6 beste grondboxen getest | van houten tot inklapbare & buitenbox

door Joost Nusselder | Geupdate op:  april 2, 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Boxen bieden een veilige ruimte voor baby’s en peuters om te spelen, te rusten of rond te rollen zonder de volledige aandacht van een verzorger continu op te eisen.

Een goede box kan zich vrijwel overal snel opstellen en pakt klein in voor transport en opslag.

In dit artikel bespreek ik waar je op moet letten en de 6 top keuzes van dit moment.

Beste grondbox voor je baby

Deze Deryan Portable grondbox is mijn topkeuze omdat de setup slechts enkele seconden in beslag neemt.

Daarnaast is hij licht van gewicht en compact genoeg wordt verpakt om mee te nemen door de stad in je auto of misschien zelfs door heel Europa, rekening houdend met de bagage die je mee wilt nemen bij je vlucht.

Laten we eerst bekijken wat je top keuzes zijn voor verschillende situaties:

Grondbox Afbeeldingen
Beste inklapbare kinder box: Deryan Portable Playpen Deryan draagbare grondbox(bekijk meer afbeeldingen)
Beste box met poort: Frog playpen Beste grondbox met poort deze frog playpen(bekijk meer afbeeldingen)
Beste houten grondbox: Eezylife inklapbare tweelingbox Eezylife inklapbare tweelingbox beste houten grondbox(bekijk meer afbeeldingen)
Beste reis baby box: Lionelo kinder reisbox Beste compacte reisbox Lionelo Stella(bekijk meer afbeeldingen)
Beste buitenbox: Kiwi Traveler buitenbox Kiwi traveler box buitenbox(bekijk meer afbeeldingen)
Beste uitbreidbare box: Dreambaby 3 in 1 Royal Converta Beste uitbreidbare grondbox playpen(bekijk meer afbeeldingen)

Lees verder in de onderstaande alinea’s om meer over deze top keuzes te bekijken.

De beste grondboxen beoordeeld

Laten we nu elk van deze nader bekijken:

Beste inklapbare kinder box: Deryan Portable Playpen

Waarom je het leuk zult vinden: de Deryan My Play Portable Playpen gaat in ongeveer 10 in elkaar en pakt ook net zo snel weer in, en hij is licht genoeg om gemakkelijk in huis te worden verplaatst of door de stad te vervoeren.

 

De Deryan My Play Portable Playpen heeft een vaste plek gewonnen bij ons thuis.

Ingezet tijdens de avondmaaltijd, wanneer we opruimen na een maaltijd, terwijl we online boodschappen doen of een was vouwen.

Of in het algemeen elke andere keer wanneer mijn man of ik niet in staat om onze baby de volle aandacht te geven en tegelijkertijd een aantal noodzakelijke taken uit te voeren.

Aangezien onze zoon aardig in beweging is en een fan is van alles wat hij in zijn mond kan stoppen, is deze box voor ons niet alleen een kwestie van gemak, maar een kwestie van veiligheid.

Maar gemak is hier het belangrijkste verkoopargument.

De My Play Portable Playpen weegt minder dan 14 kilo en het stort in een buisvorm die klein genoeg is om achter een deur te leunen, in elke kast te schuiven, onder een bed te schuiven of in de kofferbak van een auto te gooien.

Met oefenen kost dat inklap proces slechts enkele seconden en kan met één hand worden voltooid.

Handige baby box opbergen in de woonkamer

Zo neemt de installatie slechts een moment, een enkele hand en af ​​en toe een tik van een voet om het buisvormige stalen frame open te maken of te vergrendelen.

De wanden van de box zijn gemaakt van een fijn, bijna doorzichtig gaas, terwijl de vloer een zacht en duurzaam nylon is dat gemakkelijk schoonveegt.

Voeg een eerlijk prijskaartje toe, en je hebt een fijne kinderbox.

Een vader noemt het ‘een must-have voor ouders’, en hij heeft de eenvoudige opstelling met één hand kunnen volbrengen.

En een moeder noemde deze Regalo-speelplaats “super draagbaar” en perfect om naar een “minder kindvriendelijk huis mee te nemen.”

En een schrijver met BeginnerBabyCare noemde het een ‘opvouwbaar, lichtgewicht’ model dat ‘zeer draagbaar’ is.

