Haba: Leukste Houten Educatieve Spelletjes

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Haba is een gerenommeerde, Beierse speelgoedmaker sinds 1938. Het is de eerste speelgoedfabrikant in Duitsland.

Wist je dat het speelgoed van Haba doordacht speelgoed is met een hoge speelwaarde?

Ik vond het een goed idee om Haba speelgoed eens onder de loep te nemen. Ik kwam namelijk veel speelgoed van dit Duitse merk tegen, tijdens mijn onderzoek naar verantwoorde en leerzame spelletjes en speelgoed.

Kinderen in alle leeftijden kunnen bij Haba geschikte spelletjes of speelgoeditems vinden.

Leukste houten educatieve spelletjes

Haba

De houten speelgoeditems van Haba zijn afkomstig uit duurzaam bosbeheer. Prachtig en veilig speelgoed voor de jongsten onder ons en altijd op hun eigen niveau, met de hand geproduceerd in Duitsland door trotse Haba medewerkers.

Product image

De designers en spel-redacteuren van dit bedrijf laten zich vaak inspireren door de natuur, door dieren en ook door mensen en dat zie je terug in hun speelgoed.

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Waarom Haba speelgoed?

Wat mij vooral aantrekt – buiten het feit dat dit merk duurzaam speelgoed maakt – is dat er voor heel jonge kinderen al leerzame gezelschapsspelletjes zijn.

Ook Haba’s insteek dat een spel niet ‘alleen leuk’ moet zijn, maar net zo goed educatief en gericht op de ontwikkeling van jouw kind is een groot pluspunt.

Leukste haba speelgoed

Verder past ieder spel zich aan verschillende denkniveaus aan, doordat het op diverse manieren gespeeld kan worden.

De gebruikte materialen voor hun speelgoed zijn ook nog eens veilig en verantwoord. Vind je het gek dat het een van mijn favorieten merken is?

Haba: Duitse geschiedenis en achtergrond

Haba is een gerenommeerde, Beierse speelgoedmaker sinds 1938. Het is de eerste speelgoedfabrikant in Duitsland.

Het speelgoed van dit merk voldoet aan zeer strenge veiligheidseisen, en in de meeste gevallen overtreft Haba zowel de Europese als de Amerikaanse normen.

Het houten speelgoed wordt voor het merendeel gemaakt in Bad Rodach (regio Oberfranken in Duitsland).

De gebruikte kleurstoffen zijn op waterbasis, en daarom veilig voor in de mond. Het hout dat Haba gebruikt voor haar speelgoed komt uit regionale bossen en heeft het PEFC-label.

Behalve dat het merk kiest voor ecologisch verantwoorde materialen, wordt er ook gebruik gemaakt van een actief milieubeleid in de Duitse fabriek. Hierbij wordt het gebruik van materialen, de uitstoot en productie van afval tot een minimum beperkt.

Sinds 1999 heeft Haba de EMAS-toetsing probleemloos doorstaan en het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement ontvangen. DIt betekent: innovatieve materialen, korte afstanden en moderne productietechnieken.

Ze gebruiken voor hun producten zelfs nieuwe milieuvriendelijke materialen uit hernieuwbare grondstoffen. Het bedrijf probeert keer op keer verbeteringen door te voeren die ten goede komen van de natuur.

Ten slotte hebben ze een energie-managementsysteem dat gecertificeerd is volgens de ISO 50001:2011 norm, om de energie-efficiency van het bedrijf te verbeteren.

Leukste houten educatieve spelletjes van Haba

Ze beginnen al voor een jonge leeftijd, bijvoorbeeld met hun loopwagen: Broem.

Leukste Haba loopwagen- Broem

(bekijk meer afbeeldingen)

Met de robuuste houten loopwagen Broem hebben de kleintjes die pas leren lopen wat extra steun. Het lopen wordt met deze loopkar bevorderd en de grove motoriek wordt ontwikkeld. Je moet de wagen nog even in elkaar zetten, wat niet moeilijk is bij de loopwagens van Haba:

Op de instelbare rem kan de duwweerstand worden aangepast aan het tempo van jouw kind.

Deze loopwagen is vrolijk, maar vooral ook veilig en heeft een handig zitje aan de voorkant. Zo kan je kind haar popjes of vriendjes voortduwen of er zelf in gaan zitten.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Houten speelgoed van Haba

Al sinds de oprichting is houten speelgoed het paradepaardje van Haba. Het bedrijf is vooral bekend geworden door zijn houten bouwblokken.

De nadruk ligt nu nog steeds op hout, maar de laatste jaren worden ook steeds meer andere materialen gebruikt.

Haba maakt vandaag de dag heel veel verschillende speelgoed items; o.a. knikkerbanen, poppen, kindersieraden, (knutsel)spelletjes, maar ook tapijten en zelfs decoraties voor in de kinderkamer.

Een aantal van hun producten zijn tot speelgoed van het jaar gekozen in Duitsland.

Het leuke van Haba speelgoed is dat je kind niet beseft dat hij tijdens het spelen allerlei vaardigheden oppikt.

Jouw kind wordt spelenderwijs geholpen in zijn ontwikkeling: hij leert herkennen, observeren en reageren, zich concentreren en logisch denken, beslissingen nemen en problemen oplossen.

Wat te doen met kinderen die een spel te moeilijk vinden? Of kinderen die een spel al snel makkelijk en daardoor saai vinden?

Er zijn bij Haba altijd regels voor een basisspel en daarnaast suggesties voor het moeilijker of makkelijker maken van een spel.

Haba maakt wat mij betreft geschikt en doordacht speelgoed, met veel oog voor detail. Een prima merk!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.