Brother ScanNCut: tutorial voor het samenvoegen van letters

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Welkom bij de Brother ScanNCut uitleg over het samenvoegen van letters.

In deze Brother ScanNCut handleiding leer je hoe je letters samen kunt voegen, zodat jouw projecten er netter uitzien en een professionelere look krijgen.

Brother ScanNCut Letter Welding Tutorial

In dit artikel gebruik ik de Brother ScanNCut machine. Als je deze machine nog niet eerder gezien hebt, kun je deze hier bekijken en enkele van haar beste eigenschappen zien.

Ik ben er zeker van dat je na het zien van de tutorial van deze verbazingwekkende snijmachine je gaat afvragen hoe je het ooit zonder de ScanNCut hebt gedaan.

Je kunt een afbeelding in de machine scannen, of dit nu een afbeelding is die je hebt getekend of een afbeelding die je al hebt.

Na het scannen kan je de machine deze afbeelding laten uitsnijden uit papier, karton of MDF naar keuze.

Je kunt ook afbeeldingen uitsnijden die al in de machine zijn opgeslagen.

Hij heeft ook de extra mogelijkheid om met de meegeleverde pennen op het papier te tekenen, of het nu gaat om een afbeelding die je hebt ingescand of een van de afbeeldingen of belettering die al op het apparaat zijn voorgeïnstalleerd.

Deze machine biedt heel wat mogelijkheden en is een grote doorbraak in het leven van een hobbyist.

Naast de reeds geïnstalleerde afbeeldingen is er ook de mogelijkheid om meer afbeeldingen op de machine te zetten via een USB-stick.

Deze bestanden worden SVG-bestanden genoemd en er zijn er veel beschikbaar op het internet.

Vandaag zullen we een woord maken door de afzonderlijke letters te selecteren en dan de letters aan elkaar te plakken zodat ze kunnen worden uitgesneden als één stuk dat je in je project kunt gebruiken.

Dit bespaart tijd omdat het hele woord in één keer wordt uitgesneden en het geeft je werkstuk een professionelere uitstraling.

Voor deze tutorial over het plakken van letters gebruik ik de Brother ScanNCut CM300, maar je kunt ook de CM350 gebruiken, of een andere snijmachine met een digitaal scherm, want het principe is hetzelfde.

Ik heb de beste elektronische snijplotters van 2021 hier voor je beoordeeld

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Letters samenvoegen tutorial deel 1: Het kiezen van je tekst

Zo ga je te werk:

 • Zet de machine aan en druk op de HOME knop aan de linkerkant met je vinger of de pen die bij je apparaat is geleverd. Volg dan de instructies op het scherm om het snijblad naar de startpositie te brengen.
Brother ScanNCut letters samenvoegen - het snijblad naar de startpositie te brengen
 • Druk op de patroontoets en kies de ‘Aa’-toets om over te schakelen naar een lettertype van jouw keuze. Als je een lettertype hebt gevonden waar je tevreden mee bent, druk je op SELECTEREN. Een basis lettertype box is makkelijker om als eerste te proberen, omdat je later de letters moet overlappen en dit is makkelijker te doen met een lettertype als dit.
Brother ScanNCut letters samenvoegen- lettertype selecteren
Brother ScanNCut letters samenvoegen- lettertype selecteren deel 2
Brother ScanNCut letters samenvoegen- lettertype selecteren deel 3
 • Om de letters aan elkaar te kunnen plakken/lassen, moeten ze één voor één aan de mat worden toegevoegd. Ik zal het woord ‘CHRISTMAS’ als voorbeeld gebruiken. Om je eerste letter te selecteren, in dit voorbeeld de letter C druk je op de letter met je pen en vervolgens op OK. Dit is het punt waarop je de grootte van jouw letters kunt aanpassen, en als je tevreden bent, druk je op de SET-toets.
Brother ScanNCut letters samenvoegen- woord intoetsen
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters laten overlappen
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters laten overlappen deel 2
 • Om de volgende letter aan de mat toe te voegen, druk je op de ADD-toets aan de rechterkant van het scherm, kies je de ‘Aa’-toets, selecteer je jouw lettertype en vervolgens de volgende letter in jouw woord. Druk dan op OK en SET om die letter aan de mat toe te voegen. Herhaal dit totdat alle letters zijn toegevoegd aan de mat.