Voordelen

Nadelen

Deze Deryan portable playpen is hier verkrijgbaar bij bol.com

De beste box met een poort: Frog Playpen

Waarom je het geweldig zult vinden: de Somultishop kruipbox maakt het gemakkelijk om een ​​kind in een veilige omgeving te plaatsen, dankzij een poort waardoor het niet nodig is om over de zijkant te leunen.

Ik ben zelf fit, halverwege de jaren 30, en in goede vorm, gelukkig wel. Ik zeg dit omdat het voor mij niet zo belangrijk is om een ​​baby in een kinderbox te krijgen of eruit te halen.

 

Maar ik ben waarschijnlijk niet de enige die gebruik gaat maken van de box. Visite zoals grootouders of als ze op hem gaan passen moeten er ook gemakkelijk bij kunnen.

Voor iedereen die de veiligheid van een box wil, maar niet over de rand wil leunen om een ​​kind in of uit te laten stappen, is de Somultishop kruipbox een goede keuze.

De brede poort maakt het gemakkelijk om in de box te stappen om een ​​kind neer te leggen, hem op te rapen of een speeltje of boek te geven.

De box is gemaakt van panelen van duurzaam plastic dat bestand is tegen jarenlange duwen en trappen, morsen en spugen, en die veilig zijn voor gebruik binnenshuis of buitenshuis.

Hier kun je de Frog playpen zien en hoe gemakkelijk hij in elkaar kan worden gezet:

 

 

Als je een veilige speelruimte nodig hebt is het geweldig en er is gelijk wat om mee te spelen met de ingebouwde speeltjes in het paneel.

Eén grootmoeder schreeef dat ze het ‘eenvoudig te installeren’ vond en perfect is voor gebruik met een kind van een jaar.

En een moeder waardeerde dat het “stevig genoeg was dat haar zoon zichzelf kon optrekken” om te staan ​​terwijl hij de muur vasthield.

Voordelen

Nadelen

Koop deze kruipbox hier bij bol.com

Lees ook: alles over de beste babygyms, ook voor in de box

Beste houten grondbox: Eezylife inklapbare tweelingbox

Traditionele houten boxen bieden veel ruimte voor je baby om in te spelen, en er zijn tal van stijlvolle opties om uit te kiezen als aanvulling op de rest van je interieur.

De handigste die we hebben gezien is deze grenen houten tweelingbox van Eezylife.

 

Houten grondboxen zijn meestal niet de goedkoopste optie, met prijzen vanaf ongeveer 100,- zonder extra features, zoals de Somultishop kruipbox.

Maar gewoon erg stijlvol en no-nonsense veiligheid voor je kind.

Voordelen

Nadelen

Check de meest actuele prijs hier

Beste reis baby box: Lionelo kinder reisbox

Waarom je het leuk zult vinden: de Lionelo kinder reisbox is groot genoeg voor een baby of peuter om in te strekken tijdens een dutje of rond te ravotten tijdens het spelen, maar het neemt slechts 1 vierkante meter vloeroppervlak in beslag.

 

Er is iets unieks aan de Lionelo reisbox; iets dat zo ogenschijnlijk alledaags is dat je het in eerste instantie misschien niet opmerkelijk vindt. Maar dat is het wel, geloof me.

Het is niet het feit dat het klein is, of gemakkelijk op te bergen, hoewel dat zeker een plus is.

En het is niet het bijgeleverde draagzak dat het gemakkelijk maakt de box te vervoeren.

Het is het feit dat het vierkant is.

De meeste boxen op de huidige markt zijn zeshoekig of zelfs achthoekig van vorm, wat geweldig is wanneer je een ruime kamer hebt of je de speelplaats buiten inricht.

Maar voor gebruik in kleinere ruimtes, nemen die stompe hoeken veel ruimte in beslag, waardoor lopen rond de box een gedoe wordt als het waarschijnlijk alleen maar in je woonkamer past.

Door de vierkante vorm van de Lionelo kan deze in een hoek worden opgeborgen of recht tegen een muur, bank of ander plat oppervlak worden geschoven.

En toch is er binnen de 1 meter bij 1 meter grote speelplaats nog steeds voldoende ruimte voor een baby of jongere peuter om te spelen of om te gaan liggen en zich uit te strekken voor een dutje.

Het is beoordeeld als geschikt voor gebruik door kinderen met een gewicht van minder dan 15kg, ter referentie.

En wanneer de Lionelo reisbox niet wordt gebruikt, wordt deze klein genoeg verpakt om te worden opgeborgen in een kast, onder een bed of in de kofferbak te worden geplaatst voor de oppas.

