Leukste speelgoed met bouwmateriaal en poppetjes

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Kinderen en bouwen zijn een fantastische combinatie. Bij iedereen die kinderen thuis heeft, is wel speelgoed te vinden dat blokken of bouwsteentjes bevat.

Bijna ieder kind vindt bouwen spannend en leuk om te doen.

Maar bouwen houdt veel meer in dan alleen maar het stapelen van blokjes, of het in elkaar zetten ervan: het is ook nog eens ontzettend belangrijk voor een gezonde ontwikkeling.

In dit artikel geef ik je een aantal voorbeelden van leuk bouwspeelgoed dat inclusief poppetjes komt.

Leukste speelgoed bouwmateriaal met poppetjes beoordeeld

Daarnaast leg ik je kort uit waarom bouwen een onmisbare spelactiviteit is voor een kind.

In de onderstaande tabel kun je een aantal speelgoed producten vinden die bestaan uit bouwstenen en poppetjes om mee te spelen.

 

Bouwspeelgoed Afbeeldingen
Leukste LEGO City bouwpakket: Ruimtevaart Raket Leukste LEGO City bouwpakket Ruimtevaart Raket

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste LEGO Friends bouwpakket: Friendship Bus Leukste LEGO Friends bouwpakket: Friendship Bus

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste LEGO Duplo bouwpakket: Brandweerkazerne Leukste LEGO Duplo bouwpakket: Brandweerkazerne

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste bouwmateriaal met poppetjes voor dreumes: The Wild Family 50 houten bouwblokken in ton Leukste bouwmateriaal met poppetjes voor dreumes: The Wild Family 50 houten bouwblokken in ton

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste bouwmateriaal met poppetjes voor peuter: Androni Woezel & Pip in de Tovertuin Leukste bouwmateriaal met poppetjes voor peuter: Androni Woezel & Pip in de Tovertuin

(bekijk meer afbeeldingen)

Leukste bouwpakket met poppetjes vanaf kleuter tot 8 jaar: Mini Basic Plus-Plus Politie Leukste bouwpakket met poppetjes vanaf kleuter tot 8 jaar: Mini Basic Plus-Plus Politie

(bekijk meer afbeeldingen)

Bekijk de leukste opties in mijn video, of lees verder over waarom bouwen met dit speelgoed goed is voor de ontwikkeling, en een uitgebreide beoordeling van elk van deze opties:

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Waarom is bouwspeelgoed cruciaal voor de ontwikkeling?

Bouwen is niet alleen maar leuk. Nee, het betreft ook nog eens een belangrijk deel van de ontwikkeling van ieder kind.

Er zijn ontzettend veel goede redenen om je kind met bouwmateriaal te laten spelen (zoals deze hier), hieronder noemen we er zes:

  1.  Zelfvertrouwen en sociaal spelen. Een kind is vaak trots wanneer het zijn bouwwerk af heeft. Niet alleen heeft het dan een mooi product gecreëerd met behulp van de blokjes: ook heeft het zelfvertrouwen en eigenwaarde opgebouwd. Bouwen is vaak leuker met vriendjes en vriendinnetjes. De kids moeten dan speelgoed delen en samen aan een eindproduct werken. Indien het bouwmateriaal ook nog poppetjes bevat, leert een kind ook meteen rollenspelen.
  2.  Problemen oplossen en doorzettingsvermogen. Door te creëren, te slopen, en weer opnieuw te bouwen leert een kind dat niet alles altijd de eerste keer goed gaat, en dat er doorzettingsvermogen nodig is om een bepaald doel te bereiken. Een kind wil bijvoorbeeld een schip bouwen. Het gaat dan nadenken hoe hij dat gaat aanpakken. Als hij tijdens het bouwen kritisch kijkt naar zijn product, kan hij bijvoorbeeld denken: “het schip is eigenlijk nog iets te vierkant, hoe maak ik de vorm van mijn schip beter?”
  3. Creativiteit en (verbeelding). Blokken, bouwsteentjes en andere bouwmaterialen bieden ontzettend veel mogelijkheden. Met wat fantasie en creativiteit kan een kind alles maken wat het maar wil. Door samen met een vriendje te spelen, kan een kind ook iets creëren wat het zelf niet had kunnen bedenken.
  4. Motoriek. Wanneer een kind speelt met blokken en bouwspeelgoed, wordt er een beroep gedaan op de fijne- en grove motoriek. Tijdens de ontwikkeling wordt de motoriek beter en beter. Kleine kids beginnen vaak met grote blokken, en wanneer ze opgroeien kunnen ze gaan experimenteren met kleinere blokjes.
  5. Taal. Wanneer een kind samen met iemand iets bouwt, leer thet spelenderwijs zich uit te drukken. Samen met een vriendje kan het dan overleggen over het product dat ze samen aan het bouwen zijn. LEGO heeft speciaal bouwspeelgoed op de markt gebracht dat speciaal is ontworpen voor het bevorderen van de taalontwikkeling, bijvoorbeeld de LEGO Education StoryTales.
  6. Wiskunde en wetenschap. Tijdens het bouwen komt een kind in aanraking met diverse concepten, zoals passen en meten, vormen, aantallen en noem maar op. Er is ruimtelijk inzicht nodig bij het bouwen. Kinderen zien hoe zwaartekracht werkt en tijdens het bouwen krijgen ze de kans op hypothesen te testen.

