Smartmax Roboflex Plus beoordeling

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

De SmartMax Roboflex Plus is een geweldige bouwset die kinderen op een speelse manier kennis laat maken met magnetisme en vroegtijdige engineeringvaardigheden.

Met 20 kleurrijke stukken, waaronder flexibele staven, kunnen kinderen allerlei verschillende robots en creaties bouwen.

Smartmax Roboflex Plus beoordeling

In dit artikel bekijk ik deze set en geef ik mijn mening over hoe goed hij is om van te leren, en mee te spelen.

Overall beste magnetische robot
Smartmax Roboflex Plus
Product image
8.7
Toy score
Magneet
3.9
Herspeelbaar
4.7
Duurzaamheid
4.5
Beste voor
  • Flexibele buizen maken het uitzonderlijk leuk
  • Veel creaties mogelijk
Minder goed
  • Magneten hadden iets sterker gekund

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Algehele beoordeling

De aanbevolen leeftijd vanaf drie jaar klopt ook wel, omdat de stukken groot genoeg zijn en geen kleine onderdelen bevatten die een verstikkingsgevaar kunnen vormen.

Wat dit speelgoed echt opvallend maakt, is de flexibiliteit van de stukken.

De flexibele armen kunnen worden gevouwen om ze groter of kleiner te maken, waardoor kinderen eindeloze mogelijkheden hebben om hun constructies aan te passen en te experimenteren.

Deze eigenschap stimuleert de creativiteit en probleemoplossende vaardigheden van kinderen, omdat ze steeds nieuwe manieren kunnen bedenken om de stukken te gebruiken.

Smartmax Roboflex flexibele armen

Een van de hoogtepunten van de Roboflex Plus is de mogelijkheid om de stukken te combineren met andere magnetische speelgoedsets, vooral die van SmartMax. Dit opent de deur naar nog meer bouw- en creatieve mogelijkheden.

Het speelgoed is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder zachte onderdelen en stevig ronde ballen staven, wat zorgt voor duurzaamheid en langdurig speelplezier.

Meer magnetische robots?

Dit zijn alle magnetische robots die we hebben beoordeeld. Erg leuke sets die je ook kunt gebruiken om grappige robots te bouwen

Nadelen van Smartmax Roboflex Plus

Echter, er zijn een paar nadelen aan dit speelgoed. Een daarvan is dat bijna elke robot, althans die in de voorbeelden worden getoond, afhankelijk zijn van hetzelfde basisstuk, namelijk het gele lichaamsdeel.

Dit kan een probleem zijn als je meerdere kinderen hebt die tegelijkertijd willen spelen, omdat iedereen dit specifieke onderdeel wil gebruiken. Dit kan leiden tot conflicten en frustratie.

Smartmax Roboflex voorbeelden met middenstuk

Een ander nadeel is dat de flexibele armen en benen niet stevig genoeg zijn om op zichzelf te blijven staan. Hoewel je verschillende constructies kunt bouwen, is het moeilijk om staande robots te maken zonder extra ondersteuning.

Dit kan een beetje teleurstellend zijn voor kinderen die willen dat hun creaties echt kunnen staan en bewegen.

Desalniettemin biedt de SmartMax Roboflex Plus veel speelplezier en educatieve waarde. De kleurrijke plastic stukken voelen stevig aan en hebben heldere, aantrekkelijke kleuren.

Overal beste magnetische robot

SmartmaxRoboflex Plus

De flexibele buizen met magneten aan het uiteinde maken het uitzonderlijk speelgoed, in plaats van alleen maar leuk.

8.7
Toy score
Product image

Het speelgoed is ontworpen om de verbeelding en motorische vaardigheden van kinderen te stimuleren.

De magnetische klikverbindingen zijn bevredigend en zijn zeker stevig genoeg om de grappige constructies mee bijelkaar te houden.

Als tip zou ik aanraden om, voordat je de Roboflex Plus aanschaft, een SmartMax-bouwset met meer algemene stukken te overwegen.

Dit geeft je meer variatie en mogelijkheden om te bouwen, en je kunt de Roboflex Plus-set later toevoegen om je bouwervaring uit te breiden.

Smartmax Roboflex Plus alternatieven

Smartmax Try Me basispakket

Beste magnetische staafjes om mee te bouwen

SmartMaxStaven Start Try Me

Het aan elkaar klikken van deze gaat een stuk gemakkelijker dan de tegeltjes van Magformers. Dit maakt het speelgoed echt al geschikt vanaf 1 jaar zoals SmartMax zegt.

9.1
Toy score
Product image

Smartmax Try Me (hier de volledige beoordeling) is vanaf 1 jaar, maar op die leeftijd kunnen ze er nog niet zoveel mee natuurlijk. Een dreumes kan wel al lekker een staaf vastpakken en ervaren hoe het is dat een van de balletjes “plakt”.

Smartmax is een systeem van staven en ballen gericht op kinderen vanaf 1 jaar. In de staven zitten magneten, de ballen zijn van metaal, maar niet magnetisch.

Door dit systeem kunnen de staven op elkaar én op de ballen klikken om mooie 2D en 3D constructies te maken.

Er zijn rechte staven en staven met een bocht zodat je ook weer twee kanten samen kunt laten komen.

De staven zijn niet flexibel dus bochten kunnen alleen met gebruik van de gekromde staven of door een staaf schuin op een bal te bouwen.

Conclusie

Over het algemeen is de SmartMax Roboflex Plus een solide keuze voor kinderen die houden van bouwen, constructies maken en magnetisme verkennen. Het biedt een goede balans tussen plezier, educatie en duurzaamheid.

Hoewel er enkele kleine tekortkomingen zijn, wegen de positieve aspecten van het speelgoed zwaarder, waardoor het een aanbevolen speelgoedoptie is voor kinderen vanaf drie jaar oud.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.