Magneet tegels opbergen: 5 slimme ideeën

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Magneet tegels zijn super leuk om mee te spelen, maar hoe berg je zo’n blok speelgoed nou goed op?

Magneet tegels kun je het gemakkelijkste opbergen als één grote stapel omdat ze aan elkaar klikken. Gebruik dan een afgesloten container of de lade van een vakjeskast. Maar je kunt het ook gebruiken om je kamer op te vrolijken door er bijvoorbeeld een mooi magneet bord muur van te maken.

Laten we eens kijken hoe je dat doet.

Magneet tegels opbergen in een mand

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Ideeën om magneet tegels op te bergen

Magneet tegels zijn een geweldig educatief speelgoed voor jonge kinderen vanaf een heel jonge leeftijd. Ze helpen bij het ontwikkelen van de verbeelding en creativiteit van kinderen en zijn geschikt voor peuters en jonge onderzoekers. Hier zijn enkele ideeën om magneet tegels op te bergen en te organiseren:

Gebruik een doos

Een eenvoudige en makkelijke manier om magneet tegels op te bergen is door ze in een doos te bewaren. Dit kan een doorzichtige doos zijn, zodat kinderen de vormen en kleuren kunnen zien, of een doos met een plaatje erop van de inhoud. Dit helpt kinderen om te weten wat er in de doos zit en maakt het makkelijker om de tegels te vinden die ze willen gebruiken.

Plak ze op een magnetisch bord aan de muur

Een relatief nieuw idee om magneet tegel speelgoed op te slaan is door ze op een magnetisch bord aan de muur te plakken. Dit is een goede manier om speelgoed en interieur te combineren:

 • Het is een geweldige manier om ieder geval van de kamer te benutten en het bespaart ruimte op de vloer.
 • Grote fans van magneet tegel speelgoed zullen blij zijn met een méga bord aan de muur waar ze hun creaties op kunnen bouwen.
 • Door het spelen met magneet tegel speelgoed kunnen kinderen spelenderwijs hun coördinatie, cognitieve ontwikkeling, fijne en grove motoriek oefenen.
 • Het spelen met magneet tegel speelgoed kan kinderen ook helpen om wiskundige concepten en patronen te leren.
 • Het is een duurzame oplossing die lang meegaat en geschikt is voor vele leeftijden.
 • Het is leuk om te doen en gaat niet snel kapot.

Stapel ze op en berg ze op in een vakjes kast

Om ervoor te zorgen dat je magneet tegels perfect passen in de opbergboxen van de vakjeskast, kun je kiezen voor hoge opbergboxen. Hierdoor kun je de magneet tegels gemakkelijk stapelen en blijven ze goed op hun plek zitten. Daarnaast zijn er ook opbergboxen verkrijgbaar in verschillende pastelkleuren, zodat je ze perfect kunt afstemmen op de basis van je interieur.

Ikea heeft hele goedkope opbergboxen in een vakjeskast systeem speciaal voor de kinderkamer.

Opslag van magneet tegel speelgoed in een linnen mand

Een linnen mand is een geweldige optie om magneet tegel speelgoed op te bergen. Het is niet alleen praktisch, maar ook mooi en decoratief. Hier zijn enkele redenen waarom een linnen mand een goede keuze is:

Stijlvolle opslag

Een linnen mand is een mooie en stijlvolle manier om magneet tegel speelgoed op te bergen. Het komt in verschillende vormen en maten en past bij elk interieur. Het is een decoratief item dat niet misstaat in de woonkamer of kinderkamer.

Gemakkelijk toegankelijk

Een linnen mand is gemakkelijk toegankelijk voor kinderen. Ze kunnen het speelgoed er gemakkelijk uithalen en weer terugleggen. Dit maakt het opruimen van het speelgoed een stuk eenvoudiger en zorgt ervoor dat de kamer netjes blijft.

Trots op eigen creaties

Een linnen mand is ook een goede manier om te zorgen dat bouwwerken een beetje intact blijven. Doordat de mand groot is met een wijde opening kun je een gemaakte robot of kasteel er redelijk makkelijk in plaatsen en ook weer uithalen.

De juiste linnen mand vinden

Er zijn veel verschillende linnen manden op de markt, maar niet allemaal zijn geschikt voor het opbergen van magneet tegel speelgoed. Hier zijn enkele tips om de juiste linnen mand te vinden:

 • Zorg ervoor dat de mand groot genoeg is om het speelgoed op te bergen.
 • Kies een mand met een stevige bodem, zodat het speelgoed niet doorzakt.
 • Kies een mand met een mooie vorm, zoals een leeuwenkop of andere trendy vormen.
 • Kies een mand in een leuke kleur, zoals okergeel, dat past bij de trendkleuren van dit moment.
 • Kies een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit, zoals Atelier Pierre of Zusjez.

In een geweven mand

Als je op zoek bent naar een mooie en praktische opbergoplossing voor het magneet tegel speelgoed van je kinderen, dan is een geweven mand een goede keuze. Hier zijn een paar redenen waarom:

Een mooie decoratie voor de kinderkamer

Een geweven mand is niet alleen praktisch, maar ook mooi. Het past perfect bij de moderne trendkleuren zoals okergeel en is een decoratief element in de kinderkamer. Het is een mooie manier om het speelgoed van je kinderen op te bergen, zonder dat het misstaat in de kamer.

Praktisch en handig

Een geweven mand is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Het is een handige manier om het magneet tegel speelgoed van je kinderen op te bergen. Je kunt de mand gemakkelijk verplaatsen en het speelgoed erin leggen wanneer je kindje klaar is met spelen. Zo blijft de kamer netjes en opgeruimd.

In een plastic container met deksel

Als je op zoek bent naar een handige manier om je magneet tegel speelgoed op te bergen, is het gebruik van een plastic container met deksel een fantastische optie. Hier zijn enkele redenen waarom:

Veiligheid voorop

Magneet tegel speelgoed kan gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. De magneten kunnen gemakkelijk worden ingeslikt en leiden tot levensbedreigende schade. Door het speelgoed in een afgesloten plastic container te bewaren, zorg je ervoor dat je kindje niet bij de magneten kan komen zonder toezicht.

Handig en praktisch

Een plastic container met deksel is een handige manier om je magneet tegel speelgoed (hier een aantal van de beste merken) op te bergen. Het is gemakkelijk te gebruiken en je kunt het speelgoed er snel in stoppen als je klaar bent met spelen. Bovendien kun je de container gemakkelijk opbergen in een kast of onder het bed.

Bescherming tegen schade

Magneet tegel speelgoed kan gemakkelijk beschadigd raken als het niet goed wordt opgeborgen. Door het in een plastic container met deksel te bewaren, bescherm je het speelgoed tegen krassen en andere beschadigingen.

Conclusie

Het is dus een geweldige manier om speelgoed te opslaan, en het blijft ook nog eens leuk om te zien.

Als je deze tips hebt opgevolgd, zul je zien dat je kinderen er een hoop plezier aan beleven.

Ken je ook deze magnetische staven al? Dit zijn de beste sets voor je kleine architect

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.