6 leukste bouwsets met poppetjes beoordeeld

Leukste LEGO City bouwpakket: Ruimtevaart Raket

Leukste LEGO City bouwpakket Ruimtevaart Raket

(bekijk meer afbeeldingen)

De LEGO City Ruimtevaart Raket Bouwen en Transporteren is een fantastisch bouwpakket voor de ruimtevaart liefhebber. Het speelgoed is namelijk gebaseerd op levensechte NASA missies.

De set bestaat uit 1055 bouwonderdelen en zeven poppetjes waaronder astronauten en een laboratoriummedewerker en het is echt een MEGA pakket.

De set komt met levensechte details, zoals een meertrapsraket met cockpit, rakettransportcrawler, en een lanceerplatform.

In deze video laat LEGO haar bouwpakket zien:

Dit geweldige speelgoed is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.

Exclusief verkrijgbar bij bol.com

Leukste LEGO Friends bouwpakket: Friendship Bus

Leukste LEGO Friends bouwpakket: Friendship Bus

(bekijk meer afbeeldingen)

Ga jij mee met de LEGO Friends Friendship Bus? Met deze bus ga jij de leukste reis van je leven maken!

Deze vriendschapsbus bevat alles wat je maar kan wensen, waaronder een uitschuifbaar zwembad met glijbaan.

Als je het dak naar achteren duwt, kom je terecht in de keuken en bij de badkamer. In het bovendek bevinden zich de kamers met bedden van de vriendinnen.

Het dak is doorzichtig zodat de meisjes ’s nachts in bed naar de sterren kunnen kijken. De set komt met fantastische accessoires en bestaat uit 778 blokjes en drie poppetjes.

De minimumleeftijd betreft 8 jaar.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Leukste LEGO Duplo bouwpakket: Brandweerkazerne

Leukste LEGO Duplo bouwpakket: Brandweerkazerne

(bekijk meer afbeeldingen)

Voor de wat kleine bouwers onder ons is er de LEGO Duplo Brandweerkazerne 10903. Deze brandweerkazerne is eenvoudig te bouwen en komt met drie leuke poppetjes.

De brandweerkazerne heeft een toren en een truck voorzien van zwaailicht en sirene (die het echt doen!).

Accessoires die je bij de set krijg zijn onder andere een ladder, brandslang, brandblusser, een bijl en een kampvuurtje.

Dit speelgoed leert kinderen al spelenderwijs wat brandweerlieden in het dagelijks leven voor ons doen en wat een helden het zijn!

De set bestaat uit 76 onderdelen en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Bekijk hem hier bij bol.com

Leukste bouwmateriaal met poppetjes voor dreumes: The Wild Family 50 houten bouwblokken in ton

Leukste bouwmateriaal met poppetjes voor dreumes: The Wild Family 50 houten bouwblokken in ton

(bekijk meer afbeeldingen)

Bouwen met blokken is sowieso al heel leuk voor een dreumes, maar als je ook nog eens bouwmateriaal met poppetjes zoekt, dan zijn deze houten blokken van The Wild Family echt wat voor ze.

Met de schattige diertjes kunnen ze niet alleen bouwen maar ook nog leuk fantasiespel spelen.

Bekijk ze hier bij bol.com

Leukste bouwmateriaal met poppetjes voor peuter: Androni Woezel & Pip in de Tovertuin

Leukste bouwmateriaal met poppetjes voor peuter: Androni Woezel & Pip in de Tovertuin

(bekijk meer afbeeldingen)

Woezel & Pip zijn altijd schattig, of het nu in een boekje voor mijn zoon is, het tv-programma of in een van de vele speeltjes die je ervan kunt kopen.

Extra leuk vind ik deze tovertuin, omdat je niet alleen de schattige figuurtjes en veel van hun vriendjes hebt, maar ook nog eens lekker in elkaar kunt zetten.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Leukste bouwpakket met poppetjes vanaf kleuter tot 8 jaar: Mini Basic Plus-Plus Politie

Leukste bouwpakket met poppetjes vanaf kleuter tot 8 jaar: Mini Basic Plus-Plus Politie

(bekijk meer afbeeldingen)

Ik vond ze er in eerste instantie een beetje vreemdig uitzien, maar de constructie op deze manier maakt het eigenlijk juist leuk om ermee te gaan bouwen.

Het is een beetje abstract zo, de politieauto, helikopter en de figuurtjes. Maar met alle plusjes is het erg leuk om in elkaar te zetten en er zijn maar liefst 760 stukjes voor een voordelige prijs.

Bekijk de laagste prijzen hier

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is het ontzettend belangrijk dat je bouwspeelgoed in huis hebt voor je kind. Wij hebben je een aantal voorbeelden gegeven van leuk bouw speelgoed met poppetjes, zodat je kinderen na het bouwen ook een rollenspel kunnen doen met de poppetjes.

Veel bouwplezier!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.