Fagus: Het ontstaan van een natuurlijk houten Duits speelgoed merk 

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Fagus is opgericht in 1969, maar pas in 1981 begonnen ze met de productie van houten speelgoed.

De producten van dit speelgoedmerk worden in Duitsland gemaakt in een sociale werkplaats door mensen met een arbeidsbeperking.

Het productieproces draait om duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. De producten zijn gemaakt om generaties lang te worden doorgegeven.

Fagus

Het mooie aan dit speelgoed is dat veel onderdelen mechanisch echt werken. Denk bijvoorbeeld aan de kraan; die kan sturen, optakelen, hijsen, draaien en uitschuiven.

De voertuigen zijn zo ontworpen dat kinderen ze gemakkelijk op kunnen pakken en ze vervolgens met al hun zintuigen kunnen ervaren: voelen, draaien, rijden, schuiven etc.

Hier kun je een beetje zien hoe groot ze zijn:

Beste naturel houten wagens

Fagus

Prachtige bouw wagens en leuk om mee te spelen. Gemaakt van beukenhout en met pluggen en lijm aan elkaar verbonden zonder schroeven of spijkers)!

Product image

Het speelgoed draagt bij aan de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek en van fantasiespel.

De oppervlakken van het speelgoed zijn behandeld met transparante lak die de hout beschermt maar tegelijkertijd ervoor zorgt dat de structuur zichtbaar blijft. Zo kunnen kinderen de kenmerken van het materiaal ervaren.

Het Fagus verhaal is er ook een over bomen, waar het merk zijn naam aan dankt.

Beuk (Fagus) is een geslacht van loofbomen in de familie Fagaceae, afkomstig uit Europa, Azië en Noord-Amerika.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.