Beste elektrisch skateboard review | Van beginner tot pro

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Een elektrisch skateboard is een ontzettend cool en handig item om te hebben. Zeker als je van skaten, longboarden of soortgelijke activiteiten houdt!

Een elektrisch skateboard wordt, vergeleken met een normaal skateboard, aangedreven door een elektromotortje.

Je kunt zo gemakkelijker op snelheid komen en zelfs hellingen op rijden zonder daar veel moeite voor te hoeven doen.

Ga jij een elektrische skateboard kopen? Lees dan gauw verder!

Beste elektrisch skateboard review | Van beginner tot pro

Mijn favoriete elektrisch skateboard op de huidige markt is deze Meepo Mini V5. Dit skateboard is de overall beste voor kinderen, maar kan ook prima gebruikt worden door volwassenen (tot 70kg). Omdat je keuze hebt uit drie snelheden, is het skateboard ook uiterst geschikt voor beginners!

Behalve deze, zijn er natuurlijk ook nog andere fantastische modellen te vinden. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren.

In de tabel hieronder vind je elektrische skateboards in verschillende categorieën, zodat het makkelijker wordt om een selectie te maken!

Beste mini elektrisch skateboard

MeepoMini V5

Heeft snelheid en pit, en met een goed opgeladen batterij kan het zelfs steile heuvels aan. De laagste snelheidsinstelling is erg zacht en perfect voor beginners.

8.5
Toy score
Product image
Beste elektrische skateboardAfbeeldingen
Beste elektrische skateboard voor volwassenen: Cool&Fun Elektrisch LongboardBeste elektrische skateboard voor volwassenen: Cool&Fun Elektrisch Longboard
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste elektrische skateboard voor beginners: Caroma 36 inch 700W Dual MotorBeste elektrische skateboard voor beginners: Caroma 36" 700W Dual Motor
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste elektrisch skateboard voor heavy riders: Teamgee H20 39 inch 4 Speed Adjustment LongboardBeste elektrisch skateboard voor heavy riders- Teamgee H20 39 4 Speed Adjustment Longboard
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste elektrisch skateboard voor commuten: Hiboy S22 Dual Brushless MotorBeste elektrisch skateboard voor commuten- Hiboy S22 Dual Brushless Motor
(bekijk meer afbeeldingen)
All-terrain off-road elektrisch skateboard met vering: L-faster Mountain Skateboard Conversie KitAll-terrain off-road elektrisch skateboard: L-faster Mountain Skateboard Conversie Kit
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste elektrische skateboard met dual motor: Teamgee H5 38 inch Hidden Battery Long BoardBeste elektrische skateboard met dual motor: Teamgee H5 38" Hidden Battery Long Board
(bekijk meer afbeeldingen)

Van peuter naar kleuter doeboek collectie

Educatieve spelletjes en kleurplaten voor 3 t/m 6 jaar

Dit e-book, samen met de bijbehorende printables, zal je peuter en kleuter heel erg leuk vinden. In elke fase van de ontwikkeling kan hij of zij er lekker mee spelen, samen met mama en papa.

Koop bij Bol.com

Wat is een elektrisch skateboard en waarvoor gebruik je het?

Het elektrische skateboard is uitgevonden in 2013 en heeft over de jaren steeds meer terrein gewonnen.

Het wordt voornamelijk gebruikt als vermaak, maar ook als vervoersmiddel is het tegenwoordig erg populair.

Het basisconcept van een elektrisch skateboard is als het ware een (houten) plank op wielen die op een motor werkt en gebruikt wordt om je voort te bewegen.

Wat is een elektrisch skateboard

Behalve dat elektrische skateboards leuk zijn voor kinderen en tieners als ‘speelgoed’, kunnen ze ook dienen als vervoersmiddel.

Vooral in de stad kan dat erg van pas komen. Daarnaast kan een (elektrisch) skateboard helpen om bepaalde lichamelijke vaardigheden te ontwikkelen.

Een elektrisch skateboard, ook wel e-board of elektrisch longboard genoemd, wordt dus aangedreven door een elektromotor. Deze is stil, efficiënt en emissiearm.

De energie komt van een accu en wordt via de aandrijving doorgegeven aan de wieltjes.

Afhankelijk van de functies en de prijs, kun je soms zelfs sneller rijden dan 40 km/u en een actieradius van bijna 40 km bereiken.

Je bedient de board met een afstandsbediening die je in de hand houdt tijdens het skaten.