Merk op dat het bij bijna 9,5kg behoorlijk zwaar is, en voor sommige mensen moeilijk kan zijn om zich te verplaatsen, vooral trappen op en af.

Enkele tientallen klanten hebben lovende kritieken nagelaten voor de draagbare reisbox, waaronder een moeder die het ‘gemakkelijk te installeren’ en ‘veilig’ noemde.

Een grootmoeder noemde het “gemakkelijk te openen en te sluiten” en de “perfecte maat”.

Voordelen

Nadelen

Koop deze Lionelo reisbox hier bij bol.com

De beste outdoor box: Kiwi Traveler buitenbox

Waarom je het leuk zult vinden: de Kiwi Traveler buitenbox heeft meerdere functies voor buitenspelen, zoals een zonnescherm, insectengaas en volwaardig self-inflating matras.

 

Als je denkt dat het moeilijk is om een ​​baby veilig te houden terwijl hij of zij in het huis speelt, dan kun je de uitdaging vele malen vermenigvuldigen als je het kind naar buiten brengt.

Van insecten die bijten of steken, van de zon die in slechts enkele minuten de gevoelige huid kan verbranden, tot allerlei soorten verstikkingsgevaren, waaronder kiezels, stokken, bloemen, insecten, vuil, enzovoort, het buitenleven is geen plaats voor de kleine baby zonder toezicht.

Dat is tenzij de kleine veilig is in de draagbare Kiwi Traveler buitenbox.

Deze unieke buitenspeelplaats kan stevig worden vastgezet in gras of zand met behulp van de stevige voeten op de grond en biedt zo weerstand tegen verstoringen veroorzaakt door de wind.

Het buisvormige metalen frame houdt de muren en het koepelvormige dak strak en vast, terwijl de muren voornamelijk zijn gemaakt van een gaas dat goed genoeg is om insecten buiten te houden, terwijl het dak de schadelijke stralen van de zon blokkeert terwijl de zonnescherm is bevestigd.

In de Kiwi traveler buitenbox is er voldoende ruimte voor spelen of rusten, die beide worden ondersteund door een meegeleverde met lucht gevulde matras.

Een van de zijwandpanelen sluit met een ritssluiting om het oppakken of eruithalen van de baby gemakkelijk te maken, en de hele kinderbox wordt verpakt in een draagtas wanneer deze niet in gebruik is.

Een klant met de naam Monna zegt dat de Kiwi Traveler ‘in een handomdraai kan worden opgevouwen en uitgevouwen’, terwijl een klant die Kelsea heet het ‘gemakkelijk en veilig in gebruik’ noemt.

Voordelen

Nadelen

Check de actuele prijzen hier

De best uitbreidbare box: Dreambaby 3 in 1 Royal Converta

Waarom je het leuk zult vinden: dus het speelveld van 3,8 meter breed van de Dreambaby Royal Converta is niet groot genoeg?

Geen probleem, breid het uit met extra panelen om een ​​veel grotere speelruimte te maken.

 

Voor veel gezinnen is een 3,8 meter brede box veel te groot om in een woonkamer of keuken te stoppen.

Voor sommige huishoudens is deze ruimte gecreëerd door de Dreambaby ideaal voor de woonkamer, maar niet voor de slaapkamer.

En voor nog anderen is dat misschien helemaal niet genoeg ruimte.

Het goede nieuws is dat deze grondbox, zoals de naam al doet vermoeden, zeer veelzijdig is.

Met panelen verwijderd, kan het worden veranderd in een kleinere box, terwijl als panelen worden toegevoegd (je moet ze apart kopen), kan het een veel grotere veilige ruimte creëren om te spelen.

En die veilige ruimte kan binnen of buiten zijn.

Elk paneel heeft stokken voor veilig gebruik buiten op het gras en anti-beweging, niet-kras pads voor gebruik op hardhouten vloeren binnen.

Ouders zijn dol op het uitbreidbare ontwerp van deze kinderbox. Het heeft een 4-sterren gemiddelde op Amazon, gebaseerd op 50 beoordelingen.

Voordelen

Nadelen

Deze Dreambaby is hier bij Amazon verkrijgbaar

Waarom je een grondbox nodig hebt

Toen mijn zoon ongeveer zes maanden oud was, raakte hij eindelijk in beweging.

