Magneet tegels schoonmaken: 6 tips en tricks voor perfecte resultaten

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Magneet tegels zien een hoop kinderhandjes, dus hoe kun je ze het beste schoonmaken?

Een van de meest voorkomende vragen over magneet tegels is hoe je ze schoon kunt maken. Het antwoord is niet zo makkelijk als bij ander speelgoed, maar het is ook niet zo moeilijk.

Ik heb de beste manieren voor je opgeschreven en zal je laten zien hoe je ze schoon kunt krijgen zodat je er jarenlang plezier van zult hebben.

Hoe kun je magneet tegels schoonmaken

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Hoe kun je magneet tegels schoonmaken?

Als je magneet tegels in de speelkamer hebt, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat ze er goed uit blijven zien en goed blijven werken. Hieronder vind je enkele tips om je magneet tegels schoon te maken:

Welke vraag wordt vaak gesteld over het schoonmaken van magneet tegels?

Een veelgestelde vraag over het schoonmaken van magneet tegels is waarmee je ze het beste kunt schoonmaken. Het is belangrijk om te weten dat sommige schoonmaakmiddelen de magneet tegels kunnen beschadigen, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van een schoonmaakmiddel.

Welke schoonmaakmiddelen kun je het beste gebruiken?

Als je je magneet tegels schoonmaakt, kun je het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken, zoals afwasmiddel en water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel of schuurmiddelen, omdat deze de magneet tegels kunnen beschadigen.

Zijn magneet tegels waterbestendig?

Magneet tegels zijn niet waterbestendig en moeten niet ondergedompeld worden in water. Het water kan tussen kleine kiertjes de binnenkant inkomen en daardoor kunnen de magneten gaan roesten. Daarnaast is het lastig om water er weer uit te krijgen.

Maar dat betekent niet dat je ze niet hoeft schoon te maken. Hier zijn enkele belangrijke schoonmaaktips om ervoor te zorgen dat je magneet tegels er altijd als nieuw uitzien.

Voorkom dat er resten achterblijven

Als je magneet tegels schoonmaakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen resten achterblijven. Als er resten achterblijven, kunnen deze zich vasthechten en erge vlekken veroorzaken. Spoel de tegels daarom altijd goed af met water nadat je ze hebt schoongemaakt.

Hoe kun je magneet tegels laten drogen?

Controleer of de tegels stofvrij zijn

Voordat je begint met het drogen van je magneet tegels, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze stofvrij zijn. Gebruik een zachte doek om eventueel stof of vuil van de tegels te verwijderen.

Laat de tegels open en plat liggen

De beste manier om magneet tegels te drogen is door ze open en plat te laten liggen. Leg ze op een droge en vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op een tafel of op de vloer. Zorg ervoor dat de tegels niet op elkaar gestapeld zijn, want dan kan het langer duren voordat ze droog zijn.

Plus als ze langdurig zo nat blijven liggen kan er schimmel ontstaan tussen de tegels.

Daarna kun je de magneet tegels prima opbergen (hier enkele tips).

Als er water binnen in de tegels zit

Wanneer er water binnen in de tegels is gekomen kun je ze het beste rechtop neerzetten zodat het water de kans krijgt er uit te lopen. Zet ze ook tegen het raam of op een andere plek waar het zonlicht ze sneller op kan drogen.

Let op vochtige omstandigheden

Als je magneet tegels in een vochtige omgeving gebruikt, kan er condens ontstaan op de tegels. Hierdoor kunnen metaaldeeltjes die erin zitten ook komen te liggen en kan er roest ontstaan. Als je magneet tegels in een vochtige omgeving wilt gebruiken, raden we aan om ze regelmatig af te nemen met een vochtige doek en ervoor te zorgen dat de ruimte goed geventileerd is.

Zorg er ook voor dat je ze regelmatig afzonderlijk van elkaar in de zon zet om goed te kunnen drogen.

Kun je magneet tegels schoonmaken met zeep?

Je kunt magneet tegels schoonmaken met zeep, zolang er geen schadelijke chemicaliën inzitten. Je kind speelt er dagelijks mee dus het is belangrijk dat de schoonmaakmiddelen kindvriendelijk zijn. Ook moeten ze geen schuurmiddelen bevatten want het plastic krast snel.

Alternatieven voor zeep bij het schoonmaken van magneet tegels

  • Biotex kan helpen om hardnekkige vlekken te verwijderen zonder de tegels te beschadigen.
  • Azijn kan helpen om algen en schimmels te doden en is minder agressief dan zeep.

Kunnen magneet tegels in de vaatwasser?

De meeste magneet tegels zijn niet vaatwasserbestendig

In de meeste gevallen zijn magneet tegels niet bedoeld om in de vaatwasser te worden gewassen. Dit komt omdat de hoge temperaturen en chemische producten die in de vaatwasser worden gebruikt, schade kunnen veroorzaken aan de tegels. Dit kan leiden tot verkleuring, vervorming of zelfs het indringen van water binnen in de tegels.

Conclusie

Het is belangrijk om regelmatig je magneet tegels te schoonmaken, zeker als je ze buiten gebruikt.

Schoonmaken kan eenvoudig met een sopje, water en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of bleekmiddelen en vermijd het gebruik van water met een hoge temperatuur.

Lees ook: dit zijn de beste magna tiles alternatieven beoordeeld

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.