E-boards kun je krijgen met wielen die gemaakt zijn voor verharde wegen, of juist met grotere banden voor off-road avonturen in het bos of andere onverharde wegen.

Wat is het verschil tussen een gewoon skateboard en een elektrisch model?

Het eerste verschil heb ik al besproken en is ook erg duidelijk: het gewone skateboard wordt aangedreven door energie die door jouw lichaamsbeweging wordt opgewerkt.

Het elektrische skateboard, daarentegen, wordt aangedreven door een motor en bestuur je met een afstandsbediening.

Het gewone skateboard vergt dus veel meer lichaamsbeweging dan het elektrische model.

Als je bijvoorbeeld een vervoermiddel zoekt voor in de stad, dan is een elektrisch skateboard waarschijnlijk voor de meeste mensen erg handig.

De meeste modellen hebben een autonomie van in ieder geval 10 km wanneer de accu volledig is opgeladen, en maken daarmee redelijk lange ritjes mogelijk.

Het gewone skateboard is wat minder geschikt voor lange ritjes (tenzij je erg goed in conditie bent en dit vaker doet) en kan soms ook wat gevaarlijk zijn als vervoersmiddel.

Het vereist namelijk veel meer evenwicht.

Voor wedstrijden en atleten geeft het originele model meer vrijheid, en deze uitvoering is natuurlijk ook goedkoper dan het elektrisch aangedreven model.

Daarnaast is het beter voor de gezondheid als we kijken naar lichaamsbeweging; het gewone model kost veel meer lichamelijke energie en laat ook meer manoeuvres toe.

Koopgids: waar op letten bij het kopen van een elektrisch skateboard?

Het beste elektrische skateboard kopen is lastig genoeg.

Om jou een beetje op weg te helpen, heb ik een aantal belangrijke dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van een elektrisch skateboard.

Weet dat er grote verschillen zijn in belangrijke kenmerken van elektrische skateboards, waaronder de maximum snelheid en de levensduur van de batterij.

Zorg er trouwens altijd voor dat je beschermende kleding draagt als je gebruik maakt van een elektrisch skateboard. Vallen komt nu eenmaal vaak voor!

Ga jij een elektrisch skateboard kopen? Let dan op de volgende zaken.

(Draag)gewicht

Elektrische skateboards voor kinderen kunnen over het algemeen minder gewicht dragen.

Zoek je als volwassene een elektrisch skateboard, houd dan rekening met het maximale gewicht dat het skateboard kan dragen en zoek er een met een maximaal draaggewicht van een volwassene.

Niet alleen het draaggewicht, maar ook het gewicht van het skateboard zelf is misschien een handige factor om rekening mee te houden.

Accu

De accu is van fundamenteel belang. En dan heb ik het niet alleen over de tijd dat deze meegaat, maar ook hoe snel de accu oplaadt.

De meeste elektrische boards hebben een lithium-ion-accu, waarvan de oplaadtijd ligt tussen de 3 en 6 uur.

De batterijen zijn normaal gesproken gemakkelijk te verwisselen, maar bij sommige modellen is de batterij ingebouwd en kun je deze dus niet vervangen.

Snelheid

Denk van te voren na over waar je het skateboard voor zult gaan gebruiken. Is het voornamelijk vermaak binnenshuis en in de tuin, of ga je je er ook mee voortbewegen door de stad?

De meeste e-skateboards hebben een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Maar er zijn zelfs modellen die sneller dan 35 kilometer per uur gaan.

Als je het als vervoersmiddel wil gaan gebruiken, zal een board dat maximaal 10 km/u gaat niet erg goed uitkomen.

Je wil natuurlijk niet urenlang hoeven reizen om ergens te komen. Daarnaast moet ook de autonomie van de batterij groot genoeg zijn, zodat deze langer meegaat.

Hoe snel een e-board gaat, hangt overigens ook af van je gewicht.

Als je aan de wat zwaardere kant bent en dichtbij het aangegeven maximumgewicht zit, is het misschien beter om een wat sneller elektrisch skateboard te kopen.

Is het elektrische board voor een kind of tiener, dan kies je idealiter voor een wat lagere snelheid.

De e-boards voor beginners of kinderen hebben vaak een topsnelheid van 15-20 km/u.

Daarnaast hebben boards voor beginners bepaalde functies zodat accelereren en remmen niet zo schokkerig gebeurt en je daarom beter in balans blijft.