Hij kruipte niet precies; het was meer een zwaaiend, semi-slingerend gebaar dat mijn man de ‘Zombie Crawl’ noemde.

Hij vergrootte deze unieke manier van vervoer met een neiging om herhaaldelijk in een bepaalde richting te rollen totdat hij zijn weg vond naar een speeltje, een kat of een familielid.

Hoewel het leuk en vaak hilarisch was, betekende zijn nieuwe voortbewegingsvermogen dat nu geen enkele kamer in ons huis volkomen veilig voor hem was tenzij ze altijd de onverdeelde aandacht van een verzorger had.

Dat wil zeggen, geen kamer was veilig tótdat we een grondbox kochten.

Ook bekend als play pen en niet te verwarren met pack en plays, die eigenlijk meer op packable wiegjes lijken dan op grondboxen, biedt een grondbox een kind een paar vierkante meter ruimte dat gegarandeerd vrij is van

Wat voor een grondbox moet je kiezen?

Wanneer je de beste grondbox voor je gezin kiest, overweeg eerst waar je het het meest zult gebruiken.

Als het antwoord jouw eigen huis is, hoef je je minder zorgen te maken over het gewicht of hoe klein het kan inklappen, dus een speelweide gemaakt met grote panelen is misschien een goede keuze.

Als je de box regelmatig naar playdates, een crèche of het huis van een familielid brengt, is een compacte opvouwbare speelweide die niet uit meerdere stukken bestaat, een betere keuze.

En als je een kinderbox wilt die ook buitenshuis kan worden gebruikt, zorg er dan voor dat de materialen van elke optie die je beschouwt de blootstelling aan de elementen aankunnen.

Zorg er ook voor dat je rekening houdt met de mensen die de box zullen gebruiken, wat zowel kinderen als volwassenen betekent.

Als je een grondbox kiest dat te klein is voor kinderen, zal het zijn doel niet dienen.

Of als je er een koopt die te zwaar of omslachtig is voor de volwassene die hem moet verplaatsen, opzetten en verwijderen, zal dit leiden tot meer frustratie dan gemak.

Gebruiken ouders nog steeds grondboxen?

We leven in een mooi klein huis en op dit punt slaapt onze baby in een slaapkamer die we ook als kantoor gebruiken.

We kunnen dat voorlopig niet veranderen, dus we zijn van plan de dingen zo veilig mogelijk te maken.

Mijn moeder stelde voor dat we een box zouden kopen, maar mijn vrienden vertellen me dat dat een heel slecht idee is. (Eigenlijk doen ze alsof ik kindermishandeling overweeg).

Maar mijn moeder zegt dat er momenten zullen zijn waarop ik niet elke minuut naar de baby kan kijken en ik wil hem niet alleen in zijn wiegje leggen, alleen zodat ik naar de wc kan gaan.

Het is grappig hoe we ons comfortabel voelen als we een actieve baby in een autostoeltje, een wandelwagen of een rugzak vastbinden, maar toch het gevoel hebben dat er iets te beperkt is aan een kinderbox.

Boxen waren vroeger een net zo veel voorkomend onderdeel van baby-meubels als kinderstoeltjes. Ouders ploffen baby’s erin zonder zich af te vragen of er nadelen waren voor de baby.

Toen begonnen experts op het gebied van kinderontwikkeling zich zorgen te maken dat de baby’s die in boxen waren geparkeerd, minder in staat waren om hun omgeving te verkennen en misschien niet genoeg stimulansen of aandacht kregen.

Zoals vaak gebeurt wanneer nieuw advies aan ouders wordt gegeven, werden de zorgen van de experts vertaald in ‘Nooit een baby in een box doen’ in plaats van ‘Houd je baby niet de hele dag opgesloten zonder er naar om te kijken’.

Iedereen die ooit geprobeerd heeft om de telefoon te beantwoorden terwijl een snel kruipende baby aan het rennen is om het voedsel van de katten op te eten, weet dat sommige baby’s soms moeten worden beschermd tegen zichzelf.

Veel ouders vinden dat een kinderbox een handige manier is om een ​​baby in staat te stellen op een plek te zijn waar hij veilig is, maar toch de familieactiviteiten kan bekijken.

Veel boxen kunnen worden ingeklapt om tussen kamers te verplaatsen. Een kinderbox kan ook worden gebruikt als je jouw baby gedurende korte tijd zonder toezicht moet laten.

