Speelkeuze's ultieme doeboek collectie Download doeboek

Schoonmaken: Waar moet je op letten als je kinderen hebt?

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Schoonmaken is een FLUITJE van een cent als je huis op orde is. Maar waar moet je op letten als je kinderen hebt?

Proberen een schoonmaak routine te vinden die bij je leven past. Poets bijvoorbeeld één keer per week grondig en gebruik vrije dagen, of verdeel huishoudelijke taken juist over de hele week. Eventueel poets je af en toe samen met je kind of laat je ze naast je spelen.

Hoe doe je dat? In dit artikel lees je hoe je het het beste aan kunt pakken.

Schoonmaken met kinderen

Elke maand een speel thema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Hoe je je huis schoonhouden met kinderen? 7 tips om het leuk te maken!

Je huis schoonhouden met kinderen kan een uitdaging zijn, maar met deze tips is het een fluitje van een cent! Hier zijn 7 top tips om het leuk te maken:

1. Spreid je kansen

In plaats van alle schoonmaakspullen op één plek te bewaren, is het handig om verschillende kastjes en laatjes in huis vochtige schoonmaakdoekjes te leggen. Zo hoef je niet telkens flink te schrobben, wat je vaak zo tegenstaat.

2. Troep op de stoep

Leg aan beide kanten van de voor- en achterdeur een mat in plaats van alleen binnen. Je zal merken dat je de helft minder zooi naar binnen loopt.

3. Niet met lege handen

Stel thuis de regel in dat je nooit met lege handen naar boven gaat en vice versa. Er slingert beneden altijd wel iets rond dat eigenlijk in de slaapkamer of kledingkast hoort. En nu je kinderen ook zo fanatiek mee laten doen. 😉

4. Droogtrommeldoekjes

Geheimpje: maak de plinten schoon met droogtrommeldoekjes. Maak ze vast aan je dweilstok en maak ze op die manier wekelijks (of maandelijks) schoon. Het laagje wat achterblijft weert stof af, hoe fijn?! Plus, je hele huis ruikt lekker fris.

5. Huis schoonmaken met kinderen erbij

Maak er met je kinderen een spelletje van: een tien minuten power-clean. Zet een kookwekker, draai de muziek harder en ruim in die korte tijd zoveel mogelijk op als je kan. Beloon je kinderen daarna met een leuk spelletje of activiteit, die ze zelf mogen bepalen. Of iets lekker, vooruit.

6. Kruimeldief

Een regelrechte uitkomst na iedere maaltijd en elk gevallen koekje. Je pakt ‘m zoveel sneller dan die zware stofzuiger met z’n oneindige snoer.

7. Sokkenzakje

Geef je kind(eren) elk een waszakje waar ze elke dag alleen hun sokken in moeten stoppen. Dan is het op je wasdag alleen nog maar een kwestie van het hele pakket met zakje(s) en al in de wasmachine te gooien. Je kiepert ze leeg in de droger en vanuit daar maak je weer setjes voor in de kast. Easy peasy!

Hoe combineer je het huishouden met een baan en kinderen?

Hoe combineren anderen het huishouden met hun kinderen?

Het combineren van het huishouden met kinderen kan een uitdaging zijn. Veel moeders en vaders worstelen met het vinden van een manier om hun huishouden op orde te houden, terwijl ze ook nog eens een baan hebben. Maar hoe doen anderen het?

Veel ouders proberen een structuur te vinden die bij hun leven past. Sommigen poetsen een keer per week grondig, terwijl anderen alleen het hoognodige doen als ze een drukke werkweek hebben gehad. Sommige ouders gebruiken hun vrije dagen om het huishouden te doen, terwijl anderen hun huishoudelijke taken verdelen over de hele week.

Hoe kun je het huishouden combineren met je kinderen?

Het combineren van het huishouden met je kinderen kan een uitdaging zijn. Maar er zijn een paar tips die je kunnen helpen om het huishouden te combineren met je kinderen.

Ten eerste, probeer je huishoudelijke taken te verdelen over de hele week. Zo hoef je niet alles in één keer te doen.

Ten tweede, als je kinderen oud genoeg zijn, kun je ze betrekken bij het huishouden. Laat ze helpen met het opruimen van hun speelgoed of het opruimen van hun kamer.

Ten derde, als je kinderen nog klein zijn, kun je proberen om je huishoudelijke taken te doen als ze slapen of in de box zitten.

Ten slotte, als je een drukke werkweek hebt, kun je proberen om alleen het hoognodige te doen. Zo hoef je niet te veel tijd te besteden aan het huishouden.

Het combineren van het huishouden met kinderen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en trucs kun je het huishouden combineren met je kinderen en toch nog genoeg tijd overhouden om leuke dingen met je kinderen te doen.

Conclusie

je.

Huishouden met kinderen kan een uitdaging zijn, maar het is nog veel lastiger om het huis schoon te houden. Met deze tips wordt poetsen een stuk leuker! Spreid je kansen uit door schoonmaakspullen op verschillende plekken te bewaren. Leg aan beide kanten van de voordeur een mat, zodat je minder zooi naar binnen loopt. Stel de regel in dat je nooit met lege handen naar boven of naar beneden gaat. Maak de plinten schoon met droogtrommeldoekjes en maak er een spelletje van met je kinderen. Gebruik een KRUIMELDIEP om de maaltijden op te ruimen en geef ieder kind een waszakje voor de sokken. Zo hou je het huis schoon en heb je meer tijd voor leuke dingen met je kinderen. Kortom: HOUSE PARTY!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.