Hoe hoger de snelheid, hoe groter het risico op letsel. En een val op hoge snelheid kan gevaarlijke gevolgen hebben.

Bescherm jezelf dus altijd goed en maak iedere rit zo veilig mogelijk.

Bekijk een review van de beste helmen voor skaten hier voor optimale bescherming

Bereik

Het bereik (hoe veel kilometers je kunt rijden met een volle accu) is dus ook erg belangrijk: er zijn zelfs e-boards die met slechts een lading tot 30 kilometer kunnen afleggen.

Hoe ver je met een board kunt rijden, is afhankelijk van het rijgedrag en gebruik, het gewicht van de gebruiker en de snelheid.

Veiligheid

Wees je ervan bewust dat elektrische skateboards niet op de openbare weg mogen in Nederland.

Op de stoep of in het skatepark, en natuurlijk op eigen terrein, mag je wel gewoon je gangetje gaan.

Ook is het belangrijk om altijd goed de handleiding van je board te lezen en voorzichtig om te gaan met het product.

Bekijk het maximumgewicht en houd je daar ook aan.

Materiaal

De meest recente skate- en longboards hebben vaak een deck gemaakt van hout en glasvezel. Dat maakt ze erg resistent en het gewicht blijft daarmee relatief laag.

Aandrijving

Over het algemeen worden er twee soorten aandrijvingen gebruikt: V-riem of wielnaaf motoren.

Bij de V-snaarmotor zit de aandrijving niet direct op het wiel, wat het lastiger maakt om mee te beginnen.

Daarnaast kan de riem scheuren of wegglijden, wat deze gevoelig maakt voor foutjes.

Wielnaaf motoren zijn over het algemeen beter beschermd tegen invloeden van buitenaf, waaronder vocht en vuil.

Er zijn zelfs motoren die een regeneratief remsysteem hebben waarbij er tijdens het remmen opgewekte energie wordt teruggewonnen.

Prijs

Ten slotte is de prijs natuurlijk ook iets om rekening mee te houden.

Als je op zoek bent naar een goed instapmodel, zul je ongeveer rond de 350 euro kwijt zijn.

Ben je echter van plan om een professioneel board te kopen, dan ben je al gauw een paar honderd meer kwijt.

Weet dus van te voren waar je naar op zoek bent en hoeveel je ongeveer bereid bent om daarvoor uit te geven. Misschien heb je daarnaast voorkeur voor een of bepaalde merken.

Beoordeling beste elektrische skateboards

Nu weten we waar we op moeten letten bij de keuze voor een electric skateboard. Laten we de topkeuzes op de markt wat nader bekijken.

Beste mini elektrisch skateboard

Meepo Mini V5

Product image
8.5
Toy score
Snelheid
4.2
Bereik
4.3
Duurzaamheid
4.3
Beste voor
 • Handvat op het deck, waardoor het gemakkelijk te dragen is
 • Soepele remmen en rijmodi
Minder goed
 • Standaard meegeleverde bushings te zacht zijn voor hogere snelheden

Over het algemeen vind ik dit een degelijk product voor volwassenen die het als een beginners- tot een tussenliggend bord willen gebruiken.

Het heeft snelheid en pit, en met een goed opgeladen batterij kan het zelfs steile heuvels aan voor een korte periode. De laagste snelheidsinstelling is erg zacht en perfect voor beginners.

Een punt waar ik op wil wijzen, zijn de bijgeleverde bushings. Deze zijn vrij zacht, wat geweldig is voor een lichter persoon die op lagere snelheden wil rijden en scherpe bochten wil maken. Maar voor mij was dat een probleem. Ik wilde cruisen op hogere snelheden, maar de standaard bushings hadden veel speling en moesten veel worden aangedraaid. Met de voorraad bushings kon ik slechts ongeveer 20 mph halen voordat ik een “death wobble” kreeg.

Maar de standaard uitrusting is dus perfect voor tieners, zeg vanaf 12 jaar.

De handbediening is ZEER soepel. Neem de tijd om eraan te wennen; een klein beetje beweging kan een lange weg gaan. Het display is eenvoudig en duidelijk. Het heeft zelfs een kilometerteller. Je kunt de krachtinstellingen wijzigen terwijl je aan het cruisen bent zonder dat je daarover hoeft na te denken.

