Is Kinetisch zand gevaarlijk?

door Joost Nusselder | Geupdate op:  december 29, 2021

Elke maand een speelthema in je mailbox?

Leuke speeltips, doeboekjes en meer met als eerste mail onze gratis mini-gids "educatief speelgoed"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Veiligheid van kinetisch zand testen

Veilige kinetisch zand merken

Dit lijkt misschien een beetje raar om te spreken over de kwaliteit en veiligheid van zand, maar in dit geval kan de kwaliteit afwijken over verschillende merken.

Het is beter om geverifieerde fabrikanten te vertrouwen en ik heb die dan ook meegenomen in deze kinetisch zand review.

Het punt is dat wanneer je goederen koopt van een geverifieerde fabrikant,

  1. je er ten eerste zeker van kunt zijn dat het zand lang mee zal gaan, niet binnen een week zal opdrogen of aan handen blijft plakken.
  2. En ten tweede is het ook beter om een ​​geverifieerde fabrikant te vertrouwen in veiligheidskwesties. Ze waarderen hun reputatie en hebben alle certificaten die de oorsprong van hun producten bevestigen.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het probleem van accidentele ingestie (ja, per ongeluk of minder per ongeluk opeten van het zand).

In tegenstelling tot ‘levend’ zand dat in water kan oplossen, heeft het kinetische zand dezelfde fysieke eigenschappen als gewoon zand.

Dat is waarom je het niet zou moeten eten, maar het is veilig in kleine hoeveelheden. Eigenlijk net als gewoon zand (zonder dat je kids wormpjes kunnen krijgen want dat komt van buiten-zand).

Lees meer: vanaf welke leeftijd is kinetisch zand eigenlijk geschikt?

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.