Boodschappen & maaltijden laten bezorgen voor drukke ouders

door Joost | Geupdate op:  april 16, 2020

Ontvang 2x per week jouw gids met speeltips, gratis doe-boekjes & meer voor de leeftijd van je kind:

Wat is er voor MIJN kind?

(foto’s van De Familiebox)

Het verstrekken van drie maaltijden per dag voor mijn gezin is veel werk. Het is tijdrovend, duur en arbeidsintensief.

Dat was de reden waarom ik heel blij was toen ik hoorde over de bezorgservice voor eten die verse producten en vlees naar je toe brengt.

Het helpt me heel veel om niet te hoeven werken, dan onderweg naar huis mijn kind op te halen van de opvang om vervolgens nog eens boodschappen te moeten doen en dan te koken.

Mijn nieuwe redding om meer tijd voor mezelf te hebben is het laten bezorgen van boodschappen en maaltijden!

Ik ben vaak minstens drie keer per week in de supermarkt. Beperkte tijd om te plannen dwingt me om een ​​tipje te maken voor bijna elke maaltijd die mijn gezin moet eten.

Op dagen dat er geen tijd is om te winkelen en eten te bereiden, bestel ik vaak bezorging bij restaurants.

Het hebben van een kieskeurige tweejarige plus een fijnproever die een hekel heeft aan hetzelfde eten twee keer achter elkaar te moeten eten, maakt het alleen nog maar moeilijker.

Om te kijken of tijd, geld en moeite verbeterd konden worden, heb ik verschillende maaltijdbezorgdiensten getest en boodschappen laten bezorgen.

En ik moet zeggen, de juiste diensten voor een gezin schelen me een hele hoop tijd en geven wat meer tijd voor mezelf en mijn gezin.

Uiteindelijk heb ik twee bezorgservices gevonden die passen bij moeders, en ik zal ze hier bespreken, met details over de maaltijdervaring en geschiktheid voor gezinnen zodat ook jij kan proberen of het wat voor je is.

Niet elke service is even geschikt voor een gezin met kinderen, vooral de maaltijdboxen niet, dus ik zal daar ook nog specifiek op terug komen.

De beste maaltijdbezorgdiensten voor drukke moeders?

Op nummer 1 staat het laten bezorgen van boodschappen door Albert Heijn. Het scheelt zo’n hoop gedoe en ik laat het nu 1x per week komen om de zwaarste dingen en producten die niet bederven thuis te laten bezorgen.

De nummer 2 is perfect als je niet telkens tijd hebt om weer iets nieuws te verzinnen, zoals ik voor mijn kleine man. Deze maaltijdbox van de Familiebox vond ik het beste voor een gezin, want ze zijn er speciaal op ingespeeld.

De Familiebox

Verzendkosten: gratis
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Menuplan: tweepersoons- of gezinsplan, inclusief kinderen
Speciale opmerking: het wordt wekelijks bezorgd maar je kunt ook gemakkelijk weken overslaan

Ik heb vier verschillende gezinsrecepten van de Familiebox geprobeerd. Het was de eerste kit voor het bezorgen van eten die voor mijn deur aankwam, dus ik wist niet zeker wat ik kon verwachten.

Ik vond de service een geweldige manier om verschillende voedingsmiddelen aan mijn gezin te introduceren. Hun nieuwsgierigheid naar elk recept maakte de ervaring interactief voor het hele gezin.

Verpakking

Boodschappen doen of mijn oudere zoon naar sport brengen, er zijn veel bewegende delen en een nieuwe planning voor nodig om thuis te blijven om pakketten te ontvangen.

Gelukkig leveren ze de dozen af ​​in een specifiek tijdsschema zodat je van te voren goed weet wanneer het komt.

De vier maaltijden verzonden door de Familiebox kwamen in twee grote dozen, elk geïsoleerd en verpakt met folie om de producten te bewaren.

Familiebox bezorgd

Het vlees werd bijvoorbeeld strategisch op de bodem van de doos geplaatst, terwijl de verse producten en sauzen er bovenop lagen. Hierdoor konden ook de groenten en kaas vers en koel blijven, terwijl het vlees tijdens verzending koud bleef.

Maaltijdervaring

Elke maaltijd kwam met instructies, de benodigde ingrediënten, voorgestelde kooktijden en aanbevolen combinaties.

De instructies waren relatief gemakkelijk te begrijpen en te volgen. De maaltijden waren ook heerlijk, waardoor ze een hit bij mijn gezin waren.

Het leukste vond ik nog de maaltijden die je samen met je kids kunt maken zodat iedereen mee kan doen, iets wat ik zelf ook altijd doe wanneer ik boodschappen haal.

Maaltijdbox om samen met je kinderen te maken

Wel een lastige taak die ik tegenkwam, was echter om een ​​hele appel te raspen voor het ene recept, en een heel blok kaas voor het andere.

Raspen is tijdrovend en niet het veiligste hulpmiddel om rond kinderen te hebben, dus merkte ik dat ik wilde dat daar er een betere manier voor was.

Maar over het algemeen goede recepten waar de kinderen ook bij kunnen helpen.

Samen met het gezin koken

Voordelen:

Nadelen:

Alternatief: Hello Fresh

Verzendkosten: gratis
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Menuschema: Klassiek, vegetarisch of gezinsplan
Speciale opmerking: ze sturen een gratis schort bij je eerste levering.

HelloFresh heeft me drie recepten voor het gezinsplan gestuurd. Het was de tweede levering die bij mijn deur aankwam, en in veel opzichten was het vergelijkbaar met de Familiebox.

Verpakking

De maaltijdpakketten kwamen aan in een grote doos, vol met ijspakken en omwikkeld met een isolator.

Het was vergelijkbaar met andere diensten en hield het eten vers en veilig totdat ik het ophaalde.

Maaltijdervaring

Elke maaltijd werd geleverd met een receptenkaart met foto’s met alle ingrediënten die je nodig hebt, samen met stapsgewijze instructies.

Ik vond de specifieke maaltijden die werden verzonden als een van de gemakkelijkere gerechten om op te rapen bij alle voedselbezorgdiensten, maar vond het wel wat eentonig worden.

Daarnaast miste ik de tips en mogelijkheden om gerechten uit te kiezen die ik met name ook samen met de kids kon maken.

Conclusie

De meeste maaltijdpakketten zijn allemaal geweldige opties om tijd en geld te besparen en voedzame maaltijden voor je gezin te bieden.

Naast het gemak en gemak dat ze bieden, bieden veel boxen goede opties die gezond zijn voor jou en je gezin.

Ik miste bij sommige uit de test met name de gezinsvriendelijkheid en dat had ik wel bij de Familiebox, vandaar mijn keuze voor deze bezorgdienst.

Als je je nu aanmeldt, ontvang je 40% korting. Kijk hier om je aan te melden:

Leuke speeltips, doe-boekjes en meer

Smakelijke familie maaltijdbox

Bekijk de actie