Je kunt het bord aan- of uitzetten met de aan/uit-knop of door een afzetbeweging te maken met het bord. Het verschil is dat als je het met een afzetbeweging doet, het zichzelf uitschakelt zodra het bord stopt. Ik vind het gemakkelijker om het bord aan te zetten voordat ik op de grond stap. Maar de afzetmethode is ook prima als je elke keer vanuit stilstand wilt afzetten (wat je helpt om meer batterijbereik te hebben, omdat de motoren minder stroom verbruiken om op gang te komen).

Beste elektrische skateboard voor volwassenen: Cool&Fun Elektrisch Longboard

Dit elektrische skateboard van Cool&Fun is niet alleen voor volwassenen een geweldige optie, maar ook zelfs door beginners heel gemakkelijk te bedienen.

Beste elektrische skateboard voor volwassenen: Cool&Fun Elektrisch Longboard

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Max. belasting: 120 kg
 • Gewicht: 8 kg
 • Oplaadtijd accu: 3-4 uur
 • Snelheid: 32 km/u
 • Bereik: 16 km
 • Materiaal: 11 lagen esdoornhout en glasvezel

Het is voorzien van een krachtige, borstelloze motor en kan binnen enkele seconden optrekken tot een maximumsnelheid van 32 kilometer per uur.

Met dit skateboard kun je probleemloos hellingen tot 20° beklimmen, en het motorvermogen betreft 400W.

Het board kan in een compleet opgeladen toestand wel 16 km bereiken.

De afstandsbediening zorgt ervoor dat je kunt kiezen tussen vier verschillende snelheidsstanden: Pro, Expert, ECO en Beginner modus.

Ook kun je op deze afstandsbediening het batterijniveau aflezen en kun je ermee versnellen, remmen en vooruit en achteruit rijden.

Zowel veiligheid als prestatie zijn gegarandeerd tijdens het rijden. De wielen zijn gemaakt van flexibel PU, die hinderlijke trillingen tijdens het rijden vermindert.

Het dek heeft 11 lagen esdoornhout en glasvezel met een anti-slip laag.

Het opladen van de batterij duurt 3-4 uur en de maximale belasting van het board is 120 kg. Het board zelf weegt 8 kg.

Dankzij de handgreep is dit board gemakkelijk te transporteren en op te bergen.

Inbegrepen:

 • 1 x Elektrisch longboard
 • 1 x Oplader
 • 1 x Afstandsbediening
 • 1 x Oplader voor afstandsbediening
 • 1 x Gebruiksaanwijzing
Check de meest actuele prijzen hier

Cool&Fun Mini vs Cool&Fun Longboard

Als je op zoek bent naar een skateboard voor volwassenen, moet je niet vergeten naar de maximale draagkracht van het skateboard te kijken.

Het Cool&Fun elektrisch skateboard heeft een maximale belasting van 120 kg; geschikt voor volwassenen dus.

Ook het Cool&Fun Mini Elektrisch Skateboard kan door de meeste mensen gebruikt worden, omdat de draagkracht 100 kg betreft.

Het verschil tussen beide modellen van Cool&Fun is dat de ene een kleiner formaat heeft (‘Mini’) en dat deze ook wat goedkoper is. Beide zijn verder geschikt voor beginnende skaters.

Beste elektrische skateboard voor beginners: Caroma 36 inch 700W Dual Motor

Ben jij een beginnende boarder en zoek je daarom een zo veilig mogelijk elektrisch skateboard? Het Caroma skateboard is dan een perfecte keuze.

Beste elektrische skateboard voor beginners: Caroma 36" 700W Dual Motor

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Max. belasting: 100 kg
 • Gewicht: 5,7 kg
 • Oplaadtijd accu: 2 u
 • Snelheid: 20 km/u
 • Bereik: 12-15 km
 • Materiaal: esdoorn

De wielen zijn van PU gemaakt, wat trillingen tijdens het skaten verminderd. Het mooie, kleurrijke deck is gemaakt van esdoorn met een maximale belasting van 100 kg.

Er kan gekozen worden tussen drie snelheden: laag (10 km/h), medium (15 km/h) en hoog/maximaal (20 km/h).

Het board heeft een bereik van 12-15 km, wat dit board perfect maakt voor voor korte woon-werkverkeer ritjes en snelle boodschappen.

Het skateboard weegt zo’n 5,7 kg en is dus erg licht van gewicht.

De dual motor heeft een vermogen van 700 Watt (350 Watt x 2). Je ritjes zijn altijd soepel en stil.

De batterij is in slechts twee uurtjes volledig opgeladen en het board heeft een krachtig en hoog uithoudingsvermogen.

