Razor S Spark beoordeling | Een degelijke stuntstep met een WOW effect!

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Op het eerste gezicht lijkt de Razor S Spark een gewone, degelijke step. De step heeft een strakke afwerking, zoals we dat gewend zijn van het merk Razor. Echter heeft deze step toch wel iets unieks: de ‘spark’, of beter gezegd de vonkenregen. Wanneer je met je voet op de hendel duwt die zich achter op de step bevindt, ontstaat er een vonkenregen achter de step. Razor spark

(bekijk meer afbeeldingen)

Stap op de Razor S Spark en kijk hoe de vonken in het rond vliegen terwijl jij stept! Check prijzen en beschikbaarheid hier

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Zichtbaar in het donker: wow!

De step wordt geleverd met een gemonteerde spark cartridge die voor de vonkenregen zal zorgen. Maar dat is nog niet alles. De step is ook nog voorzien van bewegings-geactiveerde LED-lampjes onder het dek en lichtgevende wielen. Behalve het ‘wow’ effect, zullen de LED-lampjes zullen er overigens ook voor zorgen dat je kinderen altijd zichtbaar zijn in het donker. Dat maakt steppen met de Razor S Spark dus veiliger dan de ‘gewone’ stepjes die niet voorzien zijn van enige verlichting. Daar zullen papa en mama vast heel blij mee zijn! Want veiligheid staat natuurlijk voorop..

Lees ook: 5 beste stunt, skate & fietshelmen beoordeeld | Veilig & ook nog cool

Het dek en het frame

De step heeft een T-buis frame van staal om sterkte en stabiliteit te bieden voor elke rit. Het stuur heeft zachte handvatten van schuimrubber zodat er te allen tijde controle kan worden gehouden over de step. Het dek is vervaardigd uit aluminium die van vliegtuigkwaliteit is. Dit dek is ontworpen om kinderen comfortabel en veilig te ondersteunen tijdens het gebruik van de step. Ook wanneer kinderen opgroeien, kunnen ze gebruik blijven maken van de step. Er kan dus jarenlang gespeeld worden met de step, en dat maakt het speelgoed product natuurlijk nóg aantrekkelijker. Beste meiden stuntstep roze-Razor S Spark

(bekijk meer afbeeldingen)

De wielen en de rem

De wielen zijn 125 mm en van urethaan, en zullen die extra extra flair en veiligheid toevoegen tijdens gebruik. Daarnaast bieden ze duurzaamheid in de loop van de tijd. De rem is eenvoudig te gebruiken en zal je kinderen altijd veilig houden terwijl ze buiten heerlijk aan het spelen zijn. De rem bevindt zich vlak vóór de vonken hendel, dus weet altijd goed op welk pedaal je trapt.

Voor wie is deze stuntstep geschikt?

De step is geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf 6 jaar en is maximaal belastbaar tot 100 kg. Dat betekent dus dat ook tieners en volwassenen gebruik kunnen maken van deze fantastische step. Al doet de step natuurlijk wel een beetje kinderlijk aan met de lichtjes en de vonken.. Het product heeft een roze kleur, maar je kunt de step ook eventueel krijgen in het blauw of in het rood. Het is een stevige step voor kids die goed stand houdt. Kinderen zullen er echt van genieten!

Op zoek naar toch iets ‘stoerdere’ stuntsteps? Lees mijn volledige review van de 7 beste stuntsteps (inclusief de Razor S Spark).

Inklapbaar en verstelbaar

Het fijne aan deze step is dat deze inklapbaar is en daardoor handig op te bergen is. Ook past de step in vrijwel elke kofferbak en tas, zodat je kinderen de step gemakkelijk overal mee naartoe kunnen nemen tijdens een dagje uit. Het stuur is verstelbaar tot halverwege de hoogte, wat het dus geschikt maakt voor kinderen van verschillende lengtes. De maximale stuurhoogte betreft 50-80 cm.

Extra stuntstep tips

De vonken maken de step echter niet geschikt voor binnen gebruik, dus speel ermee buiten op straat. Probeer de step ook vooral uit in het donker; het effect van de vonken en LED-verlichting is dan natuurlijk nóg mooier! Ik raad je verder aan om je kind de juiste schoenen te laten dragen tijdens het steppen, omdat de vonken natuurlijk heet kunnen aanvoelen. Open schoenen zijn daarom niet erg geschikt, ga vooral voor een paar stevige, dichte schoenen. Daarnaast lijkt het me ook verstandig om je kind altijd een helm op te doen en eventueel elleboog- en kniebescherming te laten dragen. Steppen is vooral heel leuk, maar ongelukjes en valpartijen zijn niet uitgesloten. Houd er verder rekening mee dat de vonken op een gegeven moment op raken, en je dus de vonken cartridge eens in de zoveel tijd zal moeten vervangen. Klanten geven echter aan dat de cartridge lang meegaat, dus dat is mooi!

Conclusie

Kan de buurt waarin jullie wonen wel een beetje sfeer gebruiken?! Verlicht jouw buurt als nooit tevoren met echte vonken! Steppen krijgt met deze Razor S Spark step een compleet nieuwe dimensie. Op deze step beweeg je je voort net zoals op elke andere step, alleen met een klein verschil: de vonkenregen en de prachtige LED-verlichting die oplicht wanneer jij door de buurt stept. Maak eerst snelheid met de step, trap dan op het speciale vonken pedaal en zie de vonken van je step vliegen! De Spark Sport-step van de Razor is ontworpen om leuk te rijden en om je kinderen te inspireren om actiever te zijn. De step zal ontzettend veel plezier teweeg brengen en, ook niet onbelangrijk: hij is helemaal niet zo duur! Check prijzen en beschikbaarheid hier

Liever een fiets ipv een stuntstep? Ik heb de 13 leukste kinderfietsen voor elke leeftijd hier voor je beoordeeld.

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.