Root Industries Invictus beoordeling: winnaar onder de stuntsteps

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Wauw, is deze veelkleurige Root Industries Invictus Complete Scooter net zo geweldig als zijn naam doet vermoeden?

“Invictus” is een Latijns woord en betekent “onoverwinnelijk” – en dat is inderdaad helemaal wat deze nieuwe Invictus Complete Scooter is.

Volgens Root Industries zelf is de scooter eenvoudigweg ‘Light like aluminium and strong like titanium’.

Root industries invictus stuntstep

(bekijk meer afbeeldingen)

Ze zijn enorm populair onder kinderen en tieners, maar ook onder volwassenen, misschien wil jij als ouder er ook eentje voor jezelf ;) ?

Ik heb deze step niet voor niets als beste professionele stuntstep voor volwassenen in mijn stuntstep toplijst staan.

De stuntstep zit boordevol – veelal professionele – functies en is de meest betaalbare, complete scooter in de Root Industries-serie.

Na veelvuldig testen, weet men dat de Invictus niet alleen perfect voor de gemiddelde rijder is, die een scooter nodig heeft waarmee hij ‘een stuk verder’ kan gaan in het stunten: ook is deze scooter voor beginners geschikt, maar zeker ook voor de al ver gevorderde stunters.

Vandaar ook de naam ‘Complete Scooter’.

Eerlijk is eerlijk, de Invictus ziet er net zo goed uit als dat hij rijdt. Wij vinden het een van de beste stuntsteppen!

Check prijzen en beschikbaarheid hier)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Welke features heeft de Invictus?

Beste professionele stuntstep voor volwassenen-Root Industries Invictus

(bekijk meer afbeeldingen)

Waar zullen we beginnen? De features van deze stunt scooter zijn namelijk erg uitgebreid…

Laten we beginnen met – de vier voor ons – belangrijkste eigenschappen:

Het eerste en wellicht belangrijkste kenmerk van de Complete Invictus-step, vinden we de introductie van het stuur van Hi-Modulus Alloy (HMA) materiaal.

Dit innovatieve materiaal is zo licht als aluminium, maar ongeveer 50% sterker.

Het tweede belangrijkste kenmerk van de Invictus zijn volgens ons de wielen; hij heeft 30 mm brede wielen met luchtbanden en die geven de rijder een ongeëvenaarde snelheid, veel stabiliteit en de juiste grip op iedere ondergrond.

Als derde belangrijkste kenmerk vinden we de snelle ABEC-11-lagers super. Dit maakt dat deze wielen lekker soepel en snel draaien en veel snelheid genereren.

En belangrijkste kenmerk nummer vier: nieuwe, super zachte en duurzame R2 Grips voor het stuur, een superfijn gevoel voor je handen, ook tijdens je moeilijkste stunts.

Andere geweldige kenmerken zijn ook:

  • slechts 1 tool nodig voor montage en demontage (erg handig)
  • gesmede en verstevigde Invictus-vork
  • hoogwaardige nylon rem
  • assen met een hoge treksterkte

Kijk deze video voor een mooie introductie van deze scooter:

Waarom is de Invictus scooter goed?

Je kind slaat ten eerste natuurlijk een geweldig figuur met deze über coole step.

Ten tweede is deze stuntstep zo compleet, dat jouw kind er enorm lang mee vooruit kan. Dat komt doordat de step daadwerkelijk geschikt is van beginner tot prof!

Buiten dat, de kwaliteit van de gebruikte materialen is gewoon ontzettend goed.

De scooter is lekker licht en wendbaar voor een kind, heeft een perfecte deckmaat en we vinden dat ie goed en stabiel aanvoelt.

De handvatten zijn goed vast te pakken en heel comfortabel voor kinderhanden, zo’n beetje de beste handvatten die we tot nu toe tegen zijn gekomen.

We weten allemaal dat de grip van levensbelang is tijdens het stunten; je moet het stuur van de scooter tijdens alle loops en capriolen goed vast kunnen houden!

Gripvast en snel, dat zijn ook zijn brede wielen. Alles aan de Invictus-step is gewoon goed en doordacht.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn stoere uiterlijk. De aparte ‘rocket-fuel’ kleuren, veranderen voortdurend, waar je ook kijkt.

Dit geeft extra effecten tijdens het stunten en hij is simpelweg een prachtige eyecatcher!

Check de meest actuele prijzen hier

Thuis skaten? 7 beste skate ramps voor stuntstep, skates & skateboard

Conclusie

Zoek je een hele hippe, maar ook sterke en praktische stunt scooter voor jouw kind, waar hij ook nog eens een lange tijd mee vooruit kan?

Dan heb je die nu gevonden…de prijs kwaliteitverhouding is prima en de scooter kan met je kind meegroeien: van stuntelige beginneling tot bijna pro met deze Invictus Complete Scooter!

Deze scooter heeft zoveel mooie features, dat ie met kop en schouders uitsteekt boven de andere stunt scooters. Hij is extreem licht, maar tegelijkertijd toch ook heel sterk.

Bovendien zorgen de luchtbanden voor een goeie snelheid tijdens de stunts en het stuur voor een veilige grip.

Wat vooral opvalt aan deze scooter is dat ie niet alleen populair is onder de kids, maar onder alle leeftijden. Dat maakt deze toffe step van grote waarde voor de echte stunters.

De modellen van Root Industries zijn tegenwoordig een serieuze hot topic onder de meeste kinderen, teenagers, maar ook volwassenen.

Val jij ook voor deze prachtige en complete stunt scooter?

Lees ook: Leukste vader-dochter activiteiten | Top ideeën om gezellig samen dingen te doen

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.