Met de afstandsbediening bedien je de rijrichting (vooruit, achteruit) en kun je versnellen en remmen. Het elektrische board is gemakkelijk te bedienen.

Het dek van de Caroma is gemaakt van 8 lagen keihard esdoorn dat stabiel en duurzaam is.

Het is bestand tegen alle soorten stoten zonder vervorming en zal niet gemakkelijk slijten, barsten of breken.

De Caroma is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, tieners en volwassenen.

Het longboard kan zich aanpassen aan verschillende wegdekken, zodat je vrijer en met meer plezier kunt skaten.

Leuk ook om proberen over de ramp te gaan!

Het board wordt daarnaast geleverd met een All-in-One Skate T-Tool en heeft alles wat je nodig hebt om je skateboard aan te spannen of te repareren.

Pakket inhoud:

 • 1 x Elektrische Skateboard
 • 1 x Power Adaper
 • 1 x Afstandsbediening
 • 1 x Usb-oplaadkabel
 • 1 x Handleiding
Check de meest actuele prijzen hier

Caroma vs Cool&Fun vs Homezie

Eigenlijk zijn alle skateboards in dit artikel geschikt voor beginners, dus hangt de keuze in jouw geval wellicht ook af van het design, de prijs en de functies.

Laten we deze en de vorige drie eens naast elkaar leggen.

Vind je een zo kort mogelijke oplaadtijd belangrijk? Dan kies je idealiter de Homezie met een oplaadtijd tussen de 1,5 en 2 uur, of anders het Cool&Fun Mini Elektrisch Skateboard of de Caroma (oplaadtijd: 2 uur).

Is bereik meer van belang, dan ga je voor de Cool&Fun Elektrisch Longboard met een bereik van 16 km.

Wil jij graag een board die lekker snel gaat? Dan is de Homezie de beste keuze met een snelheid van 35 km/u.

Liever de goedkoopste voor een beginner? Dan kies je het Mini skateboard van Cool&Fun.

Beste elektrisch skateboard voor heavy riders: Teamgee H20 39 inch 4 Speed Adjustment Longboard

Beste elektrisch skateboard voor heavy riders- Teamgee H20 39 4 Speed Adjustment Longboard

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Max. belasting: 130 kg
 • Gewicht: 9,5 kg
 • Oplaadtijd accu: 4 uur
 • Snelheid: 42 km/u
 • Bereik: 30 km
 • Materiaal: 8-laags Canadees esdoornhout + 1-laag glasvezeldek
 • Aandrijving: naafmotor

Ben jij een heavy rider? Dan wil je vast een duurzaam en kwalitatief elektrisch skateboard aanschaffen.

Met de Teamgee H20 kun je een snelheid van maar liefst 42 kilometer per uur bereiken en een helling van 30 graden beklimmen is geen probleem.

Het is voorzien van een krachtige accu die in slechts 4 uur oplaadt en op een volle batterij 30 km kan rijden.

De PU wielen bieden een soepele rijervaring, zijn stevig en bieden genoeg grip.

Met de draadloze bediening heb je keuze uit vier speed modi en vier rem modi, afhankelijk van je behoeften.

Dit maakt het elektrische board geschikt voor zowel beginners als professionele bestuurders.

Het skateboard heeft een sterke 1080 W (2 x 540 W dual-drive) borstelloze naafmotor, waar je een enorm snelle acceleratie mee kunt maken.

Het dek is gemaakt van 8-laags Canadees esdoornhout plus 1-laag glasvezeldek voor een super stabiel platform, ook bij hogere snelheden, en met genoeg flexibiliteit om oneffenheden te overwinnen.

Het board weegt 9,5 kg en is daarmee – vergeleken met de andere boards – best zwaar. Het heeft daarnaast een maximale belasting van 130 kg.

Inclusief:

 • 1 x Elektrisch skateboard
 • 1 x Afstandsbediening
 • 1 x Skateboard oplader
 • 1 x Afstandsbediening oplaadkabel
 • 1 x T-type tool
 • 1 x Handleiding
Check prijzen en beschikbaarheid hier

Teamgee vs Cool&Fun

Dit board van Teamgee heeft veel te bieden, maar is wel wat aan de dure kant.

Zoek je een board met vergelijkbare functies en eigenschappen, maar iets goedkoper? Het Cool&Fun Elektrisch Longboard komt dan waarschijnlijk het meest dichtbij.

