Hape: ’s wereld grootste producent van houten speelgoed uit Duitsland

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Hape is een speelgoed fabrikant uit Duitsland, opgericht in 1986 door Peter Handstein.

Het is ‘s werelds grootste producent van houten speelgoed en gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen.

Een sportief uiterlijk, prachtige afgewerkt en een gestroomlijnd design; dat zijn de kenmerken van de voertuigen van Hape.

Het merk heeft zelfs een complete lijn bamboe speelgoed. Bamboe is de snelst groeiende houtachtige plant. Het bamboe dat Hape gebruikt, is afkomstig uit duurzaam beheerde plantages.

Hape merk

Wist je dat een duurzaam beheerde bamboeplantage ongeveer 2 tot 5 keer zoveel kubieke meters droog materiaal per jaar levert in vergelijking met plantages waar houtsoorten als teak of eiken worden verbouwd?

Door het maken van strategische keuzes, waaronder in het energiegebruik en de verpakkingsmaterialen, weet Hape de impact op het milieu te minimaliseren en de efficiency juist te optimaliseren.

Ook zorgen ze ervoor dat de geproduceerde bijproducten altijd zo min mogelijk impact hebben op het milieu.

Ze maken gebruik van een waterzuiveringssysteem dat beperkte tot geen chemicaliën gebruikt om het gezuiverde water terug in omloop te brengen.

Omdat dat de Hape fabriek maar 3 km van een van de grootste havens ter wereld ligt, de Ningbo-Zhoushan haven, worden er daarnaast voordelen behaald op het gebied van transport en milieuvriendelijkheid.

Alle speelgoed producten voldoen of overtreffen zelfs de veiligheid en kwaliteitsstandaarden EN71 (Europese speelgoed norm) en ASTM (American Society of Testing Materials).

De chemische materialen die binnenkomen, worden onmiddellijk gecontroleerd en getest door een gecertificeerd extern lab. Daarnaast worden product test rapporten ieder jaar weer geupdate door een wederom extern gecertificeerd lab.

FSC is een onafhankelijke non-profit organisatie die ontwikkeld is om een verantwoord beheer van wereldwijde bossen te promoten. Hape ondersteunt deze organisatie door FSC producten aan te bieden.

Ook de verf is op waterbasis en gifvrij, en voor de gelijmde onderdelen gebruikt men een milieuvriendelijke eco lijm, die geen formaldehyde bevat.

De verpakkingen zijn gedrukt met inkt op basis van soja of water.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Leukste houten knikkerbanen: Hape

Leeftijd: 6+

Wat het is: een houten knikkerbaan met 176 stukjes, die wordt geleverd met glow-in-the-dark-stickers en zowel reguliere als glow-in-the-dark-knikkers.

Stukken omvatten een kosmische koepel, gloeiende lussen, gebogen rails, bases en een marmeren zwembad.

Kan in verschillende runs worden ingebouwd, met behulp van de blokken met kleurcodering. Wordt geleverd met een instructieboekje.

Waarom we het leuk vinden: deze marmeren run is zowel mooi als cool om te bouwen, en je kunt ze onderling verbinden door gebruik te maken van de ideeën in het boekje of door gratis te bouwen met je verbeelding.

Het was een enorme hit met al onze kindertesters die de set opwindend vonden om te bouwen, en ‘geweldig’ als ze in het donker worden gespeeld!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.