat te zijn.

Playskool Bumblebee Robot

Groot en robuust, er kan eigenlijk niets aan stuk. Dat is waarom deze robot op de allerkleinsten is gericht.

Beste grote en hoge speelgoed robot
Playskool Mega Mighties Bumblebee
Product image
8.5
Toy score
Speelwaarde
3.9
Herspeelbaar
4.1
Duurzaamheid
4.8
Beste voor
  • Het stevige materiaal kan tegen een stootje
  • Met zijn grootte van 10 inch (25 cm) is hij perfect afgestemd op kleine handen
Minder goed
  • Voor veel fans van Transformers is het ontbreken van de mogelijkheid om te transformeren wellicht een teleurstelling

Deze 10-inch (25 cm) Mega Mighties Bumblebee is een ware eyecatcher. Het is duidelijk dat de nadruk ligt op duurzaamheid en grootte, perfect voor kleine handen en actief speelplezier.

Met drie punten van articulatie – het hoofd, de armen en de taille – kunnen kinderen de Bumblebee-figuur toch een beetje bewegen, maar het gaat hier duidelijk om hem gewoon gemakkelijk neer te kunnen zetten.

Een speelfiguur voor de kleintjes die nog niet met kleine onderdelen om kunnen gaan.

Playskool Bumblebee bewegende arm

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Is de Playskool Bumblebee robot speelgoed of niet?

Hoewel de Bumblebee-figuur niet kan transformeren, biedt hij nog steeds volop speelmogelijkheden. Voor sommige ouders kan dit wellicht een teleurstelling zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat de nadruk ligt op veiligheid en duurzaamheid voor jongere kinderen.

“Ik weet dat er stond actiefiguur maar ik ging er vanuit dat een transformer ook transformeert”, zoals Elizabeth, ouder van een 3-jarige, het treffend verwoordde in een review.

Het niet transformeren van een robot met de naam transformer is inderdaad wat onfortuinlijk.

En hoewel sommige ouders de figuur misschien meer als decoratie zien dan als speelgoed, zoals Wilhelm zei in zijn beoordeling, zijn er talloze anderen die de duurzaamheid en aantrekkelijkheid van dit speelgoed waarderen.

Joshua Hudson uit Amerika zei bijvoorbeeld dat dit het perfecte formaat is voor zijn 3-jarige en dat hij het feit dat het niet uit elkaar kan, zoals ander Bumblebee speelgoed dat wel doet, juist waardeert.

Robin Pickersgill uit Canada merkte op dat hun kind de Bumblebee-figuur overal mee naartoe nam. Het is dus duidelijk dat deze speelgoedrobot ondanks zijn niet-transformerende aard toch een bijzondere plek in het hart van kinderen kan veroveren.

Onze ervaring

In het begin wist onze zoon niet zo goed wat hij ermee moest, wellicht ook omdat hij niet transformeert. Een tijdlang heeft het in de kast gestaan bij ander speelgoed tot hij er toch ineens mee ging spelen.

Deze robot doet nu bijna altijd mee met fantasiespel waarbij er avontuur wordt opgezocht. De robot is soms de held, en soms de sterke vijand die verslagen moet worden.

Playskool Bumblebee fantasiespel

De lievelingsbeweging is dat er figuren snel onderdoor moeten, wat vanwege de grootte ook erg gemakkelijk kan.

Bij ons heeft het dus wat tijd nodig gehad om het tot een van de favoriete speeltjes te maken.

Leeftijdgeschiktheid

De fabrikant geeft aan dat hij geschikt is vanaf 3 jaar. Dit is omdat er wat los zou kunnen komen, bijvoorbeeld het hoofd bij extreem hard trekken of ermee slaan. Bij ons is dit overigens niet gelukt in de ruim 2 jaar dat ermee is gespeeld.

Er kan vanwege het formaat prima mee gespeeld worden vanaf 2 jaar, hoewel ouderlijke supervisie dan verstandig is.

Onze zoon heeft ermee gespeeld vanaf zijn 3e tot zijn 5e jaar. Daarna zag hij hem niet meer echt staan. Dat maakt de robot het meest geschikt van 3 tot en met 5 jaar.

Beste grote en hoge speelgoed robot

PlayskoolMega Mighties Bumblebee

Deze 10-inch (25 cm) Bumblebee is een ware eyecatcher. Het is duidelijk dat de nadruk ligt op duurzaamheid en grootte, perfect voor kleine handen en actief speelplezier.

8.5
Toy score
Product image

Conclusie

De Playskool Bumblebee is een geweldige eerste speelrobot voor kleine kinderen, maar ga er niet vanuit dat hij kan transformeren, ondanks zijn naam.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.