De Teamgee H20 heeft een maximale snelheid van 42 km/u, een bereik van 30 km en een oplaadtijd van 4 uur.

Leuk voor volwassenen en voor de oudere kinderen die het menen.

Het Cool&Fun Elektrisch Longboard – aan de andere kant – heeft een maximale snelheid van 32 km/u, een bereik van 16 km en een oplaadtijd van 3-4 uur.

Het verschil in prijs is meer dan de helft!

Eentje die qua prijs en eigenschappen tussen deze twee in zit, is het Hiboy elektrisch skateboard – met een snelheid van 30 km/u en een bereik van 20 km – en waarover ik je hieronder meer zal vertellen.

Beste elektrisch skateboard voor commuten: Hiboy S22 Dual Brushless Motor

Ben jij op zoek naar een handig vervoersmiddel, voor naar je werk, studie, of gewoon voor in de stad? Dan is de Hiboy wellicht een perfecte keuze.

Dit elektrische skateboard is U-vormig met een 7-laags esdoorndeck, dat genoeg flexibiliteit biedt en van robuuste kwaliteit is.

Beste elektrisch skateboard voor commuten- Hiboy S22 Dual Brushless Motor

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Max. belasting: 180 kg
 • Gewicht: 8,3 kg
 • Snelheid: 30 km/u
 • Bereik: 20 km
 • Materiaal: 7-laags esdoorndeck
 • Aandrijving: naafmotoren

De Hiboy wordt aangedreven door een borstelloze, krachtige dual-hub-motor (500 W, 2 x 250 W, naafmotoren).

Met dit board klim je moeiteloos een heuvel op met een helling van 20 graden. Met een opgeladen batterij kun je tot 30 km/u rijden en 20 km afleggen.

Je hebt keuze uit 4 rijmodi en 4 remmodi, aangepast aan jouw rijstijl. Dit maakt het board geschikt en veilig voor rijders van elk niveau.

De afstandsbediening is gemakkelijk te besturen en is oplaadbaar.

Het board is voorzien van duurzame PU wielen, die jou een vlotte en veilige rijervaring zullen bieden. Het skateboard weegt 8,3 kg en heeft een draagvermogen van 180 kg.

Inclusief:

 • 1 x Elektrisch skateboard
 • 1 x T-Tool
 • 1 x Usb kabel
 • 1 x Afstandsbediening
 • 1 x Oplader
 • 1x Gebruikershandleiding
Check de meest actuele prijzen hier

Hiboy vs Teamgee vs Cool&Fun

Andere elektrische skateboards die prima gebruikt kunnen worden voor commuten, zijn de Teamgee H20 (bereik van 30 km), de Teamgee H5 (zie hieronder meer), of anders ook de Cool&Fun Elektrisch Longboard (16 km).

All-terrain off-road elektrisch skateboard met vering: L-faster Mountain Skateboard Conversie Kit

Dit is geen compleet elektrisch skateboard, maar een truck met wielen die gemonteerd kan worden op een off-road skateboard.

All-terrain off-road elektrisch skateboard: L-faster Mountain Skateboard Conversie Kit

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Snelheid: 40 km/u

Je kunt deze onderdelen direct aan je board monteren. De maximale snelheid van de motor is maar liefst 40 kilometer per uur.

Inclusief:

 • 1x truck met riser pad
 • 2x 8″ wiel met katrol
 • 2x 1650W borstelloze motor met katrol
 • 2x Motor beugel
 • 2x Motorhoes
 • 2x Riem
Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste elektrische skateboard met dual motor: Teamgee H5 38 inch Hidden Battery Long Board

Beste elektrische skateboard met dual motor: Teamgee H5 38" Hidden Battery Long Board

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Max. belasting: 100 kg
 • Gewicht: 6,4 kg
 • Oplaadtijd accu: 2 uur
 • Snelheid: 20 km/u
 • Bereik: 18 km
 • Materiaal: 10-laagse Canadese esdoorn met een 1-laags glasvezeldek
 • Aandrijving: dual-naafmotoren

Het Teamgee H5 skateboard is uitgerust met 760 W (2 x 380) dual-naafmotoren en kan een maximumsnelheid bereiken van 20 km/u en heeft een bereik van 11 km.

Dit skateboard is voorzien van hoogwaardige PU wielen die zorgen voor een soepele rijervaring en daarnaast stevig genoeg zijn om de rijder genoeg grip te bieden.