Letters samenvoegen tutorial deel 2: Letters als één afbeelding uitsnijden

We gaan nu de letters aan elkaar voegen die je in de vorige stappen aan de mat hebt toegevoegd.

Ga als volgt te werk:

 • Om de letters van het woord ‘CHRISTMAS’ aan elkaar te lassen moeten de letters elkaar een beetje overlappen. Selecteer de knop ACCESS ALL AREAS (knop linksboven op de foto) en er verschijnt een rood vierkant rond de laatste letter van het woord (CHRISTMAS). Met behulp van de pijltjes rechts op het scherm kan je het rode vierkant verplaatsen. Druk op de pijl naar links tot het rode vierkantje rond de tweede letter van het woord CHRISTMAS staat.
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters laten overlappen deel 3
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters laten overlappen deel 4
 • Druk op de vier pijlen knop van je snijmachine en druk dan op de linker pijl totdat de tweede letter de eerste letter een beetje overlapt. Je kunt dit controleren door de vergrootknop op je scherm te gebruiken (aangegeven door het vergroot plus teken), druk nogmaals op deze knop voor meer detail. Ik vond werken op 400% het beste. Herhaal deze stappen totdat alle CHRISTMAS letters elkaar een beetje overlappen en druk dan op OK.
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters laten overlappen deel 5
 • Selecteer de knop met de drie rode vakjes en tik vervolgens op de afbeelding van de mat om het woord te groeperen en druk vervolgens op OK, gevolgd door de ‘weld’-knop (de knop met de cirkel en driehoek samengevoegd zoals te zien is op de afbeelding.) Druk vervolgens op de OK-knop.
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters laten overlappen deel 6
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters samenvoegen
 • Dit is het moment om de vergrootglas knop te gebruiken om te controleren of de letters elkaar goed overlappen want het lassen zal onomkeerbaar zijn. Als je niet tevreden bent, ga dan terug en doorloop de bovenstaande stappen opnieuw. Als je tevreden bent met het resultaat kies je “OK to weld”.
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters samenvoegen deel 2
 • Alle letters zijn nu aan elkaar gelast als één afbeelding. Vanuit dit scherm druk je op de OK knop en vervolgens op de CUT knop.
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters uitsnijden
 • De specifieke knutselsnijmachine zal je instrueren om de mat te laden. Plaats de mat in de machine en druk op de matknop rechtsboven om te laden.
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters uitsnijden deel 2
 • De machine zal je dan instrueren om op de start/stop knop te drukken om te snijden- te herkennen aan de groen verlichte knop rechtsonder.
 • Zodra de afbeelding is uitgesneden, haal je de mat eruit en controleer je of de afbeelding volledig is uitgesneden. Indien dat niet zo is, experimenteer dan met de snijdiepte volgens de instructies die bij jouw machine geleverd werden, tot het woord volledig uitgesneden is.
Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters uitsnijden deel 3

Als je deze eenvoudige techniek eenmaal onder de knie hebt, gaat er een wereld van mogelijkheden open om je projecten een persoonlijke en professionele look te geven.

Kijk hieronder wat ik in een paar minuten voor elkaar heb gekregen:

Brother ScanNCut letters samenvoegen- letters uitgesneden eindresultaat

Laat ons weten hoe het je is vergaan met deze tutorial over het samenvoegen van letters en stuur ons je voltooide projecten!

Lees ook: Kinderkleding voor kerst – wat doe jij ze aan? Bekijk onze schattige tips

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.