Het kan een handige plaats zijn voor een dutje, hoewel het voor sommige baby’s verwarrend kan zijn om dezelfde plek te hebben voor slaap en spel dus ik doe dat zelf niet.

Een kinderbox in je huis beperkt niet het vermogen van je baby om meer te leren dan een kinderwagen buiten zijn huis dat doet – maar je zou er niet aan denken om je baby op de vloer op de markt te laten kruipen, toch?

En er zijn er tegenwoordig al heel grote bij waarmee je de speelruimte van je kind aanzienlijke groter maakt dan dit vroeger was in een kleine box in de hoek van de kamer.

Zoals een van de boxen die we hierboven hebben beoordeeld.

Koop een grondbox voordat je baby begint te kruipen

Als je een kinderbox wilt kunnen gebruiken, is het belangrijk om het voor je baby te gebruiken voordat hij begint te kruipen.

Als je echter wacht tot je baby ouder is en kruipt of zichzelf optrekt, is hij minder geneigd om zich er prettig in te voelen.

Op dat moment zou je hem op zijn plaats zetten die zijn beweging beperkt houdt, juist wanneer hij het plezier leert van je achtervolgen.

Als hij de speelplek al kent als een van de aangename plekken in je huis, zal hij het niet erg vinden.

In het begin zal een jonge baby waarschijnlijk tien tot vijftien minuten in een grondbox zitten, terwijl je in de kamer met hem praat of hem speelgoed geeft.

Als er oudere kinderen bij je thuis zijn, zal je baby waarschijnlijk graag in zijn play pen liggen kijken hoe ze spelen.

Bij het kopen van een box is het het veiligst om een ​​nieuwe te kopen of een gebruikt model dat nog wordt geproduceerd.

Als je een gebruikte box koopt, vergelijk dan het model met dat in de winkel om ervoor te zorgen dat alle onderdelen nog hetzelfde zijn.

Een actieve baby kan zelfs op een “veilige” plaats een ongeluk krijgen, dus laat je baby niet langer dan een paar minuten onbeheerd achter – je moet natuurlijk toch naar de wc!

Wat is een baby-box?

In essentie is een kinderbox een afgesloten speelterrein dat je baby een veilige plek geeft om te spelen.

De zelfstandige eenheden zijn meestal gemaakt van houten, kunststof of metalen frames.

De meeste baby-boxen zijn licht, dus kunnen gemakkelijk door het huis worden gedragen.

Heb je een babybox nodig?

Hoe graag je je baby 24 uur per dag, 7 dagen per week ook knuffelt, het is vrijwel onmogelijk.

Een baby-box zal niet alleen je leven gemakkelijker maken, het zal je baby ook op jonge leeftijd een gevoel van onafhankelijkheid geven.

Tegenwoordig is de baby-box bovendien veiliger en gemakkelijker te vervoeren, waardoor je dagelijkse routine nog praktischer en beter georganiseerd wordt.

Lees ook: 32 speelkleden beoordeeld met alles van dieren tot auto’s

Hoe een baby-box te gebruiken?

Plaats eenvoudig de door jou gekozen box op een vlakke ondergrond, wanneer. Vul met hun favoriete speelgoed en zie hoe hun verbeelding wordt aangewakkerd!

Hoe kies je de beste babybox?

Het eerste waar je aan moet denken, is hoeveel vloeroppervlak je hebt. Het heeft geen zin iets te kopen dat niet in je voorkamer past!

Er zijn verschillende ontwerpen en vormen voor baby-boxen. Hieronder kun je andere belangrijke punten bekijken om je te helpen bij het nemen van je beslissing:

De soorten baby-boxen

De technologie van grondboxen

Wanneer je denkt aan de technologie van grondboxen, dan moet je op zoek naar lichtgewicht en opvouwbare functies.

Ook kunnen boxen worden geleverd met wielen waardoor ze super gemakkelijk te verplaatsen zijn.

De extra functies van baby-boxen

De meeste baby-boxen zijn erg eenvoudig, dus je zult niet zoveel extra functies vinden.

Als ze ze hebben, is het meestal: speelgoed, muziekstukken en lichten. Wat je ook kunt vinden zijn extra opslagruimtes.

Tips voor het kiezen van de beste grondbox

Hier zijn enkele functies waar je op moet letten bij het kopen van een grondbox:

Belangrijke punten over de veiligheid van een grondbox

Lees meer: waar let je allemaal op bij het kopen van een kinderwagen? 15 tips

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.