Het deck materiaal is gemaakt van 10-laagse Canadese esdoorn met een 1-laags glasvezeldek, wat het board ook bij hogere snelheden stabiel maakt.

Het skateboard weegt 6,4 kg en de maximale belasting bedraagt 100 kg.

Om aan verschillende rijbehoeften te voldoen, beschikt dit skateboard over 4 snelheidsmodi en 4 remmodi.

Het laat rijders van elk niveau veilig genieten van de all-terrain elektrische skateboard rij-ervaring en is gemakkelijk te besturen.

In slechts 2 uur is je board volledig opgeladen. De batterijen zijn klein en licht van gewicht, wat het board goed draagbaar maakt.

Bergopwaarts (met een helling van 20%) is geen probleem, en het skateboard kan zich aanpassen aan verschillende situaties (heuvels beklimmen, stoffige ondergrond, stad).

Anders dan andere elektrische skateboards, gebruikt dit skateboard een ultra-dunne ingebouwde batterij waardoor hij er eenvoudiger en geavanceerder uitziet.

Met de afstandsbediening met digitaal display en intuïtief ontwerp kun je niet alleen je elektrische longboard perfect besturen, maar houd je ook de snelheid in de gaten en de status van je batterij.

De remote is gemakkelijk te gebruiken en biedt nauwkeurige controle. Dit elektrische board is geschikt voor volwassenen en tieners.

Dit is op het moment het dunste E-skateboard op de markt. Het dunne deck zorgt voor een stabielere en zelfverzekerde rijervaring.

Check de meest actuele prijzen hier

Teamgee vs Caroma vs Hiboy

In deze review heb ik nog drie andere elektrische skateboards genoemd met een dual motor, namelijk de Caroma, Teamgee H20 en de Hiboy.

De skateboards verschillen echter wel op andere gebieden.

De skateboards met de snelste oplaadtijd zijn de Caroma en de Teamgee H5 (2 uur). Degene met het grootste bereik en de hoogste maximale snelheid is de Teamgee H20 (30 km, 42 km/u).

De ‘goedkoopste’ uit dit rijtje is de Caroma, de duurste is de Teamgee H20.

We hebben het hier overigens wel over het duurste gamma elektrische skateboards, dus je zult nooit echt ‘goedkoop’ uit zijn.

Liever toch op eigen kracht vooruit? Dan wil je een waveboard proberen!

Q&A

Wat zijn de voordelen van een elektrisch skateboard?

De belangrijkste functie van een elektrisch skateboard is waarschijnlijk het plezier.

Zowel kinderen, tieners en sommige volwassenen genieten van een elektrisch skateboard. Plezier voor het hele gezin dus en een top manier om wat extra energie kwijt te raken!

Behalve het plezier, is het – zoals ik al een aantal keren eerder heb genoemd in dit artikel – ook een geweldig vervoersmiddel.

Als je er een beetje mee oefent en het board goed kunt beheersen, kun je er best lange afstanden mee afleggen, afhankelijk natuurlijk van de maximale snelheid van je board en de batterij-autonomie.

Verder kan een elektrisch board ook een goede manier zijn om je evenwicht te ontwikkelen, en dan vooral in het geval van de wat jongere doelgroep.

Zijn er ook nadelen?

Ieder voordeel heeft zijn nadeel, dus hoe leuk en handig elektrische skateboards ook zijn; er zitten ook hier een aantal nadelen aan vast.

Zo kun je risico lopen om gewond te raken of betrokken te raken bij een ongeluk. Ook de soms hoge prijs kan een nadeel zijn.

Ga pas de weg op als je het apparaat goed onder de knie hebt en goed weet te besturen. Bescherm jezelf te allen tijde met de juiste kleding, een helm, en andere bescherming.

Voor wie is een elektrisch skateboard ideaal?

 • Kinderen voor het plezier: een elektrisch skateboard kopen zal je kinderen veel plezier kunnen brengen! Ook af en toe een zachte tuimeling kan veel lol opleveren.
 • Als je op zoek bent naar compact vervoer: als je redelijk dicht bij je werk woont en/of gewoon een praktisch vervoermiddel zoekt, dan kan een elektrisch skateboard goed van pas komen.
 • Supermarkt – en winkelpersoneel: je ziet steeds vaker dat werknemers skates of Segways gebruiken om zich sneller door de winkel te kunnen verplaatsen. Een elektrisch skateboard kan dan natuurlijk ook een optie zijn!
 • Voor atleten: voor board atleten – zoals surfers, snowboarders, kitesurfers, etc. – is een elektronisch skateboard een ideale manier om hun sport in het dagelijks leven te blijven oefenen.

Of je het skateboard nu gebruikt voor plezier of als vervoer; het zal in ieder geval veel toevoegen aan je leven!

Hoe bestuur je een elektrisch skateboard?

In tegenstelling tot een gewoon skateboard, worden elektrische skateboards bestuurd via een draadloze afstandsbediening die je in je hand houdt.

Met de afstandsbediening kun je je snelheid bepalen, het batterijniveau bekijken, de rijmodus instellen en ook het remmen regelen.

Voor het beste evenwicht ga je zijwaarts op het board staan met je voeten een beetje naar buiten gericht.

Licht gebogen knieën en het evenwicht subtiel richting de voorkant van het board geven je de best mogelijke balans.

Zie hier een volle tutorial:

Kunnen elektrische skateboards een helling op?

Ja, elektrische skateboards kunnen bergopwaarts. Er gaat niets boven het gevoel dat je met gemak een helling op rijdt!

Hoe steil ze kunnen klimmen, hangt af van het motorvermogen en de versnelling. De meeste boards hebben een bepaalde hellingsgraad.

De gemiddelde helling die een elektrisch skateboard kan beklimmen is ongeveer 15-20 graden.

Wat is een boosted board?

Boosted Boards was een Amerikaanse fabrikant van elektrische skateboards en elektrische scooters gevestigd in Mountain View, Californië.

Ondanks het aanvankelijke succes, schokte Boosted Boards zijn fans en klanten toen het in maart 2020 failliet ging.

Een bedrijf genaamd Boosted USA nam de grote restvoorraad van de Boosted producten over, dus je kunt nog steeds een Boosted board kopen als je dat wilt.

Is een elektrisch skateboard verboden?

De Nederlandse RDW, Rijks Dienst voor het Wegverkeer heeft elektrische skateboards op de openbare weg verboden.

Op eigen terrein en in het skatepark kun je wel gewoon gebruik maken van je elektrische board. Neem geen risico’s en kies voor wegen met weinig verkeer.

Hoe hard gaat een elektrisch skateboard?

Dat ligt helemaal aan het model en de uitvoering van je elektrische skateboard, maar een topsnelheid van 42 km/u is geen uitzondering.

Je wil valpartijen op zo’n snelheid natuurlijk wel vermijden.

Gebruik een elektrisch skateboard dus op een verantwoordelijke manier, waarbij je een helm, kniebeschermers en pols- en elleboogbeschermers draagt.

Kies voor rustige fietspaden en geniet van de rit!

Conclusie

Na het lezen van dit artikel weet ik zeker dat je een aantal solide elektrische skateboard opties hebt om uit te kiezen!

Alle e-boards die ik heb besproken, zijn van uitstekende kwaliteit. Ook weet je nu waar je op moet letten bij de perfecte aankoop.

Veel geld uitgeven aan een product dat niet aan jouw behoeften blijkt te voldoen, is natuurlijk het laatste wat je wil.

Elektrische skateboards zijn erg leuk en je hebt over het algemeen geen ervaring met een normaal skateboard nodig om ermee te kunnen beginnen.

Eigenlijk is een elektrisch skateboard veel gemakkelijker in gebruik, omdat je de board niet voortdurend hoeft te duwen om snelheid te maken.

Het enige waar je je zorgen over hoeft te maken is het draaien, wat je overigens binnen no-time onder de knie zult hebben.

Ik raad je zeker aan om veiligheidsuitrusting aan te schaffen, zoals beschermende handschoenen, elleboogbeschermers, een helm en kniebeschermers om verwondingen tijdens het skaten zoveel mogelijk te voorkomen, aangezien elektrische skateboards sneller gaan dan gewone skateboards.

Liever toch een board met een handvat voor jouw kind? Dan ben je op zoek naar een goede kinderstep!

Altijd wat te doen voor de vakantie of regenachtige dag?

Speelkeuze heeft nu de ultieme doeboek collectie, met meer dan 60 pagina's aan leuke kleurplaten en educatieve puzzels.

Joost Nusselder, de oprichter van speelkeuze.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw speelgoed. Hij kwam als kind al in aanraking met alles rondom spellen toen zijn moeder de Tinnen Soldaat begon in Ede. Nu maakt hij samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij leuke